Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماه گذشته میلادی یک سازمان غیرانتفاعی استرالیایی به نام بنیاد «واک فری» (walk free) در گزارشی به بررسی برده‌داری در جهان پرداخت و اعلام کرد دست‌کم ۴۰ میلیون «برده مدرن» در جهان وجود دارد که ۷۰ درصد زنان و دختران و ۲۵ درصدشان کودکان هستند. از کل برده‌های مدرن ۲۵ میلیون نفر کار اجباری می‌کنند و باقی برده جنسی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان ۵۰ درصد بردگان در اروپا و آمریکا هستند.


سازمان ملل متحد: نیمی از بردگان مدرن جهان در آسیا و آفریقا هستند


«آرمیلا بولا»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده‌داری مدرن در چهل و دومین جلسه شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنو سوئیس در گزارشی از وضعیت برده‌داری مدرن در جهان گفت: این پدیده در جهان به دلیل تنش‌ها، موقعیت جغرافیایی، مهاجرت و ... رو به افزایش است. ۶۰ درصد از حدود ۲ میلیون برده به بیگاری گماشته می‌شوند و ۹۸ درصد زنان و دختران مورد خشونت‌های جنسی قرار می‌گیرند.

آرمیلا بولا گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور برده‌داری

وی با بیان اینکه افراد در معرض خطر برده‌داری به دلایل متعدد رو به افزایش است، افزود: مردم می‌توانند به دلیل تغییر اوضاع زندگی کار خود را رها کنند و جوانان ناراضی از وضعیت زندگی ممکن است راه مهاجرت را در پیش بگیرند که این موضوع باعث افزایش احتمال آسیب‌پذیری افراد در برابر پدیده برده‌داری می‌شود. آنها به بیگاری گرفته می‌شوند، زنان به ازدواج‌های اجباری سوق داده می‌شوند و کودکان باید کارهای طاقت‌فرسا انجام دهند. بولا تأکید کرد که نیمی از برده‌های مدرن جهان در آسیا، اقیانوس آرام و آفریقا حضور دارند.


برده‌داری مدرن در حاشیه جنوبی خلیج فارس

غربی‌ها در حالی این آمارها را ارائه می‌کنند که در حاشیه جنوبی خلیج فارس دو کشور کویت و عربستان نه‌تنها برده‌داری را به سبکی اجتماعی تبدیل کرده‌اند، بلکه حتی برای آن قانون وجود دارد! این فضاحت در کویت تا حدی است که به‌تازگی موضوع «فروش برده در صفحات اینستاگرامی» سوژه رسانه‌ها و باعث شده است تا توجهات به سمت بازار برده‌فروشی و ساختار برده‌داری در کشورهای عربی جلب شود.

گزارش شبکه بی‌بی‌سی از پدیده برده‌داری مدرن در کویت

وجود کارگران خانگی فاقد حقوق اولیه در برخی از کشورهای ثروتمند عربی همچون عربستان، کویت و ... گرچه از مدت‌ها پیش مطرح شده و انتقاداتی را متوجه زمامداران این کشورها کرده بود، اما خرید و فروش این کارگران در فضای مجازی باعث بروز موج جدیدی از انتقادات به شاکله و سیستم‌های عامل آنلاین شده است. کارگران خانگی عمدتاً زن از کشورهای آفریقایی فقیر برای کار به کشورهای ثروتمند عربی آورده می‌شوند. زنانی که از حقوق اولیه و اساسی محروم هستند، زندگی سختی را پشت درهای بسته خانه‌های ثروتمندان می‌گذرانند و به ترک خانه‌هایی که در آن مشغول به کار هستند، قادر نیستند.
طبق گزارش‎ رسانه‌های کویتی، از هر ۱۰ خانه در کویت ۹ خانه دارای کارگر خانگی از فقیرترین مناطق جهان است که با هدف کسب درآمد کافی برای حمایت از خانواده خود به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس می‌روند. گرچه این زنان در خیابان‌های عربستان و کویت دیده نمی‌شوند، اما در بازار سیاه برده‌فروشی فضای مجازی مانند اینستاگرام، گوگل پلی، اپل، فیسبوک و ... به وفور یافت و به صورت غیرقانونی خرید و فروش می‌شوند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره رواج یافتن انواع جدید برده‌داری گفت: اقدامات انجام‌شده در فضای مجازی و در زمینه ترویج بازار برده‌فروشی مدرن و برخط است و مالکان و مدیران این پلتفرم‌ها باید در برابر اقدامشان پاسخگو باشند.


قانون برده‌داری در کویت

دولت کویت کوچک‌ترین ارزشی برای حقوق بشر قائل نیست و ازجمله کشورهای عربی است که برای برده‌داری قانون دارد! آنها طبق قانون اساسی مصوب سال ۱۹۶۱ خود که ادعا می‌شود بر مبنای معاهدات بین‌المللی است، افرادی را به عنوان «بدون» (بدون تابعیت، خارجی و غیرکویتی) تعریف کرده‌اند که همان بردگان خارجی هستند و در این کشور به بیگاری گماشته می‌شوند. حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر «بدون‌» در کویت زندگی می‌کنند که تابعیت کویتی ندارند، ولی ثبت احوال کویت برای اینکه بتواند از این افراد بهره‌کشی کند، برای آن‌ها مجوز ثبتی بدون حقوق صادر می‌کند و آنها مکلف می‌شوند تا به ازای حضورشان در این کشور برای کویتی‌ها خدمت‌رسانی کنند. بدون‌ها معمولاً از کشورهای همسایه و آفریقایی هستند، ولی تعداد بدون‌های آسیایی در سال‌های اخیر افزایش یافته است.
در کویت اگر کودکی از مادر کویتی و پدر غیرکویتی متولد شود، تابعیت کویتی دریافت نمی‌کند، مگر اینکه پدر بمیرد یا در جنگ اسیر شود یا زن طلاق بگیرد.
بخش دیگری از کسانی که در کویت بیگاری می‌کنند، کارگران مهاجر هستند. گرچه وضعیت کارگران خارجی از سال ۲۰۰۷ میلادی تاکنون بهتر شده است، ولی این کشور همچنان بدترین رفتار را با کارگران خارجی دارد. طبق گزارش وزارت امور خارجه آمریکا قاچاق انسان در این کشور بیداد می‌کند و کویت برای بهبود این وضعیت هیچ اقدامی انجام نداده است. برخی از کارگران مهاجر در بدترین وضعیت مجبورند به کارفرمایان کویتی خدمت‌رسانی کنند و در بسیاری از موارد شکنجه می‌شوند، مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و حقوقشان پرداخت نمی‌شود.
سازمان‌های مدافع حقوق بشر بارها در گزارش‌های خود از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس که دست‌کم ۲,۶ میلیون خارجی را به بیگاری گماشته‌اند، انتقاد کرده‌اند.


برده‌داری در عربستان

وضعیت برده‌ها در عربستان بهتر از کویت نیست و در شرایط سختی به کار کردن مجبور می‌شوند و در اقدامی نژادپرستانه میان برده‌های آفریقایی و آسیایی تفاوت از لحاظ مالی و نوع کار وجود دارد. طبق آماری که در سال ۲۰۱۲ منتشر شده بود، بیش از ۶۰ درصد کارگران خارجی در این کشور برده‌ سعودی‌ها می‌شدند و مجبور بودند کارهای سخت و طاقت‌فرسا انجام دهند. آنها بیشتر تابعیت فلسطینی، مصری، یمنی، تایلندی، فیلیپینی و کره جنوبی داشتند.

مسئولان دفتر دیپلماتیک فیلیپین در عربستان اعلام کردند مهاجران فیلیپینی با سودای داشتن کار و زندگی راحت‌تر وارد عربستان می‌شوند، ولی وضعیت کار در این کشور به دلیل نداشتن قانونی انسانی و تابع قوانین حقوق بشر به گونه‌ای است که از این مهاجران سوءاستفاده می‌شود. کارفرمایان سعودی آنها را به کارهای طاقت‌فرسا و بعضاً غیر اخلاقی وادار می‌کنند ولی پولشان را نمی‌دهند و قربانی تجاوز، آزار جسمی و جنسی می‌شوند.
آریباس، سرکنسول فیلیپین در ریاض گفت: اطلاعات رسیده از سوی وزارت امور خارجه نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۶ بیش از ۶۶۱ هزار مهاجر فیلیپینی به عربستان سفر کرده‌اند که بیش از ۱۹۴ هزار نفر از آنها کارگران خدمات خانگی هستند. طبق قانون مهاجرت عربستان، کسانی که به عنوان نیروی کار - بخوانید بردگی - به این کشور وارد می‌شوند، از حقوق و مزایای مهاجرت برخوردار نیستند، بلکه نام وی در پاسپورت کارفرما و به عنوان تحت‌الحمایه درج می‌شود.
«سارا لی ویتسون»، مدیر اجرایی دیده‌بان حقوق بشر در بخش غرب آسیا و شمال آفریقا گفت: در عربستان همچنان برده‌داری وجود دارد و زنان اتباع خارجی را در خانه به بردگی می‌گمارند و در خانواده‌های سعودی به عنوان کنیز، برده و از نظر جنسی در خدمت مرد خانواده هستند. در این میان به اتباع فیلیپینی به دلیل حمایت نشدن از سوی کشورشان بیشتر ظلم می‌شود. آمار تکان‌دهنده از وضعیت مهاجران نشان می‌دهد حدود ۲۰۰ هزار زن فیلیپینی در خانه‌های سعودی‌ها به تحقیرآمیزترین شکل ممکن زندگی می‌کنند.

وضعیت یکی از برده‌های آسیایی در عربستان

این در حالی است که سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارش سال ۲۰۱۶ میلادی خود اعلام کرده بود که بیش از ۱۰ میلیون کارگر مهاجر در عربستان به سختی کار می‌کنند و حقوق آنها ناچیز است. آنها همچنین مشکلات عدیده‌ای با کارفرمایان خود دارند که بیشتر به دنبال بهره‌کشی‌های جنسی هستند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۸۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت

معاون پرستاری وزارت بهداشت از تدوین لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران با هدف بهبود وضعیت معیشتی آن‌ها خبر داد و گفت: تصویب این لایحه به بهبود وضعیت معیشتی پرسناران کمک خواهد کرد. - اخبار اجتماعی -

عباس عبادی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در حاشیه هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور اظهار کرد: همه ارکان کشور اعم از دولت و مجلس و وزارت بهداشت در صدد این هستند که شرایط محیط کار را برای همه کارکنان سلامت به‌ویژه پرستاران ارتقا دهند. در همین راستا نسخه اولیه لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران تدوین شده است و پس از چکش کاری از منظر حقوقی در وزارت بهداشت، به هیئت دولت ارسال خواهد شد و در صورت تصویب، به ارتقای وضعیت معیشتی پرستاران کمک خواهد کرد.

معیشت پرستاران بهبود می‌یابد

وی افزود: این لایحه در 37 ماده و چند سر فصل شامل سرفصل‌های معیشتی، امور رفاهی و ارتقای شغلی گروه پرستاری تنظیم شده که کمک خواهد کرد وضعیت معیشتی پرستاران بهبود یابد‌. همچنین خلاهای قانونی که در مشاغل سخت و زیان آور وجود دارد در این لایحه دیده شده و در بحث‌های رفاهی مسائلی ازجمله بهبود وضعیت اسکان پرستاران، درآمد آن‌ها، حمایت از حضور پرستاران در مناطق محروم از طریق افزایش درآمد، ارائه خدمات رفاهی به پرستاران پیش‌بینی شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در این بسته همچنین تسهیلاتی برای ادامه تحصیل همکاران پرستار در نظر گرفته شده که ارتقای شغلی داشته باشند.  این لایحه در محورهای مشوق‌های آموزشی، جبران مالی خدمات پرستاری، جذب و استخدام و تامین نیروی انسانی، رفاهی و انگیزشی، ارتقای جایگاه و کرامت معنوی پرستاران تدوین شده که جزئیات دقیق‌تر همه این موارد، پس از تصویب اطلاع رسانی می‌شود. 

وی ابراز امیدواری کرد که با تصویب این لایحه، شاهد افزایش انگیزه کاری پرستاران و درنتیجه ارائه خدمات باکیفیت‌تر به بیماران باشیم.

عبادی همچنین به افزایش تعرفه خدمات پرستاری نیز اشاره و بیان کرد: اجلاس معاونین و مدیران پرستاری برای تبیین اهداف وزارت بهداشت به شکل دوره‌ای و در هر فصل به صورت حضوری برگزار می‌شود‌، یکی از اهداف مهم این اجلاس تغییراتی است که در تعرفه گذاری خدمات پرستاری رخ داده است.

رشد 50 درصدی ضریب ریالی خدمات پرستاری

معاون پرستاری وزارت بهداشت از رشد قابل قبول در حوزه تعرفه‌های خدمات پرستاری خبر داد و گفت: با رشد 50 درصدی ضریب ریالی و افزایش 15 درصدی ارزش نسبی خدمات پرستاری و اصلاحاتی که در آیین نامه بازتوزیع در حال انجام است رشد قابل قبولی در حوزه تعرفه‌های خدمات پرستاری ایجاد شده است.

شبکه متخصصان پرستاری ایجاد می‌شود

وی با اشاره به اینکه توانمندسازی پرستاران یکی از اولویت‌های کاری ماست، افزود: در سال 1403 شبکه‌ای از متخصصان پرستاری تشکیل خواهد شد و بر اساس حوزه‌های تخصصی، گردهمایی‌های فنی ایجاد و برگزار خواهد شد. برای اولین دوره تمام همکاران سرپرستار و به ترتیب پرستارات بخش‌های بستری، مراقبت‌های ویژه اطفال و ... گرد هم می‌آیند تا با ایجاد شبکه ملی متخصصین حوزه پرستاری ارتقای کیفیت خدمات پرستاری ارائه شده به مردم را شاهد باشیم.

پرستاران؛ 30 درصد کارکنان وزارت بهداشت

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به این که نظام سلامت به لحاظ جمعیت و تعداد کارکنان دومین وزارتخانه کشور پس از وزارت آموزش و پرورش است، عنوان کرد: بالغ بر 600 هزار نفر به عنوان کادر درمان در نظام سلامت در حال فعالیت هستند. در حوزه درمان در مجموع بیمارستان‌ها نزدیک به 60 درصد گروه فنی را گروه پرستاری و در کل نظام سلامت 30 درصد جمعیت را جامعه پرستاری تشکیل می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت
  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • کیومرث صابری؛ چگونه «گل‌آقا» و بعد «گل‌آقای ملت ایران» شد؟/ "بنویسید خاتمی، بخوانید ناطق"؛ ناراستی که راست تلقی شد!/ نمادی که می توانست نهاد شود اما نشد
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت
  • کیومرث صابری؛ چگونه «گل‌آقا» و بعد «گل‌آقای ملت ایران» شد؟/ "بنویسید خاتمی، بخوانید ناطق"؛ ناراستی که راست تلقی شد!
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند