Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، محمدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین امروز در کنفرانس تخصصی یک کمربند یک راه اظهار داشت: تا کنون در دنیا ۱۸ هزار پروژه مطالعاتی درباره این ابرپروژه چین انجام شده اما در ایران چندان مورد توجه واقع نشده است؛ نبود یک مظالعه تمام ایرانی در خصوص چین و پروژه یک کمربند یک راه سبب شده تا منابع مطالعاتی در این خصوص به زبان فارسی کم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ایران جایگاه خود در پروژه یک کمربند یک راه را تعریف نکرده افزود: چینی ها متأسفانه حتی در حوزه نفوذ ایران در خاورمیانه هم به ما اهمیت نمی دهند و تنها درجه اهمیت ایران برای چینی ها، دسترسی به آبهای آزاد در جنوب کشورمان است. سال گذشته که روحانی به چین سفر کرده بود، در دیدار با شی جین پینگ رئیس جمهور این کشور از وضعیت ایران در منطقه و جهان اظهار نظر کرد در حالی که رئیس جمهور چین گفت من کاری به مسائل سیاسی بین المللی ندارم و تنها می خواهم درباره روابط تجاری و اقتصادی ایران و چین صحبت کنم.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین ادامه داد: پروژه یک کمربند یک راه از سال ۱۹۹۶ از نظر تئوری در سیاست ها و برنامه ریزی آینده نگرانه چینی ها وارد شد همین آینده نگری آنهاست که سبب شده تا رشد تکنولوژیکی این کشور بسیار بالا باشد و چین ۲۰۲۰ حتی با چین ۲۰۱۵ هم بسیار متفاوت باشد. به عنوان مثال فرودگاه جدید چکن که اخیرا به بهره برداری رسید، امکان تردد ۱۲۰ میلیون نفر را فراهم کرده است.

وی تصریح کرد: چین در حال حاضر ۲۵ هزار کیلومتر خطوط ریلی پرسرعت برای تردد قطارهای با سرعت بالای ۳۰۰ کیلومتر دارد در حالی که مجموع خطوط ریلی پرسرعت در تمام دنیا به ۱۳ هزار کیلومتر نمی رسد به عبارت دیگر، چین دو برابر کل دنیا قطار پرسرعت بالای ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت راه اندازی کرده است.

حریری با تأکید بر اینکه چینی ها پروژه یک کمربند یک راه را تعریف کرده اند تا بتوانند در دنیا به یک ابرقدرت تبدیل شوند، گفت: فعلا ایران در شرایطی قرار ندارد که چینی ها ما را جزئی از این پروژه بدانند از همین روست که همچنان عضو ناظر در سازمان همکاری های شانگهای هستیم ولی افغانستان و هند توانسته اند به عضو دائم این سازمان تبدیل شوند.

به گفته این فعال بازرگانی ایران و چین، چینی ها در سال ۱۹۹۹ چابهار را برای سرمایه گذاری انتخاب کردند اما شرایطی داشتند از جمله اینکه حاکمیت بندر را در اختیار بگیرند، ولی مقامات ایران حاضر به پذیرش آن نشدند در حالی که پاکستانی ها حاضر به واگذاری حاکمیت بندر گوادر به چینی ها شدند و آنها این بندر را برای سرمایه گذاری برگزیدند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اتاق بازرگانی اتاق مشترک ایران و چین طرح یک کمربند یک جاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۹۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بریکس برای تحرک کشور‌های عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد

به گزارش جام جم آنلاین، علی باقری در این دیدار گفت، بریکس نشان داد دارای ابتکار عمل برای نقش آفرینی‌ها در صحنه و تحرک کشور‌های عضو در چارچوب چند جانبه گرایی است.

طرف چینی نیز در این دیدار، ضمن محکومیت مجدد حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق، گفت، از اقدامات ایران در دفاع از حقوق مردم فلسطین تشکر می‌کنیم و اقدامات ایران در منطقه را شایسته می‌دانیم. این مقام ارشد چینی افزود، پکن بر این باور است که ایران همواره در خاورمیانه شریک راهبردی است.

در ادامه طرفین به بحث و بررسی موضوعات مورد علاقه طرفین پرداختند.

 

دیگر خبرها

  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس
  • اختصاص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل کمربند ایلخچی
  • عدم توجه به جلو بازهم حادثه آفرید
  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​
  • بریکس برای تحرک کشور‌های عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • حمله تروریستی به المپیک خنثی شد
  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟