Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@22:31:24 GMT

چالش های پیش روی صنعت چرم

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۷۲۴۵

به  گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محرابی مدیر کل دفتر پوشاک و نساجی  وزارت صمت در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص وضعیت صنعت چرم در کشور تصریح کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد پوست دام کشور،  صادر می شود در حالیکه ارزش افزوده پایینی دارد و باید زمینه تبدیل سالامبور به محصولات چرمی که ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد ارزش افزوده دارد،  در کشور فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به این منظور مقرر شده یک ردیف بودجه ای از عوارض صادرات سالامبور،  برای تسهیلات بازسازی و نوسازی صنایع چرم با نرخ ۹ درصد در نظر گرفته شده که مراحل پرداخت آن در حال انجام است.

محرابی بیان کرد: تا کنون ۱۱ واحد درخواست دریافت این تسهیلات  را داده اند و  ۷ واحد معرفی به بانک شده اند،  مابقی باید مدارک خود را تکمیل کنند البته واحدهای تولیدی همچنان می توانند درخواست بدهند.

این مقام مسئول تاکید کرد: وزارت صمت استفاده از دانش فنی و ماشین آلات به روز در واحد ها را امری ضروری می داند و در جهت آن اقدام می کند چراکه پتانسیل تولید چرم در کشور داریم و تولید محصولات چرمی ارزش افزوده ۳۰۰  تا ۴۰۰ درصدی دارد در حالیکه ارزش افزوده صادرات سالامبور ۶ درصد است.


در ادامه لاهوتی نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران گفت: از ۲۰ میلیون کشتار دام در کشور تنها ۲ میلیون درخواست داخلی  وجود دارد و باید مازاد نیاز پوست به خارج صادر شود.

وی افزود: متاسفانه زیرساخت مناسب برای صادرات چرم وجود ندارد و بیشتر صادرات پوست به صورت سالامپور است.

لاهوتی گفت: قرار بود از عوارض صادرات پوست به صنایع چرم تسهیلات بدهند اما در حالیکه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار عوارض دریافت شده تنها ۲۰ میلیارد تومان در قالب وام برای صنعت چرم در نظر گرفته شده است.

لاهوتی تصریح کرد: تجهیز کارخانجات در سطح سالامبور و تبلو باقی مانده است و ما ۸۰ درصد مازاد تقاضای داخل پوست داریم که چاره ای جز صادرات ندارد.

وی تاکید کرد: رسیدن به ارزش افزوده بالا نیازمند شرایط خاص و تجهیز کارخانجات است. به طور مثال در ترکیه  دولت به کارخانه چرم۵۰ درصد کمک بلاعوض می‌دهد .

در ادامه حسن زاده دلیر رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع چرم ایران ،  در ارتباط تلفنی تصریح کرد: درآمد ارزی صادرات چرم ۲۲۰ میلیون دلار  و صادرات محصولات چرمی۷۵۰ تا ۸۵۰ میلیون دلار ارز است و صادرات  محصولات چرمی تا ۳۰ برابر اشتغال را افزایش می دهد.

وی افزود: تعیین عوارض صادراتی برای سالامبور امری مفید است، اما زمانی که عوارض در خود صنعت استفاده شود و صنعت چرم را ارتقا دهد.

حسن زاده دلیر گفت: در حال حاضر پتانسیل مکانی برای ارتقای صنعت چرم در کشور موجود است . موضوع اصلی تجهیز کردن کارخانجات به ماشین آلات به روز است که باید مرود توجه مسئولان قرار گیرد.

این مقام مسئول تاکید کرد: ۱۳۰ میلیارد تومان عوارض صادراتی می‌توانست این صنعت را متحول کند اما تنها ۲۰ میلیارد تومان به این صنعت اختصاص یافته است و  نمایندگان مجلس باید پیگیر بازگشت عوارض به صنعت چرم باشند.

وی افزود: اگر قرار باشد صنعت چرم ارتقا یابد باید عوارض صادراتی به عنوان منبع  درامد دولت نباشد و این پول به صنعت چرم بازگردد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۷۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ رییس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بافندگان فرش دستباف در استان خراسان رضوی به صورت فصلی و به صورت آزاد فعالیت می‌کنند، به همین دلیل میزان تولید سالانه فرش تغییر می‌کند و سرانه تولید فرش دستباف ۶ مترمربع است.

شادی قاسمی افزود:  پارسال ۹۰ پروانه تولید فرش دستباف و ۳۱۰ مورد کارت شناسایی قالی باقی و دیگر حرفه‌های مرتبط با آن صادر و هزار و ۲۲۶ فقره کارت شناسایی تمدید شده است.

وی گفت: پارسال کارت قالی بافی به تعداد هزار و ۲۵۲ مورد برای شرکت‌های تعاونی تولید فرش دستباف در استان صادر شد و ۴۴۸ نفر در آزمون رتبه بندی در رشته فرش دستباف در هنرستان‌ها شرکت کردند که گواهی نامه آموزشی مهارتی برای ۲۹۶ نفر صادر شد.

رییس اداره فرش اداره صمت خراسان رضوی افزود: در دوره‌های آموزشی این اداره کل در سال گذشته برای فعالان فرش دستباف هفت هزار و ۴۰۰ نفر- ساعت آموزش ارایه شد.

قاسمی گفت: یکی از مشکلات بافندگان فرش دستباف در استان دشواری بهره مندی از بیمه تامین اجتماعی است، به طوریکه از ۳۵ هزار نفر جمعیت قطعی بافندگان فرش دستباف این استان، ۱۱ هزار نفر زیر پوشش بیمه هستند.

رییس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: یکی از خواسته‌های بافندگان فرش دستباف خراسان رضوی افزایش تعداد بیمه شدگان این صنعت از سوی سازمان تامین اجتماعی است که امیدواریم این موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی