Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد المهدی (عج) به مفهوم «مسجد جامع» معنای تازه‌ای بخشیده، طوری که علاوه بر کثرت جمعیت، بسیاری از کارکردهای فرهنگی، هنری و علمی مساجد را نیز احیاء کرده و منشا برکات بسیار شده است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌ های مساجد: در تعریف مسجد جامع گفته اند «مسجدى که براى اجتماع زيادى از اهالى آنجا ساخته شده و اختصاص به گروه خاصى يا اهالى محله‌اى نداشته باشد» بر این اساس مهم ترین ویژگی چنین مسجدی، کثرت جمعیت در آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

موضوع مسجد جامع بیش از همه درباره مراسم معنوی اعتکاف اعتبار دارد با وجود این از دیرباز این نوع از مسجد محل رفت و آمد گروه های بیشتری از مردم بود و بر همین اساس از صبح تا شام درهای آن به روی آحاد ملت باز بود.

 

حجت الاسلام والمسلمین «سید حسین روحانی پور دزفولی» نماینده آیت‌الله العظمی حکیم در تهران در گفت و گو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه بعضی از مفاهیم مانند «مسجد جامع» قابل توسعه و تضییق هستند، اظهار کرد: به دلیل توسعه شهرها و وجود چند مسجد در یک محله، تعریف مسجد جامع نیز تغییر کرده است.

 

به همین دلیل است که تعداد مساجد جامع در شهرها در عصر حاضر بیشتر از گذشته است و بر همین اساس کارکردهای آنان نیز تغییر زیادی یافته است به طوری که صرفا به مسجدی که شمار زیادی از مردم در نماز جماعت و برنامه های عبادی شرکت می کنند، جامع گفته نمی شود. 

 

 

 

مسجد جامع المهدی (عج) واقع در شهر ری، فلکه اول دولت آباد از نمونه های ممتاز چنین مساجدی است که صرفا جمعیت زیادی به آن رفت و آمد نمی کنند بلکه بسیار پر رونق و فعال است.

 

مهم ترین نکته درباره این مسجد، جوان گرایی آن از امام جماعت و اعضای هیات امنا تا ترکیب نمازگزاران و فعالان است و همین موضوع را می توان مهم ترین دلیل موفقیت روزافزون این مسجد در منطقه شهرری تهران دانست.

 

فعالیت های قرآنی بسیار در این مسجد پررونق است که برگزاری کرسی تلاوت قرآن همراه با احیای شب عاشورا با حضور قاریان ممتاز کشورمان برجسته ترین برنامه این خانه خدا در حوزه قرآنی است. برنامه ای که با استقبال خوبی از سوی مردم همراه می شود.

 

همه ساله جمعی از استادان و قاریان ممتاز قرآن کشورمان در ایام فاطمیه و دهه اول محرم در مسجد جامع المهدی (عج) گردهم می آیند و به تلاوت آیاتی از قرآن کریم می پردازند.

 

چند سالی است در مناسبت های مختلف به ویژه در ایام شهادت یا ولادت اهل بیت (ع) ایستگاه صلواتی بسیار بزرگی در فلکه اول دولت آباد برپا می شود که خدمات رسانی آن بر دوش اهالی مسجد جامع المهدی (عج) است. اهالی این مسجد در انجام این کار زیبا به توزیع چای یا شربت و کیک بسنده نمی کنند بلکه کارهای فرهنگی گسترده ای نیز انجام می دهند. برای نمونه سربندهای متبرک به نام حضرات معصومین (ع)، مهر نماز و بسته های فرهنگی میان مردم توزیع می شود. همچنین از طریق ویدئو پروژکتور تصاویر صحن متبرک حرم امیرالمومنین (ع) و آستان مقدس امام حسین (ع) در این ایستگاه برای رهگذران پخش می شود.

 

 

اهالی مسجد جامع المهدی (عج) در راستای عمل به آیات قرآن کریم و آموزه های روایی، حدود ۱۰ سال است نماز ظهر عاشورا را در ضلع شمالی فلکه اول دولت آباد برگزار می کنند تا علاوه بر نمازگزاران این مسجد، سایر گروه های مردم و سوگواران حسینی نیز از فیض نماز جماعت بهره مند شوند. امکانات لازم برای اقامه نماز همچون زیرانداز و مهر را نیز اهالی این خانه خدا تامین می کنند.

 

از برنامه های معرفتی دیگر این مسجد که خاص نیز محسوب می شود برگزاری  اعتکاف رمضانیه ویژه نوجوانان است. این برنامه با هدف تقویت پیوند مدارس دولت آباد با مسجد جامع المهدی (عج) برگزار می شود.

 

کانون فرهنگی هنری مسجد جامع المهدی (عج) جزو قدیمی ترین کانون های مساجد کشور و بسیار فعال است. ارتقای سطح مطالعه و کتاب خوانی مردم یکی از اولویت های اهالی این کانون است و در همین راستا همه ساله کارگاه شعر و ادبیات برگزار می کند.

 

چنین کارهای علمی سبب شد چند سال پیش «رضا مهدی نژاد»، دانش آموز پایه ششم ابتدایی دبستان امام خمینی (ره) و عضو نوجوان کانون فرهنگی هنری مسجد جامع المهدی (عج)  اختراع علمی خود در حوزه تولید الکتریسیته از دانه ‌های برنج را در سطح ملی ثبت کند.

 

اعضای کانون فرهنگی هنری این مسجد نیز حضور پررنگی در جشنواره قرآنی «مدهامتان» دارند ضمن اینکه تبلیغ خوبی برای حضور گسترده نمازگزاران و شهروندان دولت آباد در این جشنواره از سوی این کانون انجام می گیرد.

 

همدلی همه پویشگران فرهنگی در مسجد جامع المهدی (عج) اعم از امام جماعت و اعضای هیات امنا، کانون فرهنگی هنری و بسیج موجب شده این مسجد موجب رونق فعالیت های دینی در منطقه دولت آباد شود. در واقع مسجد جامع المهدی (عج) به مفهوم «مسجد جامع» معنای تازه ای بخشیده به طوری که علاوه بر کثرت جمعیت، بسیاری از کارکردهای فرهنگی، هنری و علمی مساجد را نیز احیاء کرده است.

 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی 13 آبان 13 آبان ۱۳ آبان روز استکبار ستیزی راهپیمایی 13 آبان مسجد 13 آبان کانون های فرهنگی هنری مساجد روز 13 آبان شهادت امام حسن عسکری ع یوم الله ۱۳ آبان ایستگاه صلواتی مسجد المهدی کانون فرهنگی هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۹۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سردار حسن شاهوارپور بیان کرد: اجرای طرح حلقه‌های صالحین در پایگاه‌های مقاومت بسیج مساجد کشور طی چند سال اخیر دستاورد‌های فراوان تربیتی داشته است.

وی ادامه داد: ده‌ها هزار نفر در رده‌های سنی مختلف در مساجد خوزستان در قالب طرح شجره طیبه صالحین سازماندهی شده است و برنامه‌های مختلف تربیتی، آموزشی و تفریحی برای این اعضا در طول سال برگزار می‌شود.

فرمانده سپاه خوزستان با تاکید بر اینکه طرح شجره طیبه صالحین موج تربیتی در همه مساجد ایجاد کرده است گفت: شهرستان دزفول با سوابق طولانی فرهنگی و فعالیت چشمگیر مساجد و جلسات قرآن یکی از شهر‌های نمونه و قابل الگوبرداری در استان و کشور است.

وی ادامه داد: تشکیل قرارگاه استانی تعلیم و تربیت در شهرستان‌ها به منظور بررسی وضعیت شبکه تربیتی مساجد شهر‌های مختلف، بازدید از فعالیت‌ها و هم اندیشی در مورد اقدام‌های آینده حلقه‌های صالحین است که نخستین نشست استانی این قرارگاه در سال جاری در دزفول برگزار شد.

سردار شاهوارپور افزود: اعضای قرارگاه تعلیم و تربیت با تشکیل پنج تیم، به طور همزمان در پنج مسجد هر شهر حاضر و ضمن بازدید از مساجد فعال و بررسی فعالیت حلقه‌های صالحین، محتوای جلسات مساجد بررسی برنامه‌های آینده هم اندیشی می‌شود.

وی با اشاره به بازدید از تعدادی از مساجد دزفول در قالب قرارگاه استانی تعلیم و تربیت گفت: کار‌های بسیار خوبی در مساجد دزفول در حال انجام است و فعالیت گسترده مساجد این شهر امیدآفرین و بی نظیر است که این ظرفیت‌ها باید تقویت شود.

امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه امید و امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است، گفت: علاوه بر تلاش برای حل نقاط ضعف و مشکلات، نباید از نقاط قوت موجود غافل بود.

آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری وجود مسوولان همدل را از جمله نقاط قوت خوزستان دانست و ادامه داد: گره گشایی از مسایل خوزستان نیاز به کار شبانه روزی تمام دستگاه‌ها دارد.

وی با اشاره به ضرورت مردم داری و حفظ ارتباط دستگاه‌های فرهنگی به ویژه امامان جمعه افزود: امامان جمعه باید مردمی باشند و ارتباط خود با مردم را حفظ کنند.

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان با تاکید بر اینکه دزفول از دیرباز در زمینه فرهنگ و علم الگو و پیشتاز بوده است گفت: تربیت علما و شخصیت‌های برجسته از جمله شیخ اعظم مرتضی انصاری از علمای بزرگ جهان اسلام و موسس فقه و اصول در دزفول نشان از غنای علمی این شهر دارد.

وی ادامه داد: حوزه علمیه دزفول در زمان نه چندان دور با داشتن اساتید و علمای برجسته و شاخص، مرجعیت علمی داشت و در بین علما زبانزد بود.

آیت الله موسوی جزایری با اشاره به سابقه درخشان فعالیت جلسه‌های قرائت قرآن در دزفول افزود: آغاز فعالیت قرارگاه تعلیم و تربیت خوزستان به منظور تقویت طرح شجره طیبه صالحین از دزفول اقدامی شایسته است.

وی با بیان اینکه مساجد باید محور فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در محلات باشد بیان کرد: طرح اشتغال مسجد محور در برخی استان‌های کشور آغاز شده است که باید تلاش کرد این طرح در خوزستان نیز اجرایی شود.

سالانه صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی در مساجد دزفول برگزار می‌شود

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول نیز در این نشست با تشریح برنامه‌های متنوع قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان گفت: صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی، ورزشی و تفریحی سالانه توسط این قرارگاه در مساجد دزفول برگزار می‌شود.

سرهنگ پاسدار بهروز حکمت پور با اشاره به ایجاد ۲ شبکه تربیتی و مدیریتی در قالب قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان افزود: دزفول با داشتن سوابق فرهنگی، دینی و حوزوی جزو شهرستان‌های ممتاز فرهنگی خوزستان است.

وی یکی از ویژگی‌های بارز دزفول را وجود نیروی انسانی نخبه و مستعد دانست و ادامه داد: یکی از اهداف اصلی طرح صالحین تربیت نیروی انسانی در تزار انقلاب اسلامی است که با اقدام‌های انجام شده با رویش‌های فراوانی نسل‌های جدید در مساجد دزفول مواجه هستیم.

 

دیگر خبرها

  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب
  • تعطیلی مسجد المهدی در پردیس به دنبال قطع گاز + فیلم
  • برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر