Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@00:16:10 GMT

اختلال وسواس فکری-عملی را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۶۴۳۳۲

اختلال وسواس فکری-عملی را بشناسید

یک روانشناس گفت: اختلال وسواس فکریعملی بیماری شایعی است که از هر چهل نفر یکی در طول زندگی‌اش به این بیماری مبتلا می‌شوند. ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۰ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، زهرا زین‌الدینی روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اختلال وسواس فکری و عملی اظهار کرد: اختلال وسواس فکری – عملی بیماری شایعی است که از هر چهل نفر یکی در طول زندگی‌اش به این بیماری مبتلا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زین الدینی بیان کرد: وسواس می‌تواند مشکلات جدی برای فرد ایجاد کند، آدم‌های مبتلا به وسواس ساعت‌های زیادی در طول روز مشغول انجام رفتار‌های وسواسی خود هستند به همین دلیل این افراد فرصت کافی برای رسیدگی به امور خانواده خود را ندارند.

او افزود: علاوه بر این بسیاری از افراد مبتلا به وسواس فکری – عملی از رفتن به مهمانی‌ها و مکان‌های عمومی اجتناب می‌کنند و به همین دلیل ممکن است خانه نشین و منزوی شوند.

این روانشناس با بیان اینکه افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری – عملی، یا دچار وسواس‌های عملی، یا دچار وسواس‌های فکری و یا دچار هر دو با هم هستند، ادامه داد: منظور از وسواس فکری، افکار، تصویر‌های ذهنی، یا میل‌های ناگهانی به انجام کاری یا گفتن چیزی است که فرد را ناراحت می‌کند و دایما هم در ذهن تکرار می‌شوند.

زین الدینی گفت: منظور از وسواس‌های عملی، رفتار‌هایی است که فرد احساس می‌کند مجبور است آن‌ها را تکرار کند تا اضطرابش کاهش پیدا کند یا جلوی یک اتفاق بد گرفته شود.

او اضافه کرد: اغلب آدم‌های مبتلا به وسواس فکری – عملی هم افکار ناراحت کننده و هم رفتار‌های تکرارشونده را تجربه می‌کنند.

این روانشناس درباره رایج‌ترین وسواس‌های فکری، تصریح کرد: ترس از نجس شدن یا نجس کردن، ترس از دست زدن به چیز‌های سمی یا آلوده، ترس از آسیب رساندن به کسی یا کشتن کسی که معمولا این فکر در مورد افراد نزدیک و کسانی که فرد آن‌ها را دوست دارد است، ترس از فراموش کردن انجام کاری غیراخلاقی یا انجام رفتاری خجالت‌آور، ترس از فراموش کردن انجام کاری مثل قفل کردن در یا بستن شیر گاز، ترس از ابتلا به یک بیماری مثل ایدز یا سرطان.

زین الدینی درباره انواع وسواس‌های عملی گفت: شستشو و آب‌کشی مکرر و طولانی مثل شستن مکرر دست‌ها در طول روز، وارسی و چک کردن افراطی مثل چندین بار قفل کردن در، اعمال تکراری مثل 15 بار چراغ را خاموش کردن، جمع کردن و انبار کردن چیز‌های بی‌مصرف مثل روزنامه یا وسایل غیر قابل استفاده، قرار دادن اشیا و وسایل به صورت قرینه یا براساس یک نظم خاص.

او با بیان اینکه بیشتر آدم‌هایی که مبتلا به این اختلال هستند می‌دانند که ترس‌های آن‌ها کاملا واقع‌بینانه نیستند، ادامه داد: خیلی از افراد می‌دانند که رفتار وسواسی آن‌ها بی‌معنی و بیهوده است، ولی نمی‌توانند جلوی خود را بگیرند، انگار که مجبورند این رفتار‌های تکراری را انجام دهند.

این روانشناس با اشاره به اینکه دلایل این اختلال دقیقا شناسایی نشده‌اند و این اختلال یک جنبه‌ی ارثی دارد، افزود: اعضای خانواده افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری – عملی اغلب مبتلا به همین اختلال و سایر اختلالات اضطرابی هستند البته توارث تنها دلیل وسواس نیست.

زین الدینی خاطرنشان کرد: یادگیری از اطرافیان و فشار‌ها و استرس‌های زندگی نیز در بوجود آمدن این اختلال نقش دارند. درمان‌های روانشناختی و دارو درمانی در درمان این اختلال بسیار موثر و مهم است و اطمینان داشته باشید که وسواس قابل درمان است.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۴۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اسرائیل: در پاسخ به تصمیم ترکیه اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده‌ایم
  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد
  • مارک‌های  پرفروش‌ چرخ خیاطی خانگی در ایران را بشناسید
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • شهید جوادی را بهتر بشناسید