Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@14:39:53 GMT

توصیه‌های تغذیه‌ای برای کاهش سردرد‌های میگرنی

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۰۹۷۱

توصیه‌های تغذیه‌ای برای کاهش سردرد‌های میگرنی

 تحقیقات نشان می‌دهد که ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی می‌تواند تجربه سردرد‌های میگرنی را کاهش دهد. تغییر در رژیم غذایی همچنین فرکانس این درد‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

میگرن یک سردرد شدید است که معمولا در یک طرف سر شروع می‌شود و همراه با حالت تهوع و حساسیت به نور خود را نشان می‌دهد. این علائم به خاطر تغییرات موقت در هدایت عصبی داخل مغز است و باعث می‌شود التهاب در سلول‌های عصبی ایجاد درد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
درد‌های میگرنی اغلب چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد.

اگر یکی از دو والدین شما به میگرن مبتلا باشند، شما نیز تا ۹۰ درصد احتمال دارد این درد را تجربه کنید. زنان سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می‌شوند و آنهم به خاطر نوسانات هورمونی. مصرف غذا‌های حاوی سدیم بالا و همچنین غذا‌های با مواد افزودنی از قبیل: مونو سدیم گلوتامات و یا شیرین کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام می‌تواند منجر به ظهور میگرن شود.

عوامل خطر دیگر عبارتند از: فشار روحی و استرس، مصرف الکل، تغییرات آب و هوا، تغییر در عادات خواب، دارو‌های خاص.

پیشنهاد‌های تغذیه‌ای

توجه به رژیم غذایی یکی از بهترین روش‌ها برای دفاع از حملات میگرن است. غذا‌های طبیعی و فاقد نگه دارنده و طعم دهنده شروع خوبی برای پیشگیری است. خوراکی‌های نارنجی رنگ مانند کدو و هویج، و سبزیجات تیره رنگ مانند اسفناج بعلاوه سیب زمینی شیرین، برنج قهوه ای، میوه‌های خشک یا پخته شده، گیلاس، زغال اخته، و شیرین کننده‌های طبیعی مانند شربت افرا و عصاره وانیل منابع خوب تغذیه‌ای هستند.

غذا‌های تحریک کننده

پرهیز از برخی مواد غذایی تحریک کننده، می‌تواند از حملات میگرن پیشگیری کند و یا فرکانس میگرن را کاهش دهد. مکمل‌های غذایی یا غذا‌های فرآوری شده به طور گسترده‌ای آغاز گر حملات میگرن هستند. تخم مرغ، گوجه فرنگی، پیاز، محصولات لبنی، گندم، میوه‌های خانواده مرکبات، نیتریت موجود در غذاها، الکل، کافئین، آسپارتام، شکلات، پنیر و آجیل از مواد غذایی محرک دیگر هستند.

رژیم غذایی کتوژنیک همراه با کربوهیدرات کم و پروتئین زیاد برای از بین بردن درد‌های ناشی از برخی اختلالات عصبی مفید است و می‌تواند یک راه تسکین برای درد‌های میگرنی باشد.

اما اگر شما به دنبال تسکین فوری درد‌های میگرنی هستید، استفاده از دارو‌های ضد درد و استراحت در اتاق کم نور توصیه می‌شود.

شما همچنین می‌توانید برای از بین بردن حالت تهوع و سرگیجه آب زیاد بنوشید. خوردن کراکر خشک یا سایر غذا‌های کم بود نیز می‌تواند مفید باشد. اگر درد همچنان ادامه دارد باید با پزشک تان در مورد تجویز دارو‌های کمک کننده به کاهش درد مشورت کنید.     منبع:آوای سلامت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رژیم غذایی سردرد میگرنی درمان سردرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۰۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

افزودن مواد غذایی زیر به برنامه غذایی روزانه، با دارا بودن پروتئین، فیبر، چربی‌های سالم و سایر مواد مغذی، به کاهش چربی احشایی کمک می‌کند:

۱) گوشت گاو بدون چربی

گوشت گاو بدون چربی یک گزینه مناسب و پروتئینی است که برای زمان طولانی سیر نگه‌تان می‌دارد و به کاهش چربی شکمی کمک می‌کند. پروتئین احساس سیری بعد از غذا را افزایش می‌دهد، به حفظ عضلات کمک می‌کند و منجر به افزایش متابولیسم می‌شود. هم‌چنین پروتئین اثر حرارتی بالایی دارد، به این معنی که کالری بیشتری را در طول هضم می‌سوزاند.

۲) جو دوسر

جو دوسر سرشار از فیبر بتا گلوکان و کربوهیدرات‌های پیچیده است که انرژی پایداری را برای بدن فراهم کرده و به کنترل گرسنگی کمک می‌کند. مصرف جو دوسر، سطح قند خون را تثبیت می‌کند و احتمال پرخوری یا هوس قند را در ساعات بعد از غذا کاهش می‌دهند. بر اساس مطالعات، بتا گلوکان موجود در جو دوسر علاوه بر تقویت سلامت روده، می‌تواند به افزایش سیری، هضم آسان و کاهش چاقی شکمی کمک کند.

۳) لیمو

مصرف لیمو به‌تن‌هایی شاید چندان رضایت‌بخش نباشد، اما استفاده از لیمو در دستور العمل‌های خوراکی و نوشیدنی می‌تواند به کاهش چربی شکم کمک کند. لیمو حاوی پلی فنل‌های قوی است که منجر به جلوگیری از تجمع چربی در ناحیه شکم و چاقی می‌شود. سعی کنید به جای استفاده از سس‌های پرچرب و ناسالم، روی سالاد‌ها و غذاهایتان چند قطره آبِ لیموی تازه بچکانید

۴) ماهی تن

ماهی تن (چه کنسرو شده و چه تازه) به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی سالم، یک غذای مغذی به شمار می‌آید. یک وعده ماهی تن کنسرو شده، ۲۴ گرم پروتئین و تنها ۱۶۸ کالری دارد و حاوی حدود ۹ گرم چربی سالم است. شواهد نشان می‌دهد که مصرف غذا‌های دریایی بدون چربی مانند ماهی تن، به پیشگیری از چاقی کمک می‌کند.

۵) لوبیا سیاه

علاوه بر مصرف پروتئین، دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی برای کاهش چربی شکمی مهم است. در میان حبوبات، لوبیا سیاه یک گزینه ایده‌آل برای این منظور است. در هر نصف فنجان لوبیا سیاه ۸ گرم فیبر و ۸ گرم پروتئین وجود دارد. به طور کل محتوای فیبر موجود در حبوبات برای کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن مفید است.

۶) چای سبز

چای سبز یک نوشیدنی چربی‌سوز است و محتوای کافئین موجود در آن می‌تواند به بهبود متابولیسم و چربی‌سوزی کمک کند. مصرف مداوم چای سبز در کنار یک رژیم غذایی کم‌کالری و ورزش منظم باعث کوچک شدن شکم می‌شود.

۷) تخم مرغ

در حالی که غذا‌هایی مانند گوشت گاو بدون چربی و مرغ انتخاب‌های خوبی برای دریافت پروتئین هستند، تخم مرغ هم می‌تواند گزینه مفید دیگری باشد و در هر وعده غذایی مصرف شود. یک تخم مرغ متوسط، تقریباً دارای ۶ گرم پروتئین و کمتر از ۵ گرم چربی است. زرده تخم مرغ همراه با محتوای پروتئین بالایی که دارد، حاوی مقدار زیادی ماده مغذی به نام کولین است. مکمل کولین به طور بالقوه به کاهش BMI یا شاخص توده بدنی کمک می‌کند و هم‌چنین سطح لپتین موجود در آن، باعث افزایش حس سیری و کاهش تولید هورمون گرسنگی در بدن می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد