Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، حمید مقیمی رئیس انجمن وارد کنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: آنچنان که تحریم های داخلی در صنعت فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات داشته تحریم های خارجی نداشته است چرا که واردات در تولید تاثیری نداشت. در سال گذشته طی سه نشست که با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتیم توافقاتی صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  او بیان کرد: با محوریت کار وزارت صمت، سازمان غذا و دارو و ستاد مبارزه با قاچاق کالا با انجمن های تولیدکنندگان و  واردکنندگان به این توافق رسیدیم که کالا‌هایی که تولید داخل است را وارد نکنیم. توافق شد تا بخشی از کالایی که تکنولوژی تولید آن را در داخل نداریم و بخشی از کالایی که هنوز تولید آن  جوابگوی بازار نیست، را به مدت ۱۸ ماه و بخشی هم که هنوز به تکنولوژی آن نرسیدیم به صورت نا محدود وارد کنیم.

رئیس انجمن وارد کنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران ادامه داد: این توافق صادر شد، ولی متاسفانه با یک بخشنامه شبانه، واردات را به طور غیر استاندارد در اردیبهشت کنسل کردند، حتی اکنون ۸ ماه است که بخشی از کالای ما  به دلیل همین بخشنامه در گمرک دپو شده است که بخش عمده ای از آن‌ها فاسد شدنی و تاریخ مصرف دارند.

مقیمی افزود: این کالا‌ها با ثبت سفارش وارد کشور شدند که پروانه واردات و بهداشت داشتند، اما متاسفانه در گمرک دپو شده اند و در حال حاضر از بین رفتنی محسوب می شوند. سرمایه های زیادی برای این کالاها پرداخت شده است چرا که آنها هزینه انبارداری دارند  و به شدت فساد پذیر هستند.

او گفت: واردات ما هیچ ربطی به تولید نداشت، حتی از ۲ سال گذشته به سمت تولید پیش می رفتیم. شرکت‌های وارد کننده هم نیز به سمت تولید می‌رفتند و بخشی از کالاهایشان که در بازار پر مصرف بود تولید می شدند اما متاسفانه هم اکنون جلوی آن را گرفتند.

رئیس انجمن وارد کنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران افزود: هم اکنون ۲۵۰ بنگاه با عمر ۳۰ تا ۴۰ سال داریم که در حوزه واردات توانمند هستند و با حدود ۱۹ هزار نیروی مستقیم و ۴۰ هزار نفر غیر مستقیم کار می‌کردند. متاسفانه از سال گذشته ۸ هزار نفر تعدیل نیرو داشتیم و هم اکنون ۱۲ هزار نفر نیرو داریم که اگر تکلیف واردات روشن نشود تا پایان سال تعدیل می‌شوند.

مقیمی تشریح کرد: این کاری که انجام دادند نه به نفع تولید و نه به نفع مصرف کننده بود. هم اکنون کالای قاچاق و تقلبی بی نهایت در سطح کشور عرضه می شود که سلامت مردم را به خطر می‌اندازد. اگر ما می‌توانستیم واردات را انجام دهیم هم حقوق دولت را می‌دادیم، هم کالای استاندارد و با کیفیت زیر نظر وزارت بهداشت در دسترس مردم بود.

او تشریح کرد: در زمینه آرایشی و بهداشتی توان تولید نداریم که ما آن بخش را وارد می‌کردیم و در آن امکان تولید وجود نداشت. هم اکنون این دسته از فرآورده ها به صورت قاچاق و تقلبی وارد کشور می‌شود که در نتیجه آن ۲۵۰ فعال صنفی با عمر ۳۰ تا ۴۰ سال در حال تعطیل شدن هستند.

رئیس انجمن وارد کنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران با اشاره به میزان کالای دپو شده در گمرک، گفت:  حدود ۲۰۰ کانتینر در گمرک دپو شده است که در حدود ۸ تا ۹ ماه در منتظر ترخیص هستند.

مقیمی افزود: آخرین گزارشی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا به ما داد این بود که قاچاق از سال ۹۷ تا امسال حدود سه برابر شده است. این معضل بزرگی است که، کالایی که به صورت رسمی و استاندارد و با کیفیت وارد کشور می‌شود باید در گمرک خاک بخورد و از بین برود و از طرفی کالا‌های قاچاق بی نهایت در بازار رشد کند و از همه مهمتر اشتغال ۲۰ هزار نفر نیرو از بین می‌رود.

او تصریح کرد: لوازم آرایشی، بهداشتی و عطریات بخش گسترده‌ای است و تنوع کالایی بالای دارند. در بخش عطریات ۸۰ درصد متکی به واردات هستیم و در زمینه بهداشتی مانند انواع کرم‌های تخصصی ۵۰ تا ۶۰ درصد متکی به واردات است. حتی در برخی اصلا تکنولوژی تولید داخل نداریم و ۱۰۰ درصد متکی به واردات هستند.

رئیس انجمن وارد کنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران گفت: برخی کرم‌ها تنها ۳۰ تا  ۴۰ درصد تولید داخل داریم. در بخش مسواک ۷۰ تا ۸۰ درصد متکی به واردات هستیم. در تلاش بودیم که این موارد را بومی سازی و به تولید برسانیم و برنامه خود را  ۳ تا ۴ سال آینده به وزارت صمت داده بودیم، ولی با این بخشنامه‌ای که صادر کردند حتی صحبت‌هایی که با شرکت‌های خارجی برای بومی سازی کرده بودیم به مشکل خوردیم.

او بیان کرد: در زمینه آرایشی هم ۶۰ تا ۷۰ درصد متکی به واردات هستیم و در این زمینه هم قاچاق بیداد می‌کند. ۹۰ درصد قاچاق و تقلبی است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۵۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر جمشیدی ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش ۱۵۵ میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

جمشیدی اظهار داشت: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

وی بیان داشت: امارات حدوداً ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالاهای وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه سال‌جاری مربوط به این کشورها است.

واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶ درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

وی با اشاره به واردات کالاهای اساسی از گمرکات مازندران اظهار داشت طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی ها وروغن های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می دهند.

کد خبر 6093106

دیگر خبرها

  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • شناسه دار شدن محصولات آرایشی و بهداشتی
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • محکومیت بیش از ۵ میلیارد ریالی متصدی لوازم آرایش بهداشتی در رشت