Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@17:10:48 GMT

برای حفظ سلامت مثانه چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۸۳۴۲۸

برای حفظ سلامت مثانه چه کنیم؟

مثانه یکی از مهمترین اندام‌ها در بدن انسان محسوب می‌شود. این اندام مسئولیت کمک به تخلیه مواد زائد مایع از بدن را بر عهده دارد. این وظیفه‌ای دائمی است که می‌تواند چند بار در روز رخ دهد و بر همین اساس به دفع ادرار چند باره روزانه نیاز است. به رغم نقش چشمگیر در کمک به حفظ سلامت بدن، مثانه اندامی بسیار پویا است و با افزایش سن انسان دستخوش تغییراتی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اغلب، این تغییرات شامل فعال‌تر شدن مثانه می‌شوند و فرد هرچه بیشتر به استفاده از توالت نیاز پیدا می‌کند. افزون بر این، مثانه می‌تواند با افزایش سن انسان با تغییرات سلامت مواجه شود، اگرچه این شرایط تا حدود زیادی با چگونگی رفتار و رسیدگی ما به این اندام در طول زندگی‌مان بستگی دارد. اما برای حفظ سلامت مثانه چه کار‌هایی می‌توانیم انجام دهیم؟

پرهیز از نگه داشتن ادرار

یکی از ساده‌ترین و آسانترین اقداماتی که می‌توانید برای حفظ سلامت مثانه خود انجام دهید، پرهیز از نگه داشتن ادراربرای مدت زمان طولانی است.

اگرچه ممکن است گاهی اوقات مجبور به انجام این کار شوید، اما نگه داشتن مداوم ادرار می‌تواند به عضلات اطراف مثانه آسیب وارد کند و قضاوت درباره این که به واقع چه زمانی به استفاده از توالت نیاز دارید را دشوار سازد.

پرهیز از نوشیدن دیرهنگام مایعات در شب

اگر از جمله افرادی هستید که حداقل یک بار در شب از خواب بیدار می‌شوید تا مثانه خود را خالی کنید، محدود کردن میزان مایعات مصرفی هنگام شب ایده خوبی محسوب می‌شود. این کار احتمال خواب شبانه با کیفیت بالا و بدون وقفه که بدن به آن نیاز دارد را افزایش می‌دهد.

به طور ویژه، پرهیز از مصرف مایعاتی که می‌توانند مثانه را تحریک کنند و موجب بیدار شدن از خواب شوند، اهمیت دارد. نوشیدنی‌های کافئین‌دار، مانند قهوه، چای، و نوشابه‌های گازدار و همچنین نوشیدنی‌های الکلی، مانند آبجو و شراب، از آن جمله هستند.

به عنوان یک قانون، دو ساعت پیش از خواب مایعات مصرف نکنید و تلاش کنید مصرف مایعات خود را در محدوده آب، آبمیوه، و نوشیدنی‌های فاقد کافئین حفظ کنید.

عجله نکردن هنگام دفع ادرار

اگر قصد دارید مثانه خود را سالم و کارآمد حفظ کنید، هنگام دفع ادرار زمان کافی به این کار اختصاص دهید و برای خروج از توالت پیش از این که مثانه به طور کامل تخلیه شود، عجله نداشته باشید. این یکی از بهترین کار‌هایی است که می‌توانید برای پیشگیری از آسیب دیدن مثانه و یا مراجعه بیش از اندازه به توالت انجام دهید. دفع ادرار در حالت نشسته می‌تواند به تخلیه کامل مثانه کمک کند.

پرهیز از پوشیدن لباس‌های تنگ

لباس‌هایی که می‌پوشید می‌توانند اثر قابل توجهی بر سلامت مثانه شما داشته باشند. لباس‌هایی که تنگ نیستند، مانند زیرپوش‌های نخی، می‌توانند به مجرای پیشاب اجازه خشک شدن دهند. اما با پوشیدن لباس‌های تنگ توانایی مجرای پیشاب برای خشک شدن را کاهش داده، در شرایطی که احتمال مرطوب باقی ماندن و تشویق رشد باکتری‌ها را افزایش می‌دهید. این شرایط می‌تواند موجب شکل‌گیری یک عفونت تحریک کننده یا حتی دردناک شود. پوشیدن لباس‌های گشاد همواره در هر زمان و هر مکانی، مانند ساعات کاری، امکان پذیر نیست، اما زمانی که به خانه می‌رسید، نوع پوشش خود را تغییر دهید و از لباس‌های راحت استفاده کنید.

عدم مصرف الکل

مصرف الکل بدن را با مشکلات سلامت بسیاری مواجه می‌سازد. به عنوان مثال، الکل به کبد، اندامی کلیدی که مسئولیت پالایش سموم را بر عهده دارد، آسیب وارد می‌کند. مصرف بیش از اندازه الکل حتی می‌تواند به بیماری کبد منجر شود که این شرایط می‌تواند کشنده باشد.

مصرف الکل می‌تواند فشار مضاعفی را به واسطه پردازش مایع اضافی و عبور آن از بدن بر مثانه وارد کند. با افزایش سن، ما هرچه بیشتر به تخلیه مثانه خود نیاز پیدا می‌کنیم و مصرف الکل می‌تواند بر شدت این مشکل بیفزاید. اگر با یک مشکل سلامت در مثانه خود مواجه هستید، مصرف الکل را کنار بگذارید.

کاهش مصرف کافئین

ما اغلب کافئین را به عنوان یک ماده مخدر در نظر نمی‌گیریم، اما در حقیقت این گونه است.

امروزه، کافئین شاید یکی از محبوبترین مواد مخدر قانونی باشد، زیرا به شکل‌های مختلف از نوشیدن چای، قهوه، نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا تا پودر‌هایی که پیش از تمرینات ورزشی مصرف می‌شوند و همچنین به شکل مکمل در دسترس است. هر روز، میلیارد‌ها نفر در سراسر جهان از کافئین برای بیدار کردن بدن خود و انجام فعالیت‌های روزانه کمک می‌گیرند.

اما این شرایط برای مثانه که وظیفه تخلیه مایعاتی مانند چای، قهوه و نوشابه‌های گازدار را بر عهده دارد، یک مشکل محسوب می‌شود. کافئین موجود در آن‌ها همانند یک عامل ادرارآور عمل می‌کند که به معنای تخلیه بیش از اندازه مایع و کم آبی بدن انسان است. مطالعات در این زمینه همچنان جریان دارند، اما به نظر می‌رسد افرادی که نگران شرایط سلامت مثانه خود هستند باید مصرف کافئین را محدود کنند.



منبع: بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مثانه سلامت مثانه کافئین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۳۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نور آفتاب و انجماد، بطری های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، معصومه تکلو با تاکید بر سلامت آب‌های آشامیدنی و معدنی بسته‌بندی شده گفت: امکان ندارد ارگان نظارتی مهمی مثل غذا و دارو بدون مطالعه و لحاظ مسائل فنی و بهداشتی برای فرآورده ای  مجوز مصرف و پروانه بهداشتی صادر کند کما اینکه عدول از تعهدات توسط شرکت هم می تواند موجب ابطال موقت یا دائم مجوز شود.

 وی با اشاره به اینکه طرح مباحث فنی و علمی اصولا در رسانه های عمومی نیست تصریح کرد: گاهی ناچار هستیم برای اطمینان بیشتر مردم نکاتی را گوشزد کنیم مثل اینکه گرانول پلیمر مورد مصرف جهت بسته بندی آب های بسته بندی شده، پلیمر پلی اتیلن ترفنالات می باشد که از دو منومر اتیلن گلایکون و  اسید ترفتالیک تحت خلا دما و زمان معین  و با ایجاد پیوند کوالانسی بین دو منومر مذکور در راکتور پتروشیمی تولید می شود                 

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی ادامه داد:این شرکت پترو شیمی تندگویان دارای گواهی مناسب برای مصرف انسان از آزمایشگاههای داخل و خارج کشور می باشد لذا قرار گرفتن بطری آب در معرض نور آفتاب و یا انجماد آن در فریز، قادر به تخریب بطری های یکبار مصرف آب و خروج  ترکیبات فتالات از پلیمر  نمی شود

 تکلو در پایان به مردم این اطمینان را داد که با توجه به کنترل سه سطحی سلامت آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی در سازمان غذا و دارو  با خیال راحت از آنها استفاده کنند و بدانند کوچک ترین تهدید سلامتی در فرآورده های غذای و آشامیدنی در اولین زمان ممکن به اطلاع آنها خواهد رسید

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • نور آفتاب و انجماد، بطری های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • سلامت آب‌های بسته بندی هیچ مشکلی ندارد/ به شایعات توجه نکنید
  • سلامت آب‌های بسته بندی هیچ مشکلی ندارند/ به شایعات توجه نکنید
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون