Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@02:29:16 GMT

نکات بهداشتیِ دهان و دندان برای سالمندان

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۲۵۵۱

آفتاب‌‌نیوز :

از دست دندان‌ها که بیشتر به دلیل عفونت است نه تنها به تغییراتی در ظاهر منجر می‌شود بلکه جویدن برخی مواد غذایی را نیز سخت می‌کند. در این شرایط بدون شک تامین برخی نیازهای تغذیه‌ایِ بدن سخت‌تر می‌شود.

رعایت بهداشت دهان، بهره بردن از درمان‌های فلوراید و مراقبت‌های دندانی میزان ابتلا به عفونت‌های دهان و پیامدهای ناشی از آن را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با افزایش سن، دهان و دندان سلامت خود را از دست می‌دهند و همچنین بین بالا رفتن سن و پوسیدگی دندان ارتباط وجود دارد. در حقیقت احتمال پوسیدگی دندان در سالمندان نسبت به جوانان دو برابر بیشتر است.

علاوه بر این، شیوع بیماری لثه با بالا رفتن سن بیشتر می‌شود. حدود ۶۴ درصد از بزرگسالان در آمریکا به بیماری خفیف یا شدید لثه مبتلا هستند که این رقم در جوانان کمتر از ۳۸ درصد است. پوسیدگی و بیماری لثه به افتادن دندان‌ها منجر می‌شود.

هنگام ترمیم دندان‌های آسیب دیده و دیگر بخش‌های دهان، باکتری‌ها وارد جریان خون می‌شوند. این باکتری‌های مضر می‌توانند در تمامی بخش‌های بدن جابجا شوند و حتی ایمپلنت‌هایی همچون مفاصل مصنوعی را که در بدن وجود دارد عفونی کنند. همچنین درصورتیکه سلامت دهان وضعیت نامطلوبی داشته باشد با مسواک زدن هم احتمال نفوذ باکتری به جریان خون وجود دارد.

مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از عفونت‌ها رعایت بهداشت دهان است و تمامی افراد سالمند باید در مورد سلامت دهان خود دقت داشته باشند.

سایت "مدیکال اکسپرس" در مطلبی تازه به نکاتی اشاره کرده که افراد سالمند باید برای برخورداری از بهداشت و سلامت دهان و دندان آنها را به طور جدی رعایت کنند:

- خودداری از استعمال سیگار یا تنباکو

- خودداری از مصرف داروهایی که میزان ترشح بزاق را کاهش می‌دهد

- خودداری از مصرف خوراکی‌های سرشار از مواد قندی

- مصرف شکلات‌های بدون قند

- مراجعه به پزشک در صورت مشاهده علائم خشکی مزمن دهان

- مرتب مسواک کردن دندان‌ها با خمیردندان حاوی فلوراید

- استفاده روزانه از نخ دندان

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سالمندان دندان دندانپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۲۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا سیدمعلمی، از آغاز پویش سه روزه سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» خبر داد و افزود: پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت با اجرای برنامه‌های بهداشتی و آموزشی متنوع در خصوص سلامتی دهان و دندان در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

وی اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان و دندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری‌های دهان و دندان می‌تواند تأثیراتی در بیماری‌های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری‌های جسمی نیز می‌تواند برای دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند.

سیدمعلمی با بیان اینکه مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری‌های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آنها می‌تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین، توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری‌ها می‌پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می‌کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه‌ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می‌شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان و دندان پرداخته می‌شود که چه کمک‌هایی می‌توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، با بیان اینکه خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

کد خبر 6097978 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • بیماری‌های دهان و دندان یکی از شایعترین بیماری‌های غیرواگیر است
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها