Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@22:46:52 GMT

انتقال آب خزر مصرف‌گرایی زاید را تشدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۲۱۸۳

انتقال آب خزر مصرف‌گرایی زاید را تشدید می‌کند

مسعود مولانا یکشنبه شب در نشستی با عنوان توسعه پایدار و نقش سازمان های مردم نهاد در بابل افزود: این که تصور کنیم با انتقال آب خزر به طور کلی مشکل آب شرب و صنعت سمنان برطرف می‌شود یک اشتباه است چرا که  با این کار روند مصرف گرائی را افزایش می‌دهیم .

وی تاکید کرد:  به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست که سرمایه های کلان کشور را در طرح انتقال آب دریای خزر هزینه  کنیم تا مصرف گرایی را در طرحی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان شکست خورده است، افزایش دهیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مولانا اظهار داشت: برای انتقال آب بین حوزه‌ای باید ‌نظر جامعه محلی و مبدا را در تصمیم گیری لحاظ کرد  و این یک قانون جهانی است که سازمان ملل وضع  کرده است. بدون در نظر گرفتن خواسته‌های جامعه محلی یعنی سه استان شمالی اجرای این طرح قابل قبول نیست .

وی با اظهار این که در طرح انتقال آب خزر ۹۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی از بین خواهد رفت و این اقدام برای محیط زیست یک فاجعه است، گفت: در حال حاضر ضرورت دارد احزاب سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا  هشدارهای لازم را در خصوص خطرات انتقال آب خزر اعلام کنند.

این فعال زیس محیطی گفت: اگر احزاب خود را خادم مردم معرفی می‌کنند، در حال حاضر بزرگترین خدمت به مردم  جلوگیری از تغییر اقلیم و حفظ محیط زیست است و فعالان سیاسی مازندران هم اگر برای توسعه پایدار و حل مشکل پسماند و حفظ محیط زیست استان برنامه ای نداشته باشند، نمی توانند خدمتی برای مردم انجام دهند .

 مولانا افزود:  تجربه تاریخی صد سال اخیر نشان داد که جا به جایی قدرت در کشور توسعه پایدار به ارمغان نمی‌آورد بلکه توسعه پایدار باید به یک مطالبه اجتماعی تبدیل شود، چنان که اگر کشورهای اروپایی به پیشرفت رسیدند نتیجه تلاش جامعه مدنی بوده و گرنه با جا به جایی افراد مشکلی حل نخواهد شد و توسعه پایدار شکل نمی‌گیرد .

وی ادامه داد: امروز همه فعالان مدنی و اجتماعی باید فرهنگ استفاده درست از منابع و انرژی را در جامعه نهادینه کنند و اجازه ندهند مصرف گرایی بیش از این در کشور افزایش یابد .

مولانا گفت: اگر ما به دنبال توسعه پایدار هستیم این توسعه باید به صورت هماهنگ در بخش اقتصادی ،اجتماعی ، سیاسی ، محیط زیست و حفظ حقوق برای نسل بعد باشد که در غیر این صورت توسعه پایدار حاصل نمی شود .

وی  افزود: خوشبختانه در حال حاضر سازمان های مردم نهاد یک دوران طلایی را پیش رو دارند چون حرف‌هایی را مطرح می کنند که پذیرش آن برای مردم قابل قبول است و تردیدی نیست  که در ۱۰ سال آینده قدرت نهادهای مدنی در ایران  ۱۰برابر می شود چون طرف مقابل سوختش تمام شد و حرف تازه ای برای گفتن به مردم ندارد .

این نشست به دعوت حزب ملت ایران شاخه بابل در دفتر این حزب برگزار کرد.

برچسب‌ها مولانا مازندران فعال محیط زیست انتقال آب دریای خزر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مولانا مازندران فعال محیط زیست انتقال آب دریای خزر مولانا مازندران فعال محیط زیست انتقال آب دریای خزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۲۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است

به گزارش قدس آنلاین، « محمد علی نیکبخت » در گردهمایی مدیران بازرسی ؛ ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان های ملی و استانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: استفاده از ظرفیت بازرسی و نظارت مردمی گامی مهم به سوی شفافیت و حرکت به سوی بهره وری است.

وزیر جهاد کشاورزی، تولید صادرات محور و عامل فراوانی در داخل کشور را بستر ساز راهبرد « کشاورزی اقتصادی » دانست و اظهارداشت: تحقق این راهبرد به حاکمیت کشاورزی برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار منجر می شود.

نیکبخت با یادآوری اینکه تامین امنیت غذایی پایدار مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی و بنابراین رسالت اصلی وزارت جهاد کشاورزی است گفت: حفظ و تداوم این راهبرد نیازمند هماهنگی و پایش دقیق همه ارکان مدیریت کلان این وزارتخانه است.

وزیر جهاد کشاورزی شرایط اقلیمی و چهار فصل را « موهبت بزرگ سرزمینی » ایران دانست و با تاکید بر اینکه در تولید محصولات اساسی هیچ محدودیتی نداریم تصریح کرد: این ویژگی عامل تعیین کننده در کاهش نوسان تولید و قیمت محصولات در سراسر سال است.

وی به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به « جهش تولید با مشارکت مردم » اشاره کرد و گفت: جهش تولید و تحول در کشاورزی و دست یافتن به اهداف کلان در این حوزه با مشارکت مردم و حضور بخش خصوصی محقق می شود.

نیکبخت افزود: ایران می تواند صادر کننده پایدار برخی محصولات کشاورزی باشد مشروط به اینکه به مردم و تشکل ها فرصت و نقش دهیم و موانع و محدودیت ها را رفع و اجرای سیاست ها تسهیل شود.

نقش آفرینی مردم در افزایش تولیدات کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه برای حفظ منابع پایدار و زیرساخت ها باید به آبخیزداری؛ آبخوان داری و طرح های کوچک زود بازده باید اولویت بدهیم اظهارداشت: اگرچه دانش و مهندسی اجرای طرح ها و زیرساخت ها در کشور بومی شده و توسط کارشناسان داخلی انجام می‌شود اما مشارکت مردم برای اجرا، نگهداری، افزایش بهره وری و جبران عقب ماندگی ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی یکی دیگر از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی را « سرمایه‌گذاری در شیلات » دانست و خاطرنشان کرد : صید و صیادی و آبزی پروری بخصوص پرورش ماهی در قفس با توجه به سواحل طولانی و منابع آبی ویژه پرورش ماهی سردابی و گرمابی بدون نیاز به تغییر کاربری امکان پذیر است.

نیکبخت از تعداد زیاد متقاضیان به عنوان ویژگی و ظرفیت بخش تولیدات گلخانه ای یاد کرد و گفت: گره خوردن تولید با کارآفرینان کشاورز ؛ صنعت کشاورزی را در مسیر رشد و گسترش قرار می دهد.

برداشت کلزا در مناطق گرمسیری در دستور کار است

وزیر جهاد کشاورزی به « برداشت کلزا در مناطق گرمسیری برای نخستین بار » اشاره کرد و افزود: برای حمایت از تولید داخلی ؛ کارخانه ها و وارد کنندگان دانه های روغنی و روغن خام برای ثبت سفارش و واردات به خرید دانه های روغنی تولید داخل ملزم شده اند.

وی اضافه کرد: این شرایط برای واردات برنج و چای هم حاکم است و واردات در صورت خرید محصول کشاورز مجوز دریافت می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • (تصاویر) معجزه معماری در اسلو؛ آپارتمان‌های سازگار با محیط زیست!
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی رقم می‌خورد
  • ۴۳ روستای محروم خراسان رضوی از آب پایدار برخوردار شدند
  • ایجاد درآمد پایدار اولویت اساسی شهرداری‌ها باشد+فیلم
  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا رویکرد محوری دولت سیزدهم است
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • زنگ خطر کمبود «آب» در شاهرود/ اهمیت بیش از پیش حفظ «شاهوار»
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد