Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@20:48:48 GMT

یکی از اقدامات داریوش هخامنشی حفر کانال سوئز بود

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۱۱۱۹

یکی از اقدامات داریوش هخامنشی حفر کانال سوئز بود

احسن نیوز: محمدامین حیات مقدم پژوهشگر سیاسی نوشت: داریوش از سال ۵۲۲ ق. م تا ۴۸۶ ق. م سرکار بود و بر ایران پادشاهی میکرد. مصر امروزی و تونس امروزی نیز جز ایران هخامنشی محسوب میشد و ساتراپی ایران بودند. سنگ نبشته بیستون بزرگترین کتیبه دوره هخامنشی است. در زمان پادشاهی داریوش قلمرو ایران تا لیبی امروزه گسترش داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داریوش شورش‌هایی که علیه او بود را سرکوب میکرد که یکی از این شورش‌ها در آسیای صغیر بود.

کوروش کبیر در حدود سی سال. کمبوجیه هفت سال. داریوش سی و شیش سال پادشاه بودند. همانطور که در برخی از اسناد ثبت شده داریوش پس از کشتن گوماته مغ پادشاه شد. گوماته مغ مانند کوروش در مسایل دینی با پیروان سایر ادیان به نرمی برخورد نمیکرد و گوماته زرتشتی متعصبی بود. گوماته به دلیل کاهش مالیات‌ها محبوبیت بالایی کسب کرده بود. او خود را به جای بردیه جا زده بود و کسانی را که میدانستند که گوماته بردیه نیست را کشت.

داریوش در مصر به این فکر افتاد که دریای مدیترانه را از راه رود نیل به دریای سرخ متصل سازد. داریوش کانالی در نزدیکی سوئز حفر کرد و دستور داد کتیبه‌ای به چهار زبان پارسی پاستان. عیلامی. بابلی و مصری قدیم بنویسند. تا در آینده نیز برای همگان روشن شود که کانال سوئز توسط داریوش احداث شده است.

سک‌ها یکی از شاخه‌های نزاد هند و ایرانی بودند که در شمال ایران میزیستند. حدود کشور ایشن از دریاچه آرال تا حوالی رود دانوب بود و خود سک‌ها به چند قبیله و طایف تقسیم میشدند. داریوش سک‌ها را شکست داد و ایشان به روسیه فعلی فرار کردند. البته، چون قحطی و سرما در کمین لشکریان ایران بود داریوش بیشتر از این سک‌ها را دنبال نکرد. در برخی اسناد آمده است که کوروش کبیر در طی جنگ با سک‌ها کشته شد و سک‌ها را افرادی نیمه وحشی خوانده اند که ازداوج دسته جمعی میکردند.

از اقدامات و یا کار‌های داریوش در افریقا این بود که مردم قرطاجنه یا همان تونس امروزی را از قزبانی انسان در برار بتان منع کرد. در قرطاجنه این حرکت به گفته برخی مورخین صورت میگرفت و جز آداب و روسوم دینی و آیینی بود که داریوش این کار و یا حرکت را به دور از انسانیت میدانست و شاید با ادبیات امروزی بگوئیم داریوش به دلیل حفظ موازین حقوق بشر جلوی این کار را گرفت. داریوش در قرطاجنه دستور منع خوردن گوشت را صادر نمود. در قرطاجنه رسم و سنت دینی این بود که در پیشگاه بت بزرگ خود آدم قربانی میکردند که نام بت بزرگ ایشان نیز مولوخ بود.

کمبوجیه فرزند کوروش کبیر بود و توانسته بود که مصر را فتح کند و در ابتدا با مردم مصر مهربان بود، ولی در اواخر کار تند خو شده بود و عصبانی مزاج. طوری که مردم مصر از کمبوجیه متنفر شده بودند. ولی داریوش با مردم مصر مهربان بود و حتی با کاهنان مصر که در آن کشور نفوذ داشتند نیز رابطه خوبی داشت. داریوش در مصر به تعمیر و بازسازی پرستش گاه‌های مصریان پرداخته بود. داریوش در سال ۵۱۲ ق. م مغرب هند را فتح کرد.

نبرد مارتن در دوران سلطنت داریوش بود. داریوش دو تن از سرداران خود به نام آتیس و ارتافرن را به سمت آتن فرستاد. در نبرد ماراتن سپاه ایران با کشتی‌های خود به شبه جزیره آتیک رفته بودند. لشکریان ایران در دشت ماراتن پیاده شدند. آتنیان به فرماندهی میلتادیس با ایرانیان جنگ کردند. میلتادیس فرزند کیمون از سرداران کار آزموده بود. در برخی از اسناد تاریخی آمده است که سپاه ایران از سپاه آتن از لحاظ نفرات سواره که در دشت ماراتن در حال جنگ بودند کمتر بود. در هر صورت ایران نتوانست به سمت آتن حرکت کند، زیرا قصد ایشان چنین بود.

داریوش نتوانست نبرد ماراتن را جبران کند و نبرد دیگر صورت نگرفت، زیرا در سال ۴۸۶ ق. م درگذشت. البته او قصد این کار را داشت که بار دیگر برای گرفتن اتن اقدام کند که وقت او کافی نبود.

منبع:کتاب تاریخ ایران زمین نوشته دکتر محمد جواد مشکور.

برچسب‌ها:

منبع: فردا

کلیدواژه: داریوش هخامنشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران

وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریم‌ خود از سوی ایران، ادعاهای بی‌اساس و نخ‌نما درباره نقش ایران در منطقه غرب آسیا را تکرار کرد.

به گزارش مشرق، گرنت شپس جمعه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیر سابق)، ادعا کرد: ایران مسئول بسیاری از بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای از طریق شبکه غیرقانونی گروه‌های نیابتی (شامل) حماس، حزب الله، حوثی‌ها، شبه نظامیان مرتبط با ایران و حملات مستقیم آنها است.

وی در تداوم جوسازی‌های رسانه‌ای، مدعی شد: اگر ایران فکر می‌کند که تحریم‌های اخیر کسی را مرعوب می‌کند، کاملا در اشتباه است.

دولت انگلیس دو هفته پیش در تداوم حمایت تمام‌قد از رژیم صهیونیستی، وزیر دفاع و شماری از مستشاران نظامی ایران را تحریم کرد. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» تعدادی از نهادها و اشخاص انگلیس از جمله وزیر دفاع این کشور را تحریم کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان آمده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌کند که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد است.

این بیانیه می‌افزاید: تمامی نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود. جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم‌ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تغییر چهره بازیگر مهمان مامان مهرجویی بعد از ۲۰ سال | ببینید
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس
  • اولین خلبان بازرگانی ایرانی؛ کاپیتان داریوش تیمسار
  • کاردار ایران خطاب به وزیر دفاع انگلیس: کاملا نادان هستید
  • هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ
  • واکنش کاردار ایران در لندن به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد
  • اکنون نوبت وعده صادق اقتصادی است