Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@11:23:07 GMT

«نام‌آوا و خط» از نگاه کورش صفوی

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۶۳۵۸۸

«نام‌آوا و خط» از نگاه کورش صفوی

به گزارش خبرنگار مهر، در این اثر نویسنده مباحث مختلف مربوط به زبان‌شناسی را مطرح می‌کند. جدا از مقاله نخست، سه نوشته  بعدی کلا به مسائل مرتبط با خط و نظام نوشتاری می‌پردازد و این امکان را در اختیار مخاطب تازه آشنا با مسائل زبانی قرار می‌دهد تا شناختی نسبی از این حوزه به دست آورد. این کتاب از چهار بخش تشکیل شده است؛ نام آوا، خط و نظام نوشتاری، گفت‌وگوی پرسوء تدبیر و خط.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کورش صفوی در پیشگفتار این اثر اشاره می کند که بحث اصلی در این نوشته‌ها به جز نوشته اول (نام‌آوا) مرتبط به خط (خط و نظام نوشتاری، گفت‌وگوی پرسوء تدبیر و خط) است.  

در فصل نام‌آوا مولف به این موضوع می‌پردازد که نام آواها در تمامی زبان‌ها وجود دارند و ابزار مناسبی برای طرح فرضیه‌ای مقبول برای پیدایش زبان در در انسان به حساب می‌آیند و از رساله کراتیلوس افلاطون تا زمان ما سابقه‌ای طولانی دارد. اینکه نام آوا واژه‌ای است که تقلیدی از صدایی در جهان خارج است و واژه‌هایی چون «بمب»، «هق هق» و «تلق تلوق» از این دست واژگان هستند. او به این می‌پردازد که نام آواها مقوله واحدی را تشکیل نمی‌دهند و از جنبه‌های مختلف متفاوت هستند. در این بخش به صورت مفصل به ماهیت، ویژگی، گونه ها و... نام آواها می‌پردازد و با ذکر مثال‌هایی از شعرها آنها را تبیین می‌کند.

در سه بخش بعدی مربوط به خط به تبیین مسائلی چون پیدایش نوشتار، حوزه نظام نوشتاری، رده‌شناسی نظام‌های خوانداری، الفبا، راه‌های تصحیح خط فارسی، خط و زبان و... می‌پردازد.

ویژگی مهم آثار کورش صفوی این است که او زبان صمیمی و لحن جذابی در نوشتن دارد و تخصصی‌ترین مسائل را به زبانی خودمانی برای مخاطب بیان می‌کند و همین امر سبب می‌شود آثار او برای مخاطب عام هم قابل فهم و خواندنی باشد، شیوه‌ای که در این کتاب نیز به چشم می‌خورد.

کورش صفوی متولد ۱۳۳۵ ، نایب‌ رئیس انجمن زبان‌شناسی ایران و استاد دانشگاه علامه طباطبایی است. پژوهش‌های او در زمینه معناشناسی، نشانه‌شناسی، رابطه زبان‌شناسی و ادبیات و تاریخ زبان‌شناسی است. از او تاکنون تالیفات و ترجمه‌های زیادی در حوزه زبان شناسی منتشر شده است.  ترجمه کتاب «تمهیداتی برای طرح نظریه‌ای در باب زبان» نوشته لویی یلمزلف و تالیف کتابی با عنوان «روایت» از دیگر آثار منتشر شده صفوی در امسال است.

دفتر ششم از مجموعه نوشته‌های پراکنده با نام «نام آوا و خط» در ۱۲۳صفحه با قیمت ۳۹۵۰۰ تومان از سوی انتشارات علمی منتشر شده است.

کد خبر 4761904 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: انتشارات علمی تازه های نشر بازار نشر زبان شناسی کتاب و کتابخوانی ترجمه بازار نشر هفته کتاب و کتاب خوانی ادبیات ادبیات جهان معرفی کتاب تازه های نشر گردشگری رایزنی فرهنگی تجدید چاپ هفته کتاب نقد کتاب ادبیات کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۳۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع عبری: حماس تاکید دارد پایان جنگ در توافق نوشته شود

در سایه ادامه تماس‌ها میان حماس و میانجی‌ها، رسانه‌های عبری گزارش دادند که جنبش حماس به تضمین‌ها برای پایان جنگ اکتفا نمی‌کند و درخواست کرده که باید پایان جنگ به شکل مکتوب در توافق ذکر شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه حواشی متعدد مربوط به مذاکرات قاهره درباره توافق آتش بس در غزه، رسانه‌های عبری گزارش دادند که حماس اصرار دارد که پایان جنگ در توافقنامه به شکل مکتوب نوشته شود و تنها به تضمین‌ها قانع نیست.

یک منبع مصری آگاه درباره دور جدید مذاکرات که در قاهره برای بحث درباره تبادل اسرا و پایان تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه برگزار شد اعلام کرد که اکنون توپ در زمین اسرائیل است و حماس خواستار شفاف سازی برخی بندهای ذکر شده در پیشنهاد توافق می‌باشد که اخیراً به این جنبش تحویل داده شد.

این منبع مصری اعلام کرد تا زمانی که حماس پاسخ خود را اعلام نکند اسرائیل هیئتی به قاهره نخواهد فرستاد.

از طرف دیگر رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند که حماس هنوز پاسخ خود را ارائه نداده و این جنبش اصرار دارد که پایان جنگ در توافق‌نامه به شکل مکتوب نوشته شود و صرفاً به تضمین‌ها اکتفا نمی‌کند.

این رسانه‌ها گزارش دادند که مذاکرات میان حماس و میانجی‌ها امروز یکشنبه با هدف رسیدن به توافق ادامه دارد.

این درحالی است که منابع برجسته وابسته به مقاومت فلسطین شب گذشته، شنبه‌شب، اعلام کردند که به‌دلیل امتناع رژیم صهیونیستی از پایبندی به آتش‌بس دائمی، مذاکرات با یک مانع بزرگ مواجه است. حماس همچنان تأکید دارد که هیچ توافقی را بدون متن صریح در مورد آتش‌بس دائمی نمی‌پذیرد.

از طرف دیگر یک منبع برجسته دیگر در گروه‌های فلسطینی اعلام کرد: رهبری مقاومت در چارچوب دستیابی به توافقی که خواسته‌های مردم فلسطین را در توقف همه‌جانبه تجاوزات رژیم صهیونیستی و خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه برآورده می‌کند نرمش زیادی از خود در مذاکرات نشان داد، اما از اصول اساسی که در راستای منافع و خواسته‌های ملت فلسطین است عقب‌نشینی نخواهد کرد.

روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت شب گذشته متن توافق پیشنهادی به حماس را منتشر و اعلام کرد که بر اساس این پیشنهاد، اسرائیل متعهد شده است که در مقابل هر زن نظامی اسیر موجود در اختیار حماس که همچنان در قید حیات باشد، 20 اسیر فلسطینی دارای حکم ابد را آزاد کند. با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود حماس بین 3 تا 5 اسیر نظامی زن در اختیار داشته باشد، در مرحله اول بین 60 تا 100 اسیر فلسطینی دارای حکم ابد از زندان آزاد می‌شوند.

به‌نوشته این رسانه عبری‌زبان، تل‌آویو تا لحظه تهیه این گزارش حاضر به تعهد به پایان جنگ نشده است.

ادعای رسانه صهیونیست:حماس با پیشنهاد مصر موافقت کردحماس: از خواسته‌های اساسی خود کوتاه نخواهیم آمدانتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • (عکس) بخندیم یا گریه کنیم؟؛ میوه فروشی که روی گوجه سبز برچسب هندوانه زد
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • منابع عبری: حماس تاکید دارد پایان جنگ در توافق نوشته شود
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد