Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، محمدجعفر یاحقی مدیر قطب علمی فردوسی‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد درباره جای خالی مظاهر مصفا پس از درگذشت او می‌گوید: با رفتن بزرگانی چون مصفا، جای بزرگی در جامعه ادبی خالی می‌شود. او از نظر فن شعر، بعد از امیری فیروزکوهی و ملک‌الشعرای بهار، قصیده‌سرای بزرگ معاصر ما و ادامه دهنده راه شاعران ادبیات کلاسیک فارسی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مصفا بیشتر به خاطر تصحیحات بر آثار ادبیات کلاسیک مانند دیوان ابوتراب فرقتی کاشانی، مجمع‌الفصحاء رضاقلی‌خان هدایت، نزاری قُهستانی، سنایی و سعدی شهرت دارد. با این وجود، مصفا شاعر مهمی است که به گفته یاحقی هر چند به اندازه باقی شعرای معاصر در میان مردم مشهور نیست، اما تسلط او بر شعر و پختگی او در سرودن، مثال‌زدنی است.  

عضو شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی دلیل کمتر مشهور بودن اشعار مصفا را ذائقه خاص او در انتخاب موضوع برای شعرهایش می‌داند و می‌گوید: شعرهای مصفا انتقادی و با مضامین خاص است. او مطابق سلیقه عموم شعر نمی‌سرود. از طرف دیگر شمار اشعارش به اندازه باقی شاعران مشهورتر کمتر است. مثلا بهار، متنوع‌تر و بیشتر شعر گفته است، از این رو چند تایی از آن‌ها در یاد مردم می‌ماند.  

مظاهر مصفا درگذشت

یاحقی ادامه می‌دهد: از طرف دیگر، اشعار او در یک دیوان جمع‌آوری نشده، پراکنده است و از این رو مهجور مانده است.

شاعرانی چون ملک‌الشعرای بهار، بیشتر به واسطه کتاب‌های درسی در حافظه نسل‌ها و عموم مردم جای دارند، اما چرا انتخاب آموزش و پرورش تنها محدود به عده‌ای است و کسانی چون مصفا به دانش‌آموزان معرفی نمی‌شوند؟ یاحقی در این باره می‌گوید: ذائقه کسانی که برای کتاب‌های درسی تولید محتوا می‌کنند، محدود است. احتمالا شعر مصفا مطابق سلیقه آموزش و پرورش نیست. از طرف دیگر، قالب شعری قصیده که انتخاب مصفا بود، چندان مطابق سلیقه امروزی‌ها نیست. شعر او از نظر ساختار و فن بسیار قوی است اما لازم است برای معرفی آن به نسل امروز سرمایه‌گذاری شود. با روش کنونی، امیدوار نیستم در آینده بیشتر شناخته شود.  

عکسی کم‌نظیر از جلسه دفاع قیصر امین‌پور-مظاهر مصفا هم حضور دارد

به گفته یاحقی، آنچه موجب تمایز مصفا و باقی شاعران و استادان است، روحیه آزادگی او و بی‌نیازیش از مظاهر قدرت است. زندگی او چنان با ادبیات عجین بود که می‌توان او را مظهر زندگی فرهنگی دانست.  

برگزاری مراسم یادبود مظاهر مصفا در تهران کد خبر 461328 برچسب‌ها فرهنگ شعر و شاعر ادبیات فرهنگستان‌ زبان فارسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ شعر و شاعر ادبیات فرهنگستان زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۷۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش

محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

 قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه شیر و شکراز دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • شوراها، از مهمترین مظاهر مردمی سازی حکمرانی در نظام مردم سالاری دینی
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • آموزش خبرنگاران شهرستان‌های غرب گیلان
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست