Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@13:01:41 GMT

کشف باکتری‌هایی که در ابتلا به سرطان روده دست دارند

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۷۹۱۱۹

کشف باکتری‌هایی که در ابتلا به سرطان روده دست دارند

به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، محققان دانشگاه «بریستول» انگلیس در این مطالعه با استفاده از روشی به نام «روش تصادفی مندلی» (Mendelian randomisation)، به بررسی نقش باکتری‌های روده در ابتلای این ارگان به سرطان پرداختند. این اولین مطالعه‌ای است که با استفاده از این روش به بررسی نقش باکتری‌های روده در ابتلا به سرطان روده می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محققان در این مطالعه به شواهدی دال بر وجود یک نوع باکتری غیرطبقه‌بندی شده از یک گروه باکتریایی به نام Bacteroidales دست یافتند که خطر ابتلا به سرطان روده را بین ۲ تا ۱۵ درصد افزایش می‌داد.

به این معنی که خطر ابتلا به سرطان روده در متوسط افرادی که این نوع باکتری را در روده خود دارند در مقایسه با افراد فاقد این باکتری، اندکی بیشتر است. یافته‌های این مطالعه در واقع تاکیدی است بر یافته‌های تحقیقات قبلی که نشان دادند باکتری Bacteroidales در افراد مبتلا به سرطان روده در مقایسه با افراد فاقد این بیماری، به احتمال زیاد به مقدار زیاد وجود دارد.  

میکروبیوم جامعه‌ای از میکروارگانیسم‌ها و در این مورد باکتری‌هایی است که به‌طور طبیعی در بدن تولید می‌شوند. مدارک در حال افزایشی وجود دارد که ساختار میکروبیوم در سلامت انسان و حساسیت بدن به بیماری نقش دارد.

میکروبیوم روده انسان که شامل تقریبا سه تریلیون باکتری است به هضم غذا کمک کرده و از ابتلا به عفونت‌ها پیشگیری می‌کند. میکربیوم روده با ساختار ژنتیکی هر فرد و محیط زیست آن مشخص می‌شود بنابراین میکروبیوم هر فرد مختص به خود اوست؛ همچنین میکروبیوم روده تقریبا در طول حیات یک فرد ثابت می‌ماند مگر اینکه تحت تاثیر آنتی‌بیوتیک‌ها، بیماری‌ها و یا تغییر رژیم غذایی قرار گیرد.  

این نخستین تحقیقی نیست که نشان می‌دهد میکروارگانیسم‌هایی که در روده ما زندگی می‌کنند با ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط دارند اما از اولین مطالعاتی محسوب می‌شود که از این روش تحلیلی ویژه برای نشان دادن یک ارتباط محتمل سببی دراین باره استفاده می‌کند؛ تحقیقات پیشین نشان داده بودند که سطوحی از یک گونه خاص باکتری روده می‌تواند یک نشانگر پیش‌آگهی‌دهنده مؤثر برای زنده ماندن از سرطان روده بزرگ باشد.

نتایج این تحقیق جدید در کنفرانس سرطان ۲۰۱۹  موسسه ملی تحقیقات سرطان در گلاسکو انگلیس ارائه شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میکروبیوم روده سرطان روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۷۹۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین

اخیرا مطالعه جدیدی در دانشگاه نورث وسترن انجام شده است که نشان می‌دهد مادرانی که در دوران بارداری استرس بیشتری را متحمل شده‌اند، نوزادانشان در ۳ ماهگی با احساسات منفی از قبیل ترس‌، غم و ناراحتی، بیشتر درگیر خواهند شد. این تحقیق نشان می‌دهد که مسیر رشد و تربیت کودک از قبل به دنیا آمدن آغاز می‌شود.

مطالعات قبلی نشان می‌دهند که اضطراب مادران در دوران بارداری با کیفیت خلقی و رفتاری نوزاد ارتباط مستقیمی دارد.

در ادامه به شرح بیشتر این مطلب که آخرین مطالعه صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌رود، می‌پردازیم.

یکی از محققان این مطالعه معتقد است که استرس غالبا به عنوان یک ساختار ثابت بررسی و در نظریه‌های مختلف، عاری از هر گونه تغییر شناخته می‌شود. به صورتی که یا کسی دچار اضطراب هست یا نیست! اضطراب دارای ابعاد متفاوتی است که ممکن است در هر فرد به صورت متفاوت بروز کند؛ پس نمی‌توان گفت هر کس به علائم شایع و پرتکرارتر استرس مبتلا نیست، به طور حتمی اضطراب ندارد.

استرس در زندگی روزانه بسیاری از جنبه‌های مهم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این مسئله یکی از جنبه‌های موثر در ایجاد روش‌های تحقیقاتی جدید به شمار می‌رود که به محققان کمک می‌کند بتوانند مطالعات دقیق‌تری بر این موضوع داشته باشند.

نظریه دیگری که در این تحقیق به دست آمده، این مفهوم را می‌رساند که مادران هنگامی که حتی با کوچک‌ترین استرس‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کنند، همزمان باعث می‌شوند کودکانشان در آینده احساسات منفی بیشتری داشته باشند.

درک بیشتر والدین از ماهیت اضطراب می‌تواند به مدیریت شرایط کمک کند. به عنوان مثال اگر مادر پیش از بارداری دچار استرس‌های بیش از اندازه باشد، با دانش صحیح از این مسئله، قبل از اقدام به باروری سراغ درمان می‌رود و از بروز اتفاقات منفی در آینده جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران بیان کردند که سن ۳ ماهگی برای اندازه‌گیری احساسات منفی‌، یک شاخص اولیه محسوب می‌شود و طبیعی است که این مطالعه و بررسی باید تا سنین بالاتر هم ادامه یابد تا بتوان نظریه‌های قطعی و نهایی را اعلام کرد. آن‌ها همچنین شاخص دوم را سن ۳ سالگی تعیین کردند تا بدانند شرایط محیطی، تاثیرات منفی یا مثبتی طی این مدت در کودک ایجاد کرده است یا نه.

والدین می‌توانند کودکان را در بهبود شرایطشان یاری کنند و حتی اگر در دوران بارداری باعث ایجاد برخی احساسات ناخوشایند در فرزندشان شدند، با رفتارهای صحیح و ایجاد محیطی امن و آرام برای آن‌ها، قدمی به سوی رفع ناآرامی‌های روحی‌شان بردارند.

مطالعات نشان می‌دهند که پیوند مادر_فرزند و سیر تربیتی کودک مربوط به دوران پیش از تولد است. به صورتی که تمام رفتارهای مادر به شکل مستقیم بر جنین تاثیر می‌گذارد. به دلایل ذکر شده لازم است برای داشتن فرزندی با اضطراب کمتر، والدین بیشتر از خودشان مراقبت کنند.

منبع: northwestern

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • با سوپر غذای تقویت‌کننده مغز آشنا شوید