Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@15:48:06 GMT

۲۷ درصد جمعیت کشور در کلان‌شهرها سکونت دارند

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۲۵۰۸

۲۷ درصد جمعیت کشور در کلان‌شهرها سکونت دارند

هم اینک تهران، تبریز، شیراز، مشهد، اهواز ،کرج ، اصفهان و اراک  هشت کلان‌شهر رسمی ایران هستند.

جواد حسین زاده نیستانی روز شنبه در نشست سالانه آمار و برنامه‌ریزی به مناسبت روز ملی آمار و برنامه‌ریزی در هتل آسمان اصفهان افزود:در آمار جدید کرمانشاه بعنوان نهمین کلان‌شهر ایران اضافه شده است که بالای یک میلیون جمعیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سهم کلان‌شهرها از نظر تولید ناخالص داخلی را حائز اهمیت دانست و افزود: کمیته آمار بخشی کلان‌شهرها با هدف سامان بخشی نظام آمار  این مناطق ایجاد شده است. 

رییس مرکز آمار ایران در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: در شرایط کنونی حدود ۵۵ درصد از نیاز آماری در سطح ملی و ۳۵ درصد استانی و کمتر از ۱۵ درصد در سطح شهرستانی  تهیه می‌شود.

وی تاکید کرد: ریشه آمار از حکومت کردن می‌آید بدان معناکه آمار به منظور اداره جوامع بشری شناخته می‌شود و اهمیت آن در مدیریت شهری حائز اهمیت است. 

رئیس مرکز آمار ایران گفت: همچنین برای برنامه‌ریزی شهری نیاز به آمار با کیفیت داریم یعنی ابعاد کیفیت‌ در حوزه آمار باید جامع و به هنگام و در دسترس همگان باشد. 

وی بیان کرد: رمز موفقیت و پیشرفت سازمان‌ها برنامه‌ریزی درست است و بدون آمار درست امکان برنامه‌ریزی وجود ندارد.

حسین زاده تصریح کرد: نظام آماری کشور بالاترین مرجع تصمیم گیری شورای‌عالی آمار است که به زودی به تصویب می‌رسد تا مشخص شود تقسیم کار ملی در حوزه آمار رسمی به چه شیوه‌ای است.

وی ادامه داد: نیاز به تامین و توسعه کیفیت آمارها و گستره آمارهای مورد نیاز داریم از این رو باید فهرست آمارهای رسمی داشته باشیم تا تکلیف دستگاه‌های اجرایی از این فهرست تعیین شود، در وضعیت فعلی چنین فهرستی در کشور وجود ندارد.

رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به توسعه پایدار خاطرنشان کرد: توسعه پایدار شامل سه بعد محیط زیست، اقتصاد و اجتماع است که تمرکز صرف و افراط در هرکدام از ابعاد، توسعه پایدار را با مشکل مواجه می‌کند. 

وی با اشاره به برنامه‌ریزی فضایی، شهری، روستایی و آمایش سرزمین افزود: در آمایش سرزمین سه جزء مهم انسان، فضا و فعالیت مطرح است که باید آمارها به گونه‌ای مباحث این سه بعد را پوشش دهد.

حسین زاده تصریح کرد: اهداف آمایش سرزمین و ضرورت آن باید در راستای برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای توازن و توسعه پایدار منطقه صورت بگیرد همچنین از مزایای تمرکز زدایی استفاده کنیم و رفاه عامه و یکپارچه سازی سرزمین را داشته باشیم.

حسین زاده ادامه داد: یکی از مهم‌ترین برنامه نظام آماری سرشماری ثبتی مبناست که باید این کار توسعه‌ای را در کشور رقم بزنیم.

وی با بیان اینکه شعار ما همگرایی ملی برای مدرن‌سازی نظام آماری کشور است، افزود: شعار جهانی آمار بهتر، زندگی بهتر است از این رو همگرایی در مدیریت شهری نیاز است تا همه شهرها با کمک یکدیگر و کمک مرکز آمار ایران اقدامات ارزشمندی در راستای مدرن‌سازی سبک و سیاق آماری در کشور نهادینه کنند.

رئیس مرکز آمار ایران افزود: برنامه ملی توسعه آمار کشور مصوب شورای ملی آمار است که آذر سال گذشته به همه دستگاه‌ها ابلاغ شده است و همه دستگاه‌ها باید به صورت یکپارچه و هماهنگ پیش رفته و این سند بالادستی را مدنظر قرار دهند.

در پایان نشست سالانه آمار و برنامه ریزی  در اصفهان سامانه رصا (مدیریت داشبوردها و پیاده‌سازی هوش تجاری)، خدمات اطلاعات مکانی، سامانه خدمات نقشه‌ای (ارائه خدمات نقشه‌های چاپی در مقیاس‌های مختلف به شهروندان ‌و شهرداری) و سامانه جامع مدیریت مصوبات شورای اسلامی شهر و سند جامع SDI رونمایی شد.

نخستین نشست سالانه آمار و برنامه ریزی در مدیریت شهری  با حضور مدیران، متخصصان و کارشناسان حوزه آمار و برنامه ریزی در اصفهان برگزار  شد.

 در این نشست اهمیت آمار و برنامه‌ریزی، روش‌ها و متدهای آن با حضور متخصصان شهری و غیرشهری، کارشناسان مرکز آمار ایران، دانشگاهی و افرادی که در مباحث اجرایی و تئوری فعالیت دارند، تبیین و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرکز آمار ایران اصفهان توسعه پایدار همایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۲۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور، داوود منظور در «نشست مدیریت نوآورانه برای مقابله با حوادث و سوانح برای دستیابی به توسعه پایدار» که در حاشیه هشتادمین نشست سالیانه اسکاپ در بانکوک انجام شد، اظهار کرد: تعداد و شدت سوانح طبیعی در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و این نشانگر ضرورت استفاده از ابزاری برای سازگاری با این شرایط جدید است.

وی با بیان اینکه گنجاندن مسائل مربوط به کاهش خطر بلایا در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی توسعه کشورها و ارتقای مدیریت اطلاعات بلایا صرفاً یک تلاش فنی نیست، افزود: این در درجه اول یک موضوع سیاستی و فرآیند حاکمیتی است. دولت‌ها نقشی محوری به عنوان تصمیم‌گیرندگان کلیدی ایفا می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که طرح‌ها و برنامه‌های توسعه ملی، محلی و بخشی نه تنها آسیب‌پذیری و خطر جدیدی ایجاد نمی‌کند، بلکه به طور مهمی به کاهش خطرات موجود و افزایش انعطاف‌پذیری افراد و سیستم‌ها کمک می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: من به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی ایران، بر این باورم که گنجاندن بحث کاهش خطر بلایا و مقاوم‌سازی در تمام ابعاد برنامه‌های توسعه ملی، بخشی و محلی و ارتقای مدیریت اطلاعات و داده‌ها مربوط به خطرات بلایا، برای دستیابی به جامعه‌ای امن‌تر و توسعه تاب‌آور، فراگیر و پایدار ضروری است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای دستیابی به اهدافمان، چند اقدام حیاتی باید انجام شود. ما باید توانایی‌های خود را برای درک بهتر، ارزیابی و نظارت بر خطرات بلایا به شیوه‌ای سازگار با خطرات متعدد بهبود بخشیم. این امر امکان پیش‌بینی مؤثرتر و هشدار زودهنگام خطرات و بلایا را فراهم می‌کند.

منظور بیان کرد: مایلم ابتکار مهم دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد «هشدار اولیه برای همه» و چهار مؤلفه حیاتی آن را برجسته کنم، اما همچنان نیاز به «پیش‌بینی و هشدار اولیه بر اساس تأثیر بلایا» وجود دارد تا ما را قادر سازد که نه‌تنها وقوع خطرات را به‌موقع و دقیق‌تر پیش‌بینی نموده و هشدار دهیم، بلکه اثرات منفی احتمالی و تلفات و خسارات خطرات را نیز پیش‌بینی کنیم.

وی تصریح کرد: انجام اقدامات لازم از قبل برای کاهش تلفات و خسارات احتمالی، مستلزم تعهد و مشارکت همه بخش‌ها و بازیگران توسعه اقتصادی- اجتماعی برای ارائه داده‌ها و اطلاعات لازم در مورد انواع آسیب‌پذیری‌های فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی برای اندازه‌گیری خطرات، زیان‌ها و آسیب‌های احتمالی است.

معاون رئیس‌جمهور گفت: برای دستیابی به چنین دستاوردی، ما باید رویکرد توسعه مبتنی بر ریسک را اتخاذ و به کار ببریم و اطمینان حاصل کنیم که همه ابتکارات توسعه از طریق بررسی دقیق خطرات بالقوه برای محافظت از جوامع، زیرساخت‌های حیاتی و دستاوردهای محیطی طراحی شده‌اند. به‌علاوه، تلاش‌ها باید در جهت برطرف کردن عوامل زیربنایی عامل بلایا باشد. از جمله شهرنشینی سریع و بدون برنامه، تخریب محیط زیست و نابرابری‌های اجتماعی، برای ایجاد جامعه‌ای انعطاف‌پذیرتر.

منظور ادامه داد: در نهایت، گنجاندن مباحث مربوط به خطر بلایا در سیاست‌گذاری کاربری زمین ضروری است تا با ارزیابی ریسک وقوع فاجعه، تدوین و اجرای سیاست‌هایی برای کاهش خطر در مناطق شهری و روستایی ممکن شود.

وی بیان کرد: از طریق این اقدامات هماهنگ، می‌توانیم زمینه توسعه پایدار و مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی را فراهم کنیم و از ایمنی و رفاه جوامع خود برای نسل‌های آینده محافظت کنیم.

معاون رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران گام‌های مهمی برای اطمینان از کاهش مؤثر خطر بلایا و گنجاندن موضوع‌های مرتبط در مباحث مدیریت برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی ملی، محلی و بخشی برداشته است.

منظور تاکید کرد: بدین منظور باید یک گروه کاری دائمی در زمینه علم، سیاست‌گذاری، پیوند اقدام برای مدیریت و کاهش خطر بلایا تحت نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان عالی‌ترین نهاد برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی در کشور ایجاد شود.

کد خبر 6088876 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه