Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در خصوص چشم‌انداز این معاونت مبنی بر تربیت دینی در تراز انقلاب اسلامی عنوان کرد: دغدغه ما این است که در کسوت مربی و استاد در تربیت نسل جوان ان‌شاءالله موفق باشیم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام دکتر نیکزاد عیسی‌زاده، در نشست مدیران گروه‌های معارف اسلامی و معاونین آموزشی پژوهشی استان‌های شمال غرب کشور در زنجان، با ارائه بحث در رابطه با تربیت دینی در تراز انقلاب اسلامی و نیز در پاسخ به پرسش‌های مدیران گروه‌های معارف اسلامی گفت: دغدغه ما این است که در کسوت مربی و استاد در تربیت نسل جوان ان شاءالله موفق و در دوره پایان فعالیت از عملکرد و تلاش‌های خود راضی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دو مأموریت تعلیم و تربیت بر عهده ماست. ماموریت‌ها سنگین است و بار مسئولیت گران، اگر کسانی در این میدان کوتاهی کنند، حق خدا است که بهای آن علم را از آن‌ها بگیرد.

عیسی‌زاده در رابطه با اهمیت نقش انبیای الهی بیان کرد: اولین نقش انبیای الهی مربی‌گری است و فرق است بین مربی و معلم. معلم اگر آدرس می‌دهد، مربی فرد را با خود می‌برد. ما چه بخواهیم و نخواهیم نقش انبیای الهی را داریم و باید در مسیر هدایت معنوی و سعادت دنیوی و اخروی مخاطب گام برداریم. ما باید خود را مسلح کنیم و هرگاه یک قدم برای تعلیم بر می‌داریم باید دو قدم برای تهذیب خودمان برداریم. ارتباط ما در کلاس صرفا ارتباط آموزشی نیست، بلکه تربیتی و فرهنگی است، به این معنی که استاد معارف سلسله ارتباطاتی را از ابتدای ترم تا پایان ترم و از ابتدای سال تا پایان سال و از ابتدای خدمت تا پایان خدمت برای خود در نظر بگیرد.

وی در رابطه با نیازمندی‌های یک استاد معارف برای تاثیر گذاری، خاطرنشان کرد: یکی از چیزهای که استاد معارف نیاز دارد مخاطب شناسی است. اینکه در این رابطه استاد چه پیامی را باید بگوید و با مخاطب به چه شیوه‌ای ارتباط را برقرار کند، امری مهم است و در یک نگاه توجه به ارکان ارتباط، خود بحث مفصلی است که عزیزان باید به آن توجه کنند.

معاون آموزشی پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها درباره انتظار رهبری از استادان معارف اسلامی اظهار کرد: کار استاد فقط تغذیه علمی نیست، بلکه تقویت روحیه معنوی و شخصیت معنوی است. کلاس معارف باید متقن و به‌روز باشد و استاد باید با زبان دانشجو و ادبیاتی که برای دانشجو قابل فهم است حرف بزند.

وی با توجه به چشم‌انداز معاونت که تربیت دینی در تراز انقلاب اسلامی است، ادامه داد: استادان ما باید به مقوله تربیت دینی دانشجویان توجه داشته باشند که سر از سکولاریسم در نیاورند و در تراز انقلاب و منشأ اثر باشند. اگر یک جوان خوب تربیت شود، منشأ تحول است. یکی از نقش‌های نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، تربیت نیروی انسانی متعهد و کارآمد است که دشوار، حساس و سرنوشت‌ساز خواهد بود. دستیابی به هدف والای تربیت نیروی متعهد و کارآمد به سه ضلع استاد، دانشجو و متون آموزشی بستگی دارد. تربیت معنوی و اخلاقی دانشجویان هدف نهایی است که ما باید آن را دنبال کنیم. در معاونت آموزشی پژوهشی باید اساتید عالم، دغدغه‌مند و آشنا به شیوه‌های نوین را جذب کنیم.

عیسی‌زاده افزود: سه گلوگاه مهم در معاونت داریم؛ گلوگاه اول جذب، گلوگاه دوم متون درسی و گلوگاه سوم حفظ و ارتقای اساتید است. حفظ و ارتقای گروه‌های معارف اسلامی یکی از دغدغه‌های جدی ماست. گروه‌های معارف، گروه‌های علمی و مستقل در دانشگاه‌ها هستند. گروه معارف می‌بایست در عین برخورداری از جایگاه ویژه، همت خود را در تحقق برنامه‌های نهاد قرار دهد و تعامل دو طرفه بین گروه و دفتر نهاد برقرار باشد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، وی در پایان با اشاره به حوزه محتوای دروس گفت: تغییر در محتوا و ادبیات دروس معارف و رعایت معیارهای مهم برنامه‌ریزی درسی در انتخاب محتوا لازم است. رعایت معیارهای مهم برنامه‌ریزی برای انتخاب محتوا شامل این موارد می‌شود: تناسب نیاز فراگیران، هماهنگی با اهداف، رویکرد میان رشته‌ای، اهمیت و اعتبار علمی.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۷۰۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)، اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتاً سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و چون حرکت خود را بر اساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تأثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی خاطرنشان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معلمان شاگردانی در تراز انقلاب اسلامی تربیت کنند
  • ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان با آرمان‌های انقلاب اسلامی
  • معلمان مدیران تراز انقلاب تربیت کنند
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • شلیک به مغز انقلاب اسلامی
  • پیام استاندار مازندران به مناسبت گرامیداشت هفته معلم