Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مقام حزبی در اقلیم کردستان تاکید کرد که عراق نیازمند پارلمان قوی با فاصله گرفتن احزاب و جریان های سیاسی از سهم خواهی و منافع محوری کنونی است. ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۶ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، عدنان عثمان رئیس مجمع ملی جنبش تغییر (از احزاب اصلی اقلیم کردستان عراق) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی عدم موفقیت نظام پارلمانی عراق گفت: عدم موفقیت نظام پارلمانی عراق به اجرایی نشدن کامل آن در فضای سیاسی این کشور برمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر التزامی برای اجرای مفاد مطرح در یک نظام پارلمانی در آنچه که در عراق دیده شده است، وجود نداشته است. می توان گفت که عدم اجرای قانون اساسی عراق نیز موجبات چنین وضعیت و انتقاداتی را برای نظام سیاسی این کشور به دنبال داشته است.

مصاحبه| نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق: همه در تجدید ساختار سیاسی اتفاق نظر دارند/ می‌توان مانع از دیکتاتوری شدن نظام ریاستی شد

 

وی در ادامه گفت: متاسفانه عراق به نوعی در میان سه جریان اصلی شیعیان، کردها و اهل سنت تقسیم و سهم خواهی این جریان ها به مهمترین مانع در راه پیشرفت نظام سیاسی در عراق تبدیل شده است. وضعیت عراق بیانگر این است که نیرویی برای حرکت این جریان ها حول یک محور واحد وجود ندارد، یعنی در پارلمان عراق جبهه واحدی وجود ندارد که از سه جریان اصلی تشکیل و به تحقق اهداف و برنامه های عراق در سطح ملی آن بپردازد. با تظاهرات کنونی می توان پیش بینی کرد که در صورت تداوم نظام سیاسی پارلمانی در عراق، چیزی به نام سهم خواهی کنونی احزاب و جریان های سیاسی وجود نخواهد داشت، یعنی با اجرای قانون اکثریت سیاسی، نظام پارلمانی عراق به مسیر واقعی خود برگردد.

رئیس مجمع ملی جنبش تغییر در خصوص طرح درخواست هایی برای استعفای عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق گفت: در صورتیکه انتخاب نخست وزیر جدید نتیجه توافق احزاب و جریان های این کشور بر اساس همان مکانیزم های گذشته باشد استعفای عبدالمهدی حلال مشکلات کنونی عراق نخواهد بود. در صورتیکه نخست وزیر پس از عبدالمهدی نیز با توافق مشابه احزاب و جریان های عراقی انتخاب شود به همان سبک و سیاق کنونی تحت تاثیر سهم خواهی ها و منفعت طلبی آنها قرار خواهد داشت و آزادی عملی برای اجرای برنامه های خود نخواهد داشت.

عدنان عثمان گفت: می توان عادل عبدالمهدی را نخست وزیری با جنبه های مثبت شخصیتی، سیاسی و عملکردی در عراق پس از سرنگونی رژیم صدام دانست اما به دلیل اینکه فاقد فراکسیون حامی در پارلمان است، همیشه مورد تهدید برکناری یا محدودسازی حوزه فعالیت واقع شده است. در صورتیکه شخص دیگری به عنوان نخست وزیر عراق انتخاب شود به همان شیوه عبدالمهدی از سوی فراکسیون های احزاب در پارلمان با مشکلات مشابه مواجه خواهد شد.

این مقام حزبی اقلیم کردستان عراق گفت: اینجاست که مشکل اصلی نظام سیاسی در عراق همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند و راه حل نیز این است که فراکسیونی متحد در پارلمان به دور از سهم خواهی و منافع محوری احزاب تشکیل شود. عراق نیازمند پارلمانی متفاوت با نگرش های ملی و به دور از حزبگرایی است و به نظر می رسد که در مرحله جدید هر چند با دشواری هایی مواجه است اما باید به سمت و سوی تحقق این هدف گام بردارد.

وی در خاتمه در خصوص نحوه تعامل کُردها با وضعیت کنونی عراق گفت: کُردها به ویژه دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان در وضعیت کنونی و مشکلات عراق سهیم هستند زیرا بخشی از حاکمیت پسا صدام بوده اند. در برهه کنونی لازم است کُردها اصرار به اجرا و موفقیت پروسه اصلاحات در عراق داشته باشند تا درخواست های مردمی به گونه ای در اقلیم کردستان نیز محقق شود. همچنین جریان های کُردی باید در راستای تقویت حاکمیت عراق تلاش کنند تا از راه مشارکت سیاسی و التزام به قانون اساسی عراق و اجرای آن به حقوق پیش بینی شده خود دست یابند.

انتهای پیام/

R36355/P/S8,90/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۲۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد

ابوالقاسم رئوفیان دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین و عضو هیأت‌عالی شورای وحدت نیرو‌های انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت حضور مردم در انتخابات دور دوم مجلس اظهار کرد: احزاب و تشکل‌های سیاسی نسبت به ترغیب و تشویق مردم نسبت به شرکت مردم در انتخابات دور دوم مجلس نقش کلیدی دارند.

او افزود: شرایط اقتضا می‌کند که رسانه ملی و گروه‌های تاثیر گذار از هیچ تلاشی برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات فروگذار نکنند و تلاش بیشتری در این حوزه انحام دهند.

رئوفیان متذکر شد: اصلی که به هر نظام سیاسی مشروعیت مردمی می‌بخشد مشارکت مردمی در انتخابات است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی هم بیش از هر کلید واژه‌ای، به ویژه در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲، از این کلیدواژه استفاده کردند تا اینکه مشارکت مردم نسبت به پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌های رسمی افزایش پیدا کرد.

عضو هیأت‌عالی شورای وحدت نیرو‌های انقلاب اسلامی گفت: مردم از شرایط موجود و عملکرد دولت و مجلس ناراضی‌اند و خواهان تحول هستند.

او متذکر شد: مجلس باید نسبت به ایجاد تحول در جامعه تلاش کند که لازمه تحقق این امر شکل گیری کمیسیون‌های تخصصی مبتنی بر معیار‌های تحول آفرین است. همچنین هیات رئیسه مجلس باید بتواند منشا تغییرات مثبت باشد و لازمه آن انتخاب اعضای با کفایت برای هیات رئیسه است.

رئوفیان درباره اولویت‌های مجلس دوازدهم گفت: نمایندگان مجلس باید به اولویت‌های مردم از جمله کاهش نرخ بیکاری و کنترل نوسان ارز بپردازند، چرا که این موارد مشکلات عدیده‌ای را برای کشور رقم زده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • تل‌آویو به گروگان دیوانگان بی‌مسوولیت مبدل شده است
  • آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده نیازمند حمایت مستقیم استاندار است