Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@03:10:16 GMT

افت چشمگیر قیمت طلای سرخ در بازار

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۴۷۰۵۴

به گزارش اکوفارس، غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت برداشت طلای سرخ اظهار کرد: از ۲۵ مهر برداشت زعفران در مناطق سردسیر آغاز و تا پایان برداشت در کشور ادامه خواهد داشت.

وی افزود: با توجه به آنکه پیک برداشت از ۱۵ آبان به بعد آغاز می‌شود از این رو تا پایان فصل نمی‌توان آمار ارقام دقیقی در خصوص میزان تولید اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میری از افت قیمت زعفران در بازار خبر داد و گفت: با وجود آنکه طی ۱۵ روز گذشته حداکثر قیمت هر کیلو زعفران ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود، اما هم‌اکنون قیمت‌ها به شدت افت کرده است، از این رو از وزارت جهاد کشاورزی تقاضا داریم که به منظور جلوگیری از زیان به داد کشاورزان برسد چرا که قیمت‌های فعلی برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارند و تنها آن‌ها برای تأمین هزینه‌هایشان مجبورند دسترنج خود را به هر قیمتی که دلال می‌خرد عرضه کنند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران درباره آخرین وضعیت صادرات زعفران بیان کرد: اگرچه صادرات در حال انجام است، اما گمرک آماری در این خصوص ارائه نداده است.

وی درباره آخرین وضعیت خرید توافقی زعفران گفت: اگرچه قرار بود زعفران تولیدی کشاورزان از آن‌ها توسط سازمان تعاون روستایی خریداری شود، اما تا کنون این امر محقق نشده است.

میری ادامه داد: در شرایط فعلی بازگشت ارز حاصل از صادرات یکی از موانع اصلی پیش‌روی صادر کنندگان به شمار می‌رود در حالی که صادرات زعفران می‌تواند به کمک اقتصاد کشور بیاید به همین خاطر درخواستمان از دولت و بانک مرکزی آن است که موانع بازگشت ارز به سامانه نیما را از پیش‌روی صادرکنندگان بردارد تا آن‌ها بتوانند به هر کشوری که زعفران تولیدی را صادر می‌کند از طریق صرافی یا واردکنندگان، ارز خود را به کشور بازگردانند.

این مقام مسئول با بیان اینکه قیمت زعفران تابع عرضه و تقاضاست گفت: با توجه به شرایط کنونی بازار نمی‌توان حداقل یا حداکثری برای قیمت زعفران اعلام کرد، اما امیدواریم با آغاز خرید توافقی قیمت زعفران به نرخ واقعی خود برسد به طوری که جوابگوی دسترنج هزینه کشاورزان باشد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران در پایان از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولید خبر داد و گفت: سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی مجموع تولید زعفران را ۴۰۰ تن اعلام کرد که امسال به سبب افزایش سطح زیر کشت، راندمان تولید و شرایط مناسب جوی در ابتدای سال برآورد شده است که تولید زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد کند، اما میزان دقیق آن پایان فصل اعلام خواهد شد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۷۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، بازار حبوبات بیش از دو سال است که نوسان قیمت داشته و امسال تنها نخود است که تغییر قیمت زیادی نداشته است.

سال گذشته که تولید نخود کم بود و نرخ آن در بازار افزایشی شد برخی کشاورزان را به این سو هدایت کرد که نخود بکارند. از آنجا که تولید محصول در حوزه کشاورزی بدون برنامه انجام می‌شود و کشاورزان بر اساس رصد ساده بازار مبادرت به کشت محصولی می‌کنند معمولاً هر ساله با پدیده کم‌بود و بیش‌بود محصولات رو به رو هستیم.

سال گذشته کشور کمبود نخود را تجربه کرد و امسال با مازاد تولید رو به رو هستیم که اجازه صادرات هم ندارد. از این رو در حالی که هر کیلو گرم نخود در بازار بین ۶۵ تا ۷۲ هزار تومان به فروش می‌رسد نرخ انواع لوبیاچیتی، قرمز و سفید بالای ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

ناصر مرادی، رئیس شورای ملی نخود و عضو هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران پیش تر به مهر گفته بود، صادرات نخود در طول این سال‌ها با توجه به میزان تولید بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تن در سال بود. سال ۱۴۰۲ با توجه به بهبود قیمت حبوبات از جمله نخود کشاورزان مبادرت به کشت بیشتر انواع حبوبات کردند. همچنین بارش خوب و نبود آفت آمار تولید را دو برابر کرد. همچنین مساله دیگر نرخ دلار بود. نخود ایرانی با توجه به خوش طعمی و کیفیت آن بازار پسند بوده و کشورهایی مانند پاکستان و عراق مشتری آن هستند و سال گذشته ازبکستان و امارات هم اضافه شدند. رشد قیمت حبوبات در بازار جهانی بازار حبوبات کاران را بهبود بخشید.

همچنین بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته نزدیک به ۷۵ هزار تن نخود از کشور صادر شد.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره تنظیم بازار حبوبات عنوان کرد، در بازارهای جهانی انواع حبوبات تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت و از هر تن ۱۱۰۰ دلار به میانگین ۱۷۰۰ دلار رسیده است؛ اما قطعاً با عرضه زیاد، تقویت تولید داخل و دورنمای کاهش قیمت در بازارهای جهانی قیمت حبوبات هم اصلاح خواهد شد.

وی یادآور شد که فصل برداشت جهانی حبوبات از خرداد شروع می‌شود و قیمت‌ها روند کاهشی خواهد داشت.

این مسؤول دولتی اظهار کرد، با تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و عرضه فراوان حبوبات قیمت‌ها در بازار تثبیت خواهد شد.

کد خبر 6098247 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • افت ۵۰۰ هزار تومانی نرخ سکه در بازار
  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۷ اردیبهشت ماه
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • جدیدترین قیمت طلای ۱۸ عیار و انواع سکه در بازار؛ سکه یک گرمی چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ ریزش شدید قیمت‌ها در بازار