Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در راستای تحقق اقتصاد بدون نفت و جدا کردن درآمد‌های نفتی از بودجه، اقتصاد ایران نشان داده که ظرفیت‌های زیادی برای گسترش انواع فعالیت‌های اقتصادی و افزایش درآمد‌های کشور دارد. تاریخ انتشار: 10:52 - 15 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۴۹۷۸

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، منابع مالی دولت‌ها به چند درآمد اصلی و بزرگ مانند مالیات و تولید یا صادرات برخی کالا‌های خاص بستگی دارد که بدون آنها، بودجه دولت‌ها با مشکل مواجه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین کشور‌ها برخی درآمد‌های خرد و کوچک نیز دارد که این درآمد‌ها نیز ممکن است در طول سال به دلیل بروز برخی اتفاقات سیاسی و اقتصادی دستخوش تغییرات قرار گیرند.
بر اساس این گزارش، دریافت انواع مالیات یکی از مهم‌ترین درآمد‌های هر کشوری است و تمام دولت‌ها به این درآمد وابستگی دارند چراکه بدون آن بسیاری از مخارج کشور دچار اختلال می‌شوند.
دولت ایران تا چند سال گذشته علاوه بر مالیات، به درآمد حاصل از فروش نفت نیز وابسته بود که سالانه میزان فروش نفت ایران به دلیل برخی اتفاقات سیاسی و تحریم‌ها کاهش یافت، تاجایی که دولت مردان تصمیم به جدایی درآمد نفتی از بودجه گرفتند.   دولت و بخش خصوصی طرح‌های زیادی را تحت عنوان اقتصاد بدون نفت در کشور مطرح کردند که تعدادی از آن‌ها در اقتصاد کشور اجرایی شد و نتیجه مطلوبی نیز تاکنون داشته اند.
خوش بختانه اقداماتی که تاکنون در راستای عدم وابستگی به درآمد‌های نفتی اجرایی شده، موفقیت آمیز بوده و این موضوع نشانگر این است که کشور ایران برای افزایش درآمد‌ها و رفع مشکلات خود از توانایی‌ها و ظرفیت‌های بالایی برخوردار است.
طبق گفته بسیاری از کارشناسان و فعالان اقتصادی، ایران از ظرفیت‌های بالایی برای افزایش درآمدها برخوردار است که استفاده از این ظرفیت‌ها ضمن افزایش درآمد دولت به حل بسیاری از مشکلات کشور مانند اشتغال نیز کمک می‌کند.
از نمونه این ظرفیت‌ها می‌توان به کشاورزی، گردشگری و تولید کالا‌های ضروری اشاره کرد، که هرکدام از این موارد مشکلات کوچک و بزرگی دارند که به سادگی توسط دولت قابل حل است.
تولیدکنندگان داخلی تا چند سال گذشته با دو مشکل اساسی مواجه بودند، مورد اول واردات کالا‌هایی به کشور بود که نمونه مشابه آن‌ها در داخل تولید می‌شد که این موضوع با سختگیری در واردات کالاهای غیر ضروری و قاچاق کالا تا حدودی حل وفصل شد و باعث شد تا بسیاری از واحد‌های تولیدی راکد در کشور از نو کارخود را آغاز کنند.
مشکل بعدی تولید کنندگان کمبود منابع مالی برای گسترش کار خود است، بر این اساس دولت می‌تواند با تامین مالی و ارائه تسهیلات، از تولیدکنندگان بزرگ و کوچک حمایت کنند.
صنعت گردشگری یکی دیگر از زمینه‌هایی است که می‌تواند به افزایش درآمد‌های کشور کمک کند، اما این صنعت نیز با مشکلات متعددی مواجه است.
در سال ۹۷ بیش از ۷ میلیون گردشگر وارد ایران شدند که در سال جاری این تعداد افزایش چشم گیری داشته است، همچنین برنامه ریزی‌های دولت حکایت از این دارد که تا سال ۱۴۰۳ این تعداد به ۲۰ میلیون نفر در سال برسد و درآمد سالانه دولت در سال مورد بررسی به ۲۵ میلیارد دلار برسد.   پیشتر بهزاد زیاری، کارشناس صنعت گردشگری در گفت وگو با خبرگزاری میزان درخصوص توسعه گردشگری به دست تعاونی ها اظهار کرد:  چند سالی است که اقتصاد بدون نفت در کشور مطرح شده، با این وجود، گردشگری یکی از راه‌هایی است که می‌تواند اقتصاد بدون نفت را در کشور محقق کند یعنی در راستای توسعه گردشگری، تعاونی‌ها می‌توانند نقش بسیار موثری داشته باشند.

وی افزود: شرکت‌های تعاونی همچنین می‌توانند با ایجاد تشکل‌هایی در بخش‌های مختلف گردشگری مانند، آژانس‌های مسافرتی، تور‌های برون و درون کشوری و آموزش‌های هتلداری بخش گردشگری را تا حد بسیار زیادی در کشور افزایش دهند که تمام این‌ها به حمایت‌های دولت از بخش تعاونی بستگی دارد.   با تمام این تفاسیر دولت تاکنون قدم‌های موثری در راستای تحقق اقتصاد بدون نفت برداشته و تا زمانی که اقتصاد ایران وابستگی خود را به درآمد‌های نفتی از دست بدهد، این اقدامات دولت باید ادامه داشته باشند.
ضمن اینکه نباید ظرفیت‌ها و توانایی‌های بخش خصوصی و تعاونی فراموش شود و دولت باید با حمایت مالی از این دو بخش، زمینه‌های انواع فعالیت اقتصادی را در کشور راه اندازی و گسترش دهد تا درنهایت درآمد‌های دولت افزایش یابد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اقتصاد بدون نفت تحریم اشتغال درآمد بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۲۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند

معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور، گفت: زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ خواهد کرد. - اخبار استانها -

محسن کوشش تبار در گفت‌و‌گو‌ با خبرنگار تسنیم در همدان، در حاشیه برگزاری نمایشگاه اکسپو 2024 با اشاره به تعریف 62 محصول دارای زنجیره ارزش توسط وزارت کشور، اظهار‌ داشت: همدان دارای دو زنجیره ارزش کشمش و سفال است که در این زمینه اقدامات خوبی توسط این استان انجام شده است.

وی افزود: برای زنجیره ارزش افزوده کشمش هدف‌گذاری خوبی انجام گرفته که برای جمعیت بالغ بر 25 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده و ما امیدواریم در مدت 4 سال آینده بتواند افزایش 3تا 4 برابری داشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور با بیان اینکه کشمش جز محصولاتی است که در دنیا جذابیت بالایی دارد، بیان کرد: لازم است هم در اصلاح فرآیند تولید و هم در بهره‌وری محصول و بسته بندی آن برنامه ریزی دقیقی انجام شود که بی شک در جی. دی. پی استان همدان اثرگذار است.

سفال شناسنامه استان همدان است

کوشش تبار به سفال به عنوان دیگر زنجیره ارزش استان همدان اشاره کرد و افزود: سفال شناسنامه استان همدان است که همین محصول فرهنگی و هم یک محصول صادراتی به شمار می‌رود.

وی در پایان تاکید کرد: شایسته است تنوع‌یابی، آموزش، بازاریابی و حفظ شرایط فعلی و ارتقا جایگاه صادراتی سفال نیز در استان همدان برنامه‌ریزی و اقدامات جدی صورت گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • افزایش درآمد گردشگری ترکیه
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه
  • پیشرفت دریایی در کشور هند و پروژه عظیم ساگارمالا
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری