Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه دانشگاه ایسکانیوز، سارا طاهری- چندی پیش سلسله جلساتی در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد که بودجه، دستور اصلی جلسات و پیاده کردن سیاستگذاری‌های دانشگاه در سال تحصیلی جدید با توجه به برنامه بودجه از اهداف آن بود. در این جلسات در بودجه ردیفی برای هر اقدامی که در یک سال آینده مدنظر است در نظر گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند در گذشته این جلسات بیشتر تشریفاتی و نمایشی داشت اما امسال همه برنامه‌ها در قالب بودجه سالانه دیده شد. یکی از موضوعاتی که امسال در تدوین و بررسی بودجه لحاظ شد علاوه بر انضباط و شفافیت مالی، بحث صرفه جویی بود تا یک برنامه عمل‌گرا برای یک سال پیشرو در اختیار واحدهای دانشگاه قرار بگیرد. صرفه جویی در هزینه‌های دانشگاه، اقدامی مثبت است که نتیجه اش می‌تواند تزریق منابع مالی ناشی از آن در دیگر بخش‌ها و رفع برخی کمبودها باشد.

رستگارزاده مدیر توسعه منابع سلامت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه ایسکانیوز از همین موضوع سخن گفت. به گفته رستگار زاده در حوزه علوم پزشکی بحث توازن درآمد و هزنیه بیشتر از سال های قبل رعایت شد و قرار است این دو به هم نزدیک شوند. برای رسیدن به این توازن نیز باید درآمدها افزایش پیدا کند. مسئولان دانشگاه در حوزه علوم پزشکی برای افزایش درآمدها نیز راه کارهایی در نظر گرفته‌اند که توسعه رشته‌های بین رشته‌ای یکی از این راه کارهاست.

مدیر توسعه منابع سلامت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است: دانشگاه می‌تواند از ظرفیت رشته‌های غیر پزشکی استفاده کرده و با توجه به پتانسیل منطقه، بر اساس سند آمایش حوزه علوم پزشکی از ظرفیت رشته‌های غیر پزشکی و امکانات و فضای فیزیکی استفاده کند. همچنین با حضور اعضای هیات علمی توانمند، رشته‌های بین رشته‌ای را ایجاد و با جذب دانشجو در این رشته‌ها افزایش درآمد داشته باشد.

مشروح این گفت و گو را در زیر می خوانید:

ایسکانیوز: برای صرفه جویی و نزدیک شدن هزینه ها و درآمد در حوزه علوم پزشکی چه اقداماتی انجام دادید؟

رستگارزاده: در حوزه پزشکی، اصلی‌ترین بحث توازن درآمد و هزنیه است؛ در واقع کمک می‌کنیم که درآمد و هزینه به یکدیگر نزدیک باشد. اما بد نیست بدانید که دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پزشکی برای آموزش پزشکی سوبسید پرداخت می‌کند؛ به این معنی که هزینه آموزش پزشکی بیش از شهریه‌ای است که دریافت می‌کنیم. در واقع قیمت تمام شده آموزش علوم پزشکی هم در دانشگاه‌های دولتی و هم دانشگاه آزاد، بیش ازشهریه‌ای است که دانشجویان پرداخت می‌کنند. دلیل آن هم مشخص است؛ هزینه‌های آموزش در عرصه‌های بالینی بسیار بالاست و این موضوع باعث می‌شود که بیمارستان‌ها با هزینه‌های زیادی مواجه شوند. بنابراین با توجه به این که در دانشگاه آزاد اسلامی از هیچ ردیف بودجه و حمایت دولتی برخوردار نیستیم در این حوزه با سوبسید آموزش می دهیم. کاری که می توانیم انجام دهیم برای این که تراز درآمد نزدیک به هزینه شود این است که درآمدها را با این هدف که خدمات کامل‌تر و بهتری ارائه دهیم افزایش دهیم.

ایسکانیوز: این افزایش درآمد به چه صورت است؟

رستگارزاده: برای افزایش درآمد از راه کارهای موجود در حوزه خدمات سلامت استفاده خواهیم کرد؛ مثلا نوع خدمات ویژه و خاصی را در بیمارستان‌ها ارائه می‌کنیم یا با خدمات هوم‌کر، مراقبت در منزل و دوره‌های کوتاه مدت با مجوز وزارت بهداشت و ارائه مجموع دیگری از خدمات سلامت در در بیمارستانها می‌توانیم درآمد خود را افزایش دهیم. از سوی دیگر با تاسیس رشته‌های بین رشته‌ای متناسب با ظرفیت دانشگاه می‌توانیم درآمدها را بالا ببریم. دانشگاه آزاد اسلامی یک ویژگی منحصر به فرد نسبت به سایر دانشگاه‌ها در کشور دارد و آن ویژگی این است که دانشجویان رشته پزشکی و دانشجویان غیرپزشکی در یک مدیریت متمرکز هدایت شده و تحصیل می‌کنند. بنابراین ما می‌توانیم از ظرفیت رشته‌های غیر پزشکی استفاده کنیم و با توجه به پتانسیل منطقه، بر اساس سند آمایش حوزه علوم پزشکی دانشگاه از ظرفیت رشته‌های غیر پزشکی و امکانات و فضای فیزیکی‌مان استفاده کنیم. همچنین با حضور اعضای هیات علمی توانمند در این حوزه و ظرفیت‌هایی که در حوزه علوم پزشکی وجود دارد رشته‌های بین رشته‌ای را ایجاد کنیم که هم مهارتی و هم کاربردی باشند و هم در توسعه خدمات سلامت در کشور مفید باشند. با رشته‌های بین رشته‌ای و جذب دانشجو در این رشته ها یکی از ظرفیت‌هایی است که می‌توانیم با آن افزایش درآمد داشته باشیم.

مجموع سیاست‌های دانشگاه آزاد بر اساس سند آمایش حوزه پزشکی در جهت نزدیک کردن تراز درآمد و هزینه و افزایش کیفیت خدمات آموزشی، درمانی و خدمات حوزه سلامت است. ما به صورت ماموریت محور و شرایط هر منطقه ماموریت‌ها را مشخص کرده‌ایم. سند آمایشی سازمان برنامه بودجه و سند آمایشی وزارت بهداشت در هر منطقه کشور یک سری چالش‌ها را معرفی کرده است؛ ما این چالش‌ها را هدف گرفته و در آن حوزه فعالیت می‌کنیم. با این اوصاف همانطور که می‌توانیم مقداری از کسری هزینه‌هایمان را جبران کنیم، می‌توانیم خدمات را به صورت منطقه‌ای و با محوریت حل مشکلات منطقه و ایجاد اشتغال ارائه دهیم

ایسکانیوز: در خصوص سند آمایشی حوزه پزشکی صحبت کردید؛ آیا بودجه استان‌ها بر اساس ماموریتشان متفاوت است و یا برای ماموریت خاصی بودجه جداگانه در نظر گرفته شده؟

رستگارزاده: بودجه استان‌ها بر اساس ماموریت و سند آمایشی متمرکز می‌شود. به طور مثال در منطقه سمنان، با توجه به این که منطقه آمایشی یکی از مواردی که مطرح است بحث گیاهان دارویی و داروهای گیاهی است در برنامه عملیاتی که برای استان سمنان مصوب کرده ایم و در بودجه ای که وجود دارد یعنی برنامه عملیاتی پیوست بودجه این استان، ردیف‌های خاصی را در خصوص توسعه داروهای گیاهی در نظر گرفته‌ایم.

ایسکانیوز: استان سمنان با بودجه در نظر گرفته شده در حوزه داروهای گیاهی چه اقداماتی کرده است؟

رستگارزاده: از زمانی که بودجه تصوب شده است تا امروز دو مرکز تحقیقاتی در این حوزه در استان سمنان راه‌اندازی شده است. واحد شاهرود نیز پتانسیل خوبی در این زمینه دارد و کار زیادی در بحث تولید داروهای گیاهی انجام داده است؛ بنابراین یک مرکز تحقیقاتی مواد اولیه گیاهان دارویی در ماه گذشته در این واحد راه‌اندازی و افتتاح شد که این مرکز تحقیقات مواد اولیه گیاهان دارویی را تامین می‌کند. در واحد دامغان نیز رشته و دانشکده علوم دارویی وجود دارد و بر همین اساس چند روز پیش با حضور دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر لاریجانی رئیس نجلس شورای اسلامی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی راه اندازی و افتتاح شد. در واقع در استان سمنان زنجیره‌ای از گیاهان دارویی شروع شده و تا داروهای گیاهی شکل گرفته است. بنابراین برای این ماموریت خاص یک ردیف بودجه در نظر گرفتیم. هر استانی به نسبت فعالیتی که باید انجام دهد یک ردیف بودجه برای آن ها در نظر گرفته شده است. مثلا یکی از چالش ها در استان خوزستان در منطقه آمایشی بحث آلودگی هوا و آلودگی آب است. در این زمینه نیز ردیف بودجه خاصی دیده شده تا به صورت مشترک بین حوزه علوم پزشکی و غیر پزشکی فعالیت‌های تحقیقاتی، پژوهشی و اجرایی انجام شود تا این مشکل و معضل حل شود.

انتهای پیام/

341 / 167 رستگار زاده مدیر منابع سلامت

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۷۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت بحرانی رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ شرایط را سخت‌تر کرده ایم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، در برنامه کشیک سلامت در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه مساله رزیدنت‌ها تا چه حد در اولویت است، گفت: من هیچ اولویتی را برای سیاست گذاران و مسئولین اصلی نمی بی نم که وضعیت نیروهای طرحی و رزیدنت ها را در اولویت قرار بدهند. حداقل در این دو سال که درگیر مسائل رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی هستم، برای حل مشکلات رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی به شکل کلان فکری نشده است، برعکس اقدامات سلبی هم تشدید شد.

وی افزود: در حوزه تأمین نیروی تخصصی در منطقه محروم با درخواست بیشتری مواجه هستیم، چون نیازها روز به روز بیشتر هم می‌شود با این وجود سیستم نظام ارجاع و برنامه پزشکی خانواده را هم نتوانستیم خوب پیاده کنیم. از طرفی جمعیت هم در حال افزایش است بنابراین نیاز به نیروی تخصصی و دسترسی به پزشک متخصص هم در حال افزایش است.

رئیس زاده در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره چرایی صفر خواندن اولویت مسئله رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی از نگاه مسئولین و سیاست گذاران، گفت: اقدامات ایجابی برای تأمین این نیاز انجام نمی‌شود. برای مثال وقتی ما در شهرستانی نیاز به پزشک متخصص زنان و زایمان داریم باید هزینه کنیم اما هزینه نمی‌کنیم و با نیروی طرحی ارزان قیمت با ماهیانه ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان جبران می‌کنیم برای اینکه جبران نیرو از این مسیر انجام شود با اقدامات سلبی مسیر را برای هرگونه اقدام به ترک محل طرح تنگ کردیم. به شدت شرایط را سخت‌تر کردیم نیرو با همه مصیبت‌ها در آنجا بسازد اما از طرفی حاضر نیستیم منابع حوزه سلامت را در این مسیر قدری بیشتر هزینه کنیم که نیرو با اشتیاق در این مناطق بماند.

وی افزود: در حوزه رزیدنت‌ها نیز وضعیت همین گونه است قبلاً رزیدنت‌ها فقط یک تعهد محضری می‌دادند الان رزیدنت‌ها را بر خلاف رأی دیوان موظف می‌کنیم ضامن بیاورند این هم نوعی اقدام سلبی است. از طرفی شرایط انصراف را هم به قدری سخت کرده ایم همه اینها منجر به این شد که در حال حاضر در برخی رشته‌های تخصصی با کمبود شدید ورودی مواجه هستیم. اگر اولویت بود که مسئولین کشور از ما سوال می‌کردند که یعنی چه ظرفیت رشته بیهوشی زیر ۲۰ درصد پر می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: امسال ورودی رشته طب اورژانس زیر ۵ درصد و اطفال ۳۶ درصد پر شد و ظاهراً هیچ کسی این حرف را جدی نمی‌گیرد البته ما آمار می‌دهیم اما اتفاق خاصی رخ نداده است ربطی هم به این دولت و آن دولت ندارد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر علت روند افزایشی خودکشی در بین جامعه فرهیخته پزشکی، گفت: علت کاملاً مشخص است. قوانین، برخورد و انتظارات از نیروهای در حال تحصیل، انترن ها، پزشکان عمومی در حال طرح و رزیدنت‌ها مربوط به چهاردهه قبل است در حالی که شرایط چهار دهه است که عوض شده است یعنی ما رزیدنت را با شرایط ۲۰ سال قبل مدیریت کنیم و همان انتظارات را داریم از طرفی قوانین را سخت‌تر و پرداختی‌ها را هم کم کردیم.

رئیس زاده افزود: در اواخر سال گذشته به رئیس مجلس شورای اسلامی عرض کردم، بنده اواخر سال ۸۲ که رزیدنت جراحی بودم کمک هزینه‌ای که دریافت می‌کردم معادل ۳۰ میلیون تومان الان بود. الان با این افزایش که ارزشمند هم است دریافتی رزیدنت‌ها را که دوستان وزارتخانه هم پیگیری کردند به ۱۵ میلیون تومان رسید. پرداختی را حداقل یک دوم کردیم، فشار کار قطعاً بیشتر است چون ظرفیت رزیدنتی ما خیلی گسترش پیدا نکرده است از طرفی تمایل هم کمتر شده ولی بار مراجعات که کمتر نشده است، کار زیادتر شده، انتظارات بیشتر، پرداختی‌ها کمتر و قوانین را سخت‌تر کردیم.

وی گفت: ما می‌خواهیم رزیدنت سال ۱۴۰۳ را همانند رزیدنت سال ۷۰ و ۸۰ داشته باشیم در حالی که شرایط کار را هم سخت‌تر کرده و قوانین را هم سخت‌تر کرده ایم و انتظاراتمان بالاتر رفته و در عوض پرداختی‌ها را هم کم کرده ایم.

رئیس زاده افزود: در حال حاضر عزم ملی از سوی مجلس، دولت و نهادهای تصمیم گیر کلان برای حل معضل رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی نمی‌بینیم. دلیلش هم این است صحبت‌های دلسوزان و کارشناسان این حوزه نه در وزارت بهداشت، فرهنگستان علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های علمی به خوبی شنیده نمی‌شود.همین چند روز پیش بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگران فرمودند ما در پزشکی و سلامت جزو پیشتازان هستیم پزشکی ما در منطقه نظیر ندارد و در دنیا جزو کشورهای پیشرفته هستیم.

وی با طرح این پرسش که این پیشتازی و برجستگی را در طی چهار دهه چه کسی ایجاد کرد، عنوان کرد: مگر غیر از این است که همین اساتید و رزیدنت‌ها و پزشکان و وزرای سابق و پزشکان ما ایجاد کردند؟ برای تداوم این رشد افتخارآمیز مگر راهی به غیر از ارجاع به نظرات همین متخصصین و کارشناسان داریم؟ وقتی به کرات می‌بینیم هشدارهای ما نه تنها جدی گرفته نمی‌شود بلکه نظرات افراد غیر تخصصی بر نظرات ما غالب می‌شود. وقتی مطالب را با استدلال و منطق بیان می‌کنیم شنیده نمی‌شود حق داریم مشکوک شویم؟

رئیس زاده با بیان اینکه نظرات خلاف بر نظرات و بیانات ما غالب می‌شود، گفت: گاهی این نظرات خلاف از موضع دلسوزی غیر عالمانه است مقداری را هم حق بدهید شک کنیم که نکند جریانی می‌خواهد بازوی توانمند کشور را در حوزه حیات بخش سلامت زمین بزند.

وی در ادامه به بیان مثال ساده ای در همین زمینه اشاره کرد و گفت: ما بالای صد هزار پزشک عمومی در کشور داریم درصد ورود به برخی رشته‌ها را هم قبلاً گفتم در حالی که ۱۰ سال قبل که نصف این تعداد پزشک عمومی داشتیم همین رشته‌ها با همین طرفیت با رقابت شدید صد درصد پُر می‌شد. آیا واقعاً راه حل تأمین نیروی تخصصی که مورد مطالبه درست مردم و مسئولین است تسهیل ورود این صد هزارتا به رشته تخصصی است یا افزایش ظرفیت پزشکی؟ که آن هم در خوش بینانه ترین حالت ۱۲ سال بعد در حوزه سلامت نتیجه خواهد داد.

رئیس زاده با تاکید بر اینکه عزم جدی برای حل این مساله وجود ندارد، عنوان کرد: وضعیت نیروهای طرحی و رزیدنت‌ها تغییری در طی این سال‌ها نکرده است. عزمی هم اگر وجود دارد از مسیر نادرست و غیر کارشناسی است. دو تا بحث وجود دارد؛ ساده سازی پزشکی که به شدت مطرح و به شدت اشتباه راهبردی و غیر قابل جبران است. برخی‌ها معتقدند پزشکی هم همانند بقیه رشته‌ها است مگر چقدر به فلان رشته حقوق می‌دهیم؟ این یعنی ساده انگاری پزشکی. نکته دوم فکر می‌کنیم که با ساده‌ترین راه حل‌ها اگر روی کاغذ قلم ما را بالا و پایین کنیم مشکل حل می‌شود. در یکی از پیچیده‌ترین رشته‌ها ساده‌ترین کار بی زحمت را انتخاب می‌کنیم معلوم است که مشکلات حل نمی‌شود. کتمان کردن مشکلات، کاری را هم حل نمی‌کند با صدای رسا و شفاف اعلام می‌کنم در چهار سال آینده هزار نفر کمبود متخصص بیهوشی در کشور خواهیم داشت. ۵ سال دیگر چگونه مریض را جراحی می‌کنیم؟ اگر عزم جدی وجود داشت که از سال ۹۲ تا الان ورودی رشته بیهوشی باید تغییر می‌کرد اما نکرده است.

وی گفت: بحث من کلان و فراتر از وزارت بهداشت است و مربوط به سلامت مردم است. نیروی طرحی ما در منطقه محروم تا ۱۴ ماه ۱۲ میلیون تومان حقوق می‌گیرد. فوق تخصص گوارش در منطقه طرحی حقوق ۱۲ میلیون تومانی می‌گیرد کارانه هم که نمی‌دهند در سال ۱۴۰۳ این حرف را از فوق تخصص گوارش می شنوم.

رئیس زاده در پایان افزود: نکته اول آنکه اگر حوزه سلامت کشور ما به جایگاه رفیع رسیده است با کمک همه بخش‌های کشور بوده است. نکته دوم و بسیار مهم این است، قطعاً بن بست برای جامعه پزشکی وجود ندارد و راهکار وجود دارد. در دهه ۶۰ با شرایط آن زمان کارهایی انجام شد که نتیجه اش را می‌بینیم معلوم است بن بستی وجود ندارد، ما می‌توانیم در حوزه پزشکی همچنان پیشتاز باشیم آن هم با این شرط که گروهی از مجلس و دولت مشکلات حوزه سلامت را با روش علمی و حقیقی و واقعی و درست، تحلیل و درک کنند. و دیگر اینکه وضعیت نیروهای طرحی و رزیدنت‌ها را از نزدیک ببینند و با استفاده از نظرات صاحبنظران راهکارها را جمع بندی و اجرا کنند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران تاکید کرد: باید امید به آینده رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی را تقویت کنیم، تا شاهد مهاجرت و اقدامات خطرناک پزشکان نباشیم.

کد خبر 6095485 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • سند آمایش سرزمینی ورزش استان ایلام تدوین شده است
  • بیش از ۱۲ هزار پزشک امروز با هم رقابت کردند/ ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری ۱۲ درصد افزایش می یابد
  • ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت
  • وضعیت بحرانی رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ شرایط را سخت‌تر کرده ایم
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری پزشکی/افزایش ۱۲درصدی ظرفیت برای امسال
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم
  • بودجه امسال شورای شهر اراک ۶ هزار میلیارد تومان هدفگذاری شد
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد