Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا یوسفی، عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه مفید، در گفت‌وگو با ایکنا، به بیان نکاتی درباره ابلاغیه اخیر بانک مرکزی مبنی بر تشکیل واحدهای مبارزه با پولشویی در تمام بانک‌های کشور پرداخت و اظهار کرد: پولشویی از طریق بانک‌ها صورت می‌گیرد؛ پول‌هایی که از طرق مختلفی همانند قاچاق کالا یا راه‌های غیرقانونی دیگری به دست آمده‌اند در شبکه بانکی تبدیل به پول حلال و قانونی می‌شود و ظاهر موجهی پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حساسیت به پولشویی در کشورهای پیشرفته

وی ادامه داد: بر این اساس چون مهم‌ترین جایگاهی که این اتفاق در آن رخ می‌دهد شبکه بانکی است لذا بانک مرکزی معتقد است که نظارت کنونی که بر روی بانک‌ها صورت می‌گیرد کافی نیست و یکی از راه‌هایی که می‌توان نظارت مؤثرتری داشت تشکیل واحدهای مربوط به شناسایی و مبارزه با پولشویی است تا کنترل بیشتری بر حساب‌های بانکی انجام شود و به خوبی تشخیص دهیم که کدام پول‌ها از مسیر درست و کدامیک از مسیر نادرست وارد اقتصاد می‌شود.

حجت‌الاسلام یوسفی با اشاره به وضعیت مبارزه با پولشویی در اقتصادهای پیشرفته افزود: یکی از مجاری برای کنترل سطح پول‌های رد و بدل شده در کشورهای پیشرفته، همین اقدام است. اگر شخصی در نظام بانکی سپرده‌گذاری کرده و این مبلغ اندک باشد حساسیت چندانی نسبت به وی وجود ندارد اما اگر قرار است مبلغ کلانی جابه‌جا شود باید مشخص شود که این مبلغ کلان از کجا و بابت چه چیزی به دست آمده است.

لازمه موفقیت واحدهای مبارزه با پولشویی

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: بعضاً پول‌های میلیاردی در شبکه بانکی ما جابه‌جا می‌شود و نظارت چندانی هم بر آن‌ها صورت نمی‌گیرد بنابراین اگر واحدهایی تشکیل شود که بتوانند نظارت و راستی‌آزمایی لازم را داشته باشند بهتر می‌توانند موارد که پولشویی صورت می‌گیرد را شناسایی کنند. لذا معتقدم این کار پسندیده‌‌ای است مشروط بر اینکه خود بانک مرکزی هم نسبت به این واحدهای پولشویی و پاسخگو کردن بانک‌ها حساسیت نشان دهد و دوره‌ها و کارگاه‌های لازم برای افراد عضو این واحدها برگزار کرده و اطلاعات آن‌ها را بالا ببرند.

پولی که از طریق غیرقانونی وارد کشورها شده احتمالاً قاچاق بوده و این قاچاق به تولید ملی ضربه می‌زند. در چنین شرایطی کالاهای غیرمجاز در کشور فروخته می‌شود در حالی‌که تولیدکنندگان داخلی مشغول تولید چنین کالایی هستن

وی گفت: یکی از مسائلی که ممکن است در این راستا پیش بیاید این است که ممکن است برخی از بانک‌ها، واحدهای پولشویی را تشکیل دهند اما افرادی که توانایی نداشته و با ادبیات موضوع آشنایی ندارند در رأس این واحدها قرار گیرند. لازمه موفقیت این واحدها این است که این افراد با ادبیات موضوع آشنا بوده، تجارب سایر کشورها را خوب بدانند، دارای انگیزه‌های لازم باشند و دستشان هم برای اینکار باز باشد.

تأثیرات پولشویی بر کاهش سلامت در نظام بانکی

یوسفی درباره عواقب رواج پولشویی در اقتصاد کشور تصریح کرد: نکته مهم درباره منشأ این پول‌ها است. پولی که از طریق غیرقانونی وارد کشورها شده احتمالاً قاچاق بوده و این قاچاق به تولید ملی ضربه می‌زند. در چنین شرایطی کالاهای غیرمجاز در کشور فروخته می‌شود در حالی‌که تولیدکنندگان داخلی مشغول تولید چنین کالایی هستند. وارد کردن کالای غیرمجازی که مالیات آن پرداخت نشده و مسائل گمرکی لازم در مورد آن رعایت نشده است لذا باعث خواهد شد کالای خارجی با قیمت پائین‌تری بازار ما شود و از این طریق به تولیدکننده داخی وبه اشتغال و رشد اقتصاد کشور ضربه بزند

این کارشناس مسائل اقتصادی یادآور شد: به ویژه در این دوره خاصی که دچار تحریم هستیم و رشد اقتصادی ما منفی است توجه به این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌‌کند چراکه قاچاق باعث کاهش رشد اقتصادی می‌شود و حتی زیان‌های اخلاقی هم برای جامعه دارد و از جمله این موارد افزایش فساد در دولت است. شخصی که قصد انجام آزادانه فعالیت قاچاق دارد باید یک شبکه فساد تشکیل دهد و اعضای آن شبکه هم می‌توانند از مدیران تا کارمندان عادی باشند که آلوده اینکار شده‌اند.

وی گفت: چنین وضعیتی حتی روی نماینده مجلس، معاون وزیر، خود وزیر و داماد وی اثر بگذارد تا کارهای خودشان را پیش ببرند. اگر یک تیم قاچاقچی سالانه هزار میلیارد تومان در آمد داشته باشند، طبیعتاً خرج کردن چند میلیارد از آن برای آلوده‌کردن برخی افراد چیز عجیب و مهمی برای آن‌ها نیست بنابراین حتماً باید با پولشویی در شبکه بانکی مقابله کرد چراکه افراد زیادی از همین طُرُق آلوده شدند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا محمدرضا یوسفی پولشویی نظام بانکی بانک مرکزی فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۶۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد

با مصوبه هیئت‌مدیره بانک سینا، علی ابدالی به عنوان سرپرست جدید بانک سینا منصوب شد. - اخبار بازار -

به گزارش روابط‌عمومی بانک سینا، هیئت‌مدیره بانک سینا روز جاری ضمن تشکر از زحمات غلامرضا فتحعلی، مدیرعامل قبلی بانک سینا، علی ابدالی را به عنوان سرپرست جدید این بانک انتخاب کرد.

علی ابدالی دارای دکترای مدیریت دولتی از دانشگاه تهران و از مدیران شناخته‌شده نظام بانکی است که علاوه بر مدیرعاملی و عضویت در هیئت‌مدیره بانک قوامین، از سال 78 در بخش‌های مختلف نظام بانکی از جمله سازمان و روش‌ها، تحقیق و ‌توسعه، فناوری، طرحوبرنامه، بازاریابی و کسب‌و‌کار، بانکداری شرکتی و بانکداری خرد در بانک‌های رفاه، قوامین و سپه حضور داشته است.

تدوین سه کتاب در حوزه بانکی، مالی، نگارش بیش از50 مقاله تخصصی علمی-پژوهشی درحوزه بانکی و بانکداری و تدریس در دانشگاه ازجمله سوابق علمی وی محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف ۲۵ تن شکر قاچاق در مراغه
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد
  • چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در همدان
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت