Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مصیب نعیمی» تحلیلگر مسائل خاورمیانه در تشریح افشای اسناد حمایت مالی عربستان و امارات برای دامن زدن به به‌هم‌ریختگی لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: از ابتدای امر که حرکت به حق مردم لبنان شروع شد، بیم آن می‌رفت که دخالت طرف‌های سوم یا چهارم در این کشور موجب به آشوب کشیدن اوضاع و احوال آن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند اعتراض‌‌های مردمی در لبنان طی هفته‌های اخیر کاملاً یک روند عادی تلقی می‌شد و دولت این کشور هم بسیاری از کم و کاستی‌ها را پذیرفت که نهایتاً بحث ارائه طرح اصلاحات در امور سیاسی و ساختار اقتصادی کشور از سوی نخست وزیر آن مطرح شد. مساله مشکوک که بعد از ارائه طرح اصلاحات صورت گرفت، استفعای سعد الحریری بود و دقیقاً در همان نقطه برآوردها و تحلیل‌ها نشان می‌داد که دست برخی از کشورهای خارجی در این وقایع کاملاً مشهود است. بدون شک با توجه به مدل سیاست و نگاه اسرائیل و ایالات متحده به لبنان هر دو در این پرونده مورد اتهام قرار گرفتند اما ادامه روند اعتراض‌ها پیام‌های دیگری را مخابره می‌کرد.

وی ادامه داد: روند اعتراض‌ها اگر چه غیرعادی قلمداد شد و پس از کناره‌گیری نخست‌وزیر این کشور همچنان به قوت خود ادامه داشت اما استمرار و خط‌دهی‌های میدانی برای مسدود کردن مسیرهای شهری که منجر به نارضایتی عمومی شد دقیقاً نشان داد سناریویی از سوی برخی سفارتخانه‌ها و مقرهای دیپلماتیک در خاک لبنان نوشته شده که در حال اجراست. در اینجا بود که انگشت اشاره به سمت عربستان سعودی امارات نشانه رفت و در نهایت مشخص شد که مبالغ بسیار زیادی برای دامن زدن به اعتراض‌های مردمی از سوی هر دو کشور هزینه شده است. اسناد و داده‌های میدانی و سیاسی موجود کاملاً نشان می‌دهد که هر دو کشور توسط سرشبکه‌های داخلی خود در حال جهت‌دهی و مهندسی فضای موجود به نفع سیاست‌های خود و به ضرر دولت لبنان هستند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به دلایل دخالت امارات و عربستان در امور داخلی لبنان گفت: یکی از دلایلی که ابوظبی و ریاض دستورالعمل مشخص برای تعمیق و ادامه آشوب در لبنان تدوین و اجرا کردند این است که آنها از نظام پارلمانی لبنان و آرایش سیاسی طیف‌های مختلف در این کشور بسیار نگران هستند و این موضوع از سال‌ها پیش مشخص بود. باید توجه داشته باشیم که لبنان در سال‌های مختلف و خصوصاً از به‌هم‌ریختگی‌های سال ۲۰۱۱ تاکنون که در عراق، سوریه، یمن، فلسطین و سایر کشورها رخ داده بود به صورتی عمل کرد که سناریوهای منطقه‌ای امارات و عربستان به بن بست رسید؛ لذا کاملاً مشخص است که هر دو کشور چرا تا به این حد مبالغ بسیار سنگینی را هزینه کردند. در برخی از نقاط اگر چه آنها توانستند خط تخریبی خود را به جامعه لبنان القاء کنند اما برخی دیگر از رسانه‌ها اسنادی را منتشر کردند که موجب شد جوِ ضد اماراتی و عربستانی به افکار عمومی مخابره شود و بخشی از مردم لبنان متوجه شدند که هر دو کشور چه اقداماتی را در پشت صحنه این وقایع صورت دادند.

نعیمی افزود: مردم لبنان شناخت خوبی نسبت به تحرک‌های مخرب هر دو کشور طی سال‌های اخیر دارند. آنها به یاد می‌آورند که نخست وزیر کشورشان چگونه توسط حکام عربستان سعودی محبوس شد و با یک دسیسه رسانه‌ای سعی داشتند تا او را از متن به حاشیه سیاست برانند. این آبروریزی به حدی بود که فرانسوی‌ها وارد میدان شدند و با میانجی‌گری «امانوئول ماکرون» پرونده بسته شد. تمام این مسائل نشان می‌دهد که دولت لبنان برای آرام کردن اوضاع به خوبی وارد عمل شد که به نظرم اوضاع نسبت به روزهای اول تا حد زیادی آرام شده است. در وضعیت فعلی تمهیدات و تدابیری که مد نظر کابینه لبنان است باید به سمت و سویی برود که گروه‌های مخالف دولت و ارتباط آنها با عربستان، امارات، اسرائیل و ایالات متحده برجسته‌سازی شود تا مردم لبنان متوجه شوند چه سناریویی در پس این وقایع وجود دارد.

وی در پایان تصریح کرد: واقعیت این است که بسیاری از مطالبات مردم باید زودتر از وضعیت کنونی اجرایی و محقق می‌شد تا دریچه‌های نفوذ خارجی‌ها مسدود می‌شد. البته دولت کنونی پروژه‌های بسیار مناسبی را برای آ‌رام شدن اوضاع در دستور کار قرار داده و اصلاحات ساختاری در حال صورت گرفتن است؛ تا جایی که رئیس‌جمهوری با فراکسیون‌های پارلمان وارد بحث شده و به دنبال اتخاذ تدابیری هستند که فقط طرفین لبنانی آن را پیش ببرند. این روش می‌تواند سوء استفاده و دخالت کشورهایی مانند امارات و عربستان در لبنان را به نفع بیروت بایکوت کند اما باید متوجه باشیم که شرایط فعلی لبنان با پرونده عراق کاملاً متفاوت است. به صورتی که در عراق، بودجه عظیمی از سوی کشورهای مداخله‌گر به رسانه‌ها اختصاص داده شده که موجب شد عمق تظاهرات تا به این حد گسترش پیدا کند اما در لبنان این پروژه نصفه کاره، به بن‌بست رسید. لذا دخالت ریاض و ابوظبی در امور لبنان را باید در چند شاخه به صورت دقیق بررسی کرد؛ چراکه قصد آنها صرفاً سیاسی نیست.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عربستان سعودی لبنان اسرائیل میشل عون سعد الحریری امارات متحد عربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۸۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها – سروش سلیمی: سفر مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر، محمد مهدی رحمتی با حضور در دفتر مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس آغاز شد.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر ابتدا به معرفی این مجموعه پرداخت و بیان کرد: گروه رسانه‌ای مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی با در اختیار داشتن خبرگزاری مهر، روزنامه تهران تایمز، مجموعه‌های مهرینو و انتشارات مهر ظرفیتی عظیم برای حضور فعالان رسانه‌ای، هنری، اجتماعی، فرهنگی و ظهور کنشگران، پژوهشگران و فعالان دیگر عرصه‌ها است تا بتوانند معرفی جامع و کاملی از خود و فعالیت‌های خود به جامعه منعکس کنند.

محمد مهدی رحمتی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تاکید زیادی به تقویت جبهه و جریان رسانه‌ای به خصوص در آوردگاه جنگ نرم کنونی دارند افزود: جریان رسانه‌ای جبهه انقلاب باید در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه‌های فرهنگی و هنری تقویت شود و با نوآوری تولید محتوا کند و در این میان رسانه می‌تواند بستری برای تبیین اندیشه‌های هنری و فرهنگی، ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و معرفی نخبگان عرصه‌های مختلف باشد و هنر را در خدمت مردم و انقلاب قرار بدهد.

وی افزود: باید نظام مسائل استان‌ها و ظرفیت‌هایی که درون استان وجود دارد شناسایی شده و در رسانه‌هایی چون مهر تا حصول نتیجه و حل مساله پیگیری شود.

فارس از هر جهت ظرفیت‌های فراوان و بی‌بدیلی دارد

در ادامه مدیرکل استان‌های خبرگزاری مهر نیز به ظرفیت‌های بی‌بدیل استان فارس به عنوان استانی با ۳۷ شهرستان و ۱۸ نماینده مجلس اشاره کرد و گفت: فارس از هر حیث دارای پتانسیل‌های فراوانی است که باید به مدد رسانه این ظرفیت‌ها که شامل زمینه‌های دینی، هنری، فرهنگی، میراثی است به فعلیت در بیاید.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس نیز با اشاره به اینکه استان فارس در کنار ظرفیت‌های بی‌شمارش با تهدیداتی نیز مواجه است گفت: ظرفیت رسانه‌هایی معتبر و پرمخاطب چون مهر می‌تواند در خدمت تبیین معارف دینی، نقد فرقه‌های ضاله، گفتمان‌سازی و تولید فرهنگ قرار گیرد و توطئه‌های دشمنان را خنثی کند.

حجت الاسلام و المسلمین حسن قانع بیان کرد: رسانه یکی از ارکان جریان‌سازی انقلابی و دینی است و برای مهندسی فرهنگی جامعه مبتنی بر گفتمان‌سازی دینی باید تمام دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی و کنشگران این عرصه نیز پای کار بیایند و رسانه ابزار خوبی برای شناسایی کنشگران این عرصه و معرفی و تبیین دیدگاه‌های نظریه‌پردازان است.

فعالیت‌ها و کنش‌های مردمی عمل به بیانیه گام دوم انقلاب است

محمد مهدی رحمتی در ادامه طی دیدار با اعضای نهضت اجتماعی جوانان استان فارس گفت: تشکیل چنین مجموعه‌های مردمی عمل به بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب است و اگر کمک بدهیم و بتوانیم شبکه الگوهای موفق را معرفی کنیم یک گام به اعتلای استان فارس و کشور کمک کرده‌ایم.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر گفت: دشمن در حال وارونه کردن حقایق و ناکارآمد و هیچ نشان دادن دستاوردهای بی شمار نظام است و در عین حال در پی تزریق ناامیدی میان مردم و کمرنگ کردن همدلی و مهربانی میان آحاد جامعه است و تلاش دارد که مردم و نظام را از هم و مردم را نیز از مردم جدا کند.

وی افزود: در حالی که همبستگی میان مردم ایران بی‌نظیر است و هشت سال دفاع مقدس و پس از آن برهه‌هایی چون حوادث غیرمترقبه و مناسبت‌هایی چون ۲۲ بهمن و مراسم اعتکاف نمود عینی همبستگی میان مردم ایران اسلامی است و برای نشان دادن اقدامات و دستاوردهای نظام نیز هزاران مثال و نمونه عینی وجود دارد دشمن در پی کمرنگ کردن این مسائل است و وظیفه رسانه و فعالان جبهه فرهنگی انقلاب این است که این دستاوردها را بیان کند و به فرموده رهبر انقلاب جهاد تبیین‌گونه عمل کند.

رحمتی گفت: تفاوت‌های فرهنگی که به تعارضات منجر شود در میان مردم فارس بسیار اندک است و مردم این دیار به همبستگی و هم‌نوع‌دوستی مشهور هستند و وظیفه شما کنشگران و فعالان فرهنگی این است که از این حس و فرهنگ برای خدمت به همنوعان نهایت بهره را ببرید.

وی بیان کرد: ما در معرفی الگوهایی چون شهید سپاسی یا شهید دوران و لشکر ۱۹ فجر و لشکر ۳۳ المهدی یا دلاوری ارتش فارس در دوران دفاع مقدس و بسیاری الگوهای دیگر که برای مردم نامشان آشنا است کم‌کاری کرده‌ایم در حالی که روایتگری صحیح می‌توان سبب ماندگاری این حماسه‌ها شود.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر افزود: طی سفر به فارس و شنیدن اقدامات انجام شده در این استان به ویژه توسط مردم جنوب استان فارس متوجه شدم که در بخشی شهرها تمام زیرساخت‌ها از بیمارستان و مدارس گرفته تا راه‌ها را خود مردم و خیرین ساخته‌اند و استفاده از ظرفیت افراد نیک‌سیرت و خیراندیش برای خدمت به مردم نیز خود نوعی هنر است که باید با ایده‌های ناب و با ظرافت انجام شود و معرفی خیرین و انسان‌های نیک اندیش نیز دیگر رسالت رسانه‌ها است.

رحمتی گفت: تهیه مستندهای کوتاه روایی از این همه مجاهدت‌هایی که در فارس صورت گرفته و در ادامه معرفی اقدامات گروه‌های جهادی و مردمی و جبهه‌های فرهنگی کمترین کاری است که ما در مجموعه مهر می‌توانیم برای ادای دین به حماسه‌سازان میهنمان انجام بدهیم.

وی افزود: الگونمایی صحیح از اقدامات مردمی به ویژه حلقه‌های میانی که دوستدار نظام و انقلاب و کشور هستند یکی از رسالت‌های مهر است و ما فضا و محفلی برای روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی و کنشگران مردمی فراهم کرده‌ایم که به وسیله آن ایده‌های خود در موضوعات فرهنگی و سایر موضوعات را به دیگران منتقل کنند.

رحمتی خاطرنشان کرد: در این رویکرد در پی انتقال دانش و تجربه و الگوها به دیگر ظرفیت‌های مردمی با هدف تکثیر این الگوها و به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی هستیم.

در ادامه اعضای نهضت اجتماعی جوانان استان فارس نیز به بیان تجارب خود در جهت کمک به مردم و به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی پرداخته و خواهان انعکاس فعالیت‌های تشکلهای مردمی و جهادی در رسانه‌ها با هدف الگونمایی و تجربه نگاری شدند.

بسیاری از تولیدات فارس با تهران برابری می‌کند

دیدار با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و فعالان حوزه‌های فرهنگی و هنری بخش دیگری از برنامه‌های سفر مدیران خبرگزاری مهر به استان فارس بود و ابتدا حمیدرضا قانعی با اشاره به برخی فعالیت‌های فرهنگی صورت گرفته در استان، ظرفیت‌های فارس را برابر با چندین استان کشور دانست و خواهان توجه بیشتر رسانه‌ها به این حوزه شد.

قانعی افزود: استان فارس در زمینه تمام انواع هنرهای هفتگانه اعم از موسیقی، هنرهای نمایشی، تجسمی، ادبی به ویژه شعر و داستان و سینمایی جزو استان‌های شاخص کشور است و تولیدات این استان در برخی زمینه‌ها با تهران برابری می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد: استان فارس میزبان برپایی رویدادهای منطقه‌ای و ملی بسیاری بوده که نیازمند توجه و اهتمام بیشتر اهالی فرهنگ و رسانه برای انعکاس این رویدادها است.

قانعی فارس را مهد نویسندگان و شاعران و هنرمندان بزرگی دانست که اگر شبکه توزیع قوی انتشار در کنار بازخورد رسانه‌ای خوب به کمک آنها بیاید جلوه‌ای ملی و فراملی پیدا خواهند کرد.

وی فضای رسانه‌ای استان را نیز فضایی باز و متشکل از جراید، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری متنوع دانست و گفت: باید از این ظرفیت جهت معرفی نخبگان فرهنگی هنری، جهاد تبیین، خدمت به مردم و تقویت جبهه انقلابی بهره برد.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر نیز بیان کرد: ضریب رسانه‌ای تولیدات استان فارس باید در تراز نام این استان و شایسته پیشینه درخشان آن ارتقا یابد و در این مسیر باید باب گفت‌وگوها باز شود و کم‌تحملی و برخی حواشی جای خود را به تأمل و تحمل و هم افزایی بیشتر بدهد و از برخی منیّت‌ها در کارهای فرهنگی و هنری کاسته شود و همدلی و همگرایی بیشتر شود و خروجی کار در خدمت مردم و انقلاب قرار بگیرد.

رحمتی خاطرنشان کرد: این همه اتفاقات خوب در استان فارس می‌افتد که باید با زبان هنر و رسانه و با بازنمایی رسانه‌ای بیان شود تا مانع از غالب شدن روایت غلط دشمن گردد و استفاده از ظرفیت خبرگزاری مهر می‌تواند به تبیین این اتفاقات خوب کمک کند.

رسانه‌ها به تولیدات هنری و فرهنگی ضریب بدهند

مدیر دفتر رسانه و ارتباطات جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی گفت: دغدغه من در جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی و در تعامل با مهر همواره این بوده که اتفاقات خوبی که در میدان رخ داده، اعم از اینکه نویسنده‌ای کتابی چاپ کرده، برنامه‌سازی که برنامه‌ای تولید کرده، تهیه کننده‌ای که اثری فاخر خلق کرده باید در رسانه ضریب بخورد.

حسین دلاوری افزود: باید رسانه پای صحبت آن هنرمند بنشیند، اندیشه‌اش بازخوانی شود و محصولش نقد و معرفی شود و کمک شود که آن کنشگر فرهنگی معرفی شود و اندیشه و حرفش و اثرش از جغرافیایی محدود به کل کشور تسری یابد و راجع به این اندیشه حرف زده شود.

دلاوری افزود: مهر رسانه‌ای فرهنگی و هنری است که آمده تا با حمایت از جریانات فرهنگی هنری رسانه‌ای انقلاب اسلامی و بازنمایی رسانه‌ای به این حیطه‌ها کمک کند و این نیازمند تعامل و تبادل نظر با فعالان این حیطه است.

وی خاطرنشان کرد: اتفاقات خوبی که در حوزه فرهنگ و هنر فارس رخ داده و بسیاری از آنها قابلیت انعکاس ملی دارند باید در رسانه ضریب بخورند.

در ادامه مدیران مجموعه رسانه‌ای مهر به دیدار و تکریم خانواده شهید مجتبی ندیمی از شهدای حادثه تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ رفته و پای صحبت‌های خانواده وی نشستند.

روایت‌های پرمهر و مادرانه کبری شمس مادر این شهید گرانقدر از حس و حال معنوی مجتبی و دلبستگی‌اش به حرم شاهچراغ (ع) و در پایان شهادتش در این مکان مقدس، جان کلام بغض‌آلود مادر بود و در ادامه نیز برادر این شهید به بیان خاطراتی از شهید مجتبی ندیمی پرداخت.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر نیز خاطرنشان کرد: داستان زندگی این شهید سر تا سر عبرت است و باید در این راستا از تولیدات مرتبط با سیره شهدا حمایت بیشتری صورت بگیرد و فرهنگ روایت‌گری و تاریخ شفاهی جدی‌تر گرفته شود.

پایان‌بخش این سفر پرخاطره حضور مدیران گروه رسانه‌ای مهر در حرم مطهر امین ولایت شاهچراغ (ع) بود.

کد خبر 6088852

دیگر خبرها

  • تداوم همبستگی جهانی در حمایت از مردم غزه
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • تاکسی هوایی امارات تا پایان 2025 به راه می افتد
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی
  • رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود
  • آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد