Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@11:02:56 GMT

چرا زلزله‌های مرگبار اغلب شب‌ها رخ می‌دهند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۲۳۵۴۶

زلزله از آن بلایای طبیعی‌ست که شنیدن نامش هم لرزه به تن آدم می‌اندازد. وقتی اتفاق می‌افتد، کاری برای محافظت دربرابرش نمی‌توان انجام داد. اما زلزله‌های مرگباری که خیلی از ما به خاطر می‌آوریم، شب یا اول صبح رخ داده است و شاید این باور در ذهنمان شکل گرفته باشد که زلزله‌های پرقدرت در این ساعت از شبانه‌روز رخ می‌دهند! 

اخبار اجتماعی- به هر حال هرچه باشد زلزله کرمانشاه و بم و در آرام‌ترین ساعت شبانه‌روز رخ داده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا جالب است بدانید که برای محققان هم این موضوع سوال شده که چرا این ساعت شباهنه‌روز زلزله‌های قدرتمندی‌تری رخ می‌دهد و از همین رو تحقیقات مختلفی در این زمینه انجام شده است.

اما در ابتدا باید بدانید که زمین لرزه‌ها بیشتر شب ها رخ نمی دهند. اگر به سایت زلزله نگاری در هر کشوری سر بزنید و لیستی از زمین لرزه ها را اسکن کنید، خواهید دید که زمین لرزه‌ها در تمام ساعات شبانه روز رخ می دهند. فقط کافی است لیست زمین لزره ها را روی نمودار بیاورید تا درک درستی از وقوع زلزله‌ها در تمام ساعات شبانه‌روز داشته باشید.

لرزه‌ها هنگامی اتفاق می‌افتند که میزان استرس روی گسل‌ها به اندازه کافی بزرگ باشد که باعث لغزش آنها شود و این مختص به زمان خاصی از شبانه‌روز نیست. زلزله‌های بزرگ صرفا شبانه نیستند. زمین لرزه‌ای که باعث سونامی ویرانگر ژاپن شد، ساعت ۲:۴۶ بعد از ظهر رخ داد. زمین لرزه‌ای که باعث سونامی وحشتناک در اقیانوس هند شد، حدود ساعت ۸ صبح رخ داد. زلزله بسیار مخرب نپال بعد از ظهر اتفاق افتاد. زمین لرزه سانفرانسیسکو در سال ۱۹۸۹ که باعث سقوط آزادراه نیتمز شد، در حدود ساعت ۵ بعد از ظهر رخ داد. زمین لرزه‌ای که هائیتی را نابود کرد بعد از ظهر روی داد و این موارد تنها تعدادی از زمین لرزه‌های بزرگ است که طی ۳۰ سال گذشته در جهان رخ داده است.

زمین لرزه‌ها کیلومترها پایین‌تر از  سطح زمین سرچشمه می‌گیرند و  به هیچ وجه امکان ندارد که زمان روز یا شب بتواند تاثیری در فعالیت لرزه ای آن‌ها داشته باشد.

نظر جالب محققان!

برخی از محققان اما از تاثیر جزر و مد بر روی زلزله‌ها خبر می‌دهند و  بر این باورند که بین زلزله و جزر و مد یک رابطه جزیی وجود دارد. زیرا بر اثر جزر و مد در شب‌ها  آب در داخل و خارج لایه‌ها زمین می‌چرخد ‌و بنابراین فشارهای ناشی از آن روی گسل‌ها هم افزایش پیدا می‌کند که می‌تواند منجر به ایجاد زمین لرزه شود.  با این حال این دسته از محققان نیز مانند  دیگر همکارانشان معتقدند نور خورشید یا عدم تابش خورشید تاثیری روی فشارهای وارده بر گسل‌ها ندارد.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: زلزله زمین سونامی هائیتی مد نور خورشید زلزله سونامی بلایای طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۳۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بارش‌ها در اغلب نقاط استان کرمان

ایسنا/کرمان کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: بیشترین بارش‌ها امروز در نیمه شمالی، مناطق مرکزی، جنوب غربی و برخی مناطق جنوب شرقی استان خواهد بود.

امین دریافر امروز ششم اردیبهشت ماه درباره وضعیت جوی استان کرمان اظهار کرد: طبق بررسی آخرین نقشه‌های پیش یابی هواشناسی، امروز و فردا ناپایداری‌های جوی به صورت افزایش ابر، رگبار باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش تندبادهای لحظه‌ای در اکثر مناطق استان ادامه خواهند داشت.

وی افزود: بیشترین بارش‌ها امروز در نیمه شمالی، مناطق مرکزی، جنوب غربی و برخی مناطق جنوب شرقی استان خواهد بود.

دریافر بیان کرد: با توجه به شدت و نوع بارش‌‎ها، آبگرفتگی معابر عمومی، جاری شدن رواناب، سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌ها در مناطق مذکور محتمل است.

کارشناس پیش بینی هواشناسی استان کرمان گفت: فردا از شدت ناپایداری‌ها کاسته خواهد شد و از ابتدای هفته آینده به استثناء ارتفاعات و برخی مناطق مرکزی که رگبار پراکنده باران خواهند داشت، برای اغلب مناطق جوی نسبتا پایدار و آرام گاهی همراه با افزایش ابر و وزش باد پیش بینی می‌شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه دمای هوای شهر کرمان صبح امروز هشت درجه سانتیگراد بود و در گرم ترین ساعات به ۱۸ درجه می‌رسد، گفت: همچنین امروز لاله زار با دمای صفر درجه، سردترین و منوجان در ۲۴ ساعت گذشته با دمای ۳۵ گرم‌ترین نقطه استان بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زمین لرزه در شهمیرزاد
  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • پیش‌بینی بارش‌ها در اغلب نقاط استان کرمان
  • برطرف شدن اغلب دغدغه‌های حوزه سلامت
  • پس‌لرزه ۶.۱ ریشتری در تایوان خسارت به‌ جا گذاشت
  • وضعیت جوی و دریایی استان بوشهر در اغلب ساعات آرام خواهد شد
  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • وقوع زمین لرزه در مرزن آباد/ خسارتی ثبت نشد
  • مرزن آباد لرزید