Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی وزارت علوم از برگزاری یازدهمین دوره جشنواره فارابی در بهار سال ۹۹ خبر داد و گفت: در این جشنواره ۳۰ نفر به عنوان پژوهشگران برتر بخش بزرگسال و جوان داخلی معرفی خواهند شد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین میرزایی در نشست خبری امروز(شنبه، 11 آبان) اظهار کرد: با توجه به تراکم برگزاری اختتامیه رویدادهای علمی مانند جشنواره‌های خوارزمی و فارابی در زمان‌های مشابه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سیاست‌ گذاری‌های جدیدی اتخاذ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم گیری‌های جدید وزارت علوم قرار است چهار فصل علمی وزارت علوم تعریف شود؛ به گونه‌ای که جشنواره‌ فارابی در فصل بهار، جشنواره شیخ بهایی در تابستان، هفته پژوهش در فصل پاییز و جشنواره خوارزمی در فصل زمستان برگزار شود.

میرزایی با تاکید بر این که بر این اساس یازدهمین دوره جشنواره فارابی در فصل بهار سال ۹۹ برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: حوزه علوم انسانی یکی از حوزه‌های مورد توجه در همه کشورها است و در ایران نیز متناسب با تحولات صنعتی و علمی اقدام به برگزاری جشنواره فارابی در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی شده است.

جزئیات یازدهمین جشنواره فارابی

رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی با اشاره به جزئیات یازدهمین جشنواره فارابی خاطر نشان کرد: این دوره از جشنواره آثار دریافتی در چهار قالب طرح‌های پژوهشی خاتمه یافته، کتاب پژوهشی، رساله دکتری تخصصی و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد تعریف شده است.

وی اضافه کرد: به غیر از بخش کتاب که ممکن است فایل دیجیتالی آن در اختیار مولف نباشد، کلیه آثار ارسالی به این جشنواره به صورت دیجیتالی خواهد بود.

به گفته وی باوجود این سیاست‌گذاری در سال گذشته ۱۵ درصد از آثار ارسالی در بخش کتاب‌های پژوهشی به صورت الکترونیکی دریافت شد.

دبیر یازدهمین جشنواره فارابی با تاکید بر این که در این دوره از جشنواره ۵۷۶۹ اثر در سامانه این جشنواره به ثبت رسید، اظهار کرد: از این تعداد ۲۵۹۴ اثر که حدود ۴۵ درصد آثار را شامل می‌شود، در بخش کتاب بوده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن ۵۳۶ طرح پژوهشی خاتمه یافته (۹ درصد)، در بخش رساله دکتری  ۱۲۲۱ عنوان (۲۱ درصد) و در بخش پایان‌نامه کارشناسی ارشد ۱۴۱۸ اثر (۲۵ درصد) به این جشنواره ارسال شد.

میرزایی با تاکید بر این که در این دوره از جشنواره تعداد آثار ارسال شده ۱۱ درصد رشد داشته است، گفت: در میان گروه‌های پانزده گانه داخلی این جشنواره و یک گروه بین‌المللی، بیشترین آثار دریافتی مربوط به گروه علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی با ۶۷۱ اثر بوده است.

وی با بیان این که در رتبه دوم گروه علوم اقتصادی، مدیریت و مالی با ۶۱۰ اثر قرار گرفت، ادامه داد: در رده سوم گروه زبان، ادبیات و زبانشناسی است که ۵۸۱ اثر را شامل می‌شود.

تغییر در شیوه دریافت پایان‌نامه و رساله‌ها

رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی با تاکید بر این که حوزه علوم انسانی دارای بیش از ۱۰۰ رشته می‌شود، خاطر نشان کرد: مشارکت دانشگاه‌ها در این دوره از جشنواره بسیار قابل تحسین است.

وی اضافه کرد: تا دوره گذشته ثبت آثار تنها به صورت خود اظهاری بوده است و از آن جایی که این روش، روش کاملی برای داوری نیست؛ از این رو از دانشگاه‌ها خواسته شد تا رساله‌ها و پایان‌نامه‌های برجسته در حوزه‌های مرتبط با این جشنواره را به ما اعلام کنند.

وی با بیان این که اعلام اعضای هیئت علمی به این جشنواره یک مرحله از داوری محسوب می‌شود، گفت: در این دوره از جشنواره ۷۰ درصد آثار مربوط به مردان و ۳۰ درصد آن مربوط به زنان بوده است ضمن آن که ۷۱ درصد از آثار به صورت خوداظهاری و ۲۹ درصد با مشارکت حقوقی و دانشگاه‌ها بوده است و اعضای هیئت علمی آثار را به دبیرخانه این جشنواره معرفی کرده‌اند.

میرزایی با تاکید بر این که این جشنواره در دو بخش بزرگسال و جوان برگزار می‌شود، یادآور شد: ۶۵ درصد آثار دریافت شده مربوط به بزرگسالان و ۳۵ درصد آن مربوط به محققان جوان بوده است و در این دوره مشارکت پژوهشگران جوان با رشد ۴ درصدی مواجه بوده است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: براساس ضوابط جشنواره فارابی آثاری که حدنصاب امتیازات لازم را در بخش داوری چندگانه کسب کرده باشند به عنوان طرح‌های برتر معرفی خواهند شد.

رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی همچنین با اشاره به تعداد طرح‌های برتر معرفی شده در این جشنواره توضیح داد: هدف گذاری ما آن است که در گروه‌های پانزده گانه این جشنواره در بخش بزرگسال و جوان ۳۰ نفر به عنوان پژوهشگران برتر معرفی شوند ولی در برخی از موارد که آثار برجسته و فاخر بیشتر باشد، تعداد برگزیدگان از ۳۰ نفر فراتر خواهد رفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره فارابی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۴۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مشورتی برگزاری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور دکتر علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و روسای استان‌ها برگزار شد.

طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های تمامی عوامل برگزاری سومین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، به پیشنهاد برگزاری همایش علمی زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۵ انجمن علمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده و بیش از ۸۰۰ زمینه پژوهشی در این حوزه احصا شده است. مضمون زیارت جامعه کبیره، مقام امامت و شأن ائمه اطهار (ع) و وظایف شیعیان در مقابل اهل بیت (ع) است، پس فقط نباید از جنبه علمی به آن پرداخته شود، بلکه باید فراز‌های این زیارت را به متن جامعه ببریم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره ظرفیت فعالیت‌های بزرگ فرهنگی دارد، افزود: زیارت جامعه کبیره ظرفیت‌های فراوانی در حوزه شعر، نظم، نثر، سرود، دل نوشته، خطاطی، نقاشی و ... دارد که می‌تواند به عنوان موضوع محوری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت مورد توجه قرار بگیرد. 

وی با تأکید بر پرهیز از نگاه اداری و کارمندی به برگزاری جشنواره امامت و مهدویت، اظهار کرد: همه فعالیت‌های اجرایی جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت باید توسط کانون‌های دانشجویی و دانشجویان انجام شود. البته کارمندان علاقه‌مند هم می‌توانند در امور جشنواره مشارکت داشته باشند، اما محوریت جشنواره امامت و مهدویت با دانشجویان است و این موضوع باید مورد توجه رؤسای واحد‌های دانشگاهی قرار بگیرد. 

طهرانچی با اشاره به ایفای نقش جدی رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها و لزوم نمادسازی برای جشنواره از جمله تولید سرود فراگیر، خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت با مشارکت و همکاری دیگر دانشگاه‌ها و مدارس در سطح کشور برگزار خواهد شد و مسئولان استانی نیز در جلسات جشنواره‌های موضوعی هر استان حضور خواهند داشت. 

جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با هدف جریان سازی ترویج فرهنگ امامت و مهدویت، عمل به مودت فی القربی و رواج گفتمان سازی در این عرصه معنوی هرساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان توسط دانشگاه آزاد اسلامی و با همت مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برگزار می‌شود. 

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال شرایط میزبانی از ۱۵۰ هزار شرکت کننده در چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام شده و بخش دانشجویی جشنواره با کمک معاونت علوم تربیتی و مهارتی تقویت شده و در ۱۰ منطقه از کشور برگزار خواهد شد.

همچنین نشست‌های فصلی گروه مشورتی جشنواره به منظور تبادل نظر با هدف ارتقاء برنامه‌ها برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • لیلا زارع: نباید در زمینه فیلمسازی فقط به جشنواره‌های دولتی اکتفا کرد
  • دیدارجمعی ازکارگران خراسان‌شمالی با مقام معظم رهبری
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • برگزاری هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • ۸۴ بهار با رادیو
  • شرکت ۲۸ کشور دنیا در جشنواره بین‌المللی پوپک