Web Analytics Made Easy - Statcounter

حتماً می‌دانید کدام مواد غذایی به بهتر شدن سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کنند، مثل سوپ مرغ یا چای زنجبیل. اما مواد غذایی‌ای که باعث تشدید این بیماری‌ها می‌شوند چه؟ در ادامه به مواد غذایی‌ای می‌پردازیم که هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا باید از خوردن آن‌ها خودداری کنید.


مصرف زیاد مواد قندی می‌تواند باعث سرکوب دستگاه ایمنی بدن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش سطح قند خون می‌تواند مانع کار گلبول‌های سفید خون شود، گلبول‌هایی که کار مقابله با عفونت را برعهده دارند. به علاوه، ماده‌ی قند باعث افزایش تعداد نشانگر‌های التهابی‌ای به نام سیتوکین می‌شود. سیتوکین‌ها می‌توانند باعث ایجاد التهاب در بدن شوند. سعی کنید تا بهتر شدن حال تان، از تسکین دادن خودتان با مواد قندی (از جمله آب میوه ها) خودداری کنید.

کربوهیدرات‌های ساده

دل کندن از بیسکوییت شور، نان تست یا پاستا حتی در روز‌های سخت بیماری هم کار ساده‌ای نیست، اما بهتر است در تصمیم تان تجدید نظر کنید. کربوهیدرات‌های تصفیه شده در بدن به سرعت شکسته شده و تبدیل به قند می‌شوند. این مسأله سطح قند خون را به اندازه‌ی مصرف خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های قندی بالا می‌برد و همان تأثیرات التهابی را ایجاد می‌کند. اما همه‌ی کربوهیدرات‌ها مضر نیستند. کربوهیدرات‌هایی که شاخص گلوکز پایینی دارند می‌توانند التهاب را کاهش دهند، مثل نان گندم، غلات کامل یا هر ماده‌ی غذایی دیگری که فیبر زیادی داشته باشد. اگر از ناراحتی معده رنج می‌برید، مصرف کربوهیدرات‌های ساده می‌تواند کمک کننده باشد، چون هضم آن‌ها ساده‌تر است.

الکل

الکل هم مانند قند باعث التهاب و تضعیف گلبول‌های سفید خون می‌شود. به علاوه، الکل تأثیر مضاعفی در کم آب شدن بدن دارد. این در حالی است که حفظ آب بدن در دوران بیماری بسیار مهم است، چون این کار به کلیه‌ها کمک می‌کند کار خود را که جدا کردن ضایعات از بدن است بهتر انجام دهند. به علاوه، حفظ آب بدن با جلوگیری از خشک شدن بیش از اندازه‌ی ماده‌ی مخاطی به کاهش گرفتگی بینی کمک می‌کند، به این ترتیب می‌توانید آن را از بدن خود خارج کنید. اگر بدن به خاطر بیماری دچار کم آبی شده باشد، مصرف الکل زودتر از معمول باعث مستی می‌شود. تا زمان بهتر شدن حال تان آب و چای مصرف کنید.

مواد غذایی تند

اگر دچار سرماخوردگی یا هر مشکل دیگری مربوط به مجرای فوقانی تنفسی شده اید، نیازی به دوری از مواد غذایی تند نیست، چون به لطف ماده‌ی کپسایسینی که در خود دارند می‌توانند به پاکسازی مجرا‌های بینی کمک کنند. اما اگر در کنار بیماری تان دچار ناراحتی معده شده اید باید از خوردن مواد غذایی تند خودداری کنید، چون می‌توانند ناراحتی معده شما را تشدید کنند.

مرکبات

شاید یکی از اولین کار‌هایی که بعد از بیمار شدن انجام می‌دهید خوردن یک لیوان آب پرتقال باشد. اما میوه‌های خانواده‌ی مرکبات از جمله پرتقال، گریپ فروت و لیمو می‌توانند جداره‌ی معده را تحریک کنند و ناراحتی معده را تشدید کنند. اگر حالت تهوع دارید، بهتر است تا آرام گرفتن معده تان از خوردن مرکبات خودداری کنید. به جای مصرف خود این میوه‌ها و بالا بردن ریسک ناراحتی معده از مکمل‌های بدون نسخه‌ی ویتامین سی استفاده کنید.

مواد غذایی پرچرب

سرماخوردگی باعث کاهش اشتها می‌شود و خوردن مواد غذایی چرب وضعیت را برای شما بدتر می‌کند، چون می‌تواند باعث افزایش التهاب شود. وقتی بیمار هستید و بدن تان با کم اشتهایی به شما می‌گوید که خوردن یک غذای چرب فکر خوبی نیست، یعنی احتمالاً همین طور است و باید – به معنای واقعی کلمه – به بدن تان اعتماد کنید.

آبنبات‌های بدون قند

آبنبات‌ها و آدامس‌هایی که حاوی ماده‌ی سوربیتول هستند، شاید در خود قند نداشته باشند، اما می‌توانند باعث ناراحتی معده شوند. سوربیتول قابل هضم نیست و می‌تواند باعث ناراحتی معده یا حتی اسهال در برخی افراد شود. اسهال معادل کم آب شدن بدن است که در دوران بیماری مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. به علاوه، ممکن است شیرین کننده‌های مصنوعی باعث سردرد شوند. اگر از خارش گلو رنج می‌برید و احتیاجی به چیزی برای تکسین آن دارید، از قرص‌های سرفه بری استفاده کنید که شیرین کننده‌ی آن عسل باشد و در آن سوربیتول وجود نداشته باشد.

نوشیدنی‌های کافئین دار

همچون الکل، نوشیدنی‌های کافئین دار مثل قهوه، چای و نوشابه می‌توانند باعث کم آب شدن هر چه بیشتر بدن شوند. از آنجایی که کافئین یک ماده‌ی ادرار آور است، باعث کاهش سطح آب بدن می‌شود، مسأله‌ای که روند بهبودی را کُند می‌سازد. به علاوه، بیشتر این نوشیدنی‌ها حاوی قند هستند که باعث التهاب می‌شود و کار مقابله با عفونت‌ها را برای بدن سخت می‌کند.

مواد غذایی سفت یا ترد

هر گونه ماده‌ی غذایی گوشه دار یا تردی که بافت سفتی داشته باشد می‌تواند باعث تحریک گلو و تشدید سرفه یا گلو درد شود. این مسأله شامل هر نوع ماده‌ی غذایی‌ای می‌شود که گوشه‌های تیزی داشته باشد، مثل کراکر‌ها (بیسکوییت‌های شور)، آجیل و حتی سبزیجات خام. در عوض در مدت بیماری، از مواد غذایی‌ای استفاده کنید که بافت آن‌ها برای بلعیدن راحت باشد. برای تسکین بخشیدن به گلوی تحریک شده‌ی خود، به جای خوردن تنقلات نمکی، با آب نمک قرقره کنید. این کار به روند بهبود بیماری هم سرعت می‌بخشد.

ترشی، مواد غذایی ترش و مواد غذایی‌ای که نمک سود شده یا در آب نمک قرار داده شده باشند

مواد غذایی‌ای که باعث گلو درد می‌شوند معمولاً همان‌هایی هستند که می‌توانند شما را دچار ناراحتی معده کنند. مواد غذایی‌ای مثل خیارشور که در آب نمک به عمل آمده باشند حاوی سرکه و نمک هستند به همین دلیل می‌توانند التهاب گلوی دردناک تان را بیشتر کنند.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلامت سرماخوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۹۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مواد غذایی را با نوشابه نخورید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ اگر شما از طرفداران بزرگ نوشابه‌هاهستید، احتمالاً می‌دانید که این نوشیدنی‌ها برای سلامتی شما مفید نیستند. اما، اگر نمی‌توانید از نوشیدنی مورد علاقه‌تان دست بردارید، باید به این نکته توجه داشته باشید که باید آن را با برخی مواد غذایی مصرف نکنید. چون ممکن است این ترکیب باعث سوء هاضمه یا برخی اختلالات داخلی خطرناک شود، حتی اگر اثرات منفی آن را به سرعت مشاهده نکرده باشید.

نوشابه با میوه‌های اسیدی
میوه‌هایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و آناناس اسیدی هستند. در صورت مصرف همزمان با نوشابه، می‌تواند باعث سوء هاضمه، درد شکم، تحریک روده و سایر اختلالات دستگاه گوارش شود.

نوشابه با شیر
بدون شک، منظور ما از ترکیب شیر و نوشابه در یک لیوان مخلوط کردن آنها نیست. بلکه، برخی از غذا‌هایی که ما برای ناهار یا شام می‌خوریم، حاوی شیر هستند؛ مانند برخی از سوپ‌ها، دسر‌ها و غیره. به عنوان مثال، پاستا با خامه یا کیک‌های تولد حاوی شیر هستند. زمانی که شما این غذا‌ها یا شیرینی‌جات را می‌خورید و در عین حال نوشابه هم می‌نوشید، این دوتا در معده شما باعث ایجاد حالت اسیدی وسیعی می‌شوند که ممکن است باعث درد معده شدید، ریفلاکس و سوء هاضمه شوند.

نوشابه با غذا‌های چرب
مصرف نوشابه با غذا‌های چرب مانند برگر، ناگت، کیک و پیتزا باعث ایجاد سوء هاضمه، کاهش جذب مواد مغذی و افزایش وزن می‌شود.

نوشابه با غذا‌های حاوی کافئین
مصرف همزمان نوشابه با غذا‌هایی که حاوی کافئین هستند مانند قهوه، چای سیاه و شکلات باعث ایجاد اضطراب، بی خوابی و سردرد می‌شود.

نوشابه با غذا‌های قندی
مصرف همزمان نوشابه با غذا‌هایی که حاوی قند زیادی هستند مانند کیک، شیرینی و شکلات باعث افزایش سطح قند خون و اختلالات متابولیکی می‌شود.

نوشابه با قهوه
یک ساعت پس از مصرف نوشابه، دفع کلسیم از طریق ادرار کلید می‌خورد که می‌تواند در طولانی مدت باعث پوکی استخوان، پوسیدگی دندان یا شکنندگی استخوان‌ها شود. این مشکل خطرناک در اثر ترکیب نوشابه با غذا و یا نوشیدن آن با دسر و قهوه نیز وجود دارد. زمانی که این دوتا در داخل دستگاه گوارش ترکیب می‌شوند، نوعی کف فرار تشکیل می‌شود که اسیدیته زیادی تولید می‌کند. اگر به اشتباه این ترکیب را میل کنید، ممکن است با علائمی مانند تندمزاجی، عصبانیت، درد معده و سوء هاضمه مواجه شوید. لذا، بهتر است نوشابه را به تنهایی و بدون ترکیب با دیگر مواد مصرف کنید.

نوشابه با غذا‌های شور
مصرف نوشابه با غذا‌های شور مانند چیپس، تاکو و پفک باعث ایجاد خشکی دهان، تحریک روده و فشار خون بالا می‌شود.

نوشابه با غذا‌های تند و پرادویه
درست است که ادویه‌های تند به غذا‌ها طعمی خوشمزه می‌دهند، اما مصرف زیاد غذا‌های پرادویه می‌تواند برای بدن مضر باشد. این غذا‌ها معمولاً حاوی چربی و نمک بالا هستند که مصرف آنها به مشکلات قلبی، فشار خون بالا، چاقی و سایر مشکلات سلامتی مرتبط می‌شود. همچنین، ادویه‌های تند ممکن است به دستگاه گوارش آسیب برسانند و مشکلات هضمی را افزایش دهند.

نوشابه با غذا‌های سرد
مصرف همزمان نوشابه با غذا‌های سرد مانند بستنی، کیک یخی و شیرینی یخی باعث تحریک دهنده دستگاه گوارش و درد شکم می‌شود.

آب نبات‌های نعنایی
شاید در ویدیو‌هایی که در فضای مجازی منتشر شده اند، با فیلمی از یک بطری نوشابه که حاوی آبنبات نعنایی است، روبرو شده باشید. در این فیلم، یک انفجار کوچک و خطرناک را مشاهده می‌کنید که ناشی از ترکیب قدرتمند آبنبات‌های نعنایی با گاز موجود در نوشابه است. بهتر است حتی به فکر ترکیب این دو در معده خود نیز نیفتید، زیرا واکنش شیمیایی بین این دو ماده برای سلامتی بسیار خطرناک است. بهترین راهکار این است که از ترکیب این دو ماده خودداری کنید.

دیگر خبرها

  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • ۱۵۰ بسته هرویین در معده ۲ قاچاقچی
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟