Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@17:50:51 GMT

بررسی میزان روغن فرآورده‌های سرخ‌شده

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۴۹۱۳۷

بررسی میزان روغن فرآورده‌های سرخ‌شده

پژوهشگران پس از بررسی بیش از ۶۵ نمونه از فرآورده‌های سرخ‌شده صنعتی و صنفی می‌گویند ۴۷.۵ درصد نمونه‌ها در مجموع اسیدهای چرب اشباع در فاز روغنی با استاندارد ملی ایران انطباق نداشتند.

به گزارش ایسنا، توسعه جوامع شهری و بازار جهانی، استفاده بیش از حد از تکنولوژی، زندگی مکانیزه و جهانی شدن، تغییر سبک زندگی و تمایل به استفاده بیشتر از غذاهای آماده و فرآورده‌های سرخ‌شده و نیز اقلام غذایی نمک بالا موجب افزایش روزافزون احتمال ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت نوع دو وسرطان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو محققان در طرحی با عنوان پایش عوامل خطر در فرآورده‌های سرخ شده صنعتی و صنفی کشور این موضوع را بررسی کرده‌اند.

در این طرح پژوهش که از سوی محققانی از انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی  کشور، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و اداره کل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت انجام شده، آمده است:« روغن‌ها و چربی‌ها منبع تامین انرژی، اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی در رژیم غذایی اهمیت دارند. در مقابل اسیدهای چرب اشباع بلند زنجیر و ترانس از جمله مهم‌ترین عوامل تغذیه‌ای موثر در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی شناخته شده‌اند، که می‌توانند مخاطرات جدی برای سلامتی داشته باشند.»

در این پایش، جامعه آماری نمونه‌های صنعتی و صنفی فرآورده‌های سرخ‌شده مورد اشاره در سطح عرضه( خرده‌ فروشی) بوده است. نمونه‌گیری اقلام صنعتی براساس سهم بازار آن‌ها در سطح عرضه و مناطق نمونه‌برداری بر مبنای توزیع نام‌های تجاری تعیین شد.

محققان می‌گویند:« سعی بر این بوده است که از تمام نام‌های تجاری فرآورده‌های سرخ‌شده صنعتی(چیپس سیب‌زمینی، خلال سیب‌زمینی، پیاز سرخ‌شده و سیر سرخ‌شده)، نمونه در سطح عرضه تهیه شود. اقلام صنفی از هشت استان( از مناطق گوناگون جغرافیایی ) نمونه‌گیری انجام شد، به طوری که در شهرهای کوچک از دو منطقه بالا و پایین هر شهر و در تهران با توجه به نظر مشاور آماری، تهران به پنج منطقه شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز تقسیم‌بندی و از هر منطقه یک نمونه تهیه شد.»

بنا بر آن چه در این مقاله آمده است: « نمونه‌های فرآورده‌های سرخ‌شده مورد بررسی، شامل ۲۰ نمونه چیپس سیب‌زمینی ( ۱۱ نمونه صنعتی و ۹ نمونه صنفی یا فله از دو شهر تهران با هشت عدد نمونه و اصفهان با یک عدد نمونه)، سه نمونه خلال سیب‌زمینی صنعتی، ۲۵ نمونه سیب‌زمینی سرخ‌شده صنف ( ارائه شده در مراکز تهیه غذای فوری، ساندویچ فروشی‌ها، پیتزافروشی‌ها از ۱۱ شهر بجنورد، نکا، کرمانشاه، دزفول، ساری، کردکوی، بروجن، ملایر، تهران، نیشابور و مشهد)، ۱۴ نمونه پیاز سرخ‌شده ( سه نمونه صنعتی و ۱۱ نمونه صنف)، هفت نمونه سیر سرخ‌شده ( یک نمونه صنعتی و شش نمونه صنفی از مناطق گوناگون تهران) تهیه شدند و از نظر میزان چربی، مجموع میزان  اسیدهای چرب اشباع و ترانس تعیین نشده است، مقادیر در فاز روغنی تعیین و با استاندارد روغن سرخ‌کردنی صنف و صنعت مقایسه شدند.»

در این مقاله آمده است:« متوسط میزان چربی کل در انواع چیپس سیب­‌زمینی صنعتی و صنفی به ترتیب۹.۵ ±۴۱.۳ و۶.۷۷ ±۴۲.۸۹ درصد، سیب‌زمینی سرخ شده و خلال سیب‌­زمینی به ترتیب ۲.۹۵±۳۳.۷۷ و ۶.۱۶± ۱۵.۱۸ درصد ، پیاز سرخ ­شده صنعتی و صنفی به ترتیب ۱۴.۱۶± ۴۸.۲۱ و۹.۸۸±۴۷.۴۱ درصد  و سیر سرخ ­شده صنعت و صنف ۴۵.۹ درصد و  ۱۰.۵۰±۲۶.۲۹ درصد وزنی به دست آمد.»

پژوهشگران می‌گویند:« از میان ۶۹ نمونه سرخ‌شده صنعتی و صنفی فقط ۴۷.۵ درصد نمونه‌ها در مجموع اسیدهای چرب اشباع در فاز روغنی با استاندارد ملی ایران انطباق نداشتند .»

طبق این پژوهش« با توجه به میزان بالای چربی کل در انواع چیپس سیب‌زمینی و پیاز سرخ‌شده به کارگیری روش‌های کاهش جذب روغن و تغییر در استانداردهای ملی مربوطه پیشنهاد می‌شود. نکته قابل توجه دیگر بالا بودن بیشینه تعیین شده برای مجموع اسیدهای چرب اشباع در استانداردهای روغن سرخ‌کردنی مخصوص صنف و صنعت( بیشینه ۴۵ درصد) است. بالا بودن میزان چربی در فرآورده‌های مورد بررسی و به دنبال آن دریافت بالای اسیدهای چرب اشباع می‌تواند بر لزوم تجدیدنظر در استاندارد مربوطه دلالت داشته باشد.»

نویسندگان این مقاله، خدیجه خوش‌طینت، زهرا بیگ محمدی، رزیتا کمیلی فنود، عبدالصمد عابدی، مزدا کاظم‌زاده، حدیثه زند رجبی، غزاله بهرامیان، مهدیه صالحی، وحیده شایگان و وحید مفید بودند و این پژوهش در سومین شماره‌ی چهاردهمین سال مجله علوم و تغذیه صنایع غذایی ایران منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روغن سرخ کردنی چیپس و اسنک اسید های چرب اشباع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۹۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از راهنماتو، آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که دائما با یک مهمان ناخوانده یعنی شوره سر دست و پنجه نرم می کنید؟ توصیه می کنیم برای کنترل و درمان این بیماری از روغن درمانی استفاده کنید. این کار یک روش ایمن، طبیعی و موثر برای درمان شوره سر است و بسیار کم خطرتر از محصولات تجاری و شیمیایی ضد شوره است. از طرفی روغن ها به موهای شما آسیب نمی رسانند و منجر به خشکی پوست سر نمی شوند.

شوره سر در زمستان ها که هوا خشک تر می شود، شایع تر است. افرادی که می خواهند از محصولات موی مبتنی بر مواد شیمیایی اجتناب کنند، بیشتر به سراغ استفاده از روغن های گیاهی مو می روند. استفاده از روغن داغ برای درمان شوره سر نیز ایده خوبی است. این کار تارموهای شما را صاف تر کرده، ریزش مو را کاهش می دهد، رشد مو را بهبود می بخشد و به تغذیه و مراقبت از پوست سر کمک می کند. در ادامه با معرفی بهترین روغن ها برای درمان شوره سر با ما همراه باشید.

۱- روغن نارگیل
روغن نارگیل یک روغن ضد قارچ است که با عامل اصلی شوره سر یعنی قارچ مقابله می کند. این روغن همچنین چربی پوست کف سر را متعادل کرده و از این طریق نیز به درمان شوره کمک می کند.

۲- روغن رزماری
روغن رزماری گردش خون پوست سر را افزایش داده، باکتری های عامل مسدودی فولیکول‌های مو را از بین می برد و به رفع شوره سر و بهبود پوسته پوسته‌ شدن پوست سر کمک می کند. این روغن حاوی خواص ضد عفونی کننده و ضد قارچی خاصی بوده و به عنوان یک عامل ضد قارچ عمل می کند. همچنین می تواند به جلوگیری از خارش پوست سر کمک کند.

نکته: استفاده از روغن رزماری توسط افراد باردار، کودکان زیر ۷ سال و افراد مبتلا به صرع، فشار خون بالا و اختلالات عصبی توصیه نمی شود.

رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی

۳- روغن ریحان
روغن ریحان نوعی روغن گیاهی است که از گیاه ریحان بدست می آید. این روغن به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی و ضد التهابی در درمان شوره و رفع خارش پوست سر موثر است و با تقویت مو از ریزش آن جلوگیری می کند.

۴- روغن درخت چای
روغن درخت چای نیز حاوی خواص ضد قارچی و ضد باکتری بوده و می تواند شوره سر و خارش ناشی از آن را از بین برده و در نتیجه به تسکین شوره و جلوگیری از تحریک پوست کمک می کند.

۵- روغن علف لیمو
روغن علف لیمو از طریق تقطیر با بخار آب ساقه و برگ‌های گیاه علف لیمو که گیاهی استوایی است به دست می‌آید. این روغن حاوی رایحه مرکباتی، شیرین و علفی بوده و خواص بی‌نظیری در رایحه درمانی و ماساژ ارائه می دهد. این روغن می تواند از بروز شوره سر جلوگیری و به درمان آن کمک کند.

۶- روغن نعناع فلفلی
روغن نعناع فلفلی یک خنک کننده طبیعی، مرطوب‌کننده و ضد التهاب است که هر گونه خشکی، خارش و التهاب را از بین برده و شوره سر را نابود می کند. این روغن یک ماده ضد میکروب و آنتی باکتریال قوی است که استفاده منظم از آن به داشتن موهایی سالم و زیبا کمک می کند.

۷- روغن زیتون
روغن زیتون یک نرم کننده طبیعی است که به دلیل دارا بودن خواص ضد قارچی از بروز شوره سر جلوگیری و به از بین بردن آن کمک می کند. این روغن همچنین در صورت ترکیب با سایر ترکیبات موثر می تواند علائم پسوریازیس پوست سر را کاهش دهد.

مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند

۸- روغن اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس یک روغن ضدباکتری و ضد قارچ است که با متعادل سازی چربی یا سبوم پوست کف سر از ایجاد شوره جلوگیری می کند. این روغن همچنین حاوی خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد عفونی کننده است که می تواند به درمان شوره سر کمک کند. این روغن رایحه مطبوعی دارد، خلق و خو را بهبود می بخشد و به آرام کردن پوست سر کمک می کند.

به یاد داشته باشید که مانند همه روغن‌های ضروری، روغن اسطوخودوس نیز باید قبل از استفاده موضعی به کمک روغن حامل رقیق شود تا از هرگونه اثرات آلرژیک نامطلوب مانند خارش، احساس سوزش یا بثورات بر روی پوست جلوگیری کند.

کد خبر 847418 برچسب‌ها سلامت خبر مهم مو

دیگر خبرها

  • مشتریان به نشان استاندارد و اصالت قطعات خودرو توجه کنند
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • بررسی ۹ هزار پرونده شکایت کارگران در کردستان
  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو واحد صنعتی و کشاورزی چهار باغ
  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو  واحد صنعتی و کشاورزی چهار باغ  
  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو  واحد صنعتی و کشاورزی شهرستان چهار باغ  
  • کتف و بال مرغ را با این روش ویژه سوخاری کنید
  • بررسی و رفع مشکلات ۱۷ طرح تولیدی و صنعتی چهارمحال و بختیاری
  • تخلف عرضه خارج از شبکه ۶۶ کیسه آرد خبازی در بیرجند