Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیرالله تقیانی‌پور نویسنده و کارگردان تئاتر که این روزها نمایشنامه «خاموشان» را به کارگردانی علی سلیمانی در مقام نویسنده روی صحنه دارد درباره پرداختن به مضامین مذهبی و نگارش چنین آثاری به خبرنگار مهر گفت: نمایشنامه «خاموشان» اثری اجتماعی است که به ماجرایی که در پیاده‌روی اربعین برای عده‌ای رخ می‌دهد و باعث به چالش کشیدن رفتارهای آن‌ها در گذشته می‌شود، می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: من پیش از این نیز در سال ۹۲ نمایشنامه «سمنو» را که به کارگردانی جواد نوری در تئاتر شهر اجرا شد در همین حال و هوا نوشته بودم. البته نگاه من به نمایش‌های به اصطلاح مذهبی، نگاهی تفکرمحور است به شکلی مخاطب وقتی از سالن بیرون می‌آید صرفا به سوگ ننشیند بلکه به تعقل برسد و به اتفاقی که قرن‌ها پیش رخ داده بیندیشد. البته نمایش‌هایی که با این مضمون می‌نویسم طبیعتا چاشنی‌هایی هم برای همراه کردن مخاطب دارد که «خاموشان» از این قاعده مستثنی نیست.

تقیانی‌پور درباره شکل گیری ایده این اثر نمایشی توضیح داد: سال ۹۲ یا ۹۳ ما سفری در اربعین به کربلا داشتیم که این مسافرت همزمان شد با حمله داعش به عراق. این اتفاق خاطره مشترک من، علی سلیمانی، جواد نوری، هادی عطایی و علیرضا نوری و تعداد دیگری از دوستانمان است. مدتی قبل علی سلیمانی از من خواست این خاطره را با پرداختی جدید به نمایشنامه تبدیل کنم که با وجود فرصت کمی که داشتم این اتفاق افتاد و نمایش برای اجرا آماده شد.

این کارگردان تئاتر درباره مضمون نمایشنامه توضیح داد: معتقدم تا سکوتی از جانب خواص رخ ندهد شاهد فاجعه‌ای نخواهیم بود و هر اتفاق و فاجعه‌ای که در طول تاریخ رخ داده است براساس سکوت و چشم پوشی خواص روی آن رخداد بوده است. این مساله مربوط به قرن‌ها قبل نیست بلکه این روزها هم شاهد چنین اتفاقاتی هستیم. فکر می‌کنم کسانی که در برابر فجایع سکوت می‌کنند عامل بروز و در واقع تشویق و ترویج کننده فسادها و جنایت‌های بزرگ هستند. نمایشنامه «خاموشان» هم نقبی می‌زند به افرادی که در طول تاریخ سکوت کردند و خاموش بودند؛ شاید اگر آن‌ها به زبان می‌آمدند و سکوت نمی کردند، شاهد اتفاقاتی تلخ نبودیم و می‌شد از حوادثی پیشگیری کرد.

وی افزود: قصه نمایش درباره تعدادی دوست است که در مقابل اتفاقی هولناک سکوت کردند و این عذاب وجدان مدام با آن‌هاست و اذیتشان می‌کند. این دوستان در سفر پیاده روی اربعین به منزل فردی می‌روند که خودش همراه با داعش بوده و نیروی رسانه‌ای داعش بوده است به شکلی که همه اتفاقات و جنایت‌های آن‌ها را از پشت دوربین می‌دیده اما سکوت می‌کرده است و حالا تواب شده اما نمی تواند سکوتش را بشکند چون خودش شریک جرم است. این برخورد در واقع آینه این گروه دوستان می‌شود و یاد پنهان کاری خودشان می‌افتند. در نمایش گریز کوچکی هم به واقعه کربلا و سکوت خواص کوفه زده می‌شود که باعث وقوع آن فاجعه بزرگ صحرای کربلا شد.

تقیانی پور در پایان درباره دیگر فعالیت هایش بیان کرد: نمایش «برگشتن» به کارگردانی حسین مسافرآستانه را به عنوان نویسنده در نوبت اجرا دارم که قرار است از ۸ آبان ماه در سالن چهارسو مجموعه تئاترشهر به صحنه برود. داستان نمایش در رابطه با خانواده شهیدی است که تماس‌های مشکوکی با آن‌ها گرفته می‌شود و مشخص می‌شود که انگار عزیز مفقود شده شان قرار است برگردد و در این میان شاهد اختلافاتی هستیم که برادر خانواده با اطرافیان دارد ...

نمایش «خاموشان» به نویسندگی خیرالله تقیانی‌پور و کارگردانی علی سیلمانی تا ۱۴ آبان ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه مهر به نشانی خیابان سمیه نرسیده به خیابان حافظ روی صحنه می‌رود.

کد خبر 4757596 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: تئاتر مذهبی علی سلیمانی حوزه هنری تئاتر ایران موسیقی ایرانی فیلم سینمایی کنسرت موسیقی فیلم کوتاه سریال ایرانی موسیقی کلاسیک سازمان سینمایی بازیگر سینما کارگردان تئاتر فیلم مستند تئاتر شهر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۷۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار دولت اوکراین به مسلمانان برای سکوت در نسل‌کشی غزه + سند

دولت اوکراین علمای دینی، شهروندان و نهادهای مسلمان اوکراینی را که از نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها انتقاد می‌کنند، تحت تعقیب قرار می‌دهد، محکوم می‌کند و آن‌ها را به «تروریسم» متهم می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سایت خبری تحلیلی یونایتد ورلد در گزارشی با انتشار اسناد محرمانه دولتی اوکراین خبر داد که دولت این کشور در حال فشار بر روی مسلمانان این کشور برای سکوت در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه غزه است.

بر اساس اسناد منتشر شده از سوی این سایت خبری تحلیلی، مقامات دولت اوکراین احمد تمیم، مفتی مسلمانان این کشور را صرفاً به دلیل محکوم کردن نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه مظنون به ارتباط با فعالیت‌های افراطی معرفی کرده‌اند. این در حالی است که تمیم از جمله شخصیت‌های شناخته‌شده در جهان اسلام در موضوع مبارزه با تروریسم، تکفیرگرایی و وهابیت است.

در اسناد منتشر شده، مقامات دولتی اوکراین علاوه بر متهم کردن مفتی این کشور به افراط‌گرایی دینی، منابع مالی حامی مؤسسات تحت رهبری تمیم را نیز مظنون به مرتبط بودن با سازمان‌های تروریستی عنوان کرده‌اند.

این اتهامات مقامات دولتی اوکراین به مفتی این کشور در حالی است که او تا پیش از اعلام حمایت علنی خود از فلسطین و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، هیچ مشکلی با مقامات دولتی اوکراین نداشته و اتفاقاً به دلیل نقش بسیار سازنده‌ای که برای آزادی بیش از 70 زندانی اوکراینی در منطقه دونباس ایفا کرده بود، مورد تقدیر نیز قرار گرفته بود.

بر اساس این اسناد محرمانه، احمد تمیم در یک سخنرانی خود در میان مسلمانان اوکراین در آمریکا با تأکید بر اینکه اسرائیل روزانه صدها انسان بی‌گناه را در غزه به قتل می‌رساند این اقدامات را محکوم کرده است. سفارت اوکراین در آمریکا نیز پس از اطلاع از این اظهارات او، با نامه‌نگاری با سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن تأکید کرده است که این اظهارات نظرات شخصی او است و مورد تأیید دولت کی‌یف نمی‌باشد.

بر اساس اسناد منتشر شده در گزارشی که سفارت اوکراین در واشنگتن به کی‌یف ارسال کرده است، در جلسه سخنرانی، شخصیت‌های قابل توجه دیگری نیز حضور داشته‌اند. این اسناد اصلی‌ترین «جرائم» مفتی اوکراین را انتقاد از جنایات اسرائیل، دعوت از مؤمنان به اتحاد و پیشنهاد سازماندهی یک کمپین جمع‌آوری کمک مالی برای بستگان افراد تحت آزار و اذیت اسرائیل عنوان می‌کنند.

این پرونده‌سازی دولت اوکراین علیه مفتی این کشور به دلیل حمایت از فلسطین در حالی رخ می‌دهد که چند سال پیش دولت کی‌یف، مسلمانان شبه‌جزیره کریمه را به دلیل به عدم رسمیت شناختن احمد تمیم که مورد حمایت دولت کی‌یف بود مورد حمله قرار داده و تمیم را فردی مورد اعتماد و تأیید معرفی می‌کرد.

در اسناد منتشر شده از سوی سایت خبری تحلیلی یونایتد ورلد، نشان داده می‌شود که پس از اعلام حمایت مفتی اوکراین از مردم مظلوم غزه، منابع امنیتی این کشور شروع به بررسی تمام تراکنش‌های مالی مؤسسات اسلامی در اوکراین کرده‌اند تا در صورت وجود هرگونه ارسال کمک مادی به فلسطین برخوردهای حقوقی با مسلمانان این کشور انجام شود. در این اسناد منابع امنیتی از بررسی دقیق تراکنش‌های مالی 9 مرکز سرشناس اسلامی اوکراین خبر داده‌اند.

یونایتد ورلد، در گزارش خود با اشاره به اینکه زلنسکی بلافاصله پس از 7 اکتبر با به اهتزاز درآوردن پرچم اسرائیل در کی‌یف اعلام حمایت تمام عیار خود از رژیم صهیونیستی را به نمایش گذاشت، این پرسش را مطرح می‌کند که دولت اوکراین چگونه می‌تواند آزادی بیان و اندیشه شهروندان مسلمان خود را صرفاً برای یک اظهارنظر عادی در مورد یک نسل‌کشی آشکار محدود کند و این فشارهای سیاسی و امنیتی به مسلمانان اوکراین چگونگی با ادعاهای آزادی‌خواهانه دولت کی‌یف قابل جمع است؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فشار دولت اوکراین به مسلمانان برای سکوت در نسل‌کشی غزه + سند
  • ببینید | بحران‌های شما برای ما خاطره شده...
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • رحیم‌پور ازغدی: یهودی‌ها اصلا تمام شدند | در آمریکا می‌گفتند «مارگ بار اسرائیل» +فیلم
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟