Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@05:22:01 GMT

ترامپ: هرگز درخواست تبرئه شدن نداشتم

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۲۱۲۶۲

مکالمه تلفنی جنجالی روز ۲۵ ژوئیه میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او، محور تحقیقات سه کمیته کنگره آمریکا درباره این اتهام بوده که رئیس جمهوری آمریکا با استفاده از قدرت خود در پی استفاده از یک دولت خارجی برای یافتن اطلاعات مخرب علیه رقیب انتخاباتی‌اش (جو بایدن) بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ وجود هر گونه بده‌بستان سیاسی در این ماجرا و اینکه او عمداً کمک ۴۰۰ میلیون دلاری نظامی به اوکراین را با هدف وادار کردن دولت این کشور به تحقیقات علیه پسر جو بایدن معطل گذاشته، رد کرده است.

این در حالی است که چند مقام‌ احضار شده به کنگره طی یک ماه گذشته به سه کمیته متمرکز بر این تحقیقات گفته‌اند هم این کمک نظامی و هم دیدار ترامپ و زلنسکی در کاخ‌سفید به اعلام علنی تحقیقات علیه بایدن‌ و پسرش از سوی رئیس‌جمهوری اوکراین مشروط شده بوده است.

به گزارش بی.بی.سی، بر اساس متنی که کاخ‌ سفید از این مکالمه تلفنی منتشر کرده، ترامپ از همتای اوکراینی خود می‌خواهد که هم با رودی جولیانی، وکیل شخصی او و هم با ویلیام بار، دادستان کل، در ارتباط با تحقیقات فساد یک شرکت انرژی در اوکراین همکاری کند.

با وجود این، سخنگوی دادستانی آمریکا پس از علنی شدن این مکالمه تلفنی به رسانه‌ها گفته بود ویلیام بار "چند هفته بعد" از مطرح شدن نامش در مکالمه میان ترامپ و زلنسکی مطلع شده است.

ترامپ بارها مکالمه اواخر ژوئیه خود با رهبر اوکراین را "بدون نقص" خوانده و تحقیقات معطوف به آن را هم "بی اعتبار و دسیسه دموکرات‌ها" ارزیابی کرده است.

ترامپ در توییتر نوشت، ادعای درخواست او از ویلیام بار برای اعلام عمومی "مبرا بودن او از هر خلافی" بی مورد است چرا که "دادستانی همین الان هم آن مکالمه تلفنی را خوب ارزیابی کرده است".

به نظر می‌رسد اشاره ترامپ به بیانیه پیشین دفتر دادستانی کل است که طی آن آمده بود: "متن رسمی این مکالمه بررسی شد و بر اساس شواهد و مدارک و قوانین مربوطه، هیچ موردی از نقض قوانین مالی انتخاباتی دیده نشد و بر همین اساس هم پی‌گیری بیشتری ضرورت نخواهد داشت."

همه این تحولات پس از آن روی داد که روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت که ترامپ از دادستان کل دولت خود، ویلیام بار، خواسته بوده علنا او را از هرگونه خطایی در ماجرای اوکراین مبرا بخواند. درخواستی که ظاهرا ویلیام بار زیر بار آن نرفته است.

ترامپ ساعتی بعد گزارش واشنگتن پست را "منحط" خواند اما ساعاتی بعد دیگر رسانه‌های آمریکا چون وال استریت ژورنال، نیویورک تایمز و سی‌بی‌اس هم اخبار مشابهی همسو با گزارش واشنگتن‌پست منتشر کردند.

روز پنجشنبه و در ادامه انتشار متن اظهارات مقام‌های احضار شده به کنگره مشخص شد که بیل تیلور، سرپرست موقت سفارت آمریکا در اوکراین در جریان جلسه استماع خود به نمایندگان گفته بوده دولت دونالد ترامپ، دولت اوکراین را تهدید کرده که اگر با تحقیقات در مورد فعالیت تجاری رقیب انتخاباتی رئیس جمهوری موافقت نکند، کمک نظامی تعیین شده را دریافت نخواهد کرد.

شهادت تیلور در پشت درهای بسته ادا شد اما بخشی از متن مکتوب آن در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است. او گفته است که ترامپ گفت تا زمانی که مقامات اوکراینی اعلام نکنند که در مورد فعالیت جو بایدن، معاون باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق، تحقیق خواهند کرد، چک ٤٠٠ میلیون دلاری کمک به آن کشور را امضا نخواهد کرد.

جو بایدن از نامزدهای حزب دموکرات و رقیب احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات دوره بعد ریاست جمهوری است.

هانتر بایدن، پسر جو بایدن، قبلا از اعضای هیئت مدیره شرکت نفتی اوکراین به نام "بوریسما" بود. ترامپ گفته است که جو بایدن از موقعیت خود به عنوان معاون رئیس جمهوری برای جلوگیری از تحقیقات در مورد فساد در این شرکت سواستفاده کرد اما مدرک مشخصی در این زمینه ارائه نداده است.

تیلور به کمیته مجلس نمایندگان گفت که رودی جولیانی، وکیل شخصی ترامپ، مامور آن بود تا مقامات اوکراینی را قانع کند تا تحقیقات در مورد فعالیت بایدن‌ها را اعلام کنند.

پیش از شهادت تیلور، گوردون ساندلند، از طرفداران ترامپ و سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا، گفت که در تماس با یک مقام اوکراینی از اصطلاح "مقابله به مثل" استفاده کرده است، یعنی کمک نظامی آمریکا در برابر اعلام آغاز رسیدگی به فعالیت بایدن‌ها توسط دولت اوکراین. او گفت که دعوت از رئیس جمهوری اوکراین برای سفر به آمریکا بخشی از وعده‌هایی بود که دولت آمریکا داد.

پیشتر، وی تکذیب کرده بود که دولت آمریکا شرایطی را برای اعطای کمک نظامی به اوکراین مطرح کرده اما بعدا گفت که اظهارات قبلی خود را پس می‌گیرد.

مخالفان ترامپ معتقدند که شرط "مقابله به مثل" در این مورد به معنی نقض ضوابطی است که از رئیس جمهوری انتظار می‌رود زیرا به معنی سوء استفاده از مقام در تلاش برای تضعیف یک رقیب سیاسی بوده است.

* ایسنا

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۱۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران

آفتاب‌‌نیوز :

 آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است.

بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در عین حال، چین را متهم کرد که با تداوم ارسال اقلامی که روسیه می‌تواند از آن‌ها در ساخت تسلیحات استفاده کند، به این کشور در ادامه حملات به اوکراین کمک می‌کند.

او مدعی شد: چین با تامین ریزتراشه‌ها و قطعات مکانیکی که می‌تواند برای اهداف نظامی استفاده شود به روسیه در این جنگ کمک می‌کند.

بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا نیز در پایان این سفر گفت که از دیدار خود برای مطرح کردن نگرانی‌های دولت بایدن در مورد حمایت چین از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه استفاده و تاکید کرده است که در صورت حمایت، اقدامات بیشتری از سوی واشنگتن مانند گسترش تحریم‌های موجود علیه بیش از ۱۰۰ نهاد و فرد چینی انجام خواهد شد.

آمریکا ادعا می‌کند که حمایت چین، روسیه را قادر می‌سازد تا تولید تانک، مهمات و خودرو‌های زرهی را افزایش دهد و به حمله خود به اوکراین ادامه دهد.

بلینکن افزود: «ما به چین گفتیم که اگر این حمایت متوقف نشود، اقدامات را افزایش خواهیم داد و احتمالا سایر کشور‌ها نیز این کار را خواهند کرد. ما به دنبال این هستیم که آن‌ها این حمایت را متوقف کنند، و اگر این کار را نکردند، ما اقدام خواهیم کرد.»

وزیر خارجه آمریکا از ارائه جدول زمانی برای اقدامات بیشتر خودداری کرد و گفت که همتایان چینی او نقش این کالا‌ها را در جنگ اوکراین بی اثر دانسته اند، اما این کالا‌ها را تجارت با روسیه توصیف کرده و گفته اند که موفقیت مسکو به چین بستگی ندارد.

پکن پیش از این از آمریکا به عنوان «اتهامات بی اساس» درباره «تجارت و مبادلات عادی اقتصادی» بین چین و روسیه انتقاد کرده بود.

چین مدت‌ها اعلام کرده است که در جنگ اوکراین بی طرف است و همچنان خود را به عنوان یک میانجی بالقوه صلح در مناقشه معرفی می‌کند، درحالی که از زمان آغاز جنگ روابط اقتصادی، استراتژیک و دیپلماتیک خود را با روسیه تقویت کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست
  • بایدن قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای ارسال سلاح به اوکراین و اسرائیل را امضا کرد
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • بایدن لایحه کمک به اوکراین و رژیم صهیونیستی را امضا کرد
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • رئیس رژیم اسرائیل از آمریکا تشکر ویژه کرد