Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ضمن اعلام آغاز طرح پوشش بیمه اجباری همگانی سلامت از امروز، از افرادی که فاقد هر نوع پوشش بیمه درمانی هستند، خواست تا طی شش ماه آتی تدریجا نسبت به ثبت‌نام در سایت و پوشش بیمه‌ای اقدام کنند تا بار مراجعات به سامانه قابل کنترل باشد.

به گزارش ایسنا، مهندس طاهر موهبتی در آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت و آغاز برنامه پوشش اجباری بیمه سلامت که با حضور معاون اول رییس جمهور، وزیر بهداشت، جمعی از نمایندگان مجلس و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
.. برگزار شد، اظهار داشت: هدفمند کردن بیمه رایگان به سمت اقشار و گروه‌های نیازمند در جامعه یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های سازمان بیمه سلامت است؛ در حالیکه در سال‌های گذشته که بیمه رایگان سلامت ایجاد شده، بسیاری از افرادی که تمکن مالی داشتند از بیمه تامین اجتماعی، صندوق‌های بیمه سلامت، پزشکان و حتی تجار از این نعمت برخوردار شدند.

وی ادامه داد: پس از گسترش بیمه سلامت رایگان، یک استراتژی و رویکرد جدید که مراجعه به بخش دولتی ویژه افرادی بود که از بیمه رایگان بهره‌مند می‌شدند، موجب شد که بار مراجعه ۴۴ درصد و هزینه‌های ما ۲۲ درصد کاهش پیدا کند و انتظار می‌رفت که همه این بیمه شدگان به بخش دولتی مراجعه کنند، اما فقط نیم درصد مراجعه کردند.

وی افزود: صندوقی در سازمان بیمه سلامت وجود داشت که زمانی ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار عضو بیمه‌پرداز داشت، اما زمانی که بیمه رایگان راه‌اندازی شد، همه آن‌ها به سمت بیمه رایگان گرایش پیدا کردند و جمعیت این صندوق ۴ هزار نفر بود، اما امروز علاوه بر اینکه این افراد ۵۰ درصد حق بیمه پرداخت می‌کنند، جمعیت آن‌ها به ۷۰۰ هزار نفر رسیده که از نظر مالی ارزش دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت قبلی را دارند.

رفع ۲میلیون و ۳۰۰هزار همپوشانی بیمه‌ای با سازمان تامین اجتماعی

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به رفع همپوشانی بین سازمان‌های بیمه‌گر نیز گفت: مهم‌تر از رفع همپوشانی بین سازمان‌های بیمه‌گر، جلوگیری از همپوشانی‌های جدید است. در چارچوب تفاهم نامه‌ای که با سازمان‌های بیمه‌ای منعقد شد، همپوشانی کنترل می‌شود و دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر فقط در بخش تامین اجتماعی، رفع همپوشانی شد و در زمان دریافت خدمت نیز به دلیل توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، همپوشانی‌ها کنترل می‌شود.

۴۳۰ راهنمای بالینی ابلاغ و عملیاتی شد

موهبتی خاطرنشان کرد: روزی در کشور ابلاغ راهنما‌های بالینی آرزو بود؛ اما امروز با توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، ۴۳۰ راهنمای بالینی ابلاغ و عملیاتی شده است و اگر فردی در موارد غیراورژانسی مراجعه کند، نمی‌تواند به فاصله یک یا دو روز، خدماتی مانند سی تی اسکن و ام آر آی را دریافت کند. با یک ویرایش در سونوگرافی زمان حاملگی باعث شد که رتبه اول خدمات تصویربرداری که مربوط به سونوگرافی زمان حاملگی بود به رتبه ششم کاهش یابد.

نسخه نویسی الکترنیک در ۲۳۵ شهر کشور

وی افزود: امروز در تعامل با پرونده الکترونیک سلامت به عنوان مهم‌ترین پروژه دولت الکترونیک در حوزه سلامت که با همت و تلاش ارزشمند وزارت بهداشت ایجاد شد، توانستیم در ایجاد سازمان الکترونیک بیمه، گام‌های موثری برداریم. نسخه نویسی الکترونیک به عنوان زیرساخت مهم و اصلی پرونده الکترونیک سلامت، در حال حاضر در ۲۳۵ شهر کشور اجرایی شده است؛ در حالیکه در سال گذشته این پروژه به صورت آزمایشی فقط در استان کرمان اجرایی شده بود و بنا به قول وزیر بهداشت، تا پایان آبان ماه، زیرساخت نسخه پیچی الکترونیکی در تمام داروخانه‌های کشور فراهم خواهد شد. البته قرار بود این اتفاق تا یک سال و نیم آینده رخ دهد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در نسخه پیچی الکترونیک، قواعد بیمه‌گری کنترل خواهد شد. رسیدگی الکترونیکی به اسناد بیمارستانی از مهم‌ترین پروژه‌های سازمان بیمه سلامت است که سال گذشته به صورت آزمایشی فقط در استان اصفهان اجرایی می‌شد؛ اما امروز در ۴۴۰ بیمارستان در تمام استان‌های کشور، این طرح انجام می‌شود.

وی از استقرار سامانه تایید خدمت، توسعه سامانه تایید دارو که ۸۰ درصد از هزینه‌های دارویی کشور را کنترل می‌کند از برنامه‌های سازمان بیمه سلامت است و با اجرای این طرح‌ها، هیچ خدمتی کاهش پیدا نکرده است.

محرومان، خط قرمز سازمان بیمه سلامت

موهبتی تاکید کرد: خط قرمز ما کماکان محرومین و ارائه خدمت مفید و موثر و مطلوب به گروه‌های نیازمند و بیماران واقعی است و هر یک از این اصلاحات در صورت عدم حمایت تولیت نظام سلامت و دکتر نمکی، محقق نمی‌شد و با مشکلات جدی روبرو بودیم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: برای اولین بار هزینه‌های سازمان بیمه سلامت نسبت به سال گذشته هشت درصد کاهش پیدا کرد؛ در حالیکه از سال ۹۰ هر سال ۴۴ درصد هزینه‌های این سازمان افزایش می‌یافت و زیان انباشته این سازمان ۵۰ درصد کاهش یافت و علیرغم محدودیت‌های مالی اگر تخصیص اعتبارات انجام شود، بدون کمترین آسیب، بحران‌ها را پشت سر می‌گذاریم.

موهبتی با اشاره به طرح پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی از امروز در کشور، گفت: در زمانی که محدودیت اعتباری و وضعیت اعتباری و اقتصادی مردم با مشکل روبرو می‌شود، توجه به سلامت آن‌ها اجنتاب ناپذیر است؛ چون با اندکی هزینه مردم دچار فقر می‌شوند و این پوشش اجباری پاسخی به این است که مردم را در سختی‌ها صیانت و حفاظت مالی می‌کنیم.

وی گفت: با این طرح، ما به جایگاه اصلی بیمه‌ها بازمی‌گردیم. نقش بیمه‌ها حمایتی بوده و خوشبختانه امروز با آغاز این طرح به این کار بزرگ دست پیدا خواهیم کرد. البته روزی که سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت آمد، همه از موضوعاتی مانند تضاد منافع سخن گفتند، اما باور و رویکرد وزیر بهداشت، استقلال بیمه‌ها است.

مدیرعامل و رییس هیات مدیره سازمان بیمه سلامت ایران گفت: سال گذشته در آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت از عدم توازن منابع و مصارف بیمه‌ها به عنوان یک چالش جدی، پیشی گرفتن ۱۲۰ درصدی مصارف بر منابع خود، زیان انباشته ۴۴۰۰ میلیارد تومانی در سال ۹۵ و ۶۰۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته در سال ۹۶ و رشد نرخ سالانه ۴۴ درصدی هزینه‌ها از سال ۹۰ تا کنون و همچنین از یک مطالعه اقتصادی و آینده پژوهی سخن گفتیم که اگر قرار بود با این مسیر حرکت کنیم، باید به زودی بدهی ۱۵ و ۲۰ هزار میلیارد تومانی را تجربه می‌کردیم، اما امروز از تلاش‌های ارزشمند انجام شده و گام‌های برداشته شده در سازمان بیمه سلامت و با فرماندهی دکتر نمکی - وزیر بهداشت سخن بگویم.

چگونگی تامین اعتبار طرح پوشش اجباری بیمه همگانی سلامت

وی در حاشیه مراسم و در جمع خبرنگاران در خصوص چگونگی تامین اعتبار طرح پوشش اجباری بیمه سلامت، گفت: از آنجایی که در اواسط سال هستیم طبیعتا برای سال جاری بودجه‌ای برای طرح پیش‌بینی نشده، اما طبق فرمایشات دکتر جهانگیری و دکتر نمکی، در این شرایط خاص اقتصادی دولت توجه ویژه‌ای به بیمه سلامت خواهد داشت.

وی افزود: در بودجه سال آینده، ممکن است بودجه این طرح از محل رایانه‌ها یا محل مالیات بر ارزش افزوده تامین شود، اما در حال حاضر برای ۱۸۰ روز پیش‌رو نمی‌خواهیم مردم را نگران کنیم و با کمک دستگاه‌های‌مرتبط مانند سازمان برنامه و بودجه و دولت محترم، مشکلات را حل می‌کنیم.

وی در پایان از مردم خواست تا در ۶ماه پیش رو تدریجا نسبت به ثبت‌نام در سایت و پوشش بیمه‌ای اقدام کنند تا بار مراجعات به سامانه قابل کنترل باشد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بیمه اجباری سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۷۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان

بر اساس تازه‌ترین آمارها بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده اجباری و اختیاری جدید به آمار بیمه‌شدگان تامین اجتماعی افزوده شده که به زعم کارشناسان و تحلیلگران افزایش دستمزدها در دولت سیزدهم در این زمینه تاثیرگذار بوده است.

به گزارش ایسنا،‌ یکی از وظایف وزارت کار صرفنظر از اجرای سیاست‌های اشتغال، حمایت از نیروهای کار شاغل است و بر همین اساس بررسی وضعیت بیمه شدگان شاغل و سهم آنها از کل شاغلان ضروری است. در تعریف، بیمه شده به فردی گفته می‌شود که با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه، حق استفاده از مزایای مندرج در قانون سازمان بیمه‌گر را دارد.

بیمه شده اجباری، بیمه شده‌ای است که به دستور کارفرما یا نماینده او در محلی به نام کارگاه مشغول به کار و حق بیمه او واریز می‌شود و مزد و حقوق می‌گیرد که عمدتا اشتغال پایدار در قالب بیمه‌های اجباری است. اما در بیمه اختیاری، فرد با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می‌شود و موظف است حق بیمه خود را در زمان مقرر پرداخت کند که مشاغل آزاد و خویش‌فرما از زیر مجموعه‌های بیمه اختیاری به شمار می‌روند.

طبق گزارش‌ها طی دو سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده به نحوی که در سال ۱۴۰۲ نزدیک به یک میلیون نفر بیمه‌شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده و بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در ۷ ماهه اول سال گذشته ۵۵۰ هزار نفر کد بیمه اجباری و حرف و مشاغل جدید به ثبت رسیده است. افزایش آمار بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی بیانگر رونق حوزه تولید است.

طبق گزارش‌ها در طول ۲.۵ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده و بر اساس تازه‌ترین آمار بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده است.محمود کریمی بیرانوند - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار اواخر سال گذشته با تایید آمار بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی اعلام کرد: قطعا برایشان اشتغال ایجاد شده و مشخص است که کد بیمه جدید اجباری است یا حرف و مشاغل است.

یکی از سیاستهای اثرگذار و مثبت دولت سیزدهم افزایش حداقل دستمزد کارگران بود که موجب افزایش تعداد بیمه‌شدگان اجباری سازمان تامین اجتماعی شد. در سه سال دولت سیزدهم حداقل دستمزد کارگران ۱۷۰ درصد افزایش یافت و به طور میانگین سالانه ۴۰ درصد حداقل دستمزد کارگران رشد داشته است.

در آغاز دولت سیزدهم حداقل دستمزد ماهانه کارگران ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بود که با گذشته ۲.۵ سال به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید و حداقل دریافتی کارگران به بیش از ۱۱ میلیون تومان افزایش یافت. این امر بر ایجاد انگیزه کارگران شاغل در بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی اثرگذار بود و موجب بازگشت کارگران به خطوط تولید شد.

به اعتقاد کارشناسان با افزایش دستمزدها و ایجاد روحیه کار، آمار بیمه‌شدگان اجباری نیز افزایش پیدا کرده است. افزایش تعداد بیمه شدگان اجباری به این معناست که کارفرما نیروی کار را جذب و او را بیمه کرده است.

در همین راستا ناصر چمنی ـ کارشناس حوزه کار در گفت و گو با ایسنا، حقوق و دستمزد را در بالارفتن آمار اشتغال و بیمه شدگان تامین اجتماعی موثر دانست و گفت: افزایش حقوق باعث می‌شود تا افراد به کار ترغیب شوند و بیشتر کارگاه‌ها و واحدهایی که به دنبال کارگر هستند بتوانند نیرو جذب کنند.

وی ادامه داد: بخش اعظمی از کسانی که ساعت‌های متمادی در یک بنگاه یا واحد تولیدی مشغول کار هستند، وقتی حقوق و دستمزد ناچیزی دریافت می‌کنند دیگر تمایلی به کار در خط تولید نشان نمی‌دهند و عمدتا به سمت مشاغل غیررسمی،کاذب و ناپایدار می‌روند.

به گفته این کارشناس حوزه کار، این تصور وجود دارد که دستمزد پایین کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد لذا از طریق کار در مشاغل کاذب یا خدماتی نظیر تاکسی‌های اینترنتی به دنبال تامین هزینه‌های زندگی هستند. از این رو افزایش دستمزدها می‌تواند تاثیر بسزایی در آمار بیمه شدگان و اشتغال داشته باشد.

به گزارش ایسنا،‌ برابر ماده ۱۴۸ قانون کار، کارفرمایان کارگاه‌های مشمول این قانون مکلفند مطابق قانون تأمین اجتماعی نسبت به بیمه کارگران واحدهای خود اقدام کنند. جذب بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید در سازمان تامین اجتماعی نشان از رشد تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی و اهتمام دولت سیزدهم برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • تمدید اعتبار بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی در خوزستان
  • تمدید اعتبار  سیستمی پوشش بیمه ای بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی ایرانیان 5 دهک اول درآمدی
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • همه افراد فاقد پوشش بیمه می‌توانند بیمه سلامت دریافت کنند
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن