Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، دانشگاه «سانشاین کوست» (USC) در ایالت کوینزلند استرالیا ماموریت دارد که تا سال ۲۰۲۵ کاملا کربن خنثی شود. کربن خنثی در حقیقت به میزان دی اکسید کربن خالص منتشر شده در اتمسفر هنگام سوزاندن مواد اطلاق می شود. سوزاندن این مواد می‌تواند میزان گاز کربن منتشر شده را از طریق دی اکسید کربن ذخیره شده در طول چرخه زندگی آنها را جبران کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه سانشاین کوست در ماه سپتامبر گذشته (مرداد-شهریور) به استفاده از یک «باتری آبی» جدید سه طبقه روی آورد که الان انرژی کافی را برای سیستم تهویه مطبوع این دانشگاه تولید می‌کند و وابستگی این دانشگاه را برق شبکه تا بیش از ۴۰ درصد کاهش می‌دهد.  

دانشگاه سانشاین کوست در پی دستیابی به اهداف شرایط اقلیمی خنثی، با شرکت خصوصی «وولیا» (Veolia) همکاری کرد تا یک راه حل جدید انرژی پاک را برای ساختمان‌های خود تهیه کند. شرایط اقلیمی خنثی به این معنی است که میزان گازهای گلخانه‌ای منتشرشده با میزان گازهای حذف‌شده از اتمسفر به تعادل برسد.

این دانشگاه و شرکت وولیا در تلاش برای جذب بیشترین استفاده از آفتاب فراوان این منطقه و نیز کاهش قابل توجه استفاده از برق شبکه برای سیستم‌های تهویه مطبوع این دانشگاه که ۴۰ درصد از مصرف کلی برق شبکه را تشکیل می‌دهد، به راه حلی دست یافتند که آن را «باتری آبی» نامیده‌اند. 

پروفسور هیل از دانشگاه سانشاین کوست گفت: تهویه مطبوع ۴۰ درصد از مصرف انرژی روزانه این دانشگاه را تشکیل می‌دهد، بنابراین با از بین بردن این مصرف، گامی مهمی به سمت دستیابی به  هدف کربن خنثی خود بر می‌داریم.

این باتری در اصل یک سیستم بزرگ ذخیره انرژی حرارتی است. این باتری از شش هزار پنل خورشیدی نصب شده بر پشت بام و پارکینگ پردیس دانشگاه استفاده می‌کند که یک سیستم فتوولتائیک ۲.۱ مگاواتی را تشکیل می‌دهند. سپس از انرژی حاصل از سیستم خورشیدی برای خنک کردن ۴/۵ مگالیتر آب که در داخل یک مخزن سه طبقه قرار دارد، استفاده می‌شود. این آب خنک شده سپس برای سیستم‌های تهویه مطبوع دانشگاه استفاده می‌شود.

به گفته محققان شرکت وولیا، این سیستم ردپای کربن دانشگاه را تا ۴۲ درصد کاهش می‌دهد. این تاثیر سریع و چشم‌گیر موجب شد که محققان این شرکت خصوصی و دانشگاه سانشاین کوست مورد تقدیر بین‌المللی قرار گیرند به‌طوریکه این باتری آبی در بخش «جوایز جهانی وضعیت انرژی منطقه ای ۲۰۱۹»  ایسلند که هفته گذشته اعلام شد، برنده ی دسته «Out of the Box» شد.
 این سیستم در سپتامبر شروع به کار کرد و اکنون ۲.۱ مگاوات انرژی ارائه می‌دهد و مقامات دانشگاه سانشاین کوست ارزیابی می‌کنند که در ۲۵ سال آینده بیش از ۱۰۰ میلیون دلار استرالیا در هزینه‌های برق این دانشگاه صرفه‌جویی شود. از دیگر مزایای این باتری این است که دانشجویان می‌توانند از سیستم بازدید کنند و در مورد نوآوری و یافتن راه‌حل‌های انرژی پاک‌تر برای آینده آموزش ببینند. 

این سیستم علاوه بر این صرفه‌جویی در هزینه‌های کلان، پیش‌بینی می‌شود که از انتشار بیش از ۹۲ هزار تن دی اکسید کربن در ۲۵ سال آینده پیشگیری کند که این میزان با خروجی ۵۲۵ خانه معمولی استرالیا در همان بازه زمانی برابر است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدیریت مصرف انرژی باتری آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۷۷۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشورهایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند ایران گاز را از کشورهایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و.... بدهد که به دلیل تحریم‌ها مکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس انرژی تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

وی ادامه داد: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

قربان در رابطه با راهکارهای بهینه سازی مصرف، خاطر نشان کرد: راه کارهای مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد

وی ادامه داد: راه کارهای دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

کد خبر 6090017 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه