Web Analytics Made Easy - Statcounter

درگیری سنگین ارتش سوریه با ارتش ترکیه در حومه رأس العین، درخواست برجامی اتحادیه اروپا از مدیرکل جدید آژانس انرژی اتمی، مخالفت جریان حکمت ملی عراق با استیضاح نخست‌وزیر و استقبال آمریکا از اقدام FATF علیه ایران، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تحریم مشترک آمریکا و شش کشور عربی علیه ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه ای از تحریم مشترک واشنگتن و شش کشور عربی حاشیه خلیج فارس علیه گروه‌های مرتبط با ایران خبر داد.

بنا بر اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا، «مرکز مقابله با تأمین مالی تروریسم» که واشنگتن، بحرین، کویت، عمان، قطر، امارات عربی متحده و عربستان سعودی عضو آن هستند، ۲۵ شرکت، بانک و شخص حقیقی مرتبط با ایران و گروه‌های وابسته به آن در منطقه را تحریم کرد.

طبق گزارش رویترز، همه این ۲۵ هدف تحریم شده، پیشتر در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته بودند.

پیش از این «استیو منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا در سفر روز دوشنبه به فلسطین اشغالی و پس از دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، از قریب‌الوقوع بودن «تحریم‌های تازه علیه ایران» خبر داده بود.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا ادعا شده است که ۲۱ هدف تحریم شده در اقدام اخیر واشنگتن و شش کشور عربی، به نیروی مقاومت بسیج وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حمایت مالی می‌کردند.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم شبکه ادعایی وابسته به ایران، از قرار گرفتن افراد وابسته به حزب‌الله لبنان در لیست تحریم‌های مشترک واشنگتن و شش کشور عربی خبر داده است.

درگیری سنگین ارتش سوریه با ارتش ترکیه در حومه رأس العین

خبرنگار سانا، از درگیری های شدید میان ارتش سوریه و ارتش ترکیه در حومه رأس العین در شمال شرق سوریه خبر داد.

بر اساس این گزارش، نبرد سنگینی در تل الورد در حومه رأس العین میان ارتش سوریه و نظامیان اشغالگر ترکیه در جریان است.

خبرنگار سانا گزارش داد: ساکنان منطقه در حال فرار به شکل گسترده از منطقه درگیرند.

سانا همچنین اعلام کرد: نیروهای متجاوز ترکیه و شبه نظامیان وابسته به آن روستاهای المحمودیه و الدریو در حومه رأس العین را به اشغال خود درآورده اند و ساکنان حومه تل تمر در حال فرار از منطقه هستند.

خبرنگار سانا گزارش داد: تروریست های اردوغان منازل ساکنان را در روستای تل الورد در حومه رأس العین با توپ زیر آتش گرفته اند. همچنین نیروهای قسد در حومه تل تمر مقادیر زیادی نفت را در چاله بزرگی خالی کرده و آن را به آتش کشیده اند تا مانع دید جنگنده های ترکیه ای شوند.

درخواست برجامی اتحادیه‌ اروپا از مدیرکل جدید آژانس انرژی اتمی

اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در بیانیه‌ ای از انتخاب «رافائل گروسی» به عنوان مدیر کل جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد.

در بیانیه صادره از سوی بروکسل در این خصوص آمده است: اتحادیه اروپا به عنوان حامی قدرتمند برجام چشم انتظار حمایت از همکاری مدیرکل جدید و تقویت همکاری‌های مثبت با آژانس در جهت حفظ برجام و اجرای کامل آن است.

این در حالی است که نماینده روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی، دیروز دوشنبه از انتخاب رافائل گروسی به عنوان مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی خبر داد. 

رافائل گروسی، دیپلمات اهل آرژانتین، یکی از اعضای ارشد هیأت مذاکره کننده هسته ای آژانس با ایران بوده و در زمان مدیر کلی یوکیو آمانو، از معاونان وی محسوب می شد؛ اما در سال ۱۳۹۲ از این سمت استعفا کرده بود. گروسی سابقه سفر به تهران را نیز دارد.

مخالفت جریان حکمت ملی عراق با استیضاح نخست‌وزیر

در پی انتشار برخی خبرها در خصوص تحولات عراق در رسانه‌های ایرانی در قالب نقل قول از رسانه‌های عراقی و همچنین نگارش یادداشت و گزارش‌هایی بر مبنای اطلاعات غلط در برخی رسانه‌ها، یکی از مسئولان جریان حکمت ملی عراق، توضیحات زیر را برای خبرگزاری فارس ارسال کرده است:

جریان حکمت ملی عراق، هیچ‌گونه توافقی با جریان صدر و نصر برای استیضاح نخست‌وزیر نداشته و درخواستی مبنی بر استیضاح عادل عبدالمهدی در پارلمان ارائه نکرده است. جریان حکمت ملی نه‌ تنها خواستار استعفای عادل عبدالمهدی نیست بلکه با وجود اینکه سهمی در دولت فعلی نداشته و ندارد، همواره حفظ نظام و حاکمیت عراق، اولویتش بوده است.

همچنین سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق پس از آغاز اقدامات اصلاحی دولت، از اقدامات مثبت دولت و پارلمان در راستای اصلاح امور و پاسخگویی به مطالبات مشروع تظاهرات‌کنندگان حمایت و معترضان را به برپایی تظاهرات مسالمت‌آمیز و در چارچوب قانون دعوت کرده است. وی همچنین چندین بار نسبت به ورود افراد نفوذی در میان تظاهرات‌کنندگان هشدار داده و خواستار قاطعیت دولت در برخورد با قانون‌شکنان شده است.

علاوه بر مواضعی که تاکنون از سوی رهبر جریان حکمت ملی اعلام شد، وی شخصاً در این ایام با رایزنی مستمر با دولت و جریان‌های مختلف سیاسی تلاش‌هایی را در راستای کمک به دولت برای عبور از بحران آغاز کرده که امید است به‌زودی نتایج مثبتی حاصل شود.

استقبال آمریکا از اقدام FATF علیه ایران

وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای از اقدام ضد ایرانی «گروه ویژه اقدام مالی» (FATF) علیه ایران استقبال کرده و از اعضای این گروه خواسته با ایران مقابله کنند. 

در این بیانیه آمده است: «ایالات متحده آمریکا از اقدام اخیر کارگروه ویژه اقدام مالی در بازاعمال اقدامات تقابلی بیشتر علیه ایران، به دلیل عدم پایبندی این کشور به استانداردهای بین‌المللی ضدپولشویی و مبارزه با تأمین مالی پولشویی (AML/CFT) استقبال می‌کند.»

گروه ویژه اقدام مالی روز ۲۶ مهرماه اعلام کرد، مهلت نهایی ایران برای پیروی از معیارهای بین المللی، فوریه ۲۰۲۰ است و پس از آن، این نهاد از تمامی اعضای خود درخواست خواهد کرد تا اقدامات متقابل علیه ایران را به کار گیرند. 

در بیانیه این گروه آمده است: «اگر ایران پیش از فوریه ۲۰۲۰ کنوانسیون های پالرمو و تأمین مالی تروریسم را همراستا با استانداردهای FATF به صورت قانون تصویب نکند FATF  تعلیق اقدامات متقابل را کامل برمی دارد و از اعضایش می خواهد تا اقدامات متقابل مؤثر همراستا با توصیه نامه ۱۹ را اجرایی کنند.»

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه روز چهارشنبه خود مدعی شد، ایران تعمداً از برطرف کردن نقائص خود در زمینه AML/CFT  اجتناب می‌کند. 

در این بیانیه همچنین آمده است: «جامعه بین‌المللی این را روشن کرده که ایران باید به تعهدات خود پایبند باشد و مانند یک کشور نرمال رفتار کند. FATF هشدار داده که ایران باید معاهده‌‌‌های پالرمو و مقابله با تأمین مالی تروریسم را همسو با استانداردهای FATF تا فوریه ۲۰۲۰ تصویب کند، در غیر این صورت، کارگروه ویژه اقدام مالی اقدامات تقابلی خودش  را کامل اعمال خواهد کرد.»

وزارت خارجه آمریکا گفته از این تصمیم استقبال می‌کند. در این بیانیه آمده است: «ما از تصمیم FATF برای محافظت از نظام مالی بین‌الملل حمایت می‌کنیم و از اعضای FATF می‌خواهیم ایران را بابت اقدامات ادامه‌دار خودش در زمینه تروریسم تأمین مالی تروریسم پاسخگو کنیم.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: سعد حریری عبدالله قرداش فیلم مطرب گام چهارم قیصر امین پور خانه پدری دانشگاه افسری امام علی تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام ترکیه اروپا سعد حریری عبدالله قرداش فیلم مطرب گام چهارم قیصر امین پور خانه پدری دانشگاه افسری امام علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۰۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.  

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد: تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات