Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه بسیاری از مشکلات کشور ناشی از جنبش دانشجویی بوده است، گفت: همین الان اگر دانشجویان را آزاد بگذارید یک جنگ ۷۲ ملت در آنجا به وجود می‌آید.

 احمد زیدآبادی فعال سیاسی اصلاح‌طلب شامگاه امروز (یکشنبه) در نشست نگاهی به جنبش دانشجویی ایران که به همت حزب اراده ملت برگزار شد، اظهار داشت: از سال ۶۲ تا ۷۱ در دانشگاه تهران بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۶۲ وضعیت روشن بود؛ سه دسته در دانشگاه فعالیت می‌کردند، نخست افرادی که بنا داشتند درس بخوانند و فارغ التحصیل شوند سپس کسانی که افکار هیئت حاکم را نمایندگی می کردند و سوم دانشجویانی که فارغ از فضای سنگین به دنبال فعالیت بودند.

وی ادامه داد: اتفاقی که در دوم خرداد افتاد سبب شد، چهارچوب انجمن‌ها به هم بخورد و به سمت دگردیسی برود یعنی آزادی، حقوق‌بشر و غیره وارد انجمن‌ها شد.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب خود را عضو گروهی از دانشجویان اعلام کرد که می خواستند فارغ از این فضای سنگین حاکم بر دانشگاه فعالیت کنند.

زیدآبادی به شکل گیری مجمع روحانیون مبارز و انشعاب از جامعه روحانیت مبارز اشاره کرد و این موضوع را عامل ایجاد فضا برای افراد متفاوت ارزیابی کرد و ادامه داد: در دوران دولت سازندگی، فضا به نفع چپ اسلامی چرخید و جریان چپ غالب با دیگر گروه ها اصطکاک هایی پیدا کرد.

وی به تلاش های دولت سازندگی برای حمایت از نگاه های متفاوت اشاره کرد و گفت: در دولت سازندگی، اقداماتی شد اما در نهایت خروجی آن علیه هاشمی رفسنجانی شد.

زیدآبادی معتقد است در دوران اصلاحات، انجمن های اسلامی دانشجویان دچار دگردیسی شدند و مسایلی مثل حقوق بشر و حقوق زنان هم به شعارهای آنها اضافه شد.

وی با تعریف دانشجو به عنوان کسی که علت حضورش در دانشگاه، تحصیل است، افزود: چرا دانشجویان باید لوکوموتیو حرکت های مردمی باشند؟ فکر می‌کنم باید انتظارمان را از آنها پایین بیاوریم. در دوره‌های مختلف هم، دانشجویان معمولاً از بیرون تغذیه می شدند.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه برخی مشکلات در کشور ریشه در جنبش‌دانشجویی داشته گفت: به نظرم بحث‌های اولیه باید اینجا صورت بگیرد؛ نخست اینکه صلاحیت دانشگاه اساسا چیست. اصل فعالیت جنبش دانشجویی به دلیل انسدادهای سیاسی بود چرا که در جوامع باز نحله‌های سیاسی و احزاب حضور دارند و فعالیت می کنن

زیدآبادی با بیان این موضوع که خیلی از اقدامات دانشجویی برای کشور مشکل ایجاد کرد، گفت: حدود حرکت دانشجویان باید مشخص باشد زیرا بخشی از مشکلات کشور نتیجه همین اقدامات دانشجویی است که به طور مثال، عده ای رفتند در سن کم، حرکت های مسلحانه راه انداختند.

وی افکار دانشجویان چپ اسلامی را تحت تاثیر افکار سروش عنوان کرد و گفت: افکار دکتر شریعتی و شهید مطهری با فضای فکری پیش از انقلاب همخوانی داشت و طرفدار نداشت و در این دوره، سروش از اقبال دانشجویان به خود استفاده کرد و از آنان ایدیولوژی زدایی کرد.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب نظام فکری ایدیولوژیک را مانع از تلاش دانشجویان برای جستجوی حرفهای جدید دانست و گفت: ایدیولوژیک ها خود را آگاه به همه چیز می دانند و دیگر نیازی به دانستن نمی‌دانند.

وی به گزینش در دانشگاه ها در اوایل انقلاب اشاره کرد و گفت: بعد از فوت امام، هم فضای اختناق و درگیری جناح ها ادامه داشت تا اینکه بعد از ارتحال امام در دوره ای هم، خط امامی ها پیروز شدند.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه دانشگاه انعکاسی از فضای موجود در جامعه است، گفت: ما روی این مسئله اجماع نکرده‌ایم که چه چیزی جنبش دانشجویی است بنابراین هرکسی از نگاه خود به جنبش دانشجویی نگاه می‌کنند.

وی تاکید کرد: همین الان اگر دانشجویان را آزاد بگذارید یک جنگ ۷۲ ملت در آنجا به وجود می‌آید. نباید دانشگاه به گونه‌ای باشد که تنها چیزی که رعایت نشود درس خواندن باشد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه در حال حاضر سرخوردگی، بی روحیه بودن و عدم قدرت در دانشگاه‌ها وجود دارد، گفت: امروز دانشجویان علاقه‌ای به فعالیت سیاسی نشان نمی‌دهند.

زید آبادی تاکید کرد: گسترش دانشگاه‌ها و افزایش ۲۰ برابری دانشجویان که در سیستم ما که به عنوان دستاورد از آن یاد می‌شود فاجعه آمیز شده است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دانشجویان احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۹۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان پاریسی هم به جمع معترضان علیه اسرائیل اضافه شدند

بعد از گسترده شدن دامنه اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های سراسر آمریکا علیه جنایات اسرائیل در فلسطین، حالا این مساله به خارج از ایالات متحده و دانشگاه‌های اروپایی هم رسیده است.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، از روز پنجشنبه ده‌ها دانشجوی دانشگاه معتبر ساینس پرو در پاریس، با برگزاری تجمع اعتراض خود نسبت به جنگ اسرائیل در نوار غزه را ابراز داشتند. آنها با بستن ورودی‌های این دانشگاه، خواستار محکومیت اقدامات اسرائیل در نوار غزه از سوی مسئولان دانشگاه شدند.

دانشجویان با سردادن شعارهایی در حمایت از فلسطینی‌ها، پرچم‌های فلسطین را در پنجره‌ها و بالای ورودی ساختمان به نمایش گذاشتند. چندین نفر از این دانشجویان نیز برای ابراز همبستگی با مردم فلسطین، روسری سیاه و سفید کفیه را بر سر داشتند. کمیته فلسطین در دانشگاه ساینس پرو، سازمان‌دهی این تظاهرات و اقدامات اعتراضی را بر عهده داشت. گفته می‌شود دانشجویان معترض نزدیک به ۱۰ چادر در اطراف این دانشگاه بر پا کرده‌اند.

هشام، دانشجوی ۲۲ ساله مقطع کارشناسی ارشد رشته مطالعات حقوق بشر در دانشگاه ساینس پرو، در این باره گفت: «وقتی می‌بینیم در دانشگاه‌های مختلف ایالات متحده چه اتفاقی می‌افتد، واقعا امیدواریم که اینجا در فرانسه هم شاهد چنین اتفاقاتی باشیم. دنیای آکادمیک باید به نقش خود در این زمینه به خوبی عمل کند».  زوئی ۲۰ ساله، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی این دانشگاه نیز گفت: « ما امیدواریم که این اعتراضات به همه دانشگاه‌ها و فراتر از آن گسترش یابد. ما تا پایان نسل کشی در غزه تسلیم نخواهیم شد».

در همین حال، کمیته برگزار کننده این اعتراضات پنجشنبه شب با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با ورود نیروهای امنیتی و پلیس، فعالان دانشجویی به بیرون از محوطه دانشگاه برده شدند. گفته می‌شود حدود ۱۰۰ افسر پلیس نیز در خارج از محوطه منتظر دانشجویان معترض بودند. بنا به اعلام این گروه، مدیریت ساینس پرو سرسختانه از شرکت در گفتگوی واقعی امتناع می‌کند.

در این میان، اتحادیه دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که تصمیم مقامات دانشگاه برای فراخوانی پلیس، اقدامی تکان‌دهنده و عمیقا نگران کننده بوده و نشان دهنده‌ی چرخش اقتدارگرایانه مسئولان دانشگاه به حساب می‌آید. اینس فونتنل، یکی از اعضای اتحادیه دانشجویی، در این باره گفت: مدیریت دانشگاه با تصمیم به اعزام پلیس، از خط قرمز عبور کرده است. حالا نوبت مدیران است که باید برای بازگرداندن فضای اعتماد گام بردارند. با این حال،  الونور اشمیت، سخنگوی این اتحادیه گفت که دانشجویان با وجود سرکوب از سوی نیروهای پلیس، به حرکت اعتراضی خود ادامه خواهند داد. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی
  • اعلام همبستگی دانشجویان ترکیه با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • دانشجویان پاریسی هم به جمع معترضان علیه اسرائیل اضافه شدند
  • گسترش اعتراضات دانشجویی در پایتخت آمریکا
  • خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان
  • جنبش دانشجویی ۷ اکتبر
  • فراخوان ثبت‌نام دانشجویی طرح «حامیم» در لرستان
  • برگزاری اردوگاه حمایت از غزه در دانشگاه سیدنی استرالیا + تصاویر
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟