Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@21:15:09 GMT

آمریکا صادرکننده ایدئولوژی برترطلبی سفید

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۰۹۸۲

آمریکا صادرکننده ایدئولوژی برترطلبی سفید

یکی از مقام‌های ارشد مقابله با تروریسم آمریکا گفت، پس از افزایش شدید حملاتی با انگیزه‌های نژادی در سراسر جهان، سایر کشورها به تدریج ایالات متحده را صادرکننده ایدئولوژی برترطلبی سفید در نظر می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه یاهو نیوز، راسل تراورس، سرپرست مرکز ملی مقابله با تروریسم آمریکا گفت: «برای دو دهه، ایالات متحده به کشورهایی در خارج اشاره کرده است که صادرکننده ایدئولوژی افراطگرایی اسلامی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حال ورق برگشته است و به ایالات متحده به عنوان صادرکننده ایدئولوژی برتری‌جویی سفیدپوستان نگریسته می‌شود. این واقعیتی است که ما با آن روبرو شده‌ایم.»

وی ادامه داد، حالا یک جنبش جهانی از افراط‌گرایی خشونت‌طلب با انگیزه نژادی "RMVE" به وجود آمده است که ناشی از یک‌ سری اقدامات و رفتارهایی با طیف گسترده انگیزه‌هاست و از سوی رسانه‌های اجتماعی و سایر ارتباطات آنلاین تسهیل شده است. درصد بالایی از عاملان این خشونت‌های افراطی در سال‌های اخیر به افراد یا گروه‌هایی با ویژگی‌های مشابه تمایل نشان داده یا به مهاجمانی پیش از خودشان، به عنوان منابع الهام اشاره کرده‌اند.

این مقام مقابله با تروریسم آمریکا به عنوان نمونه به آندرس برویک نروژی اشاره کرد که سال ۲۰۱۱ در دو حمله ۷۷ تن را کشت؛ او همچنین در ادامه نمونه‌هایی دیگری ذکر کرد؛ دیلان روف، برترطلب سفیدپوست که سال ۲۰۱۵ سیاه‌پوستان را در یک کلیسا در چارلستون کشت؛ برنتون تارنت که ماه مارس ۵۱ تن را در حملاتی به دو مسجد در نیوزیلند کشت. او تاکید کرد: «این سه مهاجم مورد توجه بین‌المللی قرار گرفتند و به منبعی برای الهام بسیاری از برترطلبان سفید تبدیل شدند؛ از جمله آن‌هایی که قصد دارند یا اینکه دست به انجام حملاتی زده‌اند.»

راسل تراورس ادامه داد: «مقام‌های مقابله با تروریسم ایالات متحده با داشتن چندین سال تجربه از حملات ۱۱ سپتامبر و دستیابی به مهارت‌های مقابله با گروه‌های افراط‌گرای اسلامی، در مواجهه با تهدید برترطلبان سفیدپوست رفتار مشابهی دارند. دقیقا نمی‌دانیم که عاملان مهاجم از چه چیزی تاثیر می‌گیرند یا بین افراط‌گرایان چه روابط معناداری وجود دارد. برخلاف گروه‌های نسبتا بزرگ و سلسله‌وار افراط‌گرای اسلامی چون القاعده و داعش، افراطگرایی خشونت‌طلب با انگیزه‌های نژادی، ویژگی ساختاری یا یک ایدئولوژی یکپارچه ندارند. بلکه عاملان تک‌رو و گروه‌های کوچکی که از فضای مجازی به عنوان پناهگاه امن بدون مرز استفاده می‌کنند، بر آن‌ها مسلط هستند.»

این مقام امنیتی آمریکا تاکید کرد، درسی بسیار مهم برای مقام‌های آمریکایی هست که باید در مبارزه با تروریسم افراط‌گرا بیاموزند و اینکه باید آن را در مواجهه با برترطلبی سفیدپوستان به کار بگیرند. او گفت: «در مورد تهدید تروریستی اسلامگرا، ما ایده‌ای را در میان جمعیت‌ آسیب‌پذیر سنی رواج داده‌ایم مبنی بر اینکه "غرب در حال جنگ علیه اسلام" است. اما مقام‌های آمریکایی و شرکایشان در رویارویی با افراط‌گرایی خشونت‌طلب با انگیزه نژادی، باید تفکیک قائل شوند و به‌ویژه در مواجهه با فعالیت خشونت‌آمیز برترطلبی سفیدپوستان، فعالیت سیاسی مشروع جناح راست‌گرا و آزادی بیان را نقض نکنند.»

*تصویر از گروه نئونازی موسوم به جنبش سوسیالیست ملی در میشیگان.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تروریسم آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۰۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ۲ هزار نفر از معترضان حامی فلسطین در آمریکا

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، آسوشیتدپرس نوشت: اعتراضات و بازداشت‌ها تقریبا در تمام بخش‌های آمریکا رخ داده است. اما اعتراضات ۲۴ ساعت گذشته در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس بیش از همه توجهات را جلب کرده است زیرا که اوایل روز پنجشنبه به وقت محلی با حمله پلیس ضدشورش به معترضان صحنه‌های پرآشوبی در آنجا ثبت شد.

صدها نفر از معترضان در دانشگاه کالیفرنیا از دستور پلیس برای ترک محل اعتراضات خودداری کرده و زنجیره انسانی تشکیل دادند. پلیس نیز برای سرکوب آنها از بمب‌های صوتی استفاده کرد.

مقام‌های پلیس کالیفرنیا اعلام کردند که در سرکوب این اعتراضات دستکم ۲۰۰ تن بازداشت شدند.

استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می سازد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به خیزش دانشجویان در سراسر دانشگاه‌های این کشور و بدون اشاره به اینکه این دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه معترض هستند، مدعی شد: هرچند در آمریکا حق بیان اعتراض وجود دارد اما جایی برای نفرت‌پراکنی یا خشونت نیست.

وی افزود: من درک می کنم که مردم (آمریکا) احساسات قوی و اعتقادات عمیقی دارند و در آمریکا به حق بیان آنان احترام می گذاریم و از این حقوق محافظت می کنیم، اما این (مساله) باید بدون خشونت، بدون تخریب، بدون نفرت و در چارچوب قانون انجام شود.

بایدن معترضان (هواداران ملت فلسطین در برابر جنگ غزه) را متهم کرد که موجب ترس و ارعاب دیگران شده و گفت که آمریکا کشور بی قانونی نیست.

دیگر خبرها

  • انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • بازداشت ۲ هزار نفر از معترضان حامی فلسطین در آمریکا
  • بیانات رهبری در جمع معلمان شور امید آفرین و انگیزه بخش بود
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: این اعتراضات دانشجویی نیست، تروریسم است
  • واکنش در سازمان ملل به خشونت علیه دانشجویان آمریکا
  • واکنش گزارشگر سازمان ملل به خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خشونت در دانشگاه‌های آمریکا برای حفظ آبرو است
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم