Web Analytics Made Easy - Statcounter

صالحی با بیان اینکه تولید اورانیوم در ایران به بالای ۵ کیلوگرم در روز رسیده است، گفت: این میزان بیش از ۱۱ برابر زمان قبل از آغاز گام سوم کاهش تعهدات هسته‌ای است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «علی اکبر صالحی» شب گذشته (دوشنبه 13 آبان) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه  تولید اورانیوم در ایران به بالای ۵ کیلوگرم در روز رسیده که این میزان بیش از ۱۱ برابر زمان قبل از آغاز گام سوم کاهش تعهدات هسته‌ای است درباره نگه داشتن اورانیوم و تولید آن در کشور گفت: قبل از گام سوم حدود ۴۵۰ گرم در روز تولید اورانیوم داشتیم که از امروز این رقم به بالای ۵ هزار گرم (۵ کیلوگرم) در روز رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه کارکنان سازمان انرژی اتمی توانستند با ادامه راه شهدای هسته‌ای برای کشور غرور آفرینی کنند، گفت: در دوماه گام سوم که مصادف با محرم و صفر شده بود دستاورد بزرگی برای کشور به دست آوردند. در گام سوم به دستور رئیس جمهور محدودیت‌های مربوط به تحقیق و توسعه نادیده گرفته شد و به تحقیق و توسعه شتاب دادیم.

 

صالحی با اشاره به اینکه تحقیق و توسعه شیوه‌های خود را دارد، افزود: برای حق ایده‌ها مانند سانتریفیوژ، نیازمند طراحی ذهنی و مفهومی دارد که بعد به طراحی محاسباتی و نمونه سازی قطعات منتهی می‌شود. در رویه جهانی از زمان خلق یک ایده تا زمان به سرانجام رساندن، به مفهوم به تولید انبوه رساندن حداقل ۸ سال طول می‌کشد. همانگونه که ایده سانتریفیوژ IR۶ سال ۸۸ خلق شد و در سال ۸۹ یکی از این سانتریفیوژ‌ها رونمایی شد که از آن زمان تاکنون بعد از گذشت ۹ سال از رونمایی، کماکان در زنجیره میانی ۲۰ تایی بودیم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی با ذکر این موضوع که ر برنامه پیشبرد تحقیقات، زمان زنجیره ۳۰ تایی چند سال دیگر قرار بود انجام شود که به دلیل اینکه در چالش سیاسی قرار گرفتیم اراده مسئولان بر آن شد که اراده خود را به رخ دیگران بکشانند، درباره آماده شدن IR۹ نیز گفت: از این سانتریفیوژ رونمایی شد و در دو سه ماه آینده نیز نمونه دیگر رونمایی می شود تا مراحل آزمایش را بگذراند اما نمونه IR۹ برای رساندن به تولید انبوه حدود ۱۰ سال طول می‌کشد.

 

وی با بیان اینکه در برجام برای ظرفیت عملیاتی غنی سازی تصمیم گرفتیم ۸ تا ۹ سال نگه داشته شود، گفت: طراحی مفهومی IR۸ از سال ۸۸ شروع شد که طراحی مفهومی آن پذیرفته شد.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره سایت نطنز نیز گفت: نطنز جای ۴۰ هزار سانتریفیوژ را دارد و سوی سانتریفیوژ‌ها به علت اینکه بر چه مبنایی باشد فرق می‌کند که اگر بر مبنای U باشد با UF۶ متفاوت است. جمهوری اسلامی با همت دانشمندان هسته‌ای به قدری در سانتریفیوژ پیشرفت کرده است که IR۱ که از سال ۶۸ وارد کشور شد و تا سال ۸۵ که یک زنجیره آن برپا شد ۱۷ سال طول کشید که با آموختن فرایند‌های ساخت سانتریفیوژها، خلق ایده‌ها به دست دانشمندان ایرانی انجام شد.

 

وی با بیان اینکه تولید نرم افزار‌های طراحی ۵۰۰ مستند علمی دارد به گونه‌ای که اوباما نیز اذعان کرده بود که دیگر نمی‌توان جلوی ایران را گرفت، افزود: ساخت و طراحی سانتریفیوژ‌ها در ذهن دانشمندان ایرانی است.

 

صالحی با اشاره به غنی سازی ۲۰ درصد نیز گفت: کار بزرگی که دانشمندان ما انجام داده اند این است که وقتی در چیدمان قرار می‌گیرند برای میزان گازدهی نیازمند برنامه ریزی دقیق هستند لذا در چندهفته اخیر به چیدمان ایده آل رسیده ایم که کار آسانی نبوده است. در مذاکرات برجام درباره غنی سازی نسبت به ایده‌های مطرح شده، ما بدل داشتیم تا در بن بست غنی سازی گیر نکنیم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره ظرفیت نیروگاه‌هایی که قرار است در بوشهر ساخته شود، گفت: ظرفیت هرکدام از این نیروگاه‌ها هزار و ۵۰ مگاوات است که هرکدام به اندازه نیروگاه بوشهر خواهد بود.

 

صالحی درباره نگه داشتن اورانیوم و تولید آن در کشور گفت: قبل از گام سوم حدود ۴۵۰ گرم در روز تولید اورانیوم داشتیم که از امروز این رقم به بالای ۵ هزار گرم (۵ کیلوگرم) رسیده است. در زمان اوج قبل از برجام، روزی ۷ هزار گرم غنی سازی داشتیم، اما الان به بالای ۵ هزار گرم رسیده ایم که در دو سه روز آینده به ۵ هزار و ۲۰۰ گرم می رسد.

.

وی درباره آب سنگین اراک نیز با بیان اینکه سالانه ۲۰ تن تولید داریم، گفت: ذخایر ۱۲۸ تنی داریم که الان در حال فروش آب سنگین هستیم. برخلاف اینکه ترامپ خرید آب سنگین ایران را برای کشور‌های دیگر ممنوع کرده است، اما دیگر کشور‌ها به این توجهی ندارند بنابراین ممکن است سال‌های آینده آب سنگین را به مشتقات تبدیل کنیم.

 

صالحی درباره خارج شدن از اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی نیز گفت: باید این موضوع به تصویب مجلس برسد. حقوق هسته‌ای و چرخه کامل سوخت هسته‌ای از اکتشاف و استخراج تا تبدیل اورانیوم و پسماندداری است که درحال انجام است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی 13 آبان 13 آبان ۱۳ آبان روز استکبار ستیزی راهپیمایی 13 آبان یوم الله ۱۳ آبان 13 آبان روز 13 آبان استکبار ستیزی کانون های فرهنگی هنری مساجد آمریکا انرژی هسته ای صالحی علی اکبر صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۸۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مدال ایران قطعی شد

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از فدراسیون بوکس، رقابت‌های قهرمانی جوانان و امید آسیا از روز شنبه (هشتم اردیبهشت‌) آغاز ‌شده و تا هجدهم همین ماه ادامه خواهد داشت. تیم‌های جوانان و امید ایران در مجموع با ۱۸ بوکسور راهی قزاقستان شده‌اند.

امروز دوشنبه، رقابت‌های رده‌ سنی جوانان برگزار شد و دو نماینده ایران به مصاف حریفان خود رفتند.

در وزن ۵۴ کیلوگرم، مهدی (امیررضا) سلطانی که ابتدا استراحت داشت، برابر دلگون‌سایخان از مغولستان قرار گرفت و در حالی‌که راند نخست را باخته بود در دو راند بعدی با کوچ مناسب کادرفنی و عملکردی جانانه، به برتری دست یافت تا با صعود به نیمه‌نهایی، نخستین مدال ایران را قطعی کند. وی در نیمه‌نهایی با آمانتور ژومایف از قرقیزستان مصاف می‌دهد.

در وزن ۴۸ کیلوگرم، مهدی شعبان برابر رابرت مالنوک‌ از فیلیپین شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت.

همچنین فردا سه‌شنبه رقابت‌های رده‌سنی «امید» پیگیری می‌شود و چهار بوکسور کشورمان به مصاف حریفان می‌روند.

در وزن ۴۸ کیلوگرم، آرشام حسنی که پیش از این مقابل لی‌ جونگ‌ هو از کره‌جنوبی پیروز شده بود به مصاف ویشوانا از هند می‌رود.

در وزن ۶۰ کیلوگرم، آرمان عبادی با گانباتار گان‌اردنه از مغلوستان دیدار می‌کند.

در وزن ۶۷ کیلوگرم، علی گرجی پس از استراحت در دور نخست به مصاف سویونبایف از قزاقستان می‌رود.

در وزن ۷۵ کیلوگرم نیز، محمد محشری با گورپاد از هند روبه‌رو خواهد شد.

دیگر خبرها

  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران
  • همدان بر سکوی نخست بوکس نوجوانان ایران؛ لرستان و تهران بر سکوی دوم و سوم
  • ایران نایب قهرمان کمپو جهان شد
  • نخستین مدال ایران قطعی شد
  • قیمت انواع میوه یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۲۸۹۶ کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • رسمی؛ حسن یزدانی بدون مسابقه به المپیک پاریس می رود
  • شنبه ۸ اردیبهشت؛ قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران