Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ سخنان اخیر طیبه ماهروزاده همسر غلامعلی حداد عادل درباره مدارس فرهنگ در برنامه تلویزیونی «زاویه» موجی از واکنش‌های مثبت و منفی را در فضای مجازی، رسانه‌ها و بطن جامعه به راه انداخت و بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با نوشتن مطالبی طنز این اظهارات انتقاد کردند.

طیبه ماهروزاده در این برنامه تلویزیونی می‌گوید: «با تاسیس مدارس غیر انتفاعی مخالف بودم، اما خودم به عنوان موسس، مدرسه‌ای راه اندازی کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا پسرم می‌خواست به رشته علوم انسانی برود و ما نیز به دنبال مدرسه‌ای بودیم که محیط آن سالم باشد، اما پیدا نشد چرا که مدارس برای رشته علوم انسانی، دانش‌آموزان ضعیف را جذب می‌کردند.» این سخنان موجب شد که ماهیت راه اندازی و فعالیت مدارس فرهنگ در کشور به چالش کشیده شود.

در این بین برای بسیاری از مخاطبان نیز سوالات و ابهاماتی نیز درباره فعالیت این مدارس به وجود آمده است، در واقع مدارس فرهنگ چگونه مدارسی هستند؟ چه کسانی و تحت چه شرایطی می‌توانند به این مدارس راه پیدا کنند؟ سطح کیفی و تحصیلی این مدارس چه میزان است و شهریه این مدارس چه رقمی است؟

بیشتر بخوانید: بدهی ۳۶ میلیاردی حداد عادل به بیت المال بابت اجاره مدرسه فرهنگ

برای بررسی این موضوع خبرنگار رویداد۲۴ به یکی از مدارس فرهنگ در تهران مراجعه کرده تا اطلاعاتی را از چند و چون فعالیت این مدارس کسب کند. دبیرستان دخترانه فرهنگ که در منطقه الهیه قرار دارد یکی از این مدارس است، سال ۷۲ و یکسال بعد از تاسیس دبیرستان پسرانه فرهنگ واقع در سیدخندان، تاسیس شد. البته بعد از آن هم دبستان دخترانه و پسرانه فرهنگ و اخیرا نیز مهدکودک فرهنگ تحت نظر و مدیریت حداد عادل تاسیس و مشغول به فعالیت کرد.

حیاط مدرسه فرهنگ الهیه

مردان حق ورود به مدرسه را ندارند و از پله‌های سمت راست به کانکس بزرگ هدایت می‌شوند


دبیرستان دخترانه فرهنگ/ اجبار در پوشیدن چادر در خانه ویلایی الهیه

دبیرستان دخترانه فرهنگ در منطقه الهیه خیابان چناران کوچه یاسمن واقع شده است. خانه‌ای قدیمی با حیاطی نسبتا بزرگ که وجود درخت و گیاهان سرسبز، نمای زیبایی به حیاط این مدرسه داده است. این دبیرستان و عموما دبیرستان‌های فرهنگ صرفا دانش آموزانی را می‌پذیرند که می‌خواهند در رشته علوم انسانی درس بخوانند. برای تحصیل در این مدارس حتما باید آزمون ورودی بدهید و معدل دانش آموز بالای ۱۹ باشد.

این مدرسه درست روبروی سفارت سویس قرار دارد و ورودی مدرسه در آهنی بزرگی قرار دارد که به هیچ عنوان نمی‌توانید داخل مدرسه را ببینید. پوشیدن چادر در این مدرسه اجباری است و دانش آموزانی که در این مدرسه ثبت نام می‌کنند حتما باید این قانون را رعایت کنند. یکی از دانش آموزان این مدرسه به رویداد۲۴ می‌گوید: اگر آن‌ها بیرون از مدرسه توسط مسئولین مدرسه بدون چادر دیده شوند، روز بعد حتما به آن‌ها تذکر داده می‌شود.

با اینکه این مدرسه فقط در رشته علوم انسانی دانش آموز جذب می‌کند، اما به علت کوچک بودن مدرسه در هر مقطع تنها یک کلاس وجود دارد که تعداد دانش آموزان هر کلاس نیز به ۳۰ الی ۳۵ نفر می‌رسد. تا جایی که خبرنگار رویداد۲۴، اطلاع پیدا کرده است، هیچ مردی اعم از نگهبان مدرسه و پدران دانش آموزان نیز حق ورود به محیط مدرسه را ندارند و اگر کاری باشد، مسئولان و معلمان مدرسه به جلوی در مدرسه می‌آیند تا با آنها صحبت کنند.

بخش ورود مردان به مدرسه، با در آهنی بزرگی جدا شده بنابراین اگر اولیای دانش آموزان بخواهند از وضعیت درسی فرزندشان با خبر بشوند، از همان قسمت به کانکس ورودی مدرسه هدایت می‌شوند که برای مردان تعبیه شده است.

عکسی از فضای داخلی مدرسه فرهنگ


شهریه‌های دبیرستان‌های فرهنگ در تهران

از سوی دیگر شهریه مدرسه دخترانه فرهنگ الهیه که دانش آموزان کلاس هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم در آن مشغول به تحصیل هستند هم کمی متفاوت‌تر از سایر مدارس غیر انتفاعی است.

شهریه این مدرسه از ۱۷ میلیون تومان شروع می‌شود و برای دانش آموزان کلاس‌های بالاتر مانند دهم، یازدهم و دوازدهم به ۲۵ میلیون تومان هم می‌رسد. دانش آموزان این مدرسه باید از ساعت ۷ صبح تا ۳ بعد از ظهر، در مدرسه حضور داشته باشند. این دانش آموزان حتی روز‌های پنج شنبه نیز به مدرسه می‌روند.

نکته قابل توجه اینکه دختر و عروس حداد عادل نیز در این مدرسه تدریس می‌کنند. یکی از دانش آموزان می‌گوید خود حداد عادل برخی روز‌ها برای تدریس دروسی مانند بینش اسلامی و تفسیر قرآن به این مدرسه می‌آید. احتمالا حداد عادل تنها مردی است که توانسته به این دبیرستان قدم بگذارد!

از ادعای غصبی بودن تا جهت‌گیری‌های سیاسی مدرسه

یکی از دانش آموزان ورودی سال ۷۸ این مدرسه به رویداد۲۴، می‌گوید: من سال ۷۸ وارد این مدرسه شدم و آن زمان شهریه برای مقطع ما یک میلیون و پانصد هزار تومان بود. از آنجایی که موسس و مدیریت این مدرسه متعلق به حداد عادل و همسر ایشان بود و فرزندان برخی از مسئولین و مقامات در این مدرسه حضور داشتند، افکار خاصی هم در فضا حاکم بود و نحوه تدریس و آموزش‌ها و سخنرانی‌ها همگی جهت‌گیری سیاسی داشت.

بیشتربخوانید: پس‌لرزه‌های مدرسه خصوصی فرزند حداد عادل/ سرلیست اصولگرایان تغییر می‌کند؟

این دانش آموز سابق که اکنون وکیل دادگستری است، ادامه می‌دهد: امکانات مدرسه مناسب بود. ساختمان مدرسه یک ساختمان قدیمی و برای دوران پهلوی است و همان زمان شایعه شد که چند تکه و اشیا از زمان شاه در مدرسه پیدا شده است. البته ما چیزی ندیدیم ولی از این حرف‌ها خیلی زیاد زده می‌شد.

او می‌گوید: مدرسه قبلا ویلای بزرگ شخصی شود و اصلا کاربری آموزشی نداشت و چون توسط بنیاد مستضعفان مصادره شده بود، آن را به آقای حداد عادل دادند. گمان می‌کنم از سالن نمازخانه قبلا به عنوان سالن رقص می‌شده است.

این دانش آموز سابق به شائبه‌های دیگری که آن زمان در مدرسه پیش آمده بود، اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی از دانش آموزان آن زمان به مدیران مدرسه و آقای حدادعادل نامه نوشتند و درباره غصبی بودن فضای مدرسه و عدم امکان نماز خواندن در آن سوال می‌پرسیدند.

وی در ادامه می‌گوید: دختر و عروس حداد عادل نیز که آن زمان نسبتا سن کمی داشتند به عنوان معلم در مدرسه، دروسی مانند نقد فیلم، نقد روزنامه، نقد گلستان و بوستان را تدریس می‌کردند.

 

فرزندان کدام مقامات در مدارس فرهنگ تحصیل کردند؟

 

گفته می‌شود فرزندان آقایان میرسلیم، سردار قاسم سلیمانی، مهدی کوچک زاده، آملی لاریجانی، علی قاضی عسگر، احمد توکلی، صادق زیبا کلام، محمد علی زم، مجتبی خامنه‌ای و همچنین حورا صدر همسر سید علی خمینی در این مدرسه تحصیل کرده‌اند.

بررسی‌هان نشان می‎دهد مجموعه مدارس فرهنگ تهران پنج مدرسه غیر انتفاعی زیر نظر غلامعلی حداد عادل تاسیس شده و خانواده او از جمله همسر و فرزندانش در حال حاضر مدیریت آن‌ها را برعهده دارند. دو دبیرستان دخترانه و پسرانه فرهنگ، یک هنرستان پسرانه، دو دبستان دخترانه و پسرانه و یک مهد کودک نیز اخیرا تاسیس شده‌اند.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۷۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ رشت گفت: این قبیل بازارچه‌ها برای دانش آموزان متوسطه اول برگزار می‌شود، تا با شغل‌های مختلف آشنا شوند و بتوانند رشته تحصیلی دُرُستی را پیش از ورود به مقطع متوسطه دوم انتخاب کنند.

احمد پورکاظمی افزود: در این بازارچه یک روزه ، که در ۲۰ غرفه در مدرسه دخترانه متوسطه اول آزادی رشت برگزار شد، صنایع دستی، غذا‌های محلی، نان‌های سنتی و انواع دسر که دانش آموزان با همکاری مادرانشان و اولیای مدرسه تهیه کرده بودند به نمایش و فروش درآمد.

دیگر خبرها

  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • مسیر و راه نسل توانمند از مدارس دخترانه می‌گذرد
  • ۵۰ حوزه امتحان نهایی در استان سمنان تجهیز شده است
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت