Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز شنبه در سومین جلسه شورای راهبردی مدیریت سبز ستاد این وزارتخانه اظهار داشت: کاهش مصرف پلاستیک نیازمند یک بحث کلان است و برگزاری نمایشگاه دانشگاه ها در راستای مدیریت سبز اقدام مناسبی بود.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، منصور غلامی درباره معماری ساختمان‌های دانشگاهی گفت: در این زمینه لازم است با محوریت وزارت علوم و سازمان برنامه‌وبودجه، هماهنگی بیشتری میان مشاوران ساختمانی دانشگاه‌ها در خصوص ظاهر ساختمان‌ها همچنین مدیریت داخل ساختمان ها ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر علوم با اشاره به تجربیات دانشگاه‌هایی که در زمینه مدیریت سبز اقدامات مناسبی انجام داده‌اند و هم‌اکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار داشت: این تجربیات باید به دیگر دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه‌های جوان و غیردولتی هم منتقل شود و این موارد فقط در دانشگاه‌های بزرگ متمرکز نباشد.
وی با تاکید بر اطلاع‌رسانی مناسب در خصوص انجام فعالیت‌های تحقق مدیریت سبز در دانشگاه‌ها تاکید کرد: مسئولیت اعمال مدیریت سبز باید به‌عنوان یک وظیفه جدید برای معاونت‌های دانشگاه‌ها تعریف شود و همه معاونت‌ها باید در این مسیر گام بردارند ولی در حال حاضر به نظر می‌رسد معاونت اداری مالی و پشتیبانی دانشگاه‌ها به لحاظ اجرایی بهتر بتواند در این راستا فعالیت کند.


ضرورت محول کردن وظایف مدیریت سبز به معاونت‌های دانشگاه‌ها
محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم درباره اقدامات انجام‌شده در راستای اعمال مدیریت سبز در دانشگاه گفت: با ابلاغ بخشنامه‌ای به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در خصوص حذف تدریجی کیسه‌ها و ظروف پلاستیکی یک‌بار مصرف اقداماتی در دانشگاه‌ها انجام‌ شد که می‌توان به مواردی از قبیل کاهش مصرف پلاستیک در سلف‌سرویس‌ها، استفاده از تلویزیون‌های الکترونیکی به‌جای بنرهای پلاستیکی، نصب و استفاده از نی‌نوش در آب‌سردکن‌ها، استفاده از ظروف یک‌بارمصرف گیاهی، اجرای طرح کاهش و حذف ظروف پلاستیکی در فروشگاه‌های دانشگاه‌ها اشاره کرد.
وی با تأکید بر لزوم محول کردن وظایف مدیریت سبز به معاونت‌های دانشگاه‌ها به‌عنوان وظایف جدید علاوه بر وظایف محوله تاکید کرد: سال گذشته ۴۳۰ هزار اصله درخت در دانشگاه‌ها کاشته شد و پیش‌بینی می‌شود امسال این میزان به ۵۰۰ هزار اصله درخت افزایش یابد. همچنین پیشنهاد می‌شود امسال روز درختکاری با حضور وزیر علوم به‌صورت گسترده‌تری برگزار شود.
نظرپور با تأکید بر پیشنهاد قائم‌مقام وزیر علوم در خصوص برگزاری این نمایشگاه در مجلس شورای اسلامی گفت: در سال ۱۳۹۸ بیش از ۳۰۰ پروژه در راستای مدیریت سبز در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی انجام‌ شد که بودجه آن ۲۰۰ میلیارد تومان است ولی تاکنون فقط ۳۲ میلیارد تومان در این خصوص اختصاص‌یافته که انتظار می‌رود این بودجه افزایش یابد و در بودجه سال آینده نیز توجه ویژه‌ای به این بخش شود.


طراحی سامانه‌ای برای اطلاع‌رسانی مدیریت سبز
غلامرضا گرایی نژاد، مدیر امور آموزش عالی سازمان برنامه‌وبودجه با بیان اینکه در چهار سال گذشته اقدامات خوبی در راستای مدیریت سبز در دانشگاه‌ها انجام گرفته است، گفت: در برگزاری همایش‌های بین‌المللی مدیریت سبز پیشنهاد می‌ شود این همایش‌ها با طراحی موضوع خاصی برگزار شده و به ‌صورت باز نباشد تا در همان همایش بتوان از بررسی‌ها و بحث‌های صورت گرفته، نتیجه گرفت.
وی با اشاره به لزوم طراحی سامانه‌ای برای اطلاع‌رسانی در خصوص برنامه‌های مدیریت سبز تاکید کرد: دانشگاه‌ها را باید به این‌سو گسیل کرد تا در زمینه کارهای انجام‌ شده در حوزه مدیریت سبز اطلاع‌رسانی کنند.


انعکاس اقدامات دانشگاه‌ها در مدیریت سبز
عبدالرضا باقری قائم‌مقام وزیر علوم و رئیس مرکز هیأت‌های امنا و هیأت ممیزه مرکزی با تأکید بر انعکاس اقدامات مناسب دانشگاه‌ها در حوزه مدیریت سبز به سایر دانشگاه‌ها با اشاره به بخشنامه جهانگیری درباره حضور مؤثر دانشگاه‌ها در حوزه مدیریت سبز گفت: در راستای این بخشنامه، مناسب است که دانشگاه‌های فعال در حوزه مدیریت سبز هر استان به استانداری‌های مربوطه معرفی شوند تا از یافته‌های آنها در مدیریت سبز در سیستم مدیریت شهری استفاده کرد.
وی با اشاره به لزوم فعالیت بیشتر در حوزه شعارسازی در راستای مدیریت سبز گفت: می‌توان با طراحی شعارهایی در زمینه میزان تولید زباله در یک روز یا آب مصرفی و مواردی از این قبیل همچنین نصب آن‌ها در اماکن دانشگاهی، خوابگاه‌ها و پردیس‌های دانشگاهی یا به‌طور مثال تهیه بروشوری در این زمینه برای دانشجویان جدیدالورود تحت عنوان دانشگاه سبز اقدام کرد.


گنجاندن بحث‌های زیست‌محیطی در دروس دانشگاهی
مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه طرح‌های زیست‌محیطی انجام‌گرفته در دانشگاه‌ها باید دیده شوند تا فرهنگ‌سازی مناسبی در این زمینه صورت گیرد، گفت: دانشگاه‌ها محصولات فرآور خود را به دلیل ناتوانی مالی نمی‌توانند به بخش‌های بیرون از دانشگاه منتقل کنند و حتی بودجه کافی برای استفاده از این موارد در داخل دانشگاه هم ندارند.
وی با اشاره به لزوم گنجاندن بحث‌های زیست‌محیطی در دروس دانشگاهی گفت: استانداردسازی ساختمان‌های دانشگاهی از اهم موارد است؛ زیرا استاندارد الزامات را بیان می‌کند و بقیه امور توسط طراحان انجام می‌شود.
برومند همچنین پیشنهاد کرد در خصوص استفاده از دوچرخه‌های نارنجی در سطح دانشگاه‌های تهران با شهرداری تهران هماهنگی به عمل آید.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدیریت سبز منصور غلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۶۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت قند برای بدن امری حیاتی است

مصرف بیش از حد مواد قندی و اختصاص بخش عظیمی از رژیم غذایی روزانه به خوراکی‌هایی مانند قند، شکر، شیرینی و شکلات باعث می‌شود تا اضافه وزن، چاقی، دیابت و بسیاری دیگر از بیماری‌ها گریبانگیر افراد شود، بیماری‌هایی که هرکدام می‌تواند تبعات ناگواری داشته باشد و فرد را به سمت یک زندگی غیر عادی و یا مرگ زودرس سوق دهد. اما این تمام ماجرا نیست و می‌بینیم که افراد برای پیشگیری از بروز چنین بیماری‌هایی به صورت خود سر و یا با مشاوره گرفتن از بلاگرهای فضای مجازی و بدون مراجعه به پزشک متخصص، اقدام به حذف یکباره قند می‌کنند! در واقع از آن طرف بام می‌افتند و بدون اطلاع از وضعیت سوخت و ساز بدنشان، خود را در شرایطی قرار می‌دهند که می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های دیگری باشد.

خدیجه رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص علوم تغذیه در گفت‌وگو با پانا با اشاره به اینکه قند یا گلوگز مهم‌ترین منبع انرژی در دسترس برای تمامی سلول‌های بدن است، گفت: «مغز و گلبول‌های قرمز از قند برای دریافت انرژی استفاده می‌کنند و اصلا به همین دلیل است که مصرف آن به حد نیاز بسیار ضروری است.»

این استاد دانشگاه افزود: «براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، میزان قند دریافتی توسط هر شخص باید بین صفر تا ۱۵ درصد از کل کالری دریافتی در طول روز باشد. همچنین در کنار آن نیز باید افراد کربوهیدرات‌ها را در سبد غذایی خود قرار دهند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز خود را به تامین کند.»

این متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه بحث افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی وجود دارد،‌ بیان کرد: «دریافت قند برای بدن امری حیاتی است اما مصرف بیش از حد آن انواع و اقسام بیماری‌های مختلف را در پی دارد و حذف آن نیز باعث به وجود آمدن اختلال در ارگان‌های مختلف بدن می‌شود که اصلی‌ترین آن‌ها مغز است، همچنین افت قند خون شایع‌ترین اتفاقی است که پس از حذف آن رخ می‌دهد و عملکرد گلبول‌های قرمز نیز مختل خواهد شد.»

رحمانی با تاکید بر اینکه مصرف معمول قند مشکلی به وجود نخواهد آورد و حتی بیماران دیابتی نیز به منابع طبیعی قند نیاز دارند، اظهار کرد: «افرادی که نمی‌خواهند قند، شیرینی، شکلات و یا شکر مصرف کنند، می‌توانند روزانه ۳ عدد خرما، ۲ قاشق غذا خوری کشمش، ۲ قاشق غذاخوری توت خشک و سه قاشق عسل را جایگزین کنند تا قند بدن تامین شود.»

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: «در نتیجه حذف کامل قند از رژیم غذایی موضوعی غیر اصولی است و مبنای علمی ندارد و افرادی که بدون اطلاع از وضعیت متابولیکی خود این کار را انجام می‌دهند، باید منتظر بروز بیماری‌های مختلف باشند.»

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • هوشمندسازی ۸۰ درصدی مشترکان برق در مازندران
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • ۸۳درصد مشترکان برق قزوین کم‌مصرف هستند
  • انجام موفق ۲ عمل اهدای عضو در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • (ویدئو) قانون کاهش تولید کیسه‌های پلاستیکی