Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@06:05:23 GMT

چرا حال صنایع مازندران خوب نیست!؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۲۵۶۸۲

چرا حال صنایع مازندران خوب نیست!؟

ایسنا/مازندران میزان حجم سرمایه‌گذاری در صنایع مختلف طبق بررسی‌های انجام شده در مازندران با توجه به ظرفیت‌های که در استان وجود دارد در سال گذشته صفر تا ۵۰ درصد کاهش داشته که در حوزه سرمایه‌گذاری نشان دهنده افت است و این در حالی بوده که استان تهران ۱۴۰ درصد افزایش سرمایه‌گذاری و هرمزگان نیز با کاهش ۱۰۰ درصدی سرمایه‌گذاری همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید برخی سهم خواهی‌ها موجب شده حال مازندران خوب نباشد و سرمایه گذاری‌ها رو به افول رود که شاهد بیکاری هر چه بیشتر در این استان و با خاک مساوی شدن صنایع آن هستیم.

بابک مومنی عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه پیام‌نور ساری در گفت‌وگو با ایسنا در بحث ‌تقسیم عادلانه سرمایه‌گذاری در کشور اظهار کرد: عدم تمرکز زدایی و هدایت سرمایه‌گذاری‌ها به سمت مرکز کشور و تهران موجب شده عدالت توسعه سرمایه‌گذاری رخ ندهد و این موضوع نگران کننده است.

وی با تاکید بر اینکه مازندران شوربختانه وضعیت خوبی به استان‌های همجوار خود را در حوزه سرمایه‌گذاری ندارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه گفته می‌شود این استان در حوزه صنعت نمی‌تواند پیشرفت چشمگیری داشته باشد اما در حوزه کشاورزی می‌توانیم شاهد اتفاقات خوبی باشیم اما متاسفانه در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته به آن نیز سرمایه‌گذاری رخ نداده که این خود یک چالش است.

شاخص‌های توسعه در سراشیبی سقوط

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور ساری خاطرنشان کرد: در مقایسه با استان‌های همجوار در بحث سرمایه‌گذاری دچار چالش هستیم بطوریکه مشاهده می‌شود، گیلان و گلستان نیز در این مقوله وضعیت بهتری دارند؛ ما درکاهش تورم در توسعه و جذب سرمایه‌گذاری در مازندران موفق نیستیم و  شاخص‌ها در سراشیبی سقوط است بنابراین مدیریت کلان باید رخ دهد.

مومنی افزود: استان کویری مانند کرمان و تهران در حال رشد هستند اما مازندران با توجه به منابع طبیعی و شرایط اقلیمی خوب چرا باید با سقوط سرمایه‌گذاری مواجه باشد چراکه با ایجاد صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی می‌توانیم سرمایه‌گذاری‌های خوبی در این استان شاهد باشیم اما این اتفاق تا کنون رخ نداده است.

 صنایع تبدیلی ضرورت اقتصاد مازندران

وی گفت: اقتصاد ما  مبتنی بر  کشاورزی است بنابراین صنایع مرتبط در مازندران هم می‌تواند صنایع وابسته به کشاورزی باشد که ۵۰ درصد درآمد برحسب آن است اما مشاوران متفکری در بخش تصمیم گیری‌ها نداریم و در این شرایط با توجه به آمارها و نبود سرمایه‌گذار اشتغال نیست و بعد از آن تبعاتی چون بیکاری و مهاجرت را شاهد خواهیم بود.

سرمایه‌گذاری در مازندران تنها به ویلا سازی ختم شده است

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ساری ادامه داد: در مازندران هنوز بستر رشد و توسعه فراهم نیست و سرمایه در اختیار عده‌ای تنها برای ویلا سازی‌ها به کارگیری شده است، در این میان بحث انتقال آب به فلات مرکزی نیز مطرح شده که تعدادی از مردم مازندران به این استان مهاجرت کرده‌اند.

مومنی اظهار کرد: وقتی سرمایه‌گذاری در مازندران رخ دهد نیازی نیست که مهاجرت صورت پذیرد و با ایجاد و توسعه صنایع در این استان از جمله صنایع تبدیلی که وابسته به کشاورزی است، می‌توان رونق اقتصادی و اشتغال را شاهد باشیم.

به‌جای انتقال آب صنایع را انتقال دهید

وی یادآور شد: با توجه به اینکه مازندران در شرایط یکنواخت مقیاسی با استان‌های همجوار خود نیز شرایط خوبی ندارد و سرمایه‌های ذاتی آن در حال تلف شدن است چرا به جای اینکه آب را از خزر به فلات مرکزی برای تولید صنایع ببرند، صنایع به مازندران آورده نمی‌شود که هم از فجایع زیست محیطی جلوگیری شود و هم اشتغال در استان ایجاد شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ساری تصریح کرد: صنایع آب بر به استان‌هایی که دارای آب هستند، منتقل شود به جای اینکه آب را به استان‌هایی که  کویری هستند، انتقال دهیم.

حال مازندران خوب نیست

مومنی با اشاره به اینکه وقتی سرمایه‌گذاری در مازندران رخ نمی‌دهد  پس مسئولان  دلایل سقوط شاخص‌ها را توضیح دهند، گفت: چرا مازندران شرایط مساوی با استان‌های همجوار خود ندارد و فقط درگیر زباله‌های آخر هفته مسافرین است، در بحث زیرساخت‌های حمل و نقل، اتوبان تاریخی تهران شمال را داریم که دیگر می‌توان گفت به آثار باستانی پیوسته است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی شاخص‌ها در مازندران منفی است چرا به جای انتقال صنایع به استان دیگر صنایع آب‌بر را در استان‌های کویری ایجاد شود، ایجاد صنایع تبدیلی  در این استان می‌تواند به توسعه و گردشگری کمک کند.

مدیریت رانتی نتیجه آسیب‌ها است

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ساری افزود: منطقه گوهرباران طی این سال‌ها شاهد هیچ توسعه گردشگری و صنایع نبوده است اما از همین منطقه قرار است انتقال آب صورت گیرد در حالی که مردم منطقه با مشکل اشتغال دست و پنجه نرم می‌کنند.

مومنی یادآور شد: این موضوع ناشی از عدم تفکرات دغدغه‎مند است که جامعه دانشگاهی مطالبه‌گر خواستار پاسخ مسئولین در مورد سقوط شاخص‌ها هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صنايع نامطلوب منطقه مازندران توسعه صنایع تبدیلی انتقال خزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۵۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران

به گزارش خبرآنلاین از مازندران، سید محمد جعفری در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ظرفیت های کلان بخش کشاورزی مازندران در این نمایشگاه عرضه شده است، تصریح کرد: از ۱۰ زنجیره ارزشی که باید در نمایشگاه معرفی و رونمایی می شد، هشت زنجیره مربوط به بخش کشاورزی بود و مشخصا زنجیره کیوی و مرکبات به عنوان زنجیره نخست ارزش این استان به نمایش گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه پراکنش صنعت در استان مازندران و نیز اتفاقاتی که در تحلیل سیستم کسب و کار و زنجیره ارزش رخ داده است این استان را به عنوان قطب تولید این محصولات معرفی کرده، عنوان داشت: با حضور مسئولان استانی و با حضور وزیر کشور و معاون اقتصادی وزیر کشور مسائل و مشکلات زنجیره های ارزش مازندران به ویژه در حوزه مرکبات و کیوی بررسی شد.

جعفری با تاکید بر اینکه با توجه به اتفاقات خوبی که از سال گذشته در مازندران رخ داده و افزایش میزان صادرات از مبدا در استان صورت گرفته است، رونق این بخش از اقتصاد مازندران امیدوارکننده است، عنوان کرد: در حوزه این زنجیره ارزش در بخش بسته بندی و بازار رسانی محصول شده نیز شاهد اتفاقات مناسبی بوده ایم که نوید روزهای امیدوارکننده برای استان را می دهد.

وی یادآور شد: در این نمایشگاه درباره نقاظ ضعف و قوت زنجیره‌های گوشت، مرغ، لبنیات، خوراک دام و غیره در مازندران نیز دستاوردهایی ارائه شده است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900501

دیگر خبرها

  • ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران شناسایی شد
  • سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چینی‌ها در بخش کشاورزی مازندران
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • نمایشگاه اکسپو ظرفیتی برای تبادلات اقتصادی است
  • دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران
  • تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران
  • زنجیره های ارزش کشاورزی در مازندران تقویت شود
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان