Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@01:18:11 GMT

پیشرفته‌ترین شهر جهان چه مشکلاتی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۴۴۷۹۴

پیشرفته‌ترین شهر جهان چه مشکلاتی دارد؟

کلانشهر توکیو، شهری با بیش‌ترین میزان پیشرفت، پایداری و ثبات که اغلب به‌عنوان شهری دارای کمال رشد و بلوغ از آن یاد می‌شود، علی‌رغم موفقیت در زمینه نوسازی و بهسازی شهری دارای مشکلاتی اساسی است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، توکیو شهری است که در هر زمینه‌ای به نهایت رشد و پیشرفت رسیده، به‌طوری‌که گفته می‌شود درجه کمال در آن به حدی بالا رفته که دیگر جایی برای رشد بیشتر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در توکیو، میزان جرم و جنایت و بیکاری در حد صفر، خشونت در خیابان‌ها بسیار کم، نابرابری‌های درآمدی پایین، نرخ رشد جمعیت ثابت، اقتصاد پایدار و مدیریت ترافیک شهری قوی است. علاوه بر این عمده جمعیت این شهر در مراکز آن متمرکز شده‌اند.

هرچند این مسأله منجر به متروکه شدن نواحی حاشیه‌ای و روستایی آن شده است ولی دسترسی به مسکن مقرون‌به‌صرفه در مراکز شهر را امکان‌پذیر می‌کند که با توجه به هزینه بالای املاک و مستغلات در کشور ژاپن، مزیت چشمگیری به حساب می‌آید.

مزایا و معایب مسکن موجود در مراکز شهری

وجود این مزیت برای توکیو تنها به دلیل ساخت و سازهای نوساز و مدرن نیست چراکه در سراسر کشور ژاپن ارزش بناها به زمینی که در آن قرار دارند برمی‌گردد و قیمت زمین بسیار بیشتر از ساختمان‌هایی است که روی آن بنا شده است، به همین دلیل در این کشور حتی کوچک‌ترین خانه‌ها نیز بسیار گران‌قیمت هستند. با این حال مهاجرت ساکنان توکیو از اطراف به مرکز، این شهر را با کاهش چشمگیر قیمت املاک و هزینه‌های ساخت و ساز مواجه ساخته است.

علاوه بر این بیشتر مشکلات اجتماعی از مراکز شهری به حاشیه شهرها منتقل شده است و پروژه‌های ساخت و ساز مسکن در این نواحی متوقف شده و تقریبا از یاد رفته‌ است. این امر توکیو را به مرحله‌ای رسانده است که در زمینه نوسازی و بهسازی‌های شهری نگرانی کمتری نسبت به سایر پایتخت‌های توسعه‌یافته دنیا هم‌چون لندن و نیویورک داشته باشد.

با این حال هنوز هم ساکنان تعدادی از خانه‌های ویلایی مستقل که مسلما افراد ثروتمندتری نسبت به آپارتمان‌نشینان هستند، حاضر به تخلیه و فروش منازل خود نیستند. این امر توسعه‌دهندگان املاک را با مشکلات فراوانی مواجه می‌سازد چراکه تعداد این خانه‌ها اندک است و خرید پراکنده آن‌ها به هیچ‌وجه امکان‌پذیر نیست. بنابراین امکان خریداری و تخریب این بناها به منظور ساخت و سازهای جدید وجود ندارد. از سوی دیگر زمین‌های بلااستفاده‌ای نیز وجود دارد که هویت صاحبان آن‌ها نامشخص مانده است و اطلاعاتی درباره آن‌ها در دسترس نیست؛ حال آن‌که پیاده‌سازی پروژه‌های توسعه عظیم و گسترده‌ای هم‌چون "روپونگی هیلز" نیازمند زمین‌های گسترده و یکدست است.

به منظور جلوگیری از مهاجرت خانواده‌های جوان از مراکز شهرها به دلیل کمبود امکانات، هنوز هم نوسازی‌ها و بهسازی‌های اندکی در این مناطق انجام می ‌شود. البته مشکل عمده‌ اجتماعی موجود در خیابان‌های توکیو این است هیچ‌ کودکی در این شهر دیده نمی‌شود که در حال بازی یا تفریح باشد و تمام مدارس موجود در بخشی از مناطق مرکزی که به املاک تجاری و اداری اختصاص یافته است تعطیل شده‌ است. از سوی دیگر بسیاری از سالخوردگان به تنهایی در منازل خود جان می‌دهند و جسد آن‌ها تا پیش از پوسیدگی و ایجاد بوی ناخوشایند پیدا نمی‌شود.

نقاط قوت و ضعف سیستم‌های حمل و نقلی

سیستم حمل و نقلی توکیو با وجود ده‌ها خط مترو خصوصی و خطوط ریلی عمومی که تقریباً در سراسر این کلانشهر خدمات بی‌عیب و نقص ارائه می‌دهد، بسیار پیشرفته و سرآمد جهان است.

این سیستم یکی از پیشرفته‌ترین و کارآمدترین سیستم‌های حمل و نقل عمومی یکپارچه در جهان است که با وجود پوشش ۶۷ درصدی حمل و نقل در شهر، می‌تواند پاسخگوی تمامی چالش‌های خاص اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی آن باشد. چنانچه آمار دیگر روش‌های مناسب جابجایی یعنی دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی را نیز به این سیستم اضافه کنیم، حمل و نقل عمومی و فاقد کربن توکیو، ۸۴ درصد از کل جابجایی‌ها را پوشش می‌دهد.

جالب اینجاست که در این شهر هیچ سیستم اشتراک‌گذاری دوچرخه‌ای احداث نشده است چرا که اکثر ساکنان آن دارای دوچرخه‌های شخصی خود هستند که می‌توانند آن‌ها را در فاصله‌های میان اتومبیل‌ها پارک کنند. این عمل کمک مؤثری در رفع مشکل حمل و نقلی عمومی برای تردد میان مبدأ و مقصد، موسوم به "لست مایل" به حساب می‌آید که بسیاری از شهرهای سراسر جهان را درگیر کرده‌ است. لست مایل (آخرین مایل) اصطلاحی در مدیریت زنجیره تأمین و برنامه‌ریزی حمل و نقل شهری در شبکه‌های توزیع است که برای توصیف جابجایی مردم و کالاها از یک قطب حمل و نقل به مقصد نهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دوچرخه‌سواری به‌عنوان یکی از بهترین راهکارهای ارائه شده برای رفع این مشکل معرفی شده است. با این حال این شیوه حمل و نقل چندان در توکیو تشویق و حمایت نمی‌شود و مسیرهای مشخص شده برای دوچرخه‌سواری همواره مورد استفاده وسایل نقلیه تحویل فوری بار قرار دارد. البته با توجه به نبود فضای پارک اتومبیل در کناره‌های خیابان‌های سراسر ژاپن و ممنوعیت این کار، دوچرخه‌ها می‌توانند گزینه جابجایی بسیار مناسب‌تری برای شهرهایی هم‌چون توکیو به حساب آیند.

در هر صورت سیستم حمل و نقل توکیو بسیار گسترده و کارآمد است ولی علی‌رغم شگفتی‌های این سیستم، توکیو همواره با دشواری تردد خصوصا در ساعات شلوغی مواجه است. این شهر همچنین به دنبال ارتقای فرهنگی کاری خود است؛ بسیاری از ساکنان این شهر روزانه چهار تا پنج ساعت خود را در مسیر بین منزل و محل کار به سر می‌برند که این امر برای چنین شهر پیشرفته‌ای قابل قبول نیست. علاوه بر این با وجود بیش از نیم قرن قدمت برای اصطلاحاتی هم‌چون ساعات کاری منعطف و امکان کار در خانه، هنوز هم کارفرمایان اندکی در  ژاپن از این شیوه‌ها استفاده می‌کنند.

توکیو نیز مانند هر شهر دیگری در جهان مقصد مسافران خارجی است و با سایر شهرهای ژاپن و سراسر دنیا ارتباط دارد. برخلاف تلاش‌های برنامه‌ریزان شهری و سیاستمداران، این نیروهای خارجی در شرایط پایدار محدود این شهر چندان قابل کنترل نیستند و جریان متلاطم تغییرات منطقه‌ای و جهانی ایده‌ها، کالاها و انسان‌ها، همچنین هزینه‌های محاسبه نشده انسانی و زیست محیطی وارده بر این تعادل که به عقیده بسیاری گذرا و موقتی است، همواره نامشخص و در معرض تغییر است.

کد خبر 396266

منبع: ایمنا

کلیدواژه: توکیو ژاپن شهر کلانشهر نوسازی و بهسازی پایداری حمل و نقل حمل و نقل عمومي دوچرخه دوچرخه سواری جرم و جنایت روستا شهرنشینی اقتصاد پایدار رشد جمعیت مسکن شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۴۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است

ایتنا - جینا ریموندو، وزیر بازرگانی، روز یکشنبه آخرین پیشرفت ریزتراشه هواوی را کم اهمیت دانست و استدلال کرد که ایالات متحده در فناوری حیاتی بسیار جلوتر از چین است.
جینا ریموندو، وزیر بازرگانی، روز یکشنبه آخرین پیشرفت ریزتراشه هواوی را کم اهمیت دانست و بیان کرد که ایالات متحده در فناوری حیاتی بسیار جلوتر از چین است.

این نظرات که در «60 دقیقه CBS News» منتشر شد، با موضع او در مورد اینکه محدودیت‌های دولت بایدن برای فروش تراشه به چین کار می‌کند، با وجود یک تراشه پیشرفته ساخت چین که سال گذشته در گوشی هواوی ظاهر شد، همخوانی دارد.

ریموندو در این مصاحبه که یکشنبه عصر در ایالات متحده پخش شد، گفت: « این تراشه سال‌ها از آنچه ما در ایالات متحده داریم عقب است. ما پیشرفته ترین نیمه‌هادی‌ها را در جهان داریم. چین ندارد»

هواوی در لیست سیاه ایالات متحده، گوشی هوشمند میت 60 پرو را در ماه آگوست عرضه کرد که دارای تراشه‌ای با قابلیت 5G بود - شاهکاری که تصور می‌شود با یک سری کنترل‌های صادراتی ایالات متحده در اواخر سال 2022 دشوار شده است.

 

به گفته یک مقام ارشد وزارت بازرگانی، شریک ساخت تراشه هواوی، SMIC ، با ارائه یک تراشه پیشرفته به سازنده تلفن چینی قوانین ایالات متحده را نقض کرده است. از زمان عرضه  Mate 60 Pro، ایالات متحده محدودیت‌های بیشتری را برای فروش فناوری نیمه‌رساناهای پیشرفته به چین تشدید کرده است.

مقامات چینی بارها این سیاست‌ها را محکوم کرده‌اند که برای هر شرکتی در سرتاسر جهان برای فروش محصولاتی با فناوری تراشه‌های پیشرفته طراحی شده توسط ایالات متحده به کشورهایی که به‌عنوان مخالف شناخته می‌شوند، نیاز به مجوز دارد.

بسیاری از شرکت‌های تراشه‌های آمریکایی که عمدتاً برای تجارت به چین متکی هستند، در مورد از دست دادن دسترسی به بازار نیز ابراز نگرانی کرده‌اند.

ریموندو گفت: «ما می‌خواهیم با چین بر سر اکثر کالاها و خدمات تجارت کنیم. اما در مورد فناوری‌هایی که بر امنیت ملی ما تأثیر می گذارد، خیر.»

 
رقابت جهانی تراشه‌ها پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 افزایش یافت و ایالات متحده و متحدانش مانند هلند و ژاپن را وادار کرد تا کنترل‌های صادرات فناوری پیشرفته را تشدید کنند. روسیه نیز از طریق کشورهای واسطه مانند چین به فناوری پیشرفته غربی دست یافته است. ریموندو گفت: «کنترل‌های صادراتی ما به توانایی روسیه برای هدایت جنگ آسیب رسانده و آن را سخت‌تر کرده است». او افزود که روسیه منابع جایگزینی برای چیپست‌ها پیدا کرده است.

وزارت بازرگانی همچنین بر تخصیص تقریباً 53 میلیارد دلار جهت قانون تراشه دولت بایدن نظارت داشته است که هدف آن ایجاد صنعت نیمه‌هادی داخلی ایالات متحده و تضعیف رقبایی مانند چین است. در هفته‌های اخیر، میلیاردها کمک بلاعوض و وام برای شرکت‌های سازنده تراشه‌های تایوان، شرکت تولید نیمه‌رسانا، سامسونگ الکترونیک و فناوری میکرون که همگی در حال افزایش ظرفیت تولید در ایالات متحده هستند، در نظر گرفته شده است.

دیگر خبرها

  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • کمترین پیشرفت را تا کنون در طرح نهضت ملی مسکن لرستان داشته‌ایم
  • دفاع از مردم حق و وظیفه شوراها است
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • آشنایی با برترین سازندگان جرثقیل سقفی در جهان
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • توافق آلمان و فرانسه روی پروژه مشترک تسلیحاتی پیشرفته
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن