Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه ابتکار در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در واکنش به تبلیغ چند همسری در یکی از برنامه‌های صدا و سیما آن هم در صورتی که برخی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی مانع شده است که جوانان در سن ازدواج تشکیل خانواده بدهند و در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست این معضلات برطرف شود به جای اینکه یک مرد متاهل چندین همسر اختیار کند، گفت: بله، این نکته بسیار درست است که ما باید مشکلات و معضلاتی که بر سر راه ازدواج جوانان وجود دارد را برطرف کنیم تا آنان خانواده خود را تشکیل دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با تاکید بر این‌که ازدواج جوانان باید تسهیل شود و دولت هم در این راستا تمام تلاشش انجام داده است، بیان کرد: دولت برای اینکه جوانان به معنا و مفهوم ازدواج و تشکیل خانواده پی ببرند اقدامات خوبی را مانند آموزش‌های لازم قبل، حین و بعد از ازدواج و همچنین ترویج ازدواج آسان توسط وزارت ورزش و جوانان انجام داده است.

وی با اشاره به افزایش سطح تسهیلات ازدواج ادامه داد: یکی از اقدامات مهم دیگر دولت در تسهیل ازدواج جوانان افزایش سقف وام ازدواج به ۳۰ میلیون تومان است که خوشبختانه با روندی آسان در حال پرداخت است و متقاضیان برای دریافت آن مانند گذشته در نوبت نمی‌مانند. 

ابتکار خاطرنشان کرد: دولت همه تلاش خود را به کار بسته است تا حمایت‌های لازم برای ازدواج جوانان انجام پذیرد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا به جای کمک به دولت و سایر نهادهای ذی ربط عده‌ای در حال تبلیغ چندهمسری هستند، عنوان کرد: متاسفانه دیدگاه‌های سلیقه‌ای اعمال می‌شود.

معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری یادآور شد: نظر صریح مقام معظم رهبری درباره چندهمسری کاملا مشخص است ایشان فرمودند که حتی شوخی آن نباید انجام شود و مردی که یک همسر رسمی و قانونی دارد و با آن زندگی می‌کند نباید چنین موضوعی را مطرح کند زیرا خانم را نسبت به ادامه زندگی دلسرد می‌کند.

وی ادامه داد: چنین مسئله‌ای آسیب‌ها و لطمات زیادی را به خانواده‌ها وارد کرده است؛ زیرا به منزله شکستن تمامی عهد و پیمان‌هایی است که یک زوج به هنگام ازدواج بر پایه اعتماد با یکدیگر می‌بندند، حال بماند که به شکل غیر رسمی تحت عنوان خیانت مطرح می‌شود. 

ابتکار خاطر نشان کرد: شرایط ازدواج مجدد در جامعه ما بسیار خاص است و عنوان می‌کند که همسر اول باید با آن موافقت کند. 

وی درباره اینکه معاونت زنان و نهاد خانواده چه اقداماتی در زمینه تسهیل ازدواج جوانان انجام داده است، گفت: ابتدا ستاد ملی زن را تصویب و راه‌اندازی کردیم که در آن آموزش‌های لازم را قبل، حین و بعداز ازدواج در اولویت قرار دادیم که مرتباً هم در حال رصد آن هستیم.

این مقام مسئول ادامه داد: مسئله بعدی که برای ما بسیار مهم و حائز  است، تحیکم خانواده است در همین راستا طرح « گفت‌وگوی ملی خانواده» را جهت  ارتقاء مهارت‌های ارتباطی بین افراد خانواده اجرایی کردیم.

وی درباره چگونگی اجرایی شدن طرح «گفت‌وگوی ملی خانواده» گفت: فاز اول آن را در سطح ملی در  ۳۱ استان  اجرایی کردیم و فاز دوم هم در حال اجرا است.

معاونت زنان و نهاد خانواده با اشاره به نقش رسانه در آسیب‌های اجتماعی و کمک به بحران‌ها بیان کرد: به طور مثال رسانه‌ها زمانی مسئله طلاق را بزرگ کردند که این خود یک عامل بازدارنده برای خانواده شد در حالی که واقعا به این گونه نبود، مسئله اجتماعی طلاق از گذشته بوده و اتفاق جدیدی هم در زمینه آن رخ نداده است.

وی تاکید کرد: ما به عنوان مسئولان و خانواده‌ها به عنوان هسته اصلی رشد یک جوان باید آن‌ها را به ازدواج آسان و ساده ترغیب کنیم.

ابتکار در خاتمه بیان کرد: یکی دیگر از عوامل مهم ایجاد اشتغال پایدار بر خلاف گذشته است که فقط برای آقایان مطرح می‌شد اما الان برای زوجین است تا بتوانند برای زندگی مشترک آماده شوند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: معصومه ابتکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۱۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان

آنچه در ادامه می‌خوانید انتشار گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «سبک زندگی اسلامی در بخش خانواده» است که در شماره های مختلف تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

بخش حقیقی تمدن نوین اسلامی، آن چیزهائی است که متن زندگی ما را تشکیل می‌دهد که همان سبک زندگی است. این، بخش حقیقی و اصلی تمدن است، مثل مسئله‌ی خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، نوع خوراک، نوع آشپزی، تفریحات، مسئله‌ی خط، مسئله‌ی زبان، مسئله‌ی کسب و کار، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در دانشگاه، رفتار ما در مدرسه، رفتار ما در فعالیت سیاسی، رفتار ما در ورزش، رفتار ما در رسانه‌ای که در اختیار ماست، رفتار ما با پدر و مادر، رفتار ما با همسر، رفتار ما با فرزند، رفتار ما با رئیس، رفتار ما با مرئوس، رفتار ما با پلیس، رفتار ما با مأمور دولت، سفرهای ما، نظافت و طهارت ما، رفتار ما با دوست، رفتار ما با دشمن، رفتار ما با بیگانه.

همه اینها آن بخشهای اصلی تمدن است، که متن زندگی انسان است. «بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی، ۱۳۹۱/۰۷/۲۳»

مسئله‌ی فرزندآوری خیلی مسئله‌ی مهمی است. چند سال ما این مسئله را مطرح کردیم و گفتیم؛ خب یک عده از دخترخانم‌های خوب، خانمهای جوان قبول کردند و عمل کردند لکن در محیط عمومی جامعه اثری از این قضیه نیست. الان آمار فرزندآوری ما به قدر جانشینی هم نیست، یعنی کمتر از جانشینی است، الان این‌جوری است. این معنایش این است که ما تا سی سال دیگر یک جامعه‌ی پیر داشته باشیم.

خطر بزرگی است، این از همه‌ی خطرات بزرگتر است. این خیلی مهم است. این احتیاج به تلاش و کار دارد. مسلّماً راه‌هایی هم وجود دارد برای اینکه بشود این را درست کرد؛ باید بنشینید این راه‌ها را پیدا کنید.


یک [مسئله] هم ازدواج مجرّدان است. «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی‌ مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ»(۱) این الان واقعاً [لازم است.] گاهی دخترهایی بدون آوردن نام یا گاهی هم با نام، به من نامه می‌نویسند که طالب ازدواجند و برایشان فراهم نمی شود. یکی از دعاهایی که بنده دائم میکنم برای ازدواج دخترها و پسرهایی است که مایل به ازدواجند و امکان ازدواج ندارند. فکر کنید ببینید چه کار باید کرد؟ همه‌ی اینها قابل علاج است. بایستی این را [علاج کرد].


در مسائل خانواده به نظر من روی این چند موضوع بخصوص باید تکیه کرد و باید راه‌های عملی پیدا کرد. یکی از کارهای بسیار اساسی در این زمینه فرهنگ‌سازی است؛ باید فرهنگ‌سازی کنید. ببینید چگونه می‌شود فرهنگ‌سازی کرد؛ بالاخره بروید افکار عمومی را درست کنید، یعنی یک کار بزرگ این است.

کار مردمی هم -که اشاره شد کارهای مردمی و اینها- کاملاً درست است. باید کار از دست مردم گرفته نشود، اگر چه دستگاه حکومت مسئولیت دارد، ما هم مسئولیت [داریم]، در مورد مسائل خانواده ما مسئولیت داریم، دولتها مسئولیت دارند، همه‌ی دستگاههای مختلف حکومتی مسئولیت دارند و باید به وظایفشان عمل کنند لکن این پویش مردمی و حرکت عمومی مردمی نبایستی متوقف بشود؛ کار اساسی را این می‌کند و دولتها بایستی کمک کنند. «بیانات در دیدار با فعالان و کارشناسان خانواده، ۱۳۹۸/۰۵/۲۴»

دیگر خبرها

  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • انفجار چاه فاضلاب در تبریز ۴ مصدوم بر جای گذاشت
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • آغاز مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری از اوایل خرداد
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری اوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری دراوایل خرداد آغاز می‌شوند