Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیومرث کلانتری شامگاه جمعه در حاشیه بازدید از پایگاه پرورش گورخر در پارک ملی کویر گرمسار استان سمنان در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: در کشور ۶۰۷ پاسگاه محیط‌بانی وجود دارد و سازمان محیط زیست تنها در ۴۰درصد پست‌های مصوب نیرو دارد و با کمبود نیروی محیط‌بان مواجه است.وی بیان کرد: منطقه‌های چهارگانه تحت مدیریت این سازمان به وسیله سه هزار و ۲۰۰ محیط‌بان حفاظت می‌شود که نشاندهنده کمبود محیط‌بان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: ۲۹۷ منطقه چهارگانه شامل ۳۱ پارک‌ملی، ۳۸ اثر طبیعی و ملی، ۴۶ منطقه پناهگاه حیات وحش و بقیه مربوط به منطقه حفاظت شده است.
وی تصریح کرد: وسعت اراضی تحت مدیریت سازمان محیط زیست کشور در حدود ۱۸ میلیون هکتار است که ۱۱ درصد وسعت کشور را شامل می‌شود، این در حالی است که در استاندارد تعریف شده، ۱۷ درصد مساحت کشور را باید اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل دهد.
کلانتری بیان کرد: هشت میلیون هکتار از وسعت کشور را منطقه شکارممنوع و تیراندازی‌ممنوع تشکیل می‌دهد که در صورت همکاری دستگاه‌های اجرایی برای تحت مدیریت سازمان محیط زیست قرار گرفتن این بخش‌ها، کشور به استاندارد تعریف شده نزدیک می‌شود.
وی یادآور شد: گام بعد از رسیدن به استاندارد جهانی از نظر وسعت اراضی تحت حفاظت محیط زیست، ارتقای کیفی حفاظت محیط زیست است که باید با جدیت پیگیری شود.

مجوز شکار چهارپایان صادر نمی‌شود
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: مجوز شکار چهارپایان در هیچ یک از مناطق کشور صادر نمی‌شود و منطقه قرق اختصاصی یزد و منطقه شکارممنوع کرمان استثنا است.
وی اضافه کرد: مجوز شکار پرنده نیز بسته به نظر مجموعه کارشناسی مدیران استانی حفاظت محیط زیست است و در زمان حاضر مجوز شکار پرنده صادر نشده است.
کلانتری بیان کرد: تخلف‌ها در زمینه محیط‌زیست به طور خاص در زمینه شکار و صید پرنده امسال کاهش چشمگیر داشته است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور گفت: امسال به دلیل ارتقای دانش مردم، تقویت مسئولیت اجتماعی و بازنگری در قوانین و تعیین جریمه‌های سنگین برای تخلف‌های زیست محیطی نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشته است.
پارک ملی کویر یکی از بزرگ ‌ترین و قدیمی‌ترین مناطق حفاظت‌ شده ایران است که بیشتر وسعت آن در شهرستان گرمسار و بخش ‌های کوچکی هم در استان‌های تهران، قم و اصفهان واقع شده است.
این منطقه حدود ۶۷۰ هزار هکتار وسعت دارد که ۴۲۰ هزار هکتار آن پارک ملی و ۲۵۰ هزار هکتار منطقه حفاظت ‌شده است.
پارک ملی کویر دارای اقلیم خشک و بیابانی است و بیشتر بارندگی آن در ماه‌های آبان تا اردیبهشت ماه صورت می‌ گیرد، متوسط میزان سالانه باران در منطقه ۱۵۰ میلی‌متر است، به طور معمول گرمای شدید از اوایل خرداد تا پایان مهر در منطقه ادامه دارد.
در مجموع ۳۴ گونه پستاندار، ۱۵۵ گونه پرنده و ۳۴ گونه خزنده در این منطقه شناسایی شده‌ اند.
پلنگ ایرانی، گرگ، کفتار راه ‌راه، گربه شنی، روباه قرمز، روباه شنی، جبیر، کل و بز، قوچ و میش، شغال و سیاه‌ گوش از جمله پستانداران شاخص این منطقه هستند.
۶درصد از مناطق حفاظت شده کشور در استان سمنان وجود دارد و حدود ۳۰ درصد از انواع گونه های گیاهی و جانوری کشور از جمله گونه های خاصی مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور و گورخر ایرانی در این استان زیست می کنند.
مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲.۳ میلیون هکتار است و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است که نیاز به حفاظت دارد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست سمنان گرمسار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۸۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه هلن چهارمحال‌وبختیاری

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری از دستگیری متخلفان شکار و چرای غیر مجاز و زودتر از موعد در منطقه حفاظت شده هلن خبر داد.

بختیار طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: با تلاش مأموران یگان حفاظت محیط‌زیست در شهرستان‌های کیار و اردل متخلفان شکار غیرمجاز در حین ارتکاب به جرم و در اقدامی دیگر متخلفان چرای غیر مجاز و زودتر از موعد دام در منطقه حفاظت شده هلن، شناسایی و دستگیر شدند.

وی افزود: از این متخلفان دو قبضه اسلحه شکاری غیر مجاز کشف و ضبط شد. همچنین سه فقره پرونده چرای غیر مجاز و زودتر از موعد دام هم برای متخلفان تشکیل شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری عنوان کرد: این متخلفان جهت سیر مراحل قانونی پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضائی شدند.


طاهری خاطر نشان کرد: از مردم درخواست داریم در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا تخریب محیط‌زیست با سامانه تلفنی ۱۵۴۰ تماس حاصل کنند.

کد خبر 750209

دیگر خبرها

  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه هلن چهارمحال‌وبختیاری
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟