Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@18:29:20 GMT

کشف خزانه جنگی پر از طلا در انگلستان (+عکس)

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۰۳۰۷

کشف خزانه جنگی پر از طلا در انگلستان (+عکس)

اولین پادشاهی که تسلطش را آغاز کرد، نورتومبریا (Northumbria) مربوط به اوایل قرن هفتم میلادی بود. این پادشاهی در شمال بریتانیا بود و انگل ها ساکن آن بودند. سپس پادشاهی مرسیا در قرن هشتم میلادی شروع به قدرت گرفتن کرد.

به گزارش تابناک باتو، پژوهشگران یکی از بزرگترین اکتشافات تاریخ باستان شناسی انگلستان را رسانه ای کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشف باستانی عبارت است از یک خزانه جنگی نادر که شامل شش هزار قطعه باستانی از جنس طلاست که به دوران تاریک انگلستان و ۶۵۰ میلادی بازمی گردد. کشف این مجموعه به وسیله دستگاه فلزیاب از سوی یک مکتشف به نام «تِری هِربت» در سال ۲۰۰۹ میلادی رخ داد، اما تا امروز خبر آن رسانه ای نشده بود.

هربرت از یک ردیاب فلزی دو پوندی که از فروشگاه فروش اتومبیل خریده بود برای فرآیند جستجو و اکتشاف در مزرعه فردی به نام «فرد جانسون» استفاده کرد.

پژوهشگران به راهنمایی دکتر «کریس ورن» بر این باورند که این گنج به دوران پادشاه پندا، پادشاه حکومت مرسیا تعلق دارد که تا سال ۶۵۵ میلادی حکمرانی می کرد.

_______________________________________________________________________________

بیشتر بخوانید: کشف بزرگترین گنجینه سکه طلا در تاریخ انگلیس (+عکس)

_______________________________________________________________________________

مرسیا پادشاهی انگلوساکسونی از عهد ممالک هفتگانه ای بود که در مرکز انگلستان کنونی استقرار داشت. دکتر ورن می گوید: این قطعات باستانی را سربازان مرسیا از «نورتومبریا» و شرق انگلستان گرفته اند. آنها می گویند این گنج فوری دفن شده و تا لحظه اکتشاف کسی از وجود آن خبر نداشته است، صلیب راهپیمایی مسیحیان که به عنوان نمادی از مسیحیت در نبردها به عنوان سحر و جادو استفاده می شده نیز در میان گنجینه به چشم می خورد.

آنگلو ساکسون ها از 550 تا 1066 میلادی، مردم غالب در جزیره بریتانیا بودند. نخست این سرزمین به پادشاهی های بسیار کوچکی تقسیم شد، اما در نهایت پادشاهی هایی توانستند تسلطشان را بر دیگران دیکته کنند.

اولین پادشاهی که تسلطش را آغاز کرد، نورتومبریا (Northumbria) مربوط به اوایل قرن هفتم میلادی بود. این پادشاهی در شمال بریتانیا بود و انگل ها ساکن آن بودند. سپس پادشاهی مرسیا در قرن هشتم میلادی شروع به قدرت گرفتن کرد. در نهایت، در قرن نهم میلادی پادشاهی وسکس (Wessex) این سرزمین را فتح کرد و پادشاه وسکس پادشاه کل انگلستان به شمار می رفت.

پندا که در ۶۵۵ میلادی درگذشت، فرمانروای آنگلوساکسون پادشاهی مرسیا از حدود ۶۳۲ تا هنگام مرگش در ۶۵۵ بود. او در دوران حکومتش، مرسیا را به یکی از قدرتمندترین پادشاهی‌های انگلستان تبدیل کرد و ظهور و پیشرفت پادشاهی نورتامبریا را برای مدتی به تأخیر انداخت.

_______________________________________________________________________________

بیشتر بخوانید: سکه رومی باستانی هزاران دلار فروخته شد (+عکس)

_______________________________________________________________________________

پندا در ۶۲۸ نیروهای ساکسون غربی (وسکس) را طی نبرد سایرنستر (در گلوسترشر امروزی) شکست داد و قلمرو آنها را ضمیمه ی خاک مرسیا کرد. او سپس با همراهی کادوالون، شاه گوئینِد (در شمال ویلز) در ۶۳۲ به نورتامبریا یورش برد و ادوین، شاه آنجا را کشت. پندا سرانجام در نتیجه ی کسب چنین پیروزی‌هایی به پادشاهی مرسیا رسید اما در ۶۳۳ مجبور شد تا نورتامبریا را به ‌عنوان اختیاردار خود به رسمیت بشناسد. با این‌حال ارتش او موفق شد تا اُسوالد، شاه نورثامبریا را در ۶۴۱ به‌ قتل برساند و پندا پس از آن بار دیگر استقلال خود را به‌ دست آورد.

مرسیا حکومتی بت پرست بود و در دوران پندا و در حوالی سال ۶۵۶ میلادی به نصرانیت گروید و مسیحیت در مرسیا در اواخر قرن هفتم رسوخ پیدا کرد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۰۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۹  اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز ۱۹ اردیبهشت برابر ۸ می را ورق می‌زنیم.

***

سر دیوید آتنبرو

۸ می ۱۹۲۶ میلادی برابر با ۱۹ اردیبهشت ۱۳۰۵ خورشیدی، سِر دیوید فردریک آتنبرو، طبیعت‌شناس و مجری تلویزیونی انگلیسی به‌دنیا آمد. دیوید آتنبرو بیش‌از ۶۰ سال مستندهای مربوط به طبیعت را ساخته است. مجموعه تلویزیونی جست‌وجو در باغ‌وحش (Zoo Quest) او که در سال ۱۹۵۲ آغاز شد، به‌مدت یک دهه اجرا شد. اما این برنامه از نظر او، فقط آغاز اشتیاقی مادام‌العمر برای ارائه مجموعه‌های تلویزیونی تاریخی طبیعی برای بی‌بی‌سی از تمام نقاط جهان بود. سال ۱۹۶۵، زمانی که تلویزیون رنگی به بریتانیا معرفی شد، او مدیر کنترل بی‌بی‌سی شد. در ژانویه ۱۹۶۹، مسئولیت‌های آتنبرو شامل هر دو کانال تلویزیونی بی‌بی‌سی بود، اما در سال ۱۹۷۳، او به سفر در سراسر جهان بازگشت و ساخت سریال‌های پرچالشی چون سیاره زمین (Life of Earth) سیاره زنده (The Living Planet) و زندگی زیر بوته‌ها (Life in the Undergrowth) را ساخت. او در مصاحبه‌ای به‌مناسب تولد ۸۴ سالی‌اش قول داد که هرگز بازنشسته نخواهد شد و در آن‌زمان مشغول بررسی مرزهای برنامه‌های علمی تلویزیونی سه‌بعدی بود.

ریشه‌کنی آبله

۸ می ۱۹۸۰ میلادی برابر با ۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۹، در مجمع جهانی بهداشت اعلام شد که جهان عاری از بیماری کشنده آبله است. ریشه‌کنی جهانی آبله بزرگ‌ترین دستاورد در سلامت عمومی بین‌المللی محسوب می‌شود. آخرین فردی که در اثر آبله جانش را از دست داد، جانت پارکر در ۱۱ سپتامبر ۱۹۷۸ بود. او در طبقه زیر آزمایشگاهی کار می‌کرد که در آن تحقیقات درباره ویروس آبله در حال انجام بود. از آن زمان، تعداد آزمایشگاه‌های دارای ذخایر ویروس به دو مکان بسیار امن کاهش یافته که یکی در ایالات‌متحده و دیگری در روسیه است. ۲۱ ژانویه ۱۷۹۹ میلادی استفاده عمومی از واکسن آبله ادوارد جنر، به‌عنوان اولین واکسن دنیا در مبارزه با یک بیماری مهلک آغاز شد.

آنتوان لوران لاووازیه

۸ می ۱۷۹۴ میلادی برابر با ۱۹ اردیبهشت ۱۱۷۳ خورشیدی، آنتوان لوران لاووازیه، شیمی‌دان فرانسوی و «پدر شیمی امروزی» با گیوتین اعدام شد. لاووازیه آزمایشگر نابغه‌ای بود که در امور عمومی هم فعالیت می‌کرد. او که یک اشراف‌زاده بود در شرکتی خصوصی که زیر نظر دولت برای جمع‌آوری مالیات کار می‌کرد، سرمایه‌گذاری کرد و با ثروتی که از این راه به‌دست آورد آزمایشگاه بزرگی ساخت. او در سال ۱۷۷۸ دریافت که هوا مخلوطی از دو گاز است و آنها را اکسیژن و نیتروژن نامید. او با مطالعه نقش اکسیژن در احتراق، نظریه فلوژیستون را رد کرد. فلوژیستون نظریه‌ای بود در علم شیمی که در سده‌های ۱۷ و ۱۸ میلادی رواج داشت و معتقد بود که فلوژیستون آتش تعبیه‌شده در درون مواد است که هنگام سوختن از ماده فرار می‌کند. این نظریه نقش هوا را در سوختن صرفاً محدود به انتقال فلوژیستون آزادشده از جسم می‌کرد. لاووازیه همچنین قانون بقای جرم را کشف کرد و روش امروزی نامگذاری ترکیبات را ابداع کرد که جایگزین روش غیرسیستماتیک قدیمی‌ شد. طی انقلاب فرانسه، به دلیل مشارکت در جمع‌آوری مالیات، او را با گیوتین سر زدند.

ادوارد جیمز ماگریج

۸ می ۱۹۰۴ میلادی برابر با ۱۹ اردیبهشت ۱۲۸۳ خورشیدی، ادوارد جیمز ماگریج معروف به ادوارد مایبریج، عکاس انگلیسی پیشگام در مطالعات و طرح‌ریزی تصاویر متحرک درگذشت. ماگریج از دستگاه نوری حرکت‌نگاری که در سال ۱۸۷۹ اختراع کرده بود و نام آن را زووپراکسیسکوپ (zoopraxiscope) گذاشته بود برای نمایش تصاویر حیوانات در حال حرکت، در موسسه سلطنتی انگلستان در حضور شاهزاده ولز استفاده کرد. کار بزرگ ماگریج درباره این موضوع درسال ۱۸۸۷ منتشر شد. این دستگاه اساسا همانند اولین پروژکتور پخش فیلم عمل می‌کرد و دنباله‌ای از تصاویر سیلوئت استاپ‌موشن داشت که به‌صورت دستی در اطراف لبه یک صفحه‌ شیشه‌ای دایره‌ای شکل، پشت پروژکتور در حالت عمودی قرار می‌گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت طلا به ۲۳۱۷ دلار رسید
  • ۱۹  اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • 12 بازیکن ایرانی که در انگلستان بازی کردند
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • گزارش ماندی نایت راو 6 می؛ تورنومنت پادشاهی رینگ شروع شد/ اخبار WWE
  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • انفجار در خودرو کاروان گارد پادشاهی عربستان
  • تقلب و تقلای پادشاهان عریان لیبرال دموکراسی
  • بازگرداندن ارز دولتی به خزانه بیت المال در قم
  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟