Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@00:22:49 GMT

دلیل نارسایی حاد و مزمن کلیوی

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۲۹۵۷۵

یک دانشیار گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سالیانه حدود ۴۰ هزار نفر در کشور دیالیز می‌کنند. ناطقان: محمد تقی نجفی دانشیار گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره انواع نارسایی کلیه اظهار کرد: نارسایی کلیه به دو نوع حاد و مزمن تقسیم بندی می‌شود. افرادی که به نارسایی کلیه دچار هستند باید درمان‌های جایگزین کلیه را انجام دهند که یکی از این درمان‌ها دیالیز خونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او بیان کرد: مبتلایان به نارسایی کلیه از نوع حاد ممکن است به مدت چند روز دیالیز را انجام دهند سپس کلیه دوباره کار خود را آغاز می‌کند و نیازی به دیالیز نیست.

علل نارسایی حاد کلیه
این دانشیار گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در نارسایی حاد کلیه چندین علل دخالت دارند که مهمترین این علل افت فشار خون است. افت فشار خون می‌تواند در طول عمل جراحی اتفاق بیفتد. مصرف برخی آنتی بیوتیک‌ها و دارو‌های شیمی درمانی هم می‌تواند در نارسایی حاد کلیه نقش داشته باشند که در این موارد پس از چند روز دیالیز، دوباره کلیه‌ها فعالیت طبیعی خود را آغاز می‌کنند همچنین برخی سرطان‌ها هم موجب ایجاد لیز سلولی می‌شوند.

نجفی تاکید کرد: در مواردی که به فرد خون اشتباه تزریق می‌شود هم ممکن است خون فرد گیرنده لیز شود که این موضوع هم می‌تواند نارسایی حاد کلیه را ایجاد کند که در این موارد شخص باید بلافاصله دیالیز شود البته پس از چند روز دیالیز، کلیه‌ها فعالیت طبیعی خود را ادامه می‌دهند.

او تصریح کرد: افرادی که ورزش‌های سنگین مانند کوهنوردی انجام می‌دهند، اشخاصی که زیر آوار می‌مانند و کسانی که شکنجه می‌شوند هم ممکن است به نارسایی حاد کلیه دچار شوند.

نارسایی مزمن کلیه
این دانشیار گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دیالیز مزمن ممکن است به دنبال نارسایی حاد کلیه‌ها اتفاق بیفتد که این دیالیز در مواردی انجام می‌شود که کلیه‌ها نمی‌توانند به حالت طبیعی خود برگردند. ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون و سنگ کلیه هم می‌توانند کلیه‌ها را از کار بیندازند، که در این موارد هم انجام دیالیز ضروری است.

 سالیانه چند نفر در کشور دیالیز می‌کنند؟
نجفی یادآوری کرد: سالیانه حدود ۴۰ هزار نفر در کشور دیالیز انجام می‌دهند و ۹۰ درصد دیالیز‌هایی که در کشور انجام می‌شود، از نوع مزمن است به عبارتی بیماران دچار نارسایی مزمن کلیه‌ها باید هفته‌ای سه بار دیالیز کنند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: نارسایی ، کلیه ، دیالیز

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نارسایی کلیه دیالیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۹۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی به بیماران خدمات ارائه می‌دهند

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد مجیدی در بازدید بخش دیالیز بیمارستان طالقانی ارومیه با بیان اینکه ۲۶ مرکز در استان خدمات دیالیز را ارائه می‌دهند، گفت: اداره کل بیمه سلامت استان با پرداخت هزینه‌ای بالغ بر ۸۳۰ میلیارد ریال به مؤسسات درمانی در سال گذشته از بیماران همودیالیزی حمایت مالی کرده است.

وی اظهار کرد: هم اکنون تعداد ۲۶ مرکز در استان خدمات دیالیز را ارائه می‌دهند.

مجیدی افزود: در سال ۱۴۰۲ قریب به ۱۵۰۰ نفر از بیماران همودیالیزی در بیش از ۱۵۰ هزار جلسه خدمات خود را با پوشش بیمه سلامت دریافت کرده‌اند.

معاون بیمه و خدمات سلامت اداره کل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی گفت: اداره کل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی با پرداخت هزینه‌ای بالغ بر ۸۳۰ میلیارد ریال به مؤسسات درمانی در سال گذشته از بیماران همو دیالیزی حمایت مالی کرده است.

جعفر کیاست‌فر نیز در این بازدید عملکرد اداره کل بیمه سلامت استان در پوشش بیمه‌ای خدمات تشخیصی و درمانی را شایسته احترام و تقدیر دانست.

وی افزود: مرکز دیالیز بیمارستان طالقانی دارای ۱۲۱ تخت دیالیز با دستگاه‌های مدرن و تجهیزات با کیفیت است.

رئیس بیمارستان طالقانی ارومیه گفت: با وجود پوشش بیمه‌ای خدمات، داشتن کادر ماهر و مجرب، عوارض ناشی از دیالیز در این مرکز بسیار کم است که منجر به افزایش طول عمر و رضایت بیماران می‌شود.

‌به مناسبت روز بیماران خاص و صعب العلاج معاون اداره‌کل سلامت آذربایجان‌غربی با همراهی مدیران این بیمه و همچنین رئیس بیمارستان طالقانی ارومیه ضمن بازدید از بخش دیالیز این بیمارستان، مسائل و مشکلات مربوط به بیماران خاص حوزه دیالیز را بررسی کردند.

کد خبر 6099887

دیگر خبرها

  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی به بیماران خدمات ارائه می‌دهند
  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی ارائه خدمات می‌دهند
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • بیمه سلامت چگونه از بیماران تالاسمی حمایت می کند
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • غذای پزشکی تولید شد
  • تهیه «غذای پزشکی» از ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی 
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!