Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@20:42:45 GMT

توسعه نیروگاه بوشهر، توقف ناپذیری قطار هسته ای ایران

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۲۷۹۳

توسعه نیروگاه بوشهر، توقف ناپذیری قطار هسته ای ایران

به گزارش الف، راه اندازی واحد دوم نیروگاه بوشهر در بحبوحه جدال ایران و غرب بر سر برجام یعنی برنامه های هسته ای ایران همچنان در مسیر پیشرفت است.

طرح ساخت و تکمیل نیروگاه بوشهر که نخستین بار کلنگ آن پیش از انقلاب و در نتیجه توافق ایران و آلمان زده شد، در دوره پس از انقلاب اسلامی با همکاری روسیه وارد عرصه جدی تر شد، گرچه این همکاری در یک دهه گذشته به واسطه مناقشه هسته ای، و تحمیل تحریم های سنگین جامعه جهانی علیه ایران تحت شعاع قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دستیابی به برجام و پدیدار شدن حسن نیت برای رفع نگرانی جامعه بین المللی از روند فعالیت هسته ای ایران، چارچوب جدی تری برای همکاری تهران و مسکو در تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر ایجاد کرد، چه در دوره پیش از برجام و فضای سرد حاکم بر مناسبات بین المللی ایران که دامن رابطه با روسیه را هم گرفته بود، دست اندازهای جدی بر سر تکمیل و توسعه نیروگاه بوشهر  رقم زده شد.

قابل انتظار بود که توافق هسته ای علاوه بر رفع نگرانی از اهداف برنامه هسته ای ایران، زمینه های همکاری تنگاتنگ ایران به ویژه با شرکای قدیمی را فراهم کند.

نیروگاه بوشهر یکی از اصلی ترین محورهای مشترک دوجانبه بود که روسیه را به تکاپوی کمک بهره برداری آن انداخت. 

ذیل همین همکاری بود که واحد یک نیروگاه در سال ۱۳۹۳ در بحبوهه مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای ۱+۵ عملیاتی شد، در همین چارچوب قرارداد احداث واحدهای ۲و۳ نیروگاههای بوشهر در همان سال، بین شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران و شرکت روسی اتم استروی اکسپورت امضاء شد.

طبق این قرارداد مقرر شد راه اندازی دو رآکتور هسته ای دیگر به ظرفیت ۱۰۵۷ مگاوات طراحی و راه اندازی شود، در حالی که نخستین واحد اتمی بوشهر از قدرت بهره برداری و تولید برق به توان ۱۰۰۰ مگاوات برخوردار است، با راه اندازی واحدهای ۲و ۳ این نیروگاه، ظرفیت برق هسته ای به ۳۱۱۴ مگاوات افزایش خواهد یافت.

صالحی نیز با اشاره به روند انعقاد قرارداد فازهای 2 و 3 گفت: بیش از 3 میلیون متر مکعب خاک برداری شده است و حدود 2 میلیون و 200 هزار متر مکعب بهسازی خاک انجام شده و یک و نیم میلیون تن سیمان استفاده خواهد شد. بیش از 90 درصد کارکنان نیروگاه ایرانی هستند و عمده کارهای زیرساختی توسط ایرانی ها انجام می شود و  با راه اندازی دو واحد جدید در مجموع 22 میلیارد کیلووات ساعت از این منبع برق هسته‌ای استفاده خواهیم کرد.

در امتداد همین توافق مراسم بتون ریزی واحدهای ۲ نیروگاه بوشهر، در روز گذشته با حضور علی اکبر صالحی و شماری از مقامات کشوری، استانی و مدیران شرکت روس اتم، در نیروگاه اتمی بوشهر برگزار شد، تا به این ترتیب مشخص شد که به رغم وجود تحریم های سنگین آمریکا، روند پیشرفت هسته ای متوقف نشده است.خ اصه آنکه همین اردیبهشت ماه سال جاری بود که واحد ۲و ۳ در حال احداث نیروگاه بوشهر مورد تحریم آمریکا قرار گرفت اما حالا به نظر میرسد که جمهوری اسلامی ایران عزم خود را برای توسعه این نیروگاه در مواجه با تحریم های آمریکایی عزم کرده است.

 

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۲۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید

امارات متحده عربی به‌زودی مناقصه‌ای را برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید راه‌اندازی خواهد کرد که تعداد رآکتورهای هسته‌ای در این کشور کوچک خلیج‌فارس را ۲ برابر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.

به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.

این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیازهای انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.

مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.

سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوزها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.

امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.

امارات یکی از کشورهایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.

در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.

ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.

نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه
  • شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است
  • طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • اجرای طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق در مازندران
  • ماجرای توقف قطار ترانزیتی افغانستان در ایران چیست؟
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • استاندار مازندران؛ گره کور طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برقِ نیروگاه شهید سلیمی نکا را باز کرد
  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه