Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: بیش از ۹۰ درصد نان‌‌های تولیدی و مصرفی در کشور نان سفید هستند در حالیکه در کشورهای توسعه‌‌یافته جهان ۹۵ درصد نان مصرفی مردم نان کامل است. ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۱ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

دکتر جلال‌‌الدین میرزای رزاز در گفت‌وگو خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا با بیان اینکه یکی از معضلات مهم موجود در کشور نان‌‌های مصرفی هستند، اظهار کرد: بیش از 90 درصد نان‌‌های تولیدی و مصرفی در کشور نان سفید هستند در حالیکه در کشورهای توسعه‌‌یافته جهان 95 درصد نان مصرفی مردم "نان کامل" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بحث نان و سلامت آن از سال‌‌های قبل مطرح بوده اما تابه‌‌حال اقدامات عملی چندانی در جهت رفع مشکلات آن صورت نگرفته است.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی کشور نان کامل را نانی دانست که آرد آن از گندم کامل و سبوس‌‌‌‌دار تهیه شده باشد و با اشاره به مسائل مطرح شده در اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه‌‌ی شرقی تصریح کرد: نماینده سازمان بهداشت جهانی (WHO)، در این اجلاس بر توجه ویژه به نان و روش‌‌های طبخ آن در ایران تاکید کرد و معتقد بود گندم مورد مصرف آردسازی‌‌ها باید بازبینی شود.

وی افزود: بر اساس آمار ارائه شده توسط نماینده WHO، ما در کشور 28 درصد مواد مغذی گندم را از طریق سبوس‌گیری جدا کرده و دور می‌‌ریزیم!

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی کشور با انتقاد نسبت به بالا بودن درصد سبوس‌گیری در کشورمان متذکر شد: با انجام عمل سبوس‌‌گیری، مواد مغذی گندم را دور ریخته و آرد گندم کامل را به آرد سفید تبدیل می‌‌کنیم سپس همان مواد مغذی نظیر آهن، زینک، ویتامین دی و… که جزو لاینفک سلامت مردم هستند را دوباره با مکمل‌‌یاری به آرد سفید بازمی‌‌گردانیم که این سیاست غلط مورد انتقاد سازمان‌‌های جهانی قرار گرفته است.

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه بالا بودن میزان نمک در نان یکی دیگر از معضلات حوزه نان است، تصریح کرد: سرانه مصرف نمک در کشورهای پیشرفته 5 گرم در روز است اما این سرانه در کشور ما 13 گرم است یعنی هر ایرانی به طور متوسط تقریبا 2.5 برابر متوسط سرانه جهانی، نمک مصرف می‌‌کند.

وی ادامه داد: طبق آخرین آمار ارائه شده، هر ایرانی به طور متوسط 320 گرم نان در طول روز مصرف می‌‌کند بنابراین هر فرد ایرانی حدود 3 تا 5 گرم نمک تنها از طریق خوردن نان دریافت می‌‌کند که میزان بالایی است.

میرزای رزاز از بررسی مجدد سرانه مصرف نان در کشور خبر داد و گفت: نتایج این بررسی طی چند ماه آینده اعلام می‌‌‌شود.

رئیس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با انتقاد نسبت به روش طبخ نان و ذائقه‌‌ی مردم هشدار داد: مصرف نانی که بیش از حد در معرض آتش مستقیم قرار می‌‌گیرد و به اصطلاح برشته می‌‌شود، به دلیل تولید مواد سمی نظیر آکریلامید، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌‌دهد؛ اگر چه نان برشته طعم بهتری دارد اما با توجه به این مسئله‌‌، ذائقه و فرهنگ سلامت مردم نیز باید تغییر کند.

وی از برنامه‌‌های در دست اجرا در انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای کشور خبر داد و گفت: یکی از مباحثی که در دوره جدید انستیتوی تغذیه خواهیم داشت بحث آموزش همگانی سلامت و تشویق مردم به استفاده از نان کامل است همچنین از دولتمردان و سیاستگذاران حوزه تغذیه درخواست اصلاحاتی برای طبخ و تولید نان خواهیم داشت تا جامعه به سمت استفاده از نان کامل سوق پیدا کند.

پای جهانگیری هم به ماجرای «سبوس» باز شد/ حسن روحانی : "اعلام دو نرخ برای سبوس خطرناک است"نان "سبوس‌مال" خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهدسبوس‌گیری در کارخانه‌های استان مرکزی بالا است

انتهای پیام/

R7573/P/S2,24,1302/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۴۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر فتح‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: تولید مواد معدنی همواره به عنوان نقطه آغازین یک زنجیره تأمین با ارزش در بخش‌های تأمین کننده مواد اولیه بخش صنعت و مصالح مورد نیاز برای ساختمان، بنادر، سدها، فرودگاه‌ها و … محسوب می‌شود.

وی افزود: استان آذربایجان‌شرقی از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی، یکی از مناطق غنی کشور به شمار می‌رود؛ به طوری که همواره ذخایر غنی مواد معدنی را به عنوان یک امکان بالقوه در توسعه صنعتی استان در نظر می‌گیرند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در این استان تاکنون ۵۲ ماده معدنی متنوع شناسایی شده است و همواره معادن فلزی استان را رنگین‌کمانی از معادن توصیف کرده‌اند.

وی توضیح داد: آخرین نتایج منتشر شده از نتایج حاصل از اجرای طرح معادن فعال استان در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۷۹ واحد معدنی در استان فعال بوده که از نظرتعداد، ۴.۸ درصد از کل معادن فعال کشور را به خود اختصاص داده و برای هفت هزار و۲۸۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است که سهم ۵.۴ درصدی از کل شاغلان بخش معدنی کشور را در برمی‌گیرد.

فتح‌زاده ابراز داشت: فعالیت‌های صورت گرفته در بخش معدنی استان، منجر به ایجاد ارزش افزوده‌ای به مبلغ ۱۸۱ هزار و ۳۵۸ میلیارد ریال شده است که با نسبت ۷ درصدی، رتبه ۴ کشوری از کل ارزش افزوده ایجاد شده را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین نتایج نشان می‌دهد نسبت به سال ۱۴۰۰ میزان رشد ارزش افزوده ایجاد شده در معادن فعال استان حدود ۱۳.۷ درصد بوده است.

وی افزود: میزان رشد ارزش سرمایه گذاری صورت گرفته در معادن در حال بهره برداری کل کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ برابر ۶۹.۴ درصد بوده که این میزان در آذربایجان شرقی دارای ۲۱۱.۵ درصد رشد بوده است و با ۹ هزار و ۴۹۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، ۷ درصد از کل میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش‌های معدنی کشور را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 6098239

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • تمام خواص و مضرات ادویه کاری + طرز تهیه و ارزش غذایی
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان