Web Analytics Made Easy - Statcounter

هزاران تن از معترضان شیلیایی برای طرح مطالباتشان از جمله بهبود خدمات اجتماعی و رفع نابرابرهای‌ اقتصادی مجدداً به خیابانها آمدند و تعدادی از آنها با نیروهای پلیس درگیر شدند.

به گزارش ایسنا، به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، این در حالی است که دولت شیلی اخیراً اعلام کرد اعتراضات چند هفته گذشته در این کشور به رشد اقتصادی آن آسیب وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تظاهرات اخیر بعد از یک وقفه کوتاه در اعتراضات چند هفته گذشته در شیلی که بر طبق برآوردها 20 کشته به جا گذاشت حادث شدند. این تظاهرات و خشونتهای همراهش سبب شد برگزاری دو اجلاس مهم بین‌المللی در شیلی که یکی از ثروتمندترین کشورهای آمریکای لاتین درنظر گرفته می‌شود، لغو شود.

گزارش شد که تظاهرات روز دوشنبه در شیلی نسبت به تجمعات هفته‌های قبل کوچکتر بوده اما همچنان هزاران معترض در آن شرکت کرده و نشان دادند جنبش آنها همچنان ادامه دارد.

تجمع این تظاهرکنندگان عمدتا بدون حادثه خاصی برگزار شد اما در مقاطعی برخی معترضان شروع به پرتاب سنگ و بمب آتشزا به سمت نیروهای پلیس ضدشورش کردند و این نیروها نیز از گاز اشک آور و خودروهای آب‌پاش برای متفرق ساختن معترضان استفاده کردند.

بر اساس اعلام دولت شیلی، دست کم شش افسر پلیس در تظاهرات دوشنبه مجروح شدند. دو نفر از این افسران مجروح شده، به سبب پرتاب کوکتل مولوتوف به سمت آنها دچار آتش‌سوزی و سوختگی شده‌اند.

اعتراضات اخیر در شیلی ماه گذشته میلادی بعد از آن شروع شد که دولت این کشور از افزایش قیمت بلیطهای وسایل حمل‌ونقل عمومی و مترو خبر داد و در ادامه این اعتراضات به یک جنبش ملی مطالبه بهبود وضعیت اقتصادی، بهداشت و درمان و آموزش تبدیل شد.

شرکت متروی شهر سانتیاگو اعلام کرده، اعتراضات باعث وارد شدن ضرری 400 میلیون دلاری به این مترو شده و بر اساس برآوردها اصناف مختلف در شیلی نیز به سبب رخدادهای مرتبط با اعتراضات از جمله غارت شدن و آتش‌سوزی متحمل ضرری 1.4 میلیارد دلاری شده اند.

ایگناسیو بریونس، وزیر دارایی شیلی در اظهاراتی هشدار داد تاثیرات اقتصادی منفی اعتراضات در این کشور سبب شده مقامها مجبور به تنزل دادن پیش‌بینی خود برای رشد اقتصادی شیلی در سال 2019 شوند.

این اظهارات با واکنش منفی معترضان مواجه شد و آنها از این موضوع گلایه کردند که سهمی در موفقیتهای اقتصادی شیلی نداشته‌اند و ندارند.

مارکوس دیاز، یک معترض 51 ساله که معلم است، گفت، این شرکتهای بزرگ هستند که نفع‌برندگان اصلی این رشد اقتصادی شیلی بوده‌اند..

ورونیکا گونزالز، یک معترض دیگر که حسابدار است، اظهار کرد، هر چند که به اعتقاد وی اعتراضات باعث ضرر وارد شدن به برخی از مردم شده، اما با به نتیجه رسیدن اعتراضات این ضرر و زیان آنها جبران خواهد شد.

معترضان می‌گویند الگوی اقتصادی نئولیبرالی که در شیلی پیاده شده در ظاهر نشان می دهد که شیلی یک کشور موفق به لحاظ اقتصادی است اما در عین حال بر مشکلات موجود از جمله در سیستمهای بازنشستگی، بهداشت و درمان و آموزش که اغلب به نفع ثروتمندان تنظیم شده‌اند، سرپوش می‌گذارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اعتراضات در شیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۲۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اتوبوس‌های زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا

پلیس نیویورک با استقرار اتوبوس‌های زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا و به پرواز درآوردن پهپادهای شناسایی، به تسخیر یکی از ساختمان‌های این دانشگاه توسط معترضان به جنگ غزه پایان داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پلیس نیویورک با استقرار اتوبوس های زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا و به پرواز درآوردن پهپادی که فیلم ها و عکس های دانشجویان معترض را در تلفن های همراه آنان نشان می داد، به تسخیر یکی از ساختمان های این دانشگاه توسط معترضان به جنگ غزه پایان داد.

براساس این گزارش، تسخیر یکی از ساختمان های دانشگاه کلمبیا از سوی معترضان حامی فلسطین در حالی است که پهپادهای شناسایی پلیس برفراز آسمان این دانشگاه به پرواز درآمد و دانشجویان معترض را شناسایی کرد و تصاویر آنها را در تلفن های همراهشان پخش کرد.

همچنین نیروهای گارد پلیس در مقابل درب ورودی دانشگاه به صف ایستاده و اتوبوس های زندان را برای دستگیری و انتقال دانشجویان به زندان معترض آماده کردند.

این در حالی است که مقامات دانشگاه، رهبران دانشجویان معترض را که بیش از دو هفته است در محوطه دانشگاه چادرهای اعتراضی خود را برپا کرده‌اند، به یک جلسه دعوت کردند. در حالی که جلسه قبلی آنان بی نتیجه پایان یافته بود.

در همین زمان، پلیس ده‌ها نفر از جمله 30 دانشجو و 6 فارغ التحصیل و دو کارمند دانشگاه را به اتهام ورود غیرقانونی دستگیر و چادرهای معترضان در این ساختمان را جمع آوری کرد.

براساس این گزارش، دقایقی پیش از جمع آوری این چادرها، مسئولان دانشگاه محوطه اصلی این خوابگاه را مسدود کرده و هرگونه رفت و آمد به آن را برای دانشجویان، کارکنان امنیتی و دیگر کارکنان دانشگاه محدود کردند. سپس پلیس 10 دقیقه به دانشجویان معترض فرصت داد تا برای پایان دادن به اعتراض و تخلیه چادرهای خود تصمیم بگیرند اما آنها از این کار خودداری کردند. دانشجویان نیز پیامی را در تلفن های همراه خود دریافت کردند که در آن گفته شده بود: سرپیچی از این دستور ممکن است منجر به اقدامات انضباطی شود.

در نهایت در عرض چند دقیقه، پلیس همه افراد بیرون خوابگاه همیلتون را تخلیه و به دانشجویان ساکن خوابگاه دستور داد تا پیش از بسته شدن درب ها، به خوابگاه بروند. کارکنان امنیتی دانشگاه دستور دادند هر کسی که ساکن خوابگاه نیست باید در لابی بماند. دهها نفر این کار را انجام دادند.

حدود 6 روز پیش دانشجویان معترض حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا، ساختمان خوابگاه همیلتون در این دانشگاه را تسخیر کردند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان با انتشار تصاویر ویدئویی گزارش داد که معترضانی که خوابگاه همیلتون را تسخیر کرده‌اند، بنرهایی را از پنجره‌های ساختمان بیرون قرار داده‌اند که به‌روی آنها «انتفاضه» نوشته شده است.

صبح همان روز مقامات دانشگاه کلمبیا اعلام کردند تعلیق دانشجویان معترض حامی فلسطین را که کمپ‌های اعتراضی خود در محوطه دانشگاه را ترک نکنند، آغاز خواهند کرد.

در همین حال جان کربی هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به تسخیر ساختمان دانشگاه کلمبیا در نیویورک توسط دانشجویان، اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا معتقد است اقدام دانشجویان دانشگاه کلمبیا برای تسخیر ساختمان قطعا رویکرد غلطی است.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز طی اظهاراتی از رژیم اسرائیل اعلام حمایت کرد و گفت که علی رغم تظاهرات و مخالفت‌های اخیر در دانشگاه‌های آمریکا به جنگ غزه، او در سیاست‌های خود در قبال منطقه بازنگری نخواهد کرد.

رئیس جمهور آمریکا گفت که در هیچ یک از محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا جایی برای گفتمان خشونت و یهودی‌ستیزی وجود ندارد. تظاهرات ضد جنگ علیه غزه او را مجبور نکرده است که در سیاست‌های خود در قبال منطقه بازنگری کند.

او همچنین گفت: تظاهرات صلح‌آمیز قانونی است اما خشونت قانونی نیست. دانشجویان حق آزادی بیان دارند اما باید از حاکمیت قانون پیروی کنند. گارد ملی نباید در تظاهرات‌های دانشجویی در محوطه‌های دانشگاه‌ها مداخله کند.

همچنین بنا بر اعلام رسانه‌های آمریکایی، تظاهرات در محوطه دانشگاه کالیفرنیا درباره جنگ غزه، به درگیری بین معترضان حامی فلسطین و گروهی از طرافداران اسرائیل، تبدیل شد.

در همین حال، رسانه‌های آمریکا گزارش دادند که نیروهای پلیس آمریکا از آغاز جنبش دانشجویی در حمایت از فلسطین، در 25 دانشگاه این کشور در 21 ایالت، بیش از 1000 دانشجوی معترض به جنایت‌های رژیم اسرائیل در غزه را بازداشت کرده‌اند.

همچنین براساس اعلام رسانه ها، پلیس چادرهای معترضان حامی فلسطین در دانشگاه ویرجینیا را جمع آوری و دستکم 25 نفر را دستگیر کرد.

مقامات دانشگاه ویرجینیا در بیانیه‌ای اعلام کردند معترضان بسیاری از سیاست های دانشگاه از جمله برپایی چادر و استفاده از بلندگو و دیگر ادوات تولید صداهای بلند را زیر پا گذاشته‌اند.

علاوه بر این، اداره پلیس شیکاگو نیز اعلام کرد حدود 50 معترض حامی فلسطین به اتهام ورود غیرقانونی، مقابل موسسه هنر شیکاگو بازاشت شدند.

اداره پلیس لس آنجلس نیز در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس گفت: به دلیل اقدامات خشن متعدد در بین معترضان در محوطه دانشگاه، ماموران پلیس به درخواست مسئولان دانشگاه یو سی ال ای، پاسخ داده و وارد دانشگاه شدند تا نظم و امنیت عمومی را بار دیگر برقرار کنند.

پلیس آمریکا همچنین برای خارج کردن دانشجویان معترض به جنگ غزه در دانشگاه تگزاس از محوطه دانشگاه به اسپری فلفل متوسل شد.

موج اعتراضات حمایت از فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از دستگیری صدها نفر از معترضان در دانشگاه کلمبیا گسترده‌تر شده و بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیا است.

اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 17 آوریل آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای اسرائیل که در جنگ غزه نقش دارند شدند. معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته‌های مشابهی دارند.

بایدن: دانشگاه‌ جای یهودی‌ستیزی نیستیورش پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیادانشگاه براون آمریکا سرانجام به خواسته دانشجویان تن داد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
  • پیام جنجالی خواننده مطرح برای نتانیاهو |‌ بله آقای نتانیاهو! امیدواریم که شما ...
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • شناسایی و دستگیری رباینده دختر ۱۶ ساله/ عاملان درگیری محله فلاح در چنگال پلیس
  • درگیری ماموران امنیتی پاکستان و کولبران یک کشته برجای گذاشت
  • استقرار اتوبوس‌های زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا
  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • فیلم| ادامه اعتراضات دانشجویان کالیفرنیا
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تشدید سرکوب معترضان حامی فلسطین شد
  • ادامه اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا