Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحمانعلی طاهری، با اشاره به اینکه «وارنیش فلوراید تراپی» عبارت است از رساندن موضعی فلوراید به دندان‌ها برای محافظت از آنها، اظهار کرد: سالیان درازی است که در علم دندان‌پزشکی تاثیر فلوراید به‌عنوان یک ماده پیشگیری‌کننده از پوسیدگی دندان به اثبات رسیده است.

اخبار اجتماعی- وی افزود: شاید بزرگ‌ترین کمک به بهبود سلامت دندانی کودکان درسرتاسر دنیا، کشف و کاربرد فلوراید به عنوان یک اقدام پیشگیری از پوسیدگی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طاهری با اشاره به تاثیرات استفاده موضعی فلوراید روی دندان‌ها، گفت: فلوراید مانع از دست رفتن مواد معدنی سطح دندان می‌شود و اگر شروع پوسیدگی در نقاطی از مینای دندان وجود داشته باشد، درمان با فلوراید می‌تواندباعث تقویت دندان‌ها شده وازتخریب مینای دندان پیشگیری کند.

رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه برنامه کشوری طرح تحول سلامت دهان و دندان مدارس ابتدایی، طی موافقتنامه‌ای بین وزرای آموزش و پرورش و بهداشت اجرایی شده است، تاکید کرد: فعالیت‌های چشمگیری بعد از اجرایی شدن این طرح درحوزه پیشگیری و آموزش حفظ سلامت دهان ودندان برای دانش‌آموزان در مدارس مختلف انجام شد به شکلی که در مجموع می‌توان گفت ۸۰درصد دانش‌آموزان ابتدایی حداقل دو بار درسال تحت پوشش طرح «وارنیش فلوراید تراپی» قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه برنامه سلامت دهان و دندان دانش‌آموزی درراستای طرح تحول سلامت دهان و دندان در سه بخش آموزش، پیشگیری و درمان، از ابتدای سال ۹۴ آغاز شده است، گفت: این طرح، تقریبا ۶۱۳۴۶ مدرسه از مدارس مقطع ابتدایی شهری و روستایی کشور را با جمعیتی حدود ۷ میلیون دانش‌آموز تحت پوشش خود قرار داده است.

طاهری در ادامه از اجرای دو مرحله ای، طرح وارنیش فلوراید تراپی در مدارس تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: رضایت نامه والدین برای اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی الزامی است و مراقبین سلامت بدون رضایت نامه و اجازه والدین به هیچ عنوان اجازه ندارند برای دانش آموز وارنیش فلورایدتراپی را انجام دهند.

طاهری یادآور شد: بر اساس این طرح مراقبان سلامت پایگاه‌های سلامت وخانه‌های بهداشت تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت به مدارس مراجعه می‌کنند و وارنیش را به صورت رایگان برای تمام دانش‌آموزانی که رضایت‌نامه از والدین داشته باشند، انجام می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین یافته‌ها تاثیرگذاری این ماده از ۳۵ تا ۷۰ درصد برای پیشگیری از پوسیدگی دندان به اثبات رسیده است، خاطرنشان کرد: طبق آخرین یافته‌های بالینی ثابت شده، اجرای متوالی این طرح، در دو نوبت در سال و به طور متوسط هر ۶ ماه یک بار برای دانش‌آموزان موثر است.

طاهری توصیه کرد: برای افرادی که ریسک بالایی در برابر پوسیدگی دارند نیز باید هر سه ماه یکبار فلورایدتراپی انجام شود.

وی گفت: در تمام سنین می‌توان از اثرات پیشگیرانه وارنیش فلوراید تراپی در راستای پیشگیری از پوسیدگی بهره برد، ولی بهترین زمان برای انجام و استفاده از این ماده، سنین زیر ۱۴ سال و تا زمانی که رشد دندان‌ها تکمیل نشده است.

طاهری با اشاره به مراقبت‌های پیش از وارنیش فلوراید تراپی گفت: برای این که زمان بیشتری وارنیش روی دندان‌ها باقی بماند، فرد پس از وارنیش فلوراید یک ساعت نباید غذا بخورد، بنابراین لازم است پیش از اجرای طرح تغذیه مناسبی داشته باشد تا این امر محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان باید قبل از وارنیش فلوراید تراپی مسواک بزنند و مسواک و خمیردندان همراه داشته باشند و توصیه می‌شود تا ۲۴ ساعت پس از وارنیش از مسواک و نخ دندان استفاده نکنند تا ماده وارنیش روی دندان باقی بماند.

رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یادآور شد: دانش‌آموزانی که مشکل پوسیدگی دندان داشته باشند، پس از وارنیش از سوی مراقبان سلامت وبهورزان به مراکز مشخص شده ارجاع داده می‌شوند و با استفاده ازتعرفه گروه هدف از خدمات دندانپزشکی دانشگاه بهره‌مند می‌شوند.

طاهری ضمن انتقاد از اظهارنظر‌های بی اساس مخالفان اجرای طرح رایگان وارنیش فلوراید تراپی در مدارس، گفت: این باور که موادی که در این طرح استفاده می‌شود به دلیل رایگان بودن موادی ارزان و بی کیفیت است، باوری غلط و بی پایه و اساس است.

رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اعلام کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی بهترین مواد را با بالاترین کیفیت برای این طرح تامین می‌کنند.

وی توضیح داد: ماده‌ای که دانشگاه برای دانش آموزان انتخاب کرده است از بالاترین کیفیت و کمترین حالت تهوع برای کودکان و دانش آموزان انتخاب شده است.

طاهری با بیان اینکه بر اساس تحقیقات هر کودک ۱۲ ساله ایرانی به طور متوسط بین سه الی پنج دندان پوسیده دارد، گفت: به همین دلیل روش‌های پیشگیری ساده و کم‌هزینه را استفاده می‌کنیم تا دندان‌های آن‌ها در دوره کودکی و بزرگسالی سالم بماند.

رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از کاهش قابل توجه عدد شاخص‌های DMFT سلامت دهان و دندان دانش آموزان در سطح کشور از ۲.۹ به ۱.۸۳ خبر داد و گفت: این عدد نشان از این دارد که این ماده تاثیر مثبت خود را به جای گذاشته است.

وی تصریح کرد: سیستم دندانی تمایل به حرکت رو به جلو دارد و اگر دندان‌های شیری به دلیل عفونت یا درد از حفره دهانی خارج شود، فضایی که به رویش دندان‌های دایمی اختصاص دارد، با حرکت دندان‌های مجاور تنگ می‌شود و سبب کجی و نامنظمی دندان‌ها می‌شود و زمینه پوسیدگی در کودکان را فراهم می‌کند.

طاهری، اهمیت دندان‌های شیری و ترمیم آن را برای پیشگیری از مشکلات دندان‌های دایمی و حفظ زیبایی ضروری دانست.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: پوسیدگی دندان سلامت دهان بهداشت فلوراید تراپی تهوع دندان دانش آموزان درمان سلامت علوم پزشکی شهید بهشتی والدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۸۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام هرگونه جا به جایی دام را بدون اخذ مجوزهای لازم از این شهرستان ممنوع اعلام کرد.

باقر خدادادی در گفت و گو با ایسنا، از وجود ۳۶۰ هزار رأس دام سبک و ۱۲ هزار رأس دام سنگین در شهرستان خبر داد و افزود: قبل از هرگونه جابجایی دام باید مجوزهای قانونی از جمله سند حمل بار و گواهی بهداشتی حمل دام از شبکه دامپزشکی اخذ شود.

وی هرگونه جا به جایی دام بدون مجوزهای لازم را مصداق قانون قاچاق دانست و اظهار کرد: مبارزه با قاچاق دام برای امنیت غذایی جامعه انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام مبارزه با قاچاق دام را گامی مهم در راستای تأمین امنیت غذایی دانست و عنوان کرد: اجازه نخواهیم داد با قاچاق دام در امنیت غذایی شهروندان خللی ایجاد شود.

وی با تأکید بر اینکه به جد با قاچاق دام برخورد می‌کنیم، گفت: با توجه به اینکه کشاورزان و دامداران نقش مهمی در تأمین امنیت جامعه دارند، بهره‌برداران و دامداران موظف هستند هنگام جا به جایی دام مجوزهای قانونی نظیر سند حمل بار و گواهی بهداشتی حمل دام را همراه داشته باشند.

 خدادادی خاطرنشان کرد: به استناد تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دام‌های بدون مجوز مکشوفه ضبط و متخلفین نیز به پرداخت جزای نقدی محکوم می‌شوند.

وی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق دام در راستای قانون و برای جلوگیری از بین رفتن دام مولد و خروج دام از کشور انجام می‌شود، از راه‌اندازی بزرگترین میدان عرضه دام‌ زنده شرق خراسان رضوی در این شهرستان خبر داد و گفت: این  میدان عرضه دام سنگین و سبک در زمینی به مساحت ۴۰ هزار مترمربع به بهره‌برداری رسیده است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌ جام، ظرفیت این مرکز را ۲۵۰۰ رأس دام سبک و سنگین در حاشیه شهر «احمدآباد صولت» و در هشت کیلومتری جاده تایباد- تربت‌جام اعلام کرد و گفت: میدان عرضه دام زنده تربت‌جام شامل پست دامپزشکی، محل کشتار اضطراری، اتاق معاینات دامپزشکی، مرکز خدمات دامپزشکی و دام‌پروری، سکوی تخلیه و بارگیری دام، کوره لاشه‌سوز، انبار علوفه و مواد کنسانتره، محل شب ماند دام، باجه بانکی، باسکول و پارکینگ است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • برخورد بدون اغماض با ترک فعل‌ها درباره خدمات‌دهی سلامت به والدین شهدا
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • یک روزنامه: سختگیری دهه 60 در مدارس در حال تکرار است/ هنوز «آینه» ممنوع است! دانش‌آموزان دوره متوسطه می‌گویند در مدرسه کیف‌هایشان را می‌گردند و مسئولان مدرسه برخوردهای خشن و توهین‌آمیز دارند
  • برخورد با ترک فعل‌ها درباره خدمات دهی سلامت به والدین شهدا
  • مشارکت دانش آموز آباده‌ای در طرح وارنیش فلوراید تراپی
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟