Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@00:11:24 GMT

نسل جدید با کهن الگوها غریبه هستند

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۱۸۲۵

ایسنا/همدان یک کارگردان تئاتر معتقد است که نسل جدید با کهن‌ الگوها و فرهنگ غنی ایران غریبه‌ هستند و گفت: کودکان و نوجوانان با داستان های سنتی و فرهنگ گذشته غریبه‌ هستند.

حامد زحمتکش که با نمایش «مبارک و قالیچه پرنده» در جشنواره بیست و ششم تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور دارد، با بیان اینکه داستان‌های آئینی نسل به نسل تکرار شده‌اند، افزود: تمام نسل‌ها نیاز دارند که این قصه‌ها را بشنوند و به واسطه تکرار است که امروز باز هم آنها را بشنویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این داستان‌ها خاصیت تکرارپذیری دارد و به واسطه این عنصر است که می‌توان آن را در طول سال ها زنده نگه داشت.

وی با بیان اینکه داستان‌هایی که از اصول بنیادین و اساسی برخوردار باشند، ماندگار می‌شوند، خاطرنشان کرد: داستان‌های کهن به خودی‌خود از ویژگی‌های بنیادی و اثرگذار برخوردار هستند و اهالی تئاتر با ساخت نمایش از آن داستان، تنها مفاهیم آن را به مخاطبان منتقل می‌کنند.

زحمتکش با بیان اینکه کودکان و نوجوانان با داستان های سنتی و فرهنگ گذشته غریبه‌ هستند، اظهار کرد: علت این غریبگی، پیشرفت جهان، تکنولوژی، وجود رسانه، ضریب هوش بالای کودکان نسبت به نسل‌های پیشین، گسترش دانش و سرعت بالای پیشرفت است.

وی با اشاره به اینکه تعدادی از هنرمندان، دغدغه تولید اثر بر مبنای داستان‌های کهن دارند، یادآور شد: برخی کارگردانان، به‌روز بودن موضوع و اولویت‌دار بودن آن را برای انتقال مفاهیم نمایش خود، مورد توجه قرار می‌دهند.

این کارگردان عرصه تئاتر ادامه داد: باید دید آشنایی نسل جدید با کهن‌الگوها و ادبیات سنتی چقدر در اولویت یک کارگردان است چرا که تفریح و سرگرمی، خردورزی نمایش، فرم اجرا، تکنولوژی و مواردی از این قبیل دغدغه کارگردانان مختلف است.

وی با تأکید بر اینکه جادوی دنیای عروسکی به خودی خود و به اندازه کافی در مخاطب اثرگذار است، یادآور شد: اگر بر نمایش عروسکی مسلط و زبردست باشیم، می توانیم با مخاطب ارتباط بگیریم.

زحمتکش گفت: سواد اهالی تئاتر در چند سال اخیر به واسطه کتاب‌های نوشته شده و ترجمه شده، ایجاد بستر برای حضور هنرمندان در کشورهای خارجی و دیدن آن نمایش‌ها و برگزاری کارگاه ها افزایش یافته و هنرمندان به تکاپو افتادند تا خود را ارتقاء دهند هرچند در مسیر پیشرفت هستیم اما راه زیادی داریم تا به سطح استاندارد برسیم.

وی به نیاز تئاتر به تلاش هنرمندان، مسئولان و شرایط سخت افزاری لازم اشاره کرد و با بیان اینکه زیرساخت‌ها باید فراهم باشد تا بتوان به خوبی عمل کرد و در تئاتر موفق بود، یادآور شد: اگر بستر برای تولید آثار نمایشی ایجاد شود از بخشی از هزینه‌ها در آینده جلوگیری خواهد شد و به نوعی سرمایه گذاری در فرهنگ، هنر و ادبیات محسوب می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، تئاتر را زنده نگه داشته و باعث می شود که در طول سال اهالی تئاتر، در حین تولید آثار خود، برگزاری جشنواره را نیز در نظر داشته باشند.

زحمتکش با بیان اینکه آموزش و پرورش یکی از ارگان‌هایی است که به طور مستقیم با کودکان و نوجوانان ارتباط دارد، اعلام کرد: آموزش و پرورش می‌تواند در زمینه دغدغه‌هایی که برای پرورش دانش آموزان دارد، از اهالی هنر و به ویژه تئاتر کمک بگیرد. جشنواره می‌تواند از وزیر آموزش و پرورش و مسئولان این وزارتخانه دعوت کند که در جشنواره حضور یابند، نمایش‌ها را ببینند و از کارشناسان این وزارتخانه بخواهند که در زمینه تولید نمایش در موارد مورد نیاز، دغدغه‌مند شوند.

این کارگردان تئاتر در ادامه یادآور شد: تئاتر دانش‌آموزی به بدنه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اضافه شده و ممکن است هنرجویان هنرستان‌ها، پس از اخذ مدرک دیپلم به ادامه راه خود در تئاتر علاقمند شده و هنرمندان آینده این کشور شوند بنابراین این جشنواره است که به گسترش تئاتر کمک می کند.

به گزارش روابط عمومی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، زحمتکش در پایان یادآور شد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خود را جدا از جشنواره نمی‌داند و پرداختن به تئاتر را یکی از وظایف خود تلقی می‌کند.

نمایش «مبارک و قالیچه پرنده» در بخش کودک بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در سالن پلاتو مجتمع شهید آوینی به روی صحنه رفت.

بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان از ۱۶ تا ۲۱ آبان‌ماه در همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۱۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، تمرینات نمایش «آرت»، نوشته یاسمینا رضا با ترجمه و کارگردانی علیرضا کوشک‌جلالی و تهیه‌کنندگی آرش رهبری، به روز‌های پایانی خود نزدیک شده و این گروه اجرایی، از اواخر اردیبهشت ماه امسال، اجرا‌های عموم خود را در سالن استاد فرهاد ناظرزاده‌کرمانی تماشاخانه ایرانشهر آغاز می‌کند.

«آرت» که در ایران با نام «هنر» نیز شناخته می‌شود، از سال ۱۹۹۶ تا سال۲۰۰۲ در سالن‌های تئاتر لندن و دیگر شهر‌های انگلیس روی صحنه رفته و جزو پرفروش‌ترین تئاتر‌های روی صحنه در انگلستان به شمار می‌رود. این استقبال در دیگر شهر‌های مطرح اروپا و آمریکا نیز به همین منوال بوده است. موضوع نمایش‌نامه «آرت» درباره چند دوست است که یکی از آن­ها تابلوی نقاشی مدرنی را خریده و در واقع یک بوم خالی است، آنها بر سرنقاشی تابلو بحث و مشاجره می‌کنند و دوستی‌شان به هم می‌خورد.

تم اصلی نمایش‌نامه «آرت»، خودفریبی است. یاسمینا رضا در مقدمه این کتاب می‌گوید: «خودفریبی برای من بخش مهمی از زندگی است. خودفریبی امروز حکومت می‌کند. خودفریبی عنصر مسلط نهاد بشری است. خودفریبی تنها دروغ گفتن به دیگران نیست بلکه دروغ گفتن به خود است. شکلی از محافظت است و ناشی از احساسات دیگر مثل احساس غرور، نخوت، ترس، و درآمیختن با دیگران است.»

علیرضا کوشک‌جلالی که از کارگردانان پرکار ایرانی محسوب می‌شود، در سال‌های گذشته نمایش‌هایی همچون؛ «پستچی پابلو نرودا»، «مسخ»، «بازرس»، «موسیو ابراهیم»، «خدای کشتار»، «پوزه چرمی»، «سیستم گرون هلم» و «جنون محض» را روی صحنه برده است. وی همچنین، برنده جایزه افتخاری تئاتر شهر کلنِ آلمان و عضو دائمی هیات ژوری انتخاب بهترین شخصیت تئاتری کلن نیز هست. کوشک‌جلالی عضو کانون کارگردانان آلمان و ایران و دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت ارشاد است. او همچنین در چند سال اخیر، توجه به‌خصوصی به امر آموزش تئاتر شهرستان‌ها داشته است.

از عوامل این نمایش که حضورشان در این نمایش قطعی شده است، می‌توان به؛ آرش رهبری (تهیه‌کننده)، امیر پارسائیان‌مهر (مجری طرح)، آذین پورزند (دستیار کارگردان و منشی صحنه)، حمید عباسی (دستیار تولید)، بهرنگ کامیار (مدیر صحنه)، حسین سینجلی (دستیار صحنه)، آرین کشیش‌زاده (طراح صحنه)، صادق زرجویان (طراح پوستر و تیزر و عکاس)، حمیدرضا جلالی (طراح نور)، آیلین بخشی (طراح لباس).

مریم صفری (طراح گریم)، پارسا اسماعیلی (تبلیغات مجازی)، امیر پارسائیان‌مهر (مدیر روابط‌عمومی و رسانه) اشاره کرد.

این خبر در خاتمه یادآور می‌شود پیش‌فروش نمایش «آرت» از روز شنبه ۲۰اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • ده هزار نفر «شازده کوچولو» را دیدند
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال