Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از رتبه نخست ایران در منطقه در زمینه استناد به مقالات خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، اقای منصور کبگانیان در حاشیه نشست ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با اشاره به برگزاری صد و بیست و سومین نشست این شورا افزود: در این نشست سه موضوع مورد بررسی قرار گرفت در نخستین موضوع همانند روال پیشین گزارشی از فعالیت‌های علمی کشور ارایه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کبگانیان با اشاره به اینکه برخی رسانه‌های بیگانه و معاند کیفیت مقالات و تولیدات علمی کشور را زیر سوال برده اند، افزود: آنان حتی نتوانستند کمیت مقالات و تولیدات علمی کشور را زیر سوال ببرند.
وی گفت: در مقایسه ایران با چهار کشور رقیب منطقه از نظر استناد به مقالات علمی در سال‌های 2019 - 2010 ایران با 70، 8 درصد رتبه نخست را دارد، ترکیه با 60، 3 درصد، رژیم صهیونیستی با 67 درصد و عربستان با 70، 7 درصد پس از ایران از نظر استناد تولیدات علمی قرار دارند.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: از نظر همکاری‌های بین المللی به سبب تحریم‌ها ایران از ترکیه رتبه بالاتری دارد، اما از دو کشور دیگر رتبه کمتری دارد.
کبگانیان در زمینه شاخص Q1 گفت: ایران با 27، 9 درصد از ترکیه با 27، 7 درصد جلوتر، اما از دو کشور دیگر عقب‌تر است که نیاز به تحلیل و بررسی کارشناسی دارد.
وی در زمینه شاخص استناد در جهان ایران را دارای 89 صدم درصد اعلام کرد که عدد یک میانگین جهانی و قابل قبول است.
کبگانیان با اشاره به اینکه هرچند برخی تخلفات در مقالات وجود دارد از جمله بی اطلاعی نویسنده در اعلام منابع و استفاده از سایر تولیدات علمی که نمی‌توان نام آن را تقلب گذاشت چراکه در بسیاری از موارد تقلب محسوب نمی‌شود، اما باید دقت بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه کیفیت مقالات و تولیدات علمی کشور حساس و پیگیر است، گفت: در محور دوم نخستین موضوع جلسه امروز درباره میزان اعتبار در طرح‌های فضایی کشور در مقایسه با دیگر کشور‌های منطقه تذکرات لازم به مسئولان ذیربط ارایه شد هرچند این مبحث به سبب پاره‌ای شرایط کشور بوجود آمده، اما تذکر به مسئولان داده شد.
 
وزارت کار ناظر بر اشتغال دانشجویان
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور وزارت کار را مسئول نظارت بر اجرای طرح اشتغال دانشجویان اعلام کرد.
اقای منصور کبگانیان گفت: یکی از موضوع‌های جلسه امروز تعیین ناظر بر بند پنجم طرح اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان بود.
وی افزود: بر اساس بررسی‌های کارشناسی، شورایی که دبیرخانه آن در وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی است مسئول نظارت بر اجرای طرح اشتغال دانشجویان خواهد بود و به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گزارش ارائه خواهد کرد.
کبگانیان ادامه داد: بررسی طرح آمایش سرزمینی درباره دانشگاه پیام نور از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود که مقرر شد به سبب شرایط ویژه دانشگاه پیام نور و نیاز به فضای مجازی و تجهیزات الکترونیکی (زیرساخت‌های مناسب) پس از بررسی کارشناسی در دانشگاه، این طرح دوباره برای تصویب به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارجاع شود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: تذکر به دانشگاه پیام نور در زمینه برخی تخلفات اساسنامه‌ای که باید تغییرات اساسنامه پیش از اجرا به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد نیز در این جلسه صورت گرفت.
شنیده‌ها حاکی است پذیرش دانشجو در برخی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مورد اعتراض اعضای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور بوده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رتبه نخست استناد مقالات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۳۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد

صندوق بین‌المللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشته‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی 28 کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته‌اند.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 تنها 1.7 درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به‌جز الجزایر است.

بدهی خارجی ایران در سال 2023 کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال 2022 نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی 2.2 درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال 2023 کاهش 22 درصدی داشته است.

میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی 201.4 درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2023 برابر با 47.8 درصد برآورد شده است.

نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز 42.9 درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه 28 برابر ایران بوده است .

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 را 26.6 درصد محاسبه کرده است که 15 برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل 94.7 درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که 55 برابر ایران است.

نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال عبارت است از: آذربایجان 9.8 درصد، عراق 22.8 درصد، کویت 35.8 درصد، عمان 60.3 درصد، مصر 50.1 درصد، گرجستان 71.8 درصد، اردن 84.1 درصد، مراکش 48.8 درصد، پاکستان 40.1 درصد، تاجیکستان 64.7 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه «فقه و فقاهت» منتشر شد
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه فقه و فقاهت منتشر شد
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور