Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@10:40:05 GMT

صنایع دستی فیروزه کوبی

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۴۳۷۸۹

صنایع دستی فیروزه کوبی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، فیروزه کوبی یکی از زیرمجموعه های شکیل و نفیس صنایع دستی است که با توجه به جذابیت و رنگ آمیزی خاص و فوق العاده و نیز کاربرد آن در صورت توجه، برنامه ریزی و سرمایه گذاری لازمه پتانسیل بالایی جهت رشد، گسترش و صرفه اقتصادی دارد و نیز عاملی در جهت ایجاد اشتغال و اعتلای صنایع دستی ایران، خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیروزه کوبی چیست

فیروزه کوبی را می توان هنر نشاندن قطعات کوچک سنگ فیروزه به حالت موزاییکی بر روی سطوح فلزی گوناگون (مس، برنج، نقره، برنز، ورشو و ...) خواند. که رفته رفته به جایگاه درخور در صنایع دستی ایران دست خواهد یافت. جایگاهی هم تراز صنایع دستی میناکاری و ...

برای ساخت یک اثر فیروزه کوبی باید از ۳ مرحله مهم و اساسی گذر کرد.

۱) زرگری

۲) فیروزه کوبی

۳) پرداخت کاری

پس از انتخاب فلز موردنظر توسط استادکار، ظرف زیرساخت توسط استاد خم کاری و با یاری از ابزار کار خاص ساخته می شود. باید به نکته مهمی در این مرحله اشاره کرد و آن ضخامت یکسان فلز در تمامی سطوح مورد نظر است. به ویژه قسمت های زاویه دار، ضخامت فلز مورد استفاده در این ارتباط بسته به نوع کار از ۳/۰ میلیمتر تا ۱/۵ سانتیمتر در نوسان است.

قابل ذکر است که زیرساخت به دو روش نکرکاری و رشته کردن آماده می شود (بسته به انتخاب و تشخیص استادکار) به هر جهت پس از آماده سازی زیرساخت و خم کاری های لازمه نوبت به مراحل بعدی (لاک کاری، فیروزه کوبی و ...) می رسد.

مرحله لاک کاری شامل نشاندن لاک بر روی سطح مورد نظر است. برای لاک کاری مخلوط پودر لاک و کالفین (نوعی ماده شیمیایی) را بر اساس نسبت ۶ به ۴ را آماده کرده، طرف مورد نظر را کمی حرارت می دهند و سپس از مخلوط فوق به میزان لازم بر روی سطح کار می ریزند و به وسیله مشعل حرارت داده تا ذوب شود. این عمل چند بار تکرار می شود تا به ضخامت لازم برسد. در کلیه مراحل حرارت دهی باید به میزان دما و زمان دقت فراوان مبذول داشت تا لاک به مشکل برنخورد. در ادامه استاد کار با استفاده از انبر مخصوص و قطعات همسان و یکنواخت فیروزه (حتی المقدور) اقدام به نصب فیروزه ها بر سطح کار می نماید.

(در لاک گرم شده) باید یادآوری نمود که هرچه فاصله سنگ های فیروزه کمتر باشد و لاک کمتری به چشم آید، محصول نهایی شکیل تر و ارزشمندتر خواهد بود. پس از اتمام مرحله نصب استاد بازدید نهایی را انجام می دهد و تمام قسمت های لاک و فیروزه مورد بازبینی قرار می گیرد تا اشکالات احتمالی آن برطرف شود.

در مرحله ماقبل نهایی باید به وسیله صفحه ساب مخصوص سطح کار را ساب زد تا به سطحی صاف، یکنواخت و صیقلی دست یافت. (ضمنا یادآوری می شود عمل ساب باید حتما همراه با آب گیری دستگاه ساب انجام شود، تا هم از پراکندگی خرده سنگ ها جلوگیری شود و هم از داغ شدن صفحه ساب و فیروزه جلوگیری شود) پس از آن به وسیله کاغذ سمباده نرم سطح کار پولیش می شود تا کار کاملا صیقلی و نرم شود.

مرحله نهایی

پلی استر کاری مرحله نهایی می باشد که می بایست یک لایه یکنواخت پلی استر را بر سطح کار پوشاند تا به مثابه لایه ای محافظ عمل نماید و فیروزه را از هرگونه آسیب و خط و خش در امان بدارد.

محصول نهایی یک اثر هنری و زیبا و ارزشمند خواهد بود که دیدگان هر بیننده ای را می رباید. ما در هفت گردون خیال این چشم انداز زیبا را برای دوست داران و طالبان این هنر-صنعت ارزشمند فراهم ساخته ایم. چشم اندازی رنگارنگ چون آسمان آبی در صنایع دستی میناکاری، سبزی پرشکوه سبزه زاران در فیروزه کوبی و ... صنایع دستی ایران منظومه ای زیبا، چشم نواز و جذاب است که روح آدمی را سیراب می سازد. هفت گردون خیال آینه ای است رو به این چشم اندازهای زیبا که در آن انعکاس رنگ و طرح و نقش را به زیبایی به تصویر می کشد.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4768084

منبع: مهر

کلیدواژه: صنایع دستی فیروزه کوبی نمایشگاه صنایع دستی همراه اول گروه خودروسازی سایپا تورگردشگری گردشگری اپلیکیشن پات جاذبه گردشگری اپلیکیشن آپ ایران کیش دکوراسیون منزل پیش فروش خودرو علی بابا سازمان مدیریت صنعتی فروشگاه اینترنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۳۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد مستند تصویری از روایت ساخت پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز ساخته شود.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت در بازدید از پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز گفت: هر حرمی از اهل‌بیت(ع) موزه، عرض ارادت هنرمندان صنایع‌دستی است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: استاد هنرمند این اثر ارزشمند تمام تجلیات و این عرض ارادتی که طی قرن‌ها می‌توان برای یک حرم مطهر متصور شد را مینیاتوری کرده‌ است.

وی افزود: این اثر ارزشمند اضلاع مختلف و ساحت‌های مختلفی دارد که می‌توان به ساحت هنر، معرفت، ارادت، پشتکار و تلاش و استمرار و آموزش اشاره کرد.

جلالی با بیان اینکه تجمیع همه هنرها نشان از پیوند بین نسلی است و نشان از حفظ و نگهداری هنری ایرانی است، افزود: همیشه در طول تاریخ ایرانیان هنر را با عشق و ارادت نگه‌داشته‌اند و ما باید بتوانیم روایت رنجی که پشت این گنج بوده را نمایش دهیم و این وظیفه و مسئولیت ماست.

معاون وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد: یک مستند تصویری از روایتی که استاد این اثر ارزشمند در حوزه‌های مختلف دارد، ساخته شود و در معرض دید عموم گذاشته شود، چراکه اثر تجلی هنر اسلامی است.

به گزارش ایسنا، پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز در مقیاس یک پانزده و یکی از آثار ارزشمند هنرمند استاد حیدریان است که ساخت آن به مدت ۱۱ سال به طول انجامیده است.

وزن این بنا سه تن است هنرهای به‌کاررفته در این اثر شامل ۲۵ حرفه هنری ازجمله مقرنس‌کاری، گچ‌بری، نجاری، جوشکاری، ریخته‌گری، قالب‌سازی، قلم‌زنی، آینه‌کاری، آجر تراشی، میناکاری، نورپردازی، معماری، خطاطی ثلث و کوفی، گره چینی، طراحی و راه‌اندازی سیستم‌های صوتی، حجاری، سنگ‌تراشی، طراحی اسلیمی و... است،ا بعاد این بنا عبارتند از عرض دو هزار میلی‌متر، طول سه هزار و دویست میلی‌متر و ارتفاع دو هزار و هفتصدمیلی متر است که بیش از ۱۲۴ هزار قطعه شامل ۲۴۰ عدد لامپ، سنگ سنندج، سنگ مرمر، کاشی هفت رنگ، نقره خالص، چوب ساج و طلای ۲۴ عیار در آن به کار رفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • برگزاری دوره آموزش تخصصی سفال و سرامیک در استان سمنان