Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا مهدوی کارشناس موسیقی امروز در این برنامه میزبان کاوه آفاق خواننده راک بود و در ابتدا از او درباره اینکه اولین فعالیت هنری اش ایفای نقش در تئاتر بوده پرسید.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، کاوه آفاق در این برنامه اظهار داشت: پدرم مهدی آفاق در استودیو فعلی که هستیم اولین بار سال 68 تله تئاتری بود که نقش پسر بچه 6 ساله را داشتم و اولین بار جلوی دوربین رفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دنیا هم بازیگرانی داریم که از موسیقی، سینما یا ورزش آمده اند

آفاق درباره حضور چهره ها در عرصه های مختلف اظهار کرد: کسانی در کشور ما هستند که از رشته های مختلف وارد رشته های دیگر شده اند. حتی مدیران اینگونه هم داریم که موفق بوده اند. فکر نمی کنم ایرادی داشته باشد. یکی از بزرگترین بازیگران کشور ما مرحوم بزرگواری کشتی گیر هم بودند. نمونه های این چنینی داریم که از ورزش به بازیگری، از بازیگری به خوانندگی و... آمده اند. نمونه های خارجی مثل جان تراولتا، برت لنکستر و حتی چارلین چاپلین هم که از موسیقی به سمت سینما آمده اینگونه بوده اند.

وی افزود: پدر من تئاتری است می دانم اینکه فرد بسیار بامطالعه ای باشی و ناگهان کسی را که تئاتر کار نکرده کنارت بگذارند سخت است.

این خواننده که رشته معماری خوانده و نقاشی و خوانندگی می کند، ادامه داد: شاید اگر ما هم ببینیم کسی از رشته دیگر وارد موسیقی شود و خیلی جالب یا بد کار کند قضاوت های ویژه ای کنیم. اما بگذارید یک مثال بزنم. همیشه گفته ام حامد بهداد می توانست یکی از خواننده های بزرگ ایران باشد اگر موسیقی کار می کرد. چیز عجیبی نیست و خود من در مصاحبه های مختلف از او دفاع کرده ام. به هر حال انجام دادن کار هنری مطرح است.

در ادامه مهدوی به این موضوع اشاره کرد که آفاق پیشتر به عنوان خواننده زیرزمینی راک شناخته می شد، اما در جشنواره مقاومت راک وطنیزه ای ارائه داد و به مرور مجوز گرفت و همه دیدند خوب کار می کند.

آفاق در این خصوص گفت: همه جای دنیا به کار غیررسمی زیرزمینی می گویند و تهیه کننده پشت کار نیست و مجوز ندارد. این ها همه جریان جاری در جامعه است و نمی شود آنها را از هم جدا کرد. من خوشحالم که 6،7 سال از آن روز می گذرد.

وی تاکید کرد: تئاتری های بسیار بزرگ و عمیق هستند و تئاتری هایی که با آنها کار کرده ام مثل خانم بهرام خیلی عمیق بوده است. شاید برای همین بعضی وقتها کسی را که بخواهد ساحت تئاتر را جریحه دار کند نمی پذیرند. ولی اینکه حضور یک خواننده باعث شود مردم به سالنهای تئاتر بیایند و هنر فاخر ببینند چه عیبی دارد؟ مثل جاذبه توریستی می ماند؛ شما به خاطر یک بنا وارد شهری می شوید و اینگونه اقتصاد آن شهر هم تکان می خورد.

اولویت من کار هنری است حتی اگر گلدوزی باشد

این خواننده یادآور شد: اولولیت من کار هنری است و اگر این هنر گلدوزی هم باشد انجامش می دهم. نقاشی هم می کنم. هرگز موسیقی موقعی که کار می کنم گوش نمی دهیم و همه اهالی این رشته، موسیقی را متمرکزانه گوش می دهیم و برایمان جنبه تفریح ندارد.

آفاق با بیان اینکه هنوز خیلی جوان هستم و چیزی نیستم، یادآور شد: خوشحالم توانستم پیوندی بین موسیقی جهان و داخل کشور برقرار کنم. سینما هم یک صنعت غربی است و ما آن را پیوند دادیم. در موزیک هم داریم یک کارهایی می کنیم.

یغمایی و یزدانی اساتید و فرهاد مهراد الگوی من است

وی با بیان اینکه باید لحن و لهجه ویژه خودت را ارائه بدهی تا از آثاری که متاسفانه در ایران به عنوان پاپ مرسوم شده دور شوی، تاکید کرد: آدمهایی مثل بنده، مثل استاد یغمایی، مثل استاد رضا یزدانی عزیزم همه این عزیزان که 10، 15 سال از بنده بزرگترند و برایم حکم استاد را دارند خیلی کار کردیم تا بتوانیم این موسیقی را ایرانی کنیم. استاد فرهاد مهراد هم مهم ترین الگوی من است.

این خواننده با اعلام این خبر که برای یک سریال شبکه سه قرارداد بسته ام، افزود: ساز تخصصی ام گیتار است. 20 سال از اینکه ساز می زنم و موسیقی کار می کنم و پیش استاد می روم می گذرد اما هنوز همچنان روزی چند ساعت تمرین می کنم. برخی هنرجویان می پرسند چند وقته می توانیم یاد بگیریم؟ واقعا انتها ندارد.

برایم عجیب بود اساتیدی چون مهرجویی نیم نگاهی به بنده داشته باشند

آفاق در پاسخ به حسین کلهر که از او می خواست جزئیاتی درباره حضور خود در فیلم سینمایی «لامینور» به عنوان بازیگر ارائه کند، تصریح کرد: درباره جزئیات لامینور چیزی نمی توانم بگویم. از همین جا خدمت استاد داریوش مهرجویی سلام می کنم. همچنین رضا درمیشیان و آقای کریستف رضاعی. چیزی که می توانم بگویم این است که خیلی برایم عجیب بود آدمهایی بزرگی مثل استاد مهرجویی در سن و سال و تجربه ای که هستند نیم نگاهی هم به بنده داشتند. برایم باعث افتخار است و همیشه ممنون لطفشان هستم. رضا درمیشیان هم گفته درباره کار صحبتی بکنی تو را می کشم!

وی افزود: در سطحی نیستم که درباره اثری که استاد مهرجویی می سازد صحبتی کنم. من و درمیشیان هم مدرسه ای بودیم و با هم به مدرسه نسبتا تیزهوشان البرز می رفتیم.

دنبال چیزی در بازیگری نیستم عاشق موسیقی ام

این خواننده درباره واکنش هم صنفی هایش به حضور او در یک فیلم سینمایی گفت: یک سری از رفقای موسیقایی ام می گفتند فرصت خیلی خوب و جالبی است که می توانی در خدمت این اساتید باشی، عده ای هم می گفتند نه. به قولی بچه هایی که خودشان ترانه سرا و آهنگساز و خواننده هستند فرمان دست خودشان است. ولی وقتی بازیگر می شوی فرمان دستت نیست و تو هم یکی از عوامل یک فیلم هستی. می گفتند از هد بودن موسیقی به شغلی نرو که باید در آن منتظر اندیشه دیگری باشی. ولی برخی هم گفتند نه این هنر اعلایی است و برو. از جمله پدرم هم مرا تشویق کرد. من هم این فضولی را کردم. در بازیگری هم نه دنبال شهرتم نه چیزی بلکه عاشق موسیقی هستم.

آفاق در پایان گفت: نمی دانم چرا خیلی ها فکر می کنند من مشهدی هستم. من متولد و بچه تهران هستم. پدر هم تهرانی است. مادرم متولد بجنورد است. من دانشجوی مشهد بودم و وای که هنر مشهد چقدر قوی است. معماری، نقاشی، موسیقی و تئاتر بی نظیر هستند.

«سلام صبح بخیر» به تهیه کنندگی ابوالفضل صفری شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 7 تا 9:30 از شبکه سه سیما روی آنتن می رود.

بیشتر بخوانید: محسن چاوشی شدن کاوه آفاق! برای ساخت «لامینور» نیازی به وام بهره‌دار نداریم!

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: درمیشیان کاوه آفاق لامینور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۰۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش

به گزارش خبرنگار مهر، سه اثر پژوهشی تالیفی در حوزه های های مختلف موسیقی با تالیف پریچهر خواجه نوازنده و مدرس موسیقی، سپهر سراجی پژوهشگر موسیقی و کلارنس جی همیلتون در قالب آثار جداگانه پیش روی مخاطبان قرار گرفته اند.

افزایش مهارت در نوازندگی قانون با کتاب «مضراب»

کتاب «مضراب -جلد دوم» عنوان اثری جدید در قالب تمرین ها و قطعاتی برای ساز قانون به قلم پریچهر خواجه از نوازندگان عرصه نوازندگی قانون است که توسط نشر «ماهور» منتشر شده است:

خواجه درباره این کتاب نوشته است:

«مجموعه‌ مضراب رویکردی آموزشی دارد و با هدف گسترش کارگان مکتوب و اجرایی ساز قانون و تقویت مهارت نوازندگان طراحی و تنظیم شده‌ است. کتاب اول شامل ۳۰ تمرین با توجه به تکنیک‌های گوناگون بود و کتاب حاضر (مضراب ۲) شامل ۲۵ تمرین با تمرکز بر تکنیک‌های گسترش‌یافته و ۱۵ قطعه‌ ضربی است. تمرین‌ها و قطعات مجموعه‌ مضراب نیز با الهام از موسیقی ایرانی نوشته‌شده و حاصل ذهنیات و تجربیات پیوسته‌ نگارنده در نوازندگی و آموزش، طی سالیان متمادی است.

لازم به ذکر است که برای بهره‌گیری از این مجموعه، داشتن مهارت‌های پایه‌ نوازندگی قانون ضروری است و از این‌ رو مضراب برای نوازندگان سطح متوسط به بالا پیشنهاد می‌شود.»

«آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایران» و مساله هویت کتاب شد

یکی دیگر از کتاب های تازه منتشر شده حوزه موسیقی «آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایران - گفتمان ها و مساله هویت» نام دارد که با تالیف سپهر سراجی و مقدمه ساسان فاطمی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

سراجی درباره این اثر نوشته است:

«در دوران نوجوانی که بسیار پیگیر مباحث نظری، به‌ویژه مساله‌ نوگرایی و ضرورت آن، در حوزه‌ موسیقی ایرانی بودم، موضوع چندصدایی در موسیقی ایرانی بحثی داغ و پرطرفدار بود.

دغدغه و سودای موسیقیِ ایرانی چندصدایی‌ شده به اَشکال مختلف در آثار و گفتار موسیقی‌دانان ایرانی موج می‌زد و همچنان نیز کمابیش ادامه دارد. در همین دوران و هنگام تحصیل در رشته‌ آهنگسازی کم‌کم متوجه شدم که اگر به جای طرح این سوال که «موسیقی ایرانی را چرا و چگونه باید چندصدایی کرد؟»، بپرسیم: «بنیادها و مبانی نظری آهنگسازی در موسیقی ایرانی چیست؟»، آنگاه می‌توانیم به سوال نخست نیز راحت‌تر پاسخ دهیم، چراکه چندصدایی خود یکی از سرفصل‌های دانش و فنی بزرگ‌تر، یعنی آهنگسازی، محسوب می‌شود.

بنابراین با مرور زمان به این نتیجه رسیدم که باید پرسش‌ها به‌جای چندصدایی، هارمُنی و کنترپوان، به چیستی، چرایی و چگونگی «آهنگسازیِ موسیقیِ ایرانی» معطوف شود.»

خواندن یک کتاب با موضع «لمس کلاویه و بیان موسیقایی»

کتاب «لمس کلاویه و بیان موسیقایی» نوشته کلارنس جی‌همیلتون و ترجمه‌ حمید براری دیگر اثری است که این روزها پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

در توضیح این کتاب آمده است:

«اگر نجاری بخواهد خانه ای چوبی بسازد، باید ابزار آلات کاملاً تیزی داشته باشد و همین طور در به کارگیری این ابزار هر جا که لازم باشد تبحر داشته باشد.

او باید قادر باشد که نقشه معمار را به‌ خوبی دنبال کند و دورنمای کافی برای معماری تکمیل شده داشته باشد.

به همین شکل یک پیانیست باید انگشتان و ماهیچه هایی داشته باشد که هنگام اجرا در مواقع بغرنج او را یاری دهند؛ او باید بتواند کلاویه ها را برای خلق درجات صدا به اندازه لمس کند.

همچنین باید قادر باشد طرح کلی و همین طور جزییات یک قطعه را آن طور که مورد نظر آهنگساز بوده است دنبال کند.

در کتاب پیش رو پیشنهاداتی برای به کارگیری از این ابزارها برای رسیدن به هدف فوق ارایه می دهیم.»

کد خبر 6092797 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • واکنش تهیه‌کننده «نون خ» به اعتراض یک خواننده درباره استفاده بی‌اجازه از آثارش +فیلم
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • واکنش تهیه‌کننده «نون‌خ۵» به شکایت یک خواننده/ فعلا تصمیمی بر ساخت فصل بعدی نداریم
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • کارگردان مشهور ایرانی: تلویزیون نمی‌بینم!
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • هدیه عجیبی که رونالدو از عربستانی‌ها گرفت